Notification area cleaner: 2 moduri de a reseta pictogramele din zona de notificări a Windows

Notification area cleaner: 2 moduri de a reseta pictogramele din zona de notificări a Windows

Ai nevoie să ștergi pictograme învechite din zona de notificare de pe bara de activități a Windows? Vezi pictograme pentru aplicații care nu mai sunt instalate și vrei să scapi de ele? Poți face asta folosind aplicații specializate ori ștergând două chei din regiștrii Windows și repornind procesul explorer.exe. Iată două metode pentru a curăța pictogramele afișate în zona de notificări de pe PC-ul tău cu Windows:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru toate versiunile de Windows, de la Windows 7 la Windows 10.

Problema: prea multe pictograme în zona de notificare

După ce am folosit Windows mai multă vreme, timp în care am instalat și dezinstalat aplicații, am ajuns să avem o listă lungă de aplicații care apar în zona de notificări de pe bara de activități. Aruncă o privire la captura de ecran de mai jos. Prea multe aplicații, nu-i așa?

Pictogramele din zona de notificare a Windows
Pictogramele din zona de notificare a Windows

O modalitate prin care scapi de ele este dezinstalând aplicațiile pe care nu le folosești. Dar, poate că ai dezinstalat unele aplicații și pictogramele lor încă se mai încarcă acolo. Ce faci ca să rezolvi această problemă?

Soluția 1: Descarcă, extrage și execută fișierul nostru pentru curățare

Descarcă fișierul nostru notification_area_cleaner.zip. Extrage-i conținutul și înăuntru găsești fișierul Notification_Area_Cleaner.bat. Dacă nu știi cum să dezarhivezi fișierul, citește: Cum extragi conținutul dintr-un fișier ZIP (folosind ce oferă Windows).

Extrage Notification Area Cleaner
Extrage Notification Area Cleaner

Pentru a curăța memoria cache și a reporni explorer.exe, fă dublu clic ori apasă de două ori pe Notification_Area_Cleaner.bat. S-ar putea ca Windows să te avertizeze că dezvoltatorul nu a putut fi verificat. Nu te îngrijora! Ești în siguranță. În dialogul de securitate cu acest avertisment, dă clic pe Executare.

Execută Notification Area Cleaner
Execută Notification Area Cleaner

Pentru câteva secunde, bara de activități și pictogramele de pe desktop vor dispărea. Procesul *explorer.exe* este repornit și memoria cache este curățată. Apoi, totul revine la normal.

Reclamă

NOTĂ: Unele soluții de securitate s-ar putea să te avertizeze ori să te blocheze din a rula fișierul nostru. Noi nu distribuim malware și acest fișier face doar ceea ce am scris. Dar, nu-ți putem oferi nici garanții. Dacă vrei să verifici singur(ă) că nu este nicio problemă cu acest fișier, verifică-l folosind VirusTotal.com.

Soluția 2: Descarcă, extrage și execută Notification Area Cleaner for Windows 7

O altă soluție este să descarci Notification Area Cleaner for Windows 7. Deși această aplicație a fost creată pentru Windows 7, ea funcționează la fel de bine în Windows 10. Descarcă versiunea pe care o vrei (pe 32 sau 64 de biți), extrage conținutul arhivei și execută fișierul NotificationsCleaner.exe. Atunci când apeși butonul Clean (Curăță), pictogramele din zona de notificare sunt resetate în câteva secunde.

Notification Area Cleaner pentru Windows 7
Notification Area Cleaner pentru Windows 7

La fel ca și soluția noastră, și această aplicație este oferită "așa cum este", adică fără vreo garanție.

Pictogramele din zona de notificări sunt curățate. Acum ce urmează?

După ce ai folosit oricare dintre cele două soluții oferite în acest ghid, pictogramele din zona de notificări sunt curățate și se încarcă doar acelea implicite din Windows, precum cele din captura de ecran de mai jos.

Pictogramele implicite din zona de notificare a Windows
Pictogramele implicite din zona de notificare a Windows

Noile aplicații pe care le instalezi își vor afișa propriile pictograme în zona de notificare. De asemenea, poți configura și alege ce pictograme vrei tu să fie afișate, folosind aceste tutoriale:

Ce metodă preferi pentru curățarea zonei de notificare?

Ambele soluții fac același lucru. Încearcă-le și vezi care-ți place mai mult. Dacă știi și alte unelte ușor de folosit pentru curățarea pictogramelor invalide din zona de notificare, nu ezita să lași un comentariu și să le împărtășești cu noi.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri Programe Recomandate Windows