Cum deschizi Microsoft Edge în Windows 10 (12 metode)

Cum deschizi Microsoft Edge în Windows 10 (12 metode)

Microsoft Edge este browserul web implicit din Windows 10. Ultima sa versiune este bazată pe Chromium, același motor de redare folosit de Chrome, dar vine cu multe facilități pe care nu le ai în Chrome. De aceea, mulți oameni spun că Edge este noul Chrome pe steroizi. Dacă te hotărăști să folosești Microsoft Edge, asigură-te că știi care sunt cele mai convenabile metode de a-l deschide. Unii utilizatori nu știu cum să îl deschidă și pun întrebări precum “Unde este Microsoft Edge?” sau “Cum activez Microsoft Edge în Windows 10?”. Pentru a-i ajuta, am scris acest ghid, care îți arată cum se deschide Microsoft Edge, atât folosind scurtăturile Edge, cât și lansând Edge din Linia de comandă. Citește și alege-ți metoda preferată:

Reclamă

NOTĂ: Dacă vrei să folosești Microsoft Edge ca browser web principal, asigură-te că îl setezi ca browser web implicit în Windows 10. De asemenea, dacă nu știi ce versiune de Edge folosești pe calculatorul tău, citește: Ce versiune de Microsoft Edge am instalată?

1. Cum deschizi Microsoft Edge în Windows 10 folosindu-i scurtăturile de pe desktop, bara de activități sau din Meniul Start

Windows 10 are implicit scurtături pentru Microsoft Edge pe desktop, pe bara de activități și în Meniul Start. De exemplu, poți să deschizi Microsoft Edge dând dublu clic sau apăsând rapid de două ori pe scurtătura sa de pe desktop.

Scurtătură Edge pe desktop în Windows 10

Scurtătură Edge pe desktop în Windows 10

De asemenea, poți să apeși pe scurtătura Edge de pe bara de activități.

Scurtătura Microsoft Edge de pe bara de activități

Scurtătura Microsoft Edge de pe bara de activități

Sau poți să apeși pe dala Edge din Meniul Start.

Scurtătura Edge de pe Meniul Start din Windows 10

Scurtătura Edge de pe Meniul Start din Windows 10

Dacă nu mai ai aceste scurtături pentru Edge, citește a cincea și a șasea metodă din acest articol pentru a afla cum să le restabilești.

NOTĂ: Dacă vrei, poți să deschizi acest browser și mai repede prin crearea unei scurtături de la tastatură pentru deschiderea Microsoft Edge.

2. Cum deschizi Microsoft Edge din căutarea Windows 10

De asemenea, poți să deschizi Microsoft Edge tastând edge în câmpul de căutare de pe bara de activități din Windows 10, după care apeși pe Microsoft Edge în lista de rezultate.

Deschide Microsoft Edge folosind căutarea din Windows 10

Deschide Microsoft Edge folosind căutarea din Windows 10

O metodă și mai rapidă este să tastezi edge în câmpul de căutare și să apeși Enter pe tastatură imediat ce apare Microsoft Edge în lista de rezultate.

Reclamă

3. Cum deschizi Microsoft Edge din Cortana

Cortana nu este încă disponibilă în limba română. Vom prezenta această metodă folosind limba engleză. Dacă ai Cortana activată în Windows 10, lansează o conversație cu ea spunând “Hey Cortana” sau apăsând butonul de microfon. Spune “open Microsoft Edge” (deschide Microsoft Edge). Cortana confirmă comanda primită scriind și spunând “I’ll open Microsoft Edge...” (Voi deschide Microsoft Edge) în timp ce deschide aplicația.

Cum deschizi Edge din Cortana

Cum deschizi Edge din Cortana

4. Cum se deschide Microsoft Edge folosindu-i scurtătura din lista cu toate aplicațiile din Meniul Start

Poți să deschizi Microsoft Edge și din lista de aplicații din Meniul Start al Windows 10. Apasă butonul Start, derulează în jos prin lista de aplicații până la litera M și apasă pe scurtătura Microsoft Edge.

Deschide Microsoft Edge din lista de aplicații a Meniului Start

Deschide Microsoft Edge din lista de aplicații a Meniului Start

5. Cum creezi o scurtătură care deschide Microsoft Edge de pe desktop

Dacă ai șters de pe desktop comanda rapidă pentru Microsoft Edge care apare de la instalare, poți să o pui la loc. Pentru asta trebuie mai întâi să localizezi comanda rapidă pentru Microsoft Edge din Meniul Start. Apoi, selectează și trage (drag and drop) Microsoft Edge pe desktop.

Dacă execuți această mișcare corect, apare o pictogramă Link împreună cu acest text și numele și pictograma Microsoft Edge, care se mișcă pe lângă cursor pe desktop. Dă drumul la butonul de mouse (sau ridică degetul de pe ecranul tactil) oriunde pe desktop și Windows 10 crează o nouă scurtătură pentru Edge în acel loc.

Cum creezi o scurtătură pentru Microsoft Edge pe desktop

Cum creezi o scurtătură pentru Microsoft Edge pe desktop

De acum înainte, poți să faci dublu clic sau dublă apăsare pentru a deschide Microsoft Edge.

6. Cum faci o scurtătură pentru a deschide Microsoft Edge de pe bara de activități sau din Meniul Start

La instalare, Microsoft Edge este fixat atât pe ecranul Start cât și pe bara de activități. Dacă ai eliminat dala de pe ecranul Start sau comanda rapidă de pe bara de activități, poți să le refaci:

Reclamă

Localizează scurtătura Microsoft Edge în Meniul Start, așa cum am arătat mai devreme în acest ghid. Fă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe comanda rapidă până apare meniul de context. Prima opțiune din meniu este “Fixare la Start”, care fixează Microsoft Edge pe ecranul Start. Dacă alegi Mai multe, apare o extindere a meniului unde ai opțiunea “Fixare la bara de activități”.

Cum fixezi Microsoft Edge pe Meniul Start sau pe bara de activități

Cum fixezi Microsoft Edge pe Meniul Start sau pe bara de activități

Alege opțiunea preferată și Microsoft Edge este fixat acolo unde dorești.

7. Cum pornești Microsoft Edge din fereastra Executare

Apasă Win + R de la tastatură pentru a deschide fereastra Executare. În câmpul Deschidere tastează "microsoft-edge:" și apasă Enter pe tastatură sau dă clic pe butonul OK.

Cum deschizi Edge din Executare

Cum deschizi Edge din Executare

Microsoft Edge este acum deschis.

8. Cum lansezi Microsoft Edge din Linia de comandă (PowerShell sau Command Prompt)

Poți să folosești de asemenea și Linia de comandă sau Powershell. În oricare din aceste aplicații de linie de comandă, tastează “start microsoft-edge:” sau “start msedge” și apasă tasta Enter.

Cum deschizi Edge din linia de comandă

Cum deschizi Edge din linia de comandă

9. Cum lansezi Microsoft Edge în Windows 10 din Managerul de activități

Poți să deschizi Microsoft Edge folosind Managerul de activități. Deschide Managerul de activități (o modalitate rapidă este să apeși Ctrl + Shift + Esc). Dacă apare vizualizarea compactă a Managerului de activități, apasă întâi pe Mai multe detalii în colțul din stânga jos al ferestrei. În meniul Fișier alege “Creare activitate nouă”. Apoi, în fereastra “Creare activitate nouă”, tastează "microsoft-edge:" în câmpul Deschidere și apasă Enter sau butonul OK.

Cum se deschide Microsoft Edge din Managerul de activități

Cum se deschide Microsoft Edge din Managerul de activități

10. Cum pornești Edge folosind o comandă în File Explorer

File Explorer ne oferă o modalitate convenabilă de a deschide Microsoft Edge. Deschide Explorer și tastează "microsoft-edge:" în bara de adrese. Apoi, apasă Enter de la tastatură.

Cum deschizi Microsoft Edge din File Explorer

Cum deschizi Microsoft Edge din File Explorer

11. Cum deschizi Microsoft Edge în Windows 10 din Internet Explorer

Din moment ce Microsoft încă mai include Internet Explorer în Windows 10, acesta are un mecanism care ne permite trecerea rapidă de la Internet Explorer la browserul Microsoft Edge. În timp ce folosești Internet Explorer, deschide meniul Instrumente apăsând pictograma cu rotiță din colțul din dreapta-sus al ferestrei. În meniu alege “Deschide cu Microsoft Edge”. Alternativa este să folosești comanda rapidă de tastatură așa cum apare și în meniu : Ctrl + Shift + E.

Cum se deschide Microsoft Edge din Internet Explorer

Cum se deschide Microsoft Edge din Internet Explorer

Reține că această comandă deschide în Microsoft Edge doar fila curentă din Internet Explorer. Dacă vrei să deschizi și pagini din alte file, trebuie să le selectezi pe rând și să folosești aceeași comandă la fiecare în parte.

12. Cum deschizi Edge folosind fișierul executabil msedge.exe

La final, ultima metodă pe care o știm pentru a deschide Edge în Windows 10 se bazează pe utilizarea fișierului său executabil. Deschide File Explorer și mergi la următoarea locație: “C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application”. Acolo vei găsi fișierul executabil al Edge, numit msedge.exe. Dă dublu clic sau apasă de două ori pe el și Microsoft Edge se deschide.

Cum deschizi Edge folosind msedge.exe

Cum deschizi Edge folosind msedge.exe

Asta a fost tot!

Tu cum deschizi Microsoft Edge pe PC-ul tău cu Windows 10?

Din moment ce ai citit acest tutorial, înseamnă că intenționezi să folosești Microsoft Edge. Microsoft a produs un browser competent care ține pasul cu competiția și, posibil, chiar mai bun decât toate celelalte. Folosirea unui browser web nu este însă, în mod necesar, una exclusivă. Mulți utilizatori aleg să instaleze și să folosească mai multe navigatoare web. Cât de des folosești Microsoft Edge? Este singurul browser pe care îl folosești? Zilnic? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Microsoft Edge Programe Recomandate Windows