Cum folosești Show or hide updates pentru a bloca o actualizare de Windows 10

Dacă știi cum oprești o actualizare în Windows 10 cu unealta „Show or hide updates”, poți să eviți multe probleme când o actualizare automată îți destabilizează sau blochează sistemul. Microsoft a dezvoltat unealta „Show or hide updates” pentru a repara problemele existente cauzate de actualizări sau driveri buclucași și a da înapoi utilizatorilor controlul asupra a ce se instalează în Windows 10. Citește acest tutorial pentru a afla cum obții și folosești această unealtă, care îți permite să oprești procesele de actualizare din Windows din a porni automat pe calculatorul sau dispozitivul tău:

Mai întâi: Despre oprirea unei actualizări sau a unui driver în Windows 10

Abordarea Microsoft este agresivă când vine vorba de driveri, caracteristici și actualizări de securitate în Windows 10. În mod implicit, sistemul de operare descarcă și instalează toate actualizările, ceea ce, în teorie, sună ca o idee excelentă, care ar trebui să ajute ca totul să meargă fără bătăi de cap. Însă fiecare PC cu Windows 10 este diferit, iar anumite actualizări și driveri pot interacționa cu el în moduri neașteptate, cauzând probleme și blocaje.

Deși opțiunea de a amâna actualizări în Windows 10 este încorporată în sistemul de operare, nu poți face asta decât pentru o perioadă limitată de timp. Deci, Microsoft a creat unealta „Show or hide updates” ca o soluție mai permanentă. Acum poți dezinstala actualizarea problematică sau driverul buclucaș de pe PC-ul tău și folosi această unealtă pentru a opri Windows 10 din a le descărca și reinstala. Alternativ, îți poți și întoarce sistemul de operare la un stadiu precedent cu Restaurare sistem, mai întâi.

După ce ai terminat asta, continuă să citești pentru a afla cum obții și folosești „Show or hide updates” pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows.

PONT: Am creat și Ghidul complet pentru actualizările de Windows 10 dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect.

Cum obții unealta Show or hide updates

Dacă vrei să decizi care driveri și actualizări sunt instalate pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, primul pas este să descarci unealta „Show or hide updates”. Apasă aici pentru a descărca “Show or hide updates” din Microsoft Download Center. După cum vezi mai jos, unealta wushowhide.diagcab este un utilitar mic de numai 45,6 KB. Când ești întrebat, salvează fișierul într-o locație sigură, în caz că ai nevoie de el din nou pe viitor.

Deschiderea fișierului wushowhide.diagcab lansează aplicația de depanare pe care o poți apoi pentru a arăta sau ascunde actualizări în Windows 10.

Deschide fișierul pentru a arăta sau ascunde actualizări în Windows 10

Cum ascunzi actualizări în Windows 10 cu unealta Show or hide updates

Deschiderea uneltei dezvăluie interfața familiară a aplicațiilor de depanare din Windows. Pentru a începe procesul de ascundere a actualizărilor pe PC-ul tău cu Windows 10, apasă pe Următorul.

Lansează Show or hide updates în Windows 10 și apasă Următorul

Utilitarul începe să verifice ce actualizări sunt disponibile pentru Windows 10, inclusiv actualizări de securitate, pentru aplicații și driveri. Dă-i câteva momente pentru a termina de căutat.

Lasă aplicația de depanare să caute actualizări disponibile în Windows 10

Când unealta termină de detectat probleme, ai două opțiuni disponibile: Hide updates (Ascunde actualizări) și “Show hidden updates” (Arată actualizările ascunse). Pentru a bloca una sau mai multe actualizări din a fi instalate în Windows 10, apasă pe Hide updates.

Arată sau ascunde actualizări în Windows 10

Acum, poți vedea o listă cu toate actualizările care pot fi blocate. Apasă pe actualizările pe care vrei să le ascunzi pentru a le selecta. Asta oprește Windows 10 din a le instala automat. Când ai terminat, apasă pe Următorul.

Bifează caseta din dreptul actualizării pe care vrei s-o blochezi

Unealta “Show or hide updates” are nevoie de puțin timp pentru a marca actualizările selectate ca ascunse. Astfel, ele sunt sărite când vine vorba de instalarea de actualizări pe dispozitivul tău cu Windows 10. Când a terminat, depanatorul listează actualizările care au fost blocate, informându-te că au fost Remediate, după cum vezi mai jos.

Orice actualizare de Windows 10 pe care o blochezi apare ca remediată

Asta a fost tot! Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre actualizările blocate, apasă pe linkul „Vizualizare informații detaliate” din partea de jos. După ce ai terminat, închide depanatorul. Actualizările selectate pe care le-ai ascuns sunt acum blocate din a fi instalate pe sistemul tău, cel puțin până când Microsoft lansează versiuni noi pentru ele.

Bonus: Folosește unealta Show or hide updates pentru a debloca actualizări în Windows 10

Dacă ai blocat deja niște actualizări Windows 10, dar te-ai răzgândit între timp și vrei să le instalezi, unealta „Show or hide updates” le poate debloca și face din nou disponibile prin Windows Update. Rulează wushowhide.diagcab și apasă Următorul, după cum am ilustrat în capitolul precedent. Apasă pe „Show hidden updates” (Arată actualizările ascunse) pentru a începe procesul de a le afișa din nou pe PC-ul tău cu Windows 10.

Arată actualizările ascunse în prealabil în Windows 10

Depanatorul listează toate actualizările ascunse momentan. Alege-le pe cele pe care vrei să le deblochezi și apasă Următorul.

Selectează actualizările ascunse pe care vrei să le arăți din nou și să le instalezi în Windows 10

Așteaptă câteva momente pentru ca unealta să termine și, apoi, închide-o. Data viitoare când Windows 10 verifică actualizările, le descarcă și instalează automat și pe cele pe care le-ai deblocat.

Ce actualizări sau driveri din Windows 10 ai blocat?

Unealta „Show or hide updates” de la Microsoft este un mod simplu de a bloca orice actualizări automate vrei. Noi credem că ar trebui inclusă în Windows 10, mai ales dacă iei în considerare numărul semnificativ de rapoarte despre actualizări problematice. Înainte de a închide acest tutorial, am vrea să știm ce crezi tu. Ți se pare depanatorul „Show or hide updates” o unealtă valoroasă în Windows 10? Ce actualizare sau driver buclucaș ai blocat? Spune-ne povestea ta și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Rețea și Internet Sistem și Securitate Windows Windows Update