Cum descarci imaginile de disc ISO pentru Windows și Office, rapid și legal

Un lucru care nu ne place, este descărcarea imaginilor de disc sub formă de fișiere ISO și IMG cu kit-ul de instalare pentru Windows și Office. Microsoft a făcut dificil procesul de descărcare al produselor sale software și trebuie să te chinui ca să obții o imagine de disc cu o versiune anume de Windows sau Microsoft Office. Din fericire, un programator entuziast a creat o unealtă gratuită care te asistă în procesul de descărcare al imaginilor de disc, pentru orice versiune de Windows sau Microsoft Office, direct de pe serverele Microsoft. Iată cum găsești și cum folosești această aplicație:

NOTĂ: Ia în considerare faptul că, pentru a folosi imaginile de disc pe care le vei descărca, ai nevoie de o cheie de activare originală, achiziționată dintr-o sursă legală.

Mai întâi, descarcă aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Jan Krohn are un blog personal pe care la publicat aplicația pe care a dezvoltat-o. Se numește Microsoft Windows and Office ISO Download Tool sau Windows ISO Downloader (în funcție de unde te uiți) și o poți descărca de aici. Fișierul pe care îl descarci se numește "Windows ISO Downloader.exe" și are 1,5 - 2 MO în mărime. Nu există un program de instalare, ci doar un fișier, fără spyware și alte complicații. L-am scanat cu trei produse antivirus și a fost OK. Tot ce trebuie să faci este să execuți fișierul pe care îl descarci.

Aplicația este disponibilă în mai multe limbi, pe care le poți vedea mai jos. Poți schimba limba, printre care se numără și limba română. O poți schimba din fila Settings (Setări).

Poți folosi Windows ISO Downloader pentru a descărca în mod legal imagini de disc pentru instalarea Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 și Windows Insider Preview, direct de pe serverele Microsoft. De asemenea, o poți folosi și pentru a descărca fișierele ori imaginile cu kit-ul de instalare pentru Microsoft Office 2007, 2010, 2011 (pentru Mac), 2013 și 2016. Aplicația are o bază de date bine menținută cu locațiile unde Microsoft își stochează imaginile de disc pe care le distribuie și te ajută să găsești ceea ce cauți mult mai repede decât dacă ai folosi saiturile și uneltele Microsoft. Imaginile de disc pentru Windows vin sub formă de fișiere ISO iar cele pentru Office în fișiere IMG. Versiunile mai vechi de Microsoft Office, precum Office 2007 vin ca fișiere EXE. Office 2011 pentru Mac este disponibil ca fișiere DMG.

Dacă nu știi ce sunt imaginile de disc, citește acest articol: Ce este un fișier imagine de disc (ISO, NRG, BIN)? Dacă ai nevoie de ajutor în lucrul cu ele, îți recomandăm aceste tutoriale:

Acum, hai să vedem cum se folosește această aplicație pentru a descărca imagini de disc cu ce versiune de Windows dorești. Apoi, ne vom ocupa de Microsoft Office.

Cum descarci fișiere ISO pentru o versiune mai veche de Windows 10 (precum Windows 10 RTM sau Windows 10 Anniversary Update)

Dacă folosești Media Creation Tool de la Microsoft, poți descărca doar cea mai nouă versiune de Windows 10. La momentul când am publicat acest articole, această nouă versiune este Windows 10 Fall Creators Update. Dacă vrei să descarci un ISO pentru un build mai vechi ori o versiune mai veche, precum Windows 10 Anniversary Update, Windows 10 RTM sau Windows 10 Creators Update, nu poți face asta folosind Media Creation Tool. Singura ta șansă este să folosești Windows ISO Downloader. Execută aplicația și alege Windows 10 în partea dreaptă.

Apoi, în partea stângă a aplicației, apasă pe "Select edition" (Selectează Ediție) și alege build-ul de Windows 10 pe care îl vrei. Poți alege dintre toate build-urile majore care au fost lansate pentru Windows 10. Odată ce găsești build-ul dorit, apasă pe ediția de Windows 10 pe care o vrei: Home/Pro, Single Language, Home, China, etc.

După aceea, apasă pe butonul Confirm (Confirmare) și aplicația petrece câteva secunde să valideze alegerea ta.

Alege limba pe care o vrei să folosești în versiunea de Windows dorită și apasă al doilea buton Confirm (Confirmare).

După câteva secunde, vezi două butoane pentru descărcare: unul pentru versiunea pe 32 de biți și altul pentru cea pe 64 de biți. Apasă pe butonul Download (Descarcă), corespunzător versiunii dorite.

Ești rugat să alegi unde vrei să salvezi fișierul ISO pe care urmează să-l descarci. Apasă Save (Salvare), alege folderul unde îl vei descărca, introdu un nume pentru fișier (dacă nu vrei să-l folosești pe cel implicit) și apasă Save (Salvare) încă o dată. Fișierul ISO este descărcat pentru build-ul de Windows 10 ales de tine.

Este important să nu închizi fereastra descărcare și nici aplicația Windows ISO Downloader. Dacă faci oricare dintre aceste două acțiuni, descărcarea se oprește și trebuie să o iei de la capăt.

Acum poți folosi o aplicație precum Windows USB/DVD Download Tool, ca să îți creezi un disc bootabil ori un stick USB cu instalarea de Windows pe care ai descărcat-o. Dacă vrei să știi cum, citește acest tutorial: Cum creați un DVD sau un stick USB bootabil cu Windows.

Cum descarci imagini de disc ISO pentru Windows 7 sau Windows 8.1

Execută Windows ISO Downloader.exe și, în partea dreaptă, alege versiunea de Windows care te interesează: Windows 7 sau Windows 8.1. Pentru acest tutorial, noi am ales Windows 7. Apoi, apasă pe lista "Select edition" (Selectează Ediție) și alege ediția de Windows pe care o vrei. Pentru Windows 7, ai de ales între Home Premium, Professional și Ultimate. După aceea, apasă pe Confirm (Confirmare).

Aplicația îți validează alegerea și, în funcție de ediția de Windows aleasă, este posibil să fii rugat(ă) să alegi limba pe care o dorești. Apasă pe lista cu limbile disponibile și alege-o pe cea pe care o vrei. După aceea, apasă pe noul buton Confirm (Confirmare).

Se încarcă opțiunile pentru descărcare, unde poți alege între versiunea pe 64 de biți și cea pe 32 de biți.

Apasă pe butonul corespunzător versiunii dorite și un browser web este lansat pentru a descărca imaginea ISO, de pe serverele Microsoft. Apasă pe Save (Salvare), alege folderul unde îl vei descărca și apasă Save (Salvare) încă odată.

Nu închide fereastra pentru descărcare și nici aplicația Windows ISO Downloader, altfel descărcarea se oprește și trebuie să o iei de la capăt.

Poți folosi aplicația Windows USB/DVD Download Tool, ca să îți creezi un disc bootabil ori un stick USB cu instalarea de Windows pe care ai descărcat-o. Dacă vrei să știi cum, citește acest tutorial: Cum creați un DVD sau un stick USB bootabil cu Windows.

Cum descarci un fișier IMG cu kit-ul de instalare pentru Microsoft Office 2016, 2013, 2010 sau 2007

Dacă vrei să descarci o imagine cu kit-ul de instalare pentru Microsoft Office, execută Windows ISO Downloader.exe și, în partea dreaptă, mergi la fila Office și alege versiunea de Office care te interesează. Pentru acest ghid am ales Office 2016. Apoi, în partea stângă a aplicației, trebuie să alegi ediția și limba de produs dorite. Apasă pe lista "Select edition" (Selectează Ediție) și alege ce vrei să descarci. Dacă te uiți atent, observi că poți descărca inclusiv aplicații individual din pachetul Microsoft Office, precum Visio, Project și altele.

Acum, alege limba de produs pe care o dorești, din lista de disponibilă și apasă Download (Descărcare).

Browserul tău implicit este pornit și acesta îți cere să salvezi fișierul pe care urmează să-l descarci. După ce descarci kit-ul de instalare cu Microsoft Office, îl poți scrie pe un disc. Acest ghid te poate ajuta: Cum scrii imagini de disc (ISO & IMG) în Windows.

Pentru versiuni mai vechi precum Microsoft Office 2007, procesul de descărcare este similar cu Windows 10, proces ce a fost explicat mai devreme în acest ghid.

Cum descarci Windows 10 IoT și alte versiuni, inclusiv build-uri vechi sau noi de Windows Insider Preview

Aplicația Windows ISO Downloader este foarte flexibilă și îți permite să descarci multe build-uri de Windows. De exemplu, dacă vrei cele mai noi build-uri de teste dezvoltate de Microsoft, alege "New additions" (Noutăți) în partea dreaptă și apoi descarci cele mai noi build-uri Insider pentru Windows 10 IoT Core, Windows SDK sau Windows Desktop App Converter.

Dacă ai nevoie de build-uri mai vechi de testare pentru Windows 10, alege Developer (Dezvoltator) în partea dreaptă și ai acces la multe build-uri de test pentru Windows 10 IoT Core, Windows 10 Language Pack, Windows 10 SDK și multe altele.

Nu ezita să te uiți prin toate opțiunile care se găsesc în această aplicație și vei găsi ceea ce dorești.

Îți place aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool?

Noi iubim această aplicație și sperăm că dezvoltatorul ei va continua să o dezvolte la fel de bine ca până acum. Ne place și faptul că o poți folosi pentru a descărca kit-ul de instalare și pentru aplicații Office individuale, cum ar fi Visio, Project, Word sau Excel. Nu ezita să o încerci și spune-ne cum îți place.