Cum anulezi asociarea unui telefon Android cu un computer cu Windows 10

Ai telefonul tău cu Android asociat cu PC-ul cu Windows 10 și acum vrei să desfaci această asociere? Poate vrei să dai altcuiva telefonul cu Android sau computerul cu Windows. Sau nu folosești această funcționalitate și vrei să scapi de această asociere. Oricare este motivul tău, citește acest ghid pentru a afla cum anulezi asocierea dintre dispozitivul tău cu Android și computerul tău cu Windows 10:

NOTĂ: Acest ghid se referă la legătura dintre dispozitive Android și Windows 10. Dacă ai făcut legătura dintre un iPhone și Windows 10, urmărește aceeași procedură descrisă în acest articol pentru a elimina această legătură. Pașii prin care trebuie să treci sunt aceeași.

Cum accesezi setările pentru eliminarea legăturii dintre un telefon cu Android sau o tabletă și un computer cu Windows 10

Primul pas este să accesezi fereastra Setări în Windows 10. Apasă pe butonul Start pentru a deschide meniul și apoi apasă pe pictograma Setări.

Pornește Setări în Windows 10

În fereastra Setări caută secțiunea Telefon și dă clic sau apasă pe ea.

Accesează fereastra Telefon în Setări pentru Windows 10

Apare o nouă fereastră numită Telefonul dvs. unde se afișează toate telefoanele asociate cu computerul tău cu Windows 10. Ai două opțiuni:

  • Alegi telefonul pentru care vrei să elimini asocierea și desfaci această asociere dintr-o pagină web. Rezultatul este că pentru acest telefon se elimină toate legăturile cu PC-uri cu Windows 10 asociate la contul tău Microsoft. Pentru ca acestă opțiune să meargă, trebuie să ai acces la internet pe calculator.
  • Elimini legăturile calculatorului cu Windows 10 pe care ești în acest moment cu toate telefoanele legate la el. Celelalte legături ale dispozitivelor tale cu Android cu alte computere cu Windows 10 rămân neafectate.

În funcție de ce îți dorești, citește următoarea secțiune sau pe cea de după ea.

Cum anulezi asocierea dintre un telefon cu Android și toate computerele cu Windows 10 legate la el

Hai să începem cu prima opțiune. Alegem să eliminăm legătura dintre tableta „Galaxy Tab A (2016)” și toate computerele și dispozitivele noastre cu Windows 10. Este de ținut minte că atât telefoanele cât și tabletele cu Android, sunt toate listate cu aceeași descriere (Android) și Windows 10 nu diferențiază în felul în care le tratează.

Primul pas este să apeși pe legătura cu descrierea „Gestionați toate dispozitivele asociate cu contul dvs. Microsoft„.

Gestionați toate dispozitivele asociate cu contul dvs. Microsoft

Browserul tău de navigare pe internet implicit pornește și deschide o pagină web care listează toate dispozitivele legate de contul tău Microsoft. Dacă nu ești deja autentificat cu un cont Microsoft, ți se cere mai întâi să te autentifici. Toate telefoanele și tabletele Android sunt listate ca Phone. Identifică dispozitivul pentru care vrei să elimini legătura cu contul tău Microsoft și toate calculatoarele tale cu Windows 10. Apasă sub numele lui pe „Anulați legarea acestui telefon„.

Elimină legătura unui telefon din contul tău Microsoft

Apare o fereastră pop-up unde confirmi decizia ta marcând căsuța „Anulați legarea acestui telefon mobil” și apăsând pe Eliminare.

Confirmă eliminarea legăturii unui telefon mobil din contul tău Microsoft

După ce se elimină legătura, primești un mesaj de confirmare pe care îl închizi apăsând OK.

Telefonul tău cu Android nu mai este legat la contul Microsoft

Reține că acum acest telefon are legătura eliminată din toate computerele tale cu Windows 10 care folosesc contul tău Microsoft, nu numai din cel de pe care ai inițiat procedura.

Revenind la Setări, secțiunea Telefonul dvs. nu mai afișează telefonul a cărui legătură ai eliminat-o. Ține cont de faptul că pot să treacă câteva minute până când această informație se actualizează în Windows 10.

Dispozitivele Android legate de contul tău Microsoft

Cum anulezi asocierea unui computer cu Windows 10 de la toate telefoanele Android legate la el

Cea de-a doua procedură elimină asocierile dintre computerul tău cu Windows 10 și toate telefoanele cu Android legate la el. Avantajul acestei proceduri este că se poate executa fără o conexiune la internet. Procedura începe tot în secțiunea Telefonul dvs. din Setări în Windows 10. De această dată cauți legătura „Anulați asocierea acestui PC” și apeși pe ea.

Anulați asocierea acestui computer cu Windows 10

Acțiunea este executată imediat și toate legăturile cu telefoane sunt anulate de pe acest computer cu Windows 10. Procedura este încheiată și niciun telefon cu Android nu se mai poate conecta la computerul tău cu Windows 10.

Telefonul dvs în Setările Windows 10

De ce îți dorești să elimini legătura dintre telefonul tău Android și computerul Windows 10?

Legătura furnizată de Microsoft între computerul tău cu Windows 10 și telefonul tău cu Android este departe de a fi perfectă. Ea funcționează atunci când vrei să lucrezi pe computerul tău Windows 10 la imagini, video sau documente de pe dispozitivul tău Android așa cum se arată în acest articol. Vrem să știm de ce ai ales să elimini legătura între telefonul sau tableta ta cu Android și computerul tău cu Windows 10 și dacă eliminarea a mers bine. Scrie-ne răspunsul comentând la acest articol și hai să discutăm.