Cum deschizi, muți, închizi și redeschizi file în Microsoft Edge

Subiectul gestionării filelor într-un navigator de internet nu este unul foarte interesant, dar când ai deschise foarte multe file, ar fi bine să cunoști unele trucuri care te vor ajuta să fii mai productiv. De aceea, în acest articol, îți vom arăta tot ce trebuie să știi despre gestionarea filelor în noul navigator Microsoft Edge, din Windows 10. Să începem:

1. Cum deschizi și redeschizi file în Microsoft Edge

Dacă vrei să deschizi o nouă filă, apasă pe butonul + de lângă ultima filă din Microsoft Edge. De asemenea, poți apăsa Ctrl + T pe tastatură.

Microsoft Edge îți permite să redeschizi ultima filă pe care ai închis-o. Dacă vrei să faci asta dă clic dreapta pe o filă și, în meniul contextual, apasă Redeschideți o filă închisă.

Pe dispozitivele cu tastatură fizică precum laptopurile sau calculatoarele desktop, dacă ții apăsat butonul Ctrl și apoi accesezi o legătură, pagina va fi deschisă într-o filă nouă.

2. Cum închizi file în Microsoft Edge

Dacă vrei să închizi o filă, apasă pe butonul x de pe respectiva filă sau folosește scurtătura de tastatură Ctrl + W.

În Microsoft Edge poți închide mai multe file deodată. Dacă vrei să închizi toate filele mai puțin una, dă clic dreapta pe fila pe care vrei să o păstrezi și alege Închideți celelalte file.

De asemenea, poți alege să închizi toate filele din dreapta unei alte file. Dacă vrei asta, dă clic dreapta pe o filă și selectează Închideți filele din dreapta.

3. Cum reîmprospătezi sau dublezi file în Microsoft Edge

Dacă vrei să reîmprospătezi o pagină web, trebuie să apeși pe butonul corespunzător de pe bara de activități sau butonul F5 de pe tastatură.

Dar, Microsoft Edge are o opțiune prin care poți reîncărca toate filele în același timp. Pentru a o folosi, dă clic dreapta pe una dintre file, apoi apasă Reîmprospătați toate filele , în meniul contextual .

Uneori s-ar putea să ai nevoie să dublezi o filă. Dacă vrei asta, dă clic dreapta pe ea și alege Dublați fila.

4. Cum muți file în Microsoft Edge

Procesul de mutare al filelor în Microsoft Edge este foarte ușor și intuitiv. Poți schimba poziția uneia aducând-o pur și simplu în locul în care dorești.

Dacă vrei să muți o filă într-o nouă fereastră, dă clic dreapta pe ea și selectează Mutați într-o fereastră nouă. Sau, pur și simplu scoate fila dintre celelalte și rezultatul este același.

Această acțiune va deschide o nouă fereastră Microsoft Edge ce conține fila pe care ai ales să o muți.

Conclu zie

Suntem de acord că, cel puțin deocamdată, Microsoft Edge nu este cel mai bun navigator de web de pe piață, dar oferă toate opțiunile de care ai nevoie în gestionarea filelor. Pentru mai multe articole despre Microsoft Edge, citește ghidurile recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii.