Cum amâni actualizările de Windows 10, precum May 2021 Update

Microsoft a început să ofere actualizarea Windows 10 May 2021 Update (versiunea 21H1) și va fi o lansare lentă. Compania a decis să facă gradual această actualizare în următoarele săptămâni, pentru a asigura o experiență de descărcare fiabilă. Deși această actualizare îmbunătățește calitatea Windows 10 și remediază unele probleme, Microsoft are un istoric negativ de livrare a actualizărilor cu bug-uri care provoacă dureri de cap pentru unii utilizatori. Dacă vrei să te asiguri că nu ai probleme, este o idee bună să amâni această actualizare pentru o vreme. Iată cum amâni May 2021 Update și alte actualizări pentru Windows 10:

Pentru cât timp poți să amâni actualizările în Windows 10?

Indiferent de ce ediție de Windows 10 utilizezi, fie că este Windows 10 Pro, fie Windows 10 Home, poți pune pauză actualizărilor. Dacă folosești Windows 10 October 2020 Update, poți să amâni actualizările pentru maxim 35 de zile. Dacă folosești o versiune mai veche de Windows 10 (din 2019 sau mai veche) și o ediție mai scumpă, precum Windows 10 Pro, le poți amâna până la maxim 365 de zile. Dacă nu știi ce versiune sau ediție de Windows 10 folosești, verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS și ediția în “Setări -> Sistem -> Despre”.

Detalii despre Windows 10

Dacă ai o versiune de Windows 10 din 2020, urmează pașii din următoarele două secțiuni ale acestui articol, deoarece sunt cei care se aplică în cazul tău. Dacă folosești o versiune din 2019 sau mai veche și o ediție precum Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, ai la dispoziție controale suplimentare care îți permit să amâni actualizările până la 365 de zile. Utilizatorii acestor ediții ar trebui să citească secțiunea BONUS de la finalul acestui ghid.

Cum accesezi opțiunile Windows Update din Setări

Deschide aplicația Setări: o cale rapidă este să apeși pe scurtătura sa din Meniul Start. Dacă preferi să folosești tastatura, poți să apeși simultan pe tastele Windows + I. În aplicația Setări, mergi la Actualizare și securitate.

În setările Windows 10, mergi la Actualizare și securitate

În mod implicit, fila Windows Update ar trebui să fie selectată în stânga. Dacă nu este deja selectată, apasă pe ea. Aici poți vedea cum funcționează actualizările pentru Windows 10. Poți să le amâni pentru 7 zile, să vezi istoricul actualizărilor ori să le accesezi opțiunile avansate de configurare. Pentru a controla procesul de amânare al actualizărilor pentru Windows 10, apasă pe butonul Opțiuni avansate din partea dreaptă a ferestrei.

În setările Windows Update, mergi la Opțiuni avansate

Această acțiune deschide Opțiunile avansate pentru Windows Update, unde poți să decizi cum, când și care actualizări sunt instalate în Windows 10 pe PC-ul tău.

Opțiunile avansate pentru Windows Update

Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche decât May 2020 Update și o ediție precum Windows 10 Pro, Windows 10 Education și Windows 10 Enterprise, ai la dispoziție mai multe opțiuni.

Amână instalarea actualizărilor pentru Windows 10

Derulează în jos prin lista de setări până ajungi la secțiunea Întrerupeți actualizările. Aici, Windows 10 îți permite să blochezi actualizările din a se instala pe PC-ul tău până la 35 de zile. Pentru a face acest lucru, apasă pe lista “Puneți în pauză până la”.

Secțiunea Întrerupeți actualizările din Windows Update

Selectează data până când actualizările pentru Windows 10 vor fi puse pe pauză. Maximul disponibil este a 35-a zi începând de astăzi.

Alege data până la care amâni actualizările de Windows 10

Opțiunile disponibile pentru tine se opresc aici. Dacă folosești o versiune mai veche și ediții precum Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, citește în continuare acest tutorial.

NOTĂ: Dacă apeși pe legătura Optimizare distribuție, poți seta dacă vrei ca Windows 10 să descarce actualizări de la alte PC-uri din rețea sau de pe internet.

Reține că nu poți amâna actualizările pentru Windows 10 la nesfârșit

Atunci când amâni actualizările, Windows 10 respectă setările pe care le faci. Totuși, atunci când perioada de pauză se termină, nu mai poți amâna iarăși actualizările până când Windows 10 nu instalează ultima versiune disponibilă la acea dată.

Dacă vrei să setezi perioada când Windows 10 are permisiunea să instaleze actualizări și să repornească PC-ul, citește despre cum se configurează programul de actualizări al Windows 10.

Setează orele de activitate pentru Windows 10

BONUS: Alege pentru cât timp vrei să întrerupi actualizările de caracteristici și de calitate pentru Windows 10 în versiunile mai vechi

În versiunile de Windows 10 Pro, Education sau Enterprise actualizate până la November 2019 Update, poți să amâni actualizările până la 365 de zile (un an). În “Setări -> Actualizare și securitate -> Opțiuni avansate”, derulează până găsești o secțiunea numită “Alegeți când să fie instalate actualizările”. Ar trebui să o găsești imediat după secțiunea Întrerupeți actualizările.

Alege când să fie instalate actualizările în Windows 10 Pro

Prima setare spune că “O actualizare de caracteristici include noi capacități și îmbunătățiri. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile”. Dă clic sau apasă pe ea și alege să amâni actualizările de caracteristici până la 365 de zile (un an).

Actualizările de caracteristici pot fi amânate pentru maxim 365 de zile

Cea de-a doua setare se referă la actualizările de calitate, acestea fiind cunoscute și drept actualizări cumulative sau actualizări cumulative de calitate. Actualizările de acest tip aduc reparații și corecturi pentru problemele și vulnerabilitățile sistemului și nu includ caracteristici noi, schimbări la nivelul interfeței de utilizare sau alte îmbunătățiri semnificative pentru sistemul de operare. Dacă vrei să oprești actualizările de calitate din a fi instalate pe PC-ul tău cu Windows 10, apasă pe această setare și alege pentru câte zile vrei să fie amânate. Perioada maximă de amânare pentru actualizările de calitate este de 30 de zile.

Actualizările de calitate pot fi amânate timp de 30 zile

Acum poți să închizi aplicația Setări și să te relaxezi. Windows 10 nu va mai instala actualizări imediat ce sunt disponibile, ci după timpul ales de tine.

De ce vrei să amâni actualizările pentru Windows 10?

Actualizările majore pentru Windows 10, precum May 2021 Update, aduc noi caracteristici, corecturi pentru probleme și îmbunătățiri pentru sistemul de operare. Totuși, uneori, acestea pot să cauzeze probleme de stabilitate pentru unele calculatoare și dispozitive. De aceea, nu este o idee bună să instalezi actualizările imediat, ci după aproximativ o lună. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne de ce ai decis să amâni actualizările pentru Windows 10. Ai avut probleme în trecut? Dacă da, ce fel de probleme? Comentează și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows Windows Update
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează