Cum asculți un cântec invers, în Windows, cu Audacity

Te-ai întrebat vreodată cum ar suna un anumit cântec dacă l-ai asculta invers? Te-ai întâlnit vreodată cu mesaje de la Illuminati ascunse în fața ta, mesaje pe care le poți înțelege doar dacă asculți acele cântece invers, de la coadă la cap? Vrei să verifici dacă Paul de la Beatles a murit de fapt sau nu? Indiferent de motivul pe care l-ai putea avea pentru a îți dori să afli cum poți să asculți un cântec invers, noi te putem ajuta. Citește acest tutorial și vei învăța cum să întorci cântece invers, pe orice calculator sau dispozitiv cu Windows:

Descarcă și instalează Audacity pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a putea asculta un cântec în sens invers și pentru a îl salva în noua sa formă pe calculatorul tău cu Windows, este să descarci și să instalezi un program numit Audacity. Îl poți descărca gratuit, de aici: Audacity.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Audacity este un program gratuit ce a fost creat cu scopul de a te ajuta să lucrezi cu unul sau mai multe fișiere audio și să faci editare de sunet. Este un instrument open source, ceea ce înseamnă că el este complet gratuit pentru oricine vrea să îl folosească. Nu există costuri ascunse, nu există reclame, nu există niciun fel de crapware și nu are niciun fel de limitări. Înainte de a merge mai departe, descarcă ultima versiune a acestui program și instalează-l pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Partea de instalare este foarte simplă și directă, așa că nu vom intra în detalii în ceea ce o privește. Urmează instrucțiunile de instalare.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Deschide cântecul pe care vrei să îl inversezi, în Audacity

După ce ai instalat Audacity pe calculatorul tău, deschide-l. Prima dată când îl deschizi, ar trebui să vezi asta:

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Închide mesajul „Welcome to Audacity!” („Bun venit la Audacity!”). Dacă intenționezi să folosești Audacity destul de des și nu vrei să trebuiască să închizi mesajul de bun venit de fiecare dată când deschizi aplicația, asigură-te că ai bifat și opțiunea „Don’t show this again at startup” („Nu arăta acest mesaj din nou la pornire”) , înainte de a închide fereastra.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Deschide meniul Fișier din colțul stânga sus al ferestrei, iar apoi apasă pe Deschide...

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Navighează prin calculatorul sau dispozitivul tău Windows și localizează cântecul pe care vrei să îl inversezi. Când l-ai găsit, selectează-l și apasă pe Deschidere.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Audacity va încărca imediat cântecul pe care l-ai selectat. Ar trebui să vezi ceva similar cu captura de ecran de mai jos:

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Notează că poți să încarci un cântec în Audacity și trăgându-l peste fereastra sa ori folosind combinația de taste „Ctrl + O” pentru a deschide dialogul de selectare fișier.

Folosește Audacity pentru a aplica efectul de inversare pentru cântecul tău

Acum că am încărcat cântecul în Audacity , tot ce ne mai rămâne de făcut pentru a îl face să fie cântat invers este să îi aplicăm efectul de inversare. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să selectezi întregul cântec. Deschide meniul Editare , mergi la Select și apoi apasă pe Toate.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Reține faptul că poți să obții același rezultat și dacă apeși simultan pe tastele „Ctrl + A” de pe tastatura ta. După ce a fost selectat întregul cântec, deschide meniul Efect din partea de sus a ferestrei Audacity și caută opțiunea Inversează. Apasă pe ea.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

După ce Audacity termină de inversat cântecul, poți să îl asculți și să vezi cum sună. Pentru a face acest lucru, folosește controalele de redare din partea stânga sus a ferestrei și apasă pe Redare.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Dacă îți place rezultatul, mergi la următorul pas al acestui tutorial și salvează-ți cântecul inversat.

Salvează cântecul inversat

Probabil vei vrea să salvezi cântecul inversat, astfel încât să poți să repeți această experiență ciudată în mod repetat, folosind orice player media îți place și fără a fi nevoie să folosești Audacity de fiecare dată. În acest caz, acum este timpul să deschizi din nou meniul Fișier și apoi să apeși pe opțiunea Export Audio

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Audacity va deschide fereastra de dialog Export Audio , în care va trebui să selectezi unde vrei să fie salvat cântecul pe calculatorul tău, ce nume și ce tip de fișier va avea el. Alege locația și numele după cum dorești, dar fii atent la tipul de fișier pe care îl vei folosi. Opțiunea cea mai sigură este să alegi varianta implicită „WAV (Microsoft) signed 16 bit PCM”. Acest tip de fișier va funcționa pe orice calculator cu Windows, indiferent de versiunea sistemului de operare, dar aspectul negativ este că vei obține un fișier destul de mare ca dimensiune. Din alt punct de vedere, dacă alegi alt format, s-ar putea să descoperi că trebuie să instalezi codecul audio potrivit, în cazul în care nu îl ai deja. După ce te-ai hotărât, apasă pe butonul Salvare.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Înainte de a obține rezultatul final al cântecului inversat, Audacity îți dă și posibiltiatea de a îi edita metadatele. Fă modificările pe care le dorești, dacă este cazul, iar apoi apasă pe OK.

Audacity, Windows, melodie, invers, asculta, inapoi

Audacity îți va salva acum cântecul, acolo unde i-ai cerut, în noua sa formă inversată.

Ascultă-ți cântecul inversat cu player-ul media pe care îl preferi

… și caută mesajele ascunse 🙂 Glumim… sau poate nu. Este alegerea ta acum și motivele pentru care ai vrut să afli cum să asculți un cântec invers nu sunt treaba noastră. 🙂

Dar, ar trebui să știi că acum poți să folosești orice player media vrei pentru a asculta cântecul inversat, iar dacă vei căuta într-adevăr mesaje ascunse, iată câteva idei de la care să începi: Wikipedia – Listă de cântece cu mesaje ascunse.

Concluzie

Și încălicai pe-o șea și v-o spusei dumneavoastră așa. Și încălicai pe-o lingură scurtă, să trăiască cine ascultă! Și mai încălicai pe-un fus, să trăiască și cine a spus! Oare cum sună încheierea asta redată invers? Dacă știi cum sau dacă știi vreun cântec cu mesaj ascuns, atunci când îl asculți invers, nu ezita să ne lași un comentariu mai jos.