11 metode de a deschide Microsoft Edge în Windows 10

Microsoft Edge este navigatorul web preinstalat în WIndows 10. Are multe funcționalități noi și și-a îmbunătățit performanța în mod constant, de la lansarea lui împreună cu Windows 10. Dacă te hotărăști să folosești Microsoft Edge, fii sigur că ai la îndemână cele mai convenabile metode de a-l deschide. Hai să vedem toate metodele și comenzile rapide prin care poți să deschizi Microsoft Edge, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate, inclusiv folosind linia de comandă:

NOTĂ: Dacă vrei să folosești Microsoft Edge ca browser web principal, asigură-te că este setat ca browser web implicit: 3 moduri de a seta browserul web implicit în Windows 10.

1. Deschide Microsoft Edge folosind comenzile rapide de pe desktop, din bara de activități și din ecranul Start

Windows 10 are comenzi rapide fixate pe desktop, pe bara de activități și pe ecranul Start de la instalare. Deschide Microsoft Edge făcând dublu clic sau apăsând rapid de două ori pe comanda rapidă de pe desktop sau apăsând pe comenzile rapide din ecranul Start sau de pe bara de activități.

Comenzile rapide pentru Microsoft Edge în WIndows 10 de la instalare

Dacă nu mai ai aceste comenzi rapide, citește metodele 5 și 6 pentru a afla cum să le restabilești.

2. Deschide Microsoft Edge folosind căutarea

Tastează „edge” în câmpul de căutare care se găsește pe bara de activități din Windows 10 și apasă Microsoft Edge din lista de rezultate.

Căutare pentru Microsoft Edge în Windows 10

O metodă și mai rapidă este să tastezi „edge” în câmpul de căutare și să apeși ENTER pe tastatură imediat ce apare Microsoft Edge în lista de rezultate.

3. Deschide Microsoft Edge cerând Cortanei să facă asta

Cortana nu este încă disponibilă în limba română. Vom prezenta această metodă folosind limba engleză. Ea se aplică la orice limbă compatibilă cu Cortana.

Dacă ai Cortana activată în Windows 10, lansează o conversație cu ea spunând „Hey Cortana” sau apăsând butonul de microfon. Spune „open Microsoft Edge” (deschide Microsoft Edge). Cortana confirmă comanda primită scriind și spunând „Sure. Opening Microsoft Edge.” în timp ce deschide aplicația.

Cere-i Cortanei să deschidă Microsoft Edge

4. Deschide Microsoft Edge folosind comanda rapidă din Meniul Start

Microsoft Edge poate fi deschisă din Meniul Start din Windows 10. Apasă butonul Start, derulează în jos prin lista de aplicații până la litera M și apasă pe comanda rapidă Microsoft Edge.

Deschide Microsoft Edge din Meniul Start din Windows 10

5. Fixează Microsoft Edge pe desktop

Dacă ai șters comanda rapidă pentru Microsoft Edge de pe desktop care apare de la instalare, poți să o pui la loc. Pentru asta trebuie mai întâi să localizezi comanda rapidă pentru Microsoft Edge din Meniul Start. Deschide Meniul Start din Windows 10 apăsând pe butonul Start și găsește comanda rapidă pentru Microsoft Edge așa cum arătat mai devreme. Apoi, selectează și trage (drag and drop) Microsoft Edge pe desktop.

Dacă execuți această mișcare corect, apare o pictogramă Link împreună cu acest text și numele și pictograma Microsoft Edge, care se mișcă pe lângă cursor pe desktop. Dă drumul la butonul de maus (sau la degetul de pe ecranul tactil) oriunde pe desktop și Windows 10 crează o nouă comandă rapidă în acel loc.

Crează o comandă rapidă Microsoft Edge pe desktop

De acum înainte, poți să faci dublu clic sau dublă apăsare pentru a deschide Microsoft Edge.

6. Fixează Microsoft Edge pe bara de activități sau pe ecranul Start

La instalare, Microsoft Edge este fixat atât pe ecranul Start cât și pe bara de activități. Dacă ai eliminat dala de pe ecranul Start sau comanda rapidă de pe bara de activități, poți să le refaci:

Localizează comanda rapidă Microsoft Edge în Meniul Start, așa cum am arătat mai devreme în acest ghid. Fă clic dreapta sau apasă lung pe comanda rapidă până apare meniul de context. Prima opțiune din meniu este „Fixare la Start” care fixează Microsoft Edge pe ecranul Start. Dacă alegi Mai multe, apare o extindere a meniului unde ai opțiunea „Fixare la bara de activități”.

Fixează Microsoft Edge pe bara de activități sau pe ecranul Start

Alege opțiunea preferată și Microsoft Edge este fixat acolo unde dorești.

7. Deschide Microsoft Edge folosind fereastra Executare

Apasă Win + R de la tastatură pentru a deschide fereastra Executare. În câmpul Deschidere tastează „microsoft-edge:” și apasă Enter de la tastatură sau dă clic pe butonul OK.

Deschide Microsoft Edge folosind fereastra Executare

Microsoft Edge este acum deschis.

8. Deschide Microsoft Edge folosind Linia de comandă sau PowerShell

Poți să folosești de asemenea și Linia de comandă sau Powershell. În oricare din aceste aplicații, tastează „start microsoft-edge:” pe linia de comandă și apasă Enter.

Deschide Microsoft Edge din PowerShell

9. Deschide Microsoft Edge folosind Managerul de activități

Poți să deschizi Microsoft Edge folosind Managerul de activități. Deschide Managerul de activități (o modalitate rapidă este să apeși CTRL + SHIFT + ESC). Dacă obții vizualizarea compactă a Managerului de activități, apasă întâi pe Mai multe detalii în colțul din stânga jos al ferestrei. În meniul Fișier alege „Creare activitate nouă”. În fereastra care apare, tastează „microsoft-edge:” în câmpul Deschidere și apasă Enter sau butonul OK.

Deschide Microsoft Edge din Managerul de activități

10. Deschide Microsoft Edge folosind Explorer

Explorer este o modalitate convenabilă de a deschide Microsoft Edge. Deschide Explorer și tastează „microsoft-edge:” în bara de adresă. Apoi, apasă Enter de la tastatură.

Deschide Microsoft Edge folosind Explorer

11. Deschide Microsoft Edge din Internet Explorer

Din moment ce Microsoft s-a angajat în tranziția navigării web de la Internet Explorer la Microsoft Edge, a inserat un mecanism în Internet Explorer pentru a permite trecerea rapidă la noul browser. În timp ce folosești Internet Explorer, deschide meniul Instrumente apăsând pictograma cu rotiță din colțul din dreapta-sus al ferestrei. În meniu alege „Deschide cu Microsoft Edge”. Alternativa este să folosești comanda rapidă de tastatură așa cum apare și în meniu : CTRL + SHIFT + E.

Deschide Microsoft Edge din internet Explorer

Reține că această comandă deschide în Microsoft Edge doar fila curentă din Internet Explorer. Dacă vrei să deschizi și pagini din alte file, trebuie să le selectezi pe rând și să folosești aceeași comandă la fiecare în parte.

Cât de des folosești Microsoft Edge?

Din moment ce ai citit acest tutorial, înseamnă că intenționezi să folosești Microsoft Edge. Microsoft a produs un browser competent care ține pasul cu competiția și, în unele măsurători, este chiar mai bun decât toate celelalte. Folosirea unui browser web nu este însă, în mod necesar, una exclusivă. Mulți utilizatori aleg să instaleze și să folosească mai multe navigatoare web. Cât de des folosești Microsoft Edge? Este singurul browser pe care îl folosești? Scrie-ne preferințele tale într-un comentariu mai jos.