Cum sincronizezi Preferințele și Lista de lectură pe dispozitive cu Microsoft Edge

Microsoft Edge

Microsoft Edge permite sincronizarea Preferințelor și a Listei de lectură între dispozitivele pe care îl folosești. Noul browser web de la Microsoft poate să realizeze sincronizarea pe toate dispozitivele pe care te-ai autentificat cu același cont Microsoft. Opțiunea de sincronizare a devenit disponibilă și pe smartphone-uri, odată cu lansarea Windows 10 Mobile așa că am considerat că ar fi o idee bună să îți arătăm cum se activează această opțiune atât în Windows 10 pentru PC-uri cât și în Windows 10 Mobile. Iată cum o activezi:

Cum activezi sincronizarea Microsoft Edge în Windows 10

Primul pas este să accesezi setările din Microsoft Edge. Aceasta se face din interiorul aplicației, apăsând pe meniul Mai multe din colțul dreapta sus al browserului. El este reprezentat prin trei puncte.

Edge-RO-PC-access-settings.PNG

După ce ai apăsat pe butonul sub formă de trei puncte, va fi afișat meniul browserului. Caută opțiunea Setări și apasă pe ea. Ar trebui să fie ultima din listă.

""

Odată ce ai apăsat pe Setări , Microsoft Edge va glisa o fereastră dinspre partea dreaptă, care îți va da acces la setările principale ale browserului. Derulează în jos până ajungi la secțiunea Sincronizați conținutul.

""

Această secțiune este o surpriză plăcută prin simplitatea ei, oferind o singură opțiune - Sincronizare - care poate fi ori activată ori dezactivată. Asigură-te că Sincronizarea este Activată.

Cum activezi sincronizarea Microsoft Edge în Windows 10 Mobile

La fel ca în Windows 10 pentru calculatoare, sincronizarea Microsoft Edge din Windows 10 Mobile se accesează din interiorul browserului, folosind meniul Mai multe. Și acesta este reprezentat tot printr-un buton sub formă de trei-puncte. De data aceasta, butonul Mai multe se găsește în colțul din dreapta jos al ecranului.

""

Următorul pas este să apeși pe opțiunea Setări din meniu.

""

La fel ca în versiunea de PC, secțiunea Sincronizați conținutul conține un singur comutator de Activare / Dezactivare.

""

Asigură-te că opțiunea Sincronizare este Activată.

Asta a fost tot! Setările sunt făcute și câtă vreme dispozitivele tale sunt conectate la internet, Microsoft Edge îți va sincroniza Preferințele și Lista de lectură pe toate acest dispozitive. Cu o singură condiție: să fii autentificat cu același cont Microsoft pe toate dispozitivele.

Ce trebuie să știi pentru ca sincronizarea Microsoft Edge să funcționeze

Pentru a fi sigur că nu vei avea probleme cu sincronizarea dintre dispozitivele tale, reține următoarele aspecte:

  • Contul Microsoft. Pentru ca sincronizarea să meargă este nevoie să folosești același cont pe toate dispozitivele. Pentru a verifica ce cont ai folosit, accesează aplicația Setări atât pe calculatorul tău cu Windows 10, cât și pe dispozitivul tău cu Windows 10 Mobile și verifică setările din "Conturi -> E-mailul și conturile dvs.". În următoarea imagine poți vedea un exemplu pentru cum arată aceste setări pe un calculator cu Windows 10 :
""

Și așa arată un exemplu din Windows 10 Mobile pentru smartphone:

""
  • Preferințe și Lista de lectură. Microsoft a construit browserul Edge de la zero, dar a păstrat termenul de Preferințe din Internet Explorer. Acesta se referă la Marcaje sau Semne de carte așa cum apar în alte navigatoare web. Preferințele sunt un registru de folosință îndelungată cu saiturile web pe care le accesezi cel mai des. Preferințele pot fi organizate în foldere, pot fi sortate și pot fi rearanjate. Lista de lectură este gândită ca un loc de depozitare pe termen scurt. Poți să adaugi adrese noi la listă și poți să le ștergi odată ce ai terminat cu ele. Ele nu pot fi aranjate și nu există foldere.
  • Sincronizare lentă. Durează ceva timp până are loc sincronizarea între dispozitive. Microsoft ar trebui să crească această viteză de sincronizare în viitor. În testele mele, a durat 10 - 15 minute până s-au sincronizat un laptop, un calculator desktop și un smartphone. Capacitatea de sincronizare rapidă există la nivel tehnic, deoarece pe aceleași dispozitive am sincronizat aproape instantaneu câteva imagini prin OneDrive, chiar dacă acestea erau mult mai mari în comparație cu niște simple Preferințe.

Concluzie

Microsoft a inclus sincronizarea în browserul Edge într-o manieră simplă și ușor de folosit. Configurarea sa înseamnă o simplă activare sau dezactivare a unei setări la care ajungi foarte ușor, urmând aceeași cale atât pe un calculator personal, cât și pe un dispozitiv cu Windows 10 Mobile. Sincronizarea în sine durează câteva minute și aici Microsoft va dori probabil să îmbunătățească viteza în actualizările viitoare ale browserului său. Design-ul este simplu și este plăcut să găsești aceleași meniuri și opțiuni pe toate dispozitivele cu Windows 10, fie că sunt calculatoare, fie că sunt telefoane mobile.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Edge Programe Windows