Cum descarci imaginile de disc ISO pentru Windows și Office, rapid și legal

Unul dintre lucrurile care sunt mult prea complicat de realizat, este să descarci imagini de disc sub formă de fișiere ISO sau IMG, pentru Windows și Office, de pe saiturile Microsoft. Compania a făcut acest proces destul de anevoios și greu de intuit și, pentru a descărca software de pe serverele ei, în mod gratuit și legal, este mai greu decât ar trebui să fie. Din fericire, un programator deștept a creat o aplicație gratuită care te ajută să descarci cât mai repede posibil, kit-uri de instalare pentru Windows și Microsoft Office, direct de pe serverele Microsoft. Iată unde găsești și cum folosești această aplicație:

Descarcă aplicația “ Microsoft Windows and Office ISO Download Tool ”

Jan Krohn are un mic blog personal unde a publicat în mod gratuit aplicația pe care a creat-o. Se numește Microsoft Windows and Office ISO Download Tool și o poți descărca de aici. Ea are un fișier “Windows ISO Downloader.exe” cu o dimensiune de sub 1 MO. Nu include spyware, un program de instalare ori altceva ce nu ți-ai dori pe calculator. Există doar acest fișier pe care-l descarci și apoi îl execuți.

Poți folosi aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool pentru a descărca legal imagini de disc cu fișierele de instalare pentru Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 și Windows Insider Preview, direct de pe serverele Microsoft. De asemenea, o poți folosi și pentru a descărca imaginile de disc sau fișierele de instalare pentru Microsoft Office 2007, 2010, 2011 (pentru Mac), 2013 și 2016. Aplicația are o bază de date foarte bine întreținută, în care sunt incluse toate adresele de unde se descarcă imaginile de disc, astfel încât procesul să fie cât mai rapid cu puțință.

Imaginile de disc sunt oferite sub formă de fișiere ISO (pentru Windows) și IMG (pentru Office). Versiunile mai vechi de Microsoft Office, cum ar fi Office 2007 sunt oferite sub formă de fișiere EXE de instalare. Office 2011 pentru Mac este oferit sub formă de fișiere DMG.

Cum descarci legal o imagine de disc ISO cu fișierele de instalare pentru Windows, direct la Microsoft

Execută “Windows ISO Downloader.exe” și, în lista din dreapta, alege versiunea de Windows care te interesează. Pentru a exemplifica, am ales Windows 7, dar tu poți alege și Windows 8.1, Windows 10 sau Windows 10 Insider Preview, dacă asta ai nevoie să descarci.

Ești rugat(ă) să alegi ediția de Windows pe care vrei să o descarci. Apasă pe lista cu opțiuni disponibile și alege-o pe cea care te interesează.

Apoi, apasă pe Confirm (Confirmă).

În funcție de ediția de Windows aleasă, este posibil să fii rugat(ă) să alegi limba produsului pe care o dorești. Apasă pe a doua listă din fereastra aplicației și alege limba care te interesează. Apoi, apasă pe Confirm (Confirmă).

Ești direcționat(ă) la pagina pentru descărcare. Alege dacă vrei să descarci versiunea pe 64 de biți ori pe 32 de biți dând clic pe cea pe care o preferi.

După ce apeși pe butonul de Download (Descărcare) , se deschide navigatorul tău web și acesta va începe descărcarea imaginii ISO, direct de pe serverele Microsoft.

Când s-a terminat descărcarea, poți folosi o aplicație cum ar fi Windows USB/DVD Download Tool , pentru a crea un disc bootabil ori un stick de memorie USB, cu fișierele pentru instalarea Windows-ului pe care le-ai descărcat. Dacă vrei să afli cum se folosește această aplicație, citește acest ghid: Cum creați un DVD sau un stick USB bootabil cu Windows.

Cum descarci legal o imagine de disc cu fișierele de instalare pentru Office, direct de la Microsoft

Dacă vrei să descarci o imagine de disc cu fișierele de instalare pentru Microsoft Office, execută fișierul “Windows ISO Downloader.exe și, în partea din dreapta, alege versiunea de Office care te interesează. Pentru acest ghid, noi am ales Office 2013.
Apoi, ești rugat(ă) să alegi ediția și limba produsului care te interesează.

Apasă pe lista din dreptul “Select edition” ( Selectează ediția ) pentru a alege ediția pe care vrei să o descarci.

Apoi, alege limba prodsului din lista de opțiuni disponibilă și apasă butonul “Download Now ( Descarcă acum ).

Se deschide un navigator web, care te întreabă unde vrei să salvezi fișierul pe care urmează să îl descarci. Dacă descarci o imagine de disc cu fișierele de instalare pentru Microsoft Office, le poți scrie pe un disc, folosind acest ghid: Cum scrii imagini de disc (ISO & IMG) în Windows.

Îți place aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool?

De când am descoperit-o, ne place foarte mult aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool. Sperăm că dezvoltatorul său o va întreține la fel de bine cum a făcut-o până acum. Ne place și faptul că o putem folosi pentru a descărca fișierele de instalare pentru aplicații independente din pachetul Office, cum ar fi Visio, Project, Word sau Excel. Încearc-o și tu și spune-ne cum îți place.