Cum anulezi legătura dintre telefonul tău și Windows 10

Cum anulezi legătura dintre telefonul tău și Windows 10

Ți-ai asociat telefonul cu Android sau iPhone-ul cu PC-ul tău cu Windows 10? Nu consideri că aplicația Telefonul dvs. din Windows 10 este utilă? Poate crapă des sau poate doar vrei să-ți deconectezi telefonul de calculator? Nu contează dacă ai un smartphone cu Android sau un iPhone, procesul pentru deconectarea de la Windows 10 este același. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

Reclamă

Cum accesezi setările pentru anularea legăturii dintre telefon și Windows 10 ori contul tău Microsoft

Primul pas este să accesezi Setări în Windows 10. Apasă pe butonul Start și apoi pe pictograma Setări. În fereastra Setări, caută secțiunea Telefon și deschide-o apăsând pe ea.

În Setările Windows 10, mergi la Telefon

În Setările Windows 10, mergi la Telefon

Se deschide fereastra Telefonul dvs. unde vezi toate telefoanele conectate cu Windows 10. Acestea pot fi atât smartphone-uri cu Android, cât și iPhone-uri ori tablete, în funcție de ce dispozitive folosești. Acum ai de făcut o alegere:

Setările despre Telefonul dvs din Windows 10

Setările despre Telefonul dvs din Windows 10

  • Alege telefonul pe care vrei să-l deconectezi și, dintr-o pagină web Microsoft, anulează-i asocierea de pe toate calculatoarele tale cu Windows 10 unde folosești același cont Microsoft. Pentru asta ai nevoie de acces la internet pe calculatorul tău.
  • Anulează asocierea dintre telefonul tău și calculatorul cu Windows 10 la care te afli. Alte legături între același telefon și alte PC-uri cu Windows 10 rămân la fel.

Am creat câte o secțiune separată pentru fiecare situație, așa că citește-o pe cea care te interesează. 🙂

Reclamă

Cum anulezi asocierea între telefonul tău și TOATE dispozitivele tale cu Windows 10

În fereastra Telefonul dvs., apasă pe legătura care spune: “Gestionați toate dispozitivele asociate cu contul dvs. Microsoft". Navigatorul tău web deschide pagina dispozitive din contul tău Microsoft. Autentifică-te cu contul Microsoft pe care-l folosești pe PC. Această pagină listează toate dispozitivele legate de contul tău Microsoft. Identifică telefonul pe care vrei să-l deconectezi de la contul tău Microsoft și de la toate calculatoarele tale cu Windows 10.

Găsește telefonul tău în lista de dispozitive

Găsește telefonul tău în lista de dispozitive

Apasă pe cele trei puncte din colțul dreapta sus al numelui telefonului. În meniul care se deschide, alege “Anulați legarea acestui telefon".

Anulează legarea acestui telefon

Anulează legarea acestui telefon

Se deschide o fereastră care-ți cere să confirmi alegerea ta bifând caseta “Anulați legarea acestui telefon mobil". Apoi, apasă pe Eliminare.

Confirmă că vrei anularea legăturii dintre telefon și contul tău Microsoft

Confirmă că vrei anularea legăturii dintre telefon și contul tău Microsoft

Primești un mesaj de confirmare, care-ți spune că telefonul nu mai este legat la contul tău Microsoft. Apasă pe OK.

Telefonul tău nu mai este legat de contul Microsoft

Telefonul tău nu mai este legat de contul Microsoft

Telefonul tău nu mai este legat cu PC-urile tale cu Windows 10, unde folosești același cont Microsoft. Atunci când te întorci la fereastra Telefonul dvs. nu ar mai trebui să vezi telefonul listat. Totuși, ia aminte că poate dura câteva minute până când anularea asocierii ajunge la PC-ul tău cu Windows 10.

Reclamă

Cum anulezi legătura dintre telefonul tău și PC-ul cu Windows 10 pe care ești acum

Cealaltă rută pe care o poți alege este să anulezi asocierea dintre telefon și PC-ul pe care ești acum, dar nu și dintre telefon și contul tău Microsoft. Pentru a face asta, în fereastra Telefonul dvs., apasă pe legătura “Anulați asocierea acestui PC". Un avantaj al acestei abordări este că nu ai nevoie de o conexiune la internet.

Apasă pe Anulați asocierea acestui PC

Apasă pe Anulați asocierea acestui PC

Acțiunea se realizează imediat și telefonul tău nu mai este afișat în fereastra Telefonul dvs. De asemenea, se anulează doar legătura dintre el și PC-ul la care te afli.

Fereastra Telefonul dvs este acum goală

Fereastra Telefonul dvs este acum goală

Ai terminat și telefonul tău cu Android sau iPhone-ul tău nu se mai poate conecta la PC-ul tău cu Windows 10.

NOTĂ: Dacă mai târziu vrei să-ți reconectezi telefonul cu PC-ul, citește: Cum îți conectezi smartphone-ul cu Android la PC-ul cu Windows 10

Dezinstalează aplicația Companionul Telefonului Tău din Android sau Microsoft Edge din iPhone

Să presupunem că vrei să ștergi de tot integrarea dintre Windows 10 și telefonul tău cu Android. În acest caz, e o idee bună să folosești prima metodă din acest ghid și apoi să dezinstalezi aplicația Companionul telefonului tău de pe telefonul cu Android. Dacă ai nevoie de ajutor, citește: 4 moduri de a dezinstala aplicații pe Android.

Dezinstalează Companionul telefonului tău din Android

Dezinstalează Companionul telefonului tău din Android

Dacă folosești un iPhone care a fost asociat cu Windows 10, dezinstalează de pe iPhone aplicația Microsoft Edge, care este folosită pentru a realiza conexiunea dintre cele două platforme. Uite 3 metode de a dezinstala (șterge) aplicații de pe iPhone sau iPad.

De ce vrei să-ți deconectezi telefonul de Windows 10?

Această facilitate oferită de Microsoft pentru a-ți asocia PC-ul cu Windows 10 și telefonul sau tableta nu este tocmai perfect funcțională. Merge bine dacă vrei să-ți administrezi pozele sau documentele de pe telefonul tău direct din Windows 10, așa cum arătăm în acest articol. Dacă vrei lucruri mai avansate, s-ar putea să nu fii mulțumit(ă). Înainte de a închide acest articol, spune-ne de ce ai ales să-ți deconectezi telefonul de Windows 10 și dacă procesul a funcționat fără probleme. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete iOS Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows