Cum fixezi un site web la bara de activități ori Meniul Start, în Windows 10

Vrei să fixezi un site web pe care-l vizitezi frecvent? Poate îți începi ziua pe facebook.com, pe o publicație de știri care-ți place, ori verificându-ți contul de Gmail. Indiferent de ce site este vorba, poate vrei să-l fixezi ca o scurtătură la bara de activități ori Meniul Start din Windows 10, ca să-l accesezi cu o apăsare. Iată cum fixezi orice site, din orice navigator web pentru Windows:

Cum fixezi un site web la bara de activităti ori la Meniul Start, din Google Chrome

Google Chrome îți permite să creezi o scurtătură (comandă rapidă) către un site care-ți place, în doar câteva clicuri. Apoi, acea scurtătură poate fi fixată ușor la bara de activități ori la Meniul Start. Pentru a crea o scurtătură la un site care îți place, mai întâi vizitează acel site în Google Chrome. După aceea, apasă pe butonul „Personalizați și controlați Google Chrome”, care arată ca trei puncte verticale, sau apasă tastele ALT + F de pe tastatură. În meniul care se deschide, mergi la „Mai multe instrumente” și, apoi, la „Creează o comandă rapidă”.

Crează o comandă rapidă din Google Chrome

În fereastra „Creezi o comandă rapidă”, editează numele scurtăturii (dacă vrei asta) și apasă pe Creați.

Editează numele comenzii rapide din Google Chrome

Scurtătura este adăugată pe desktop, cu numele pe care l-ai ales tu și logoul site-ului web respectiv. Dacă dai dublu-clic ori apeși de două ori pe ea, se deschide site-ul respectiv în Google Chrome. Pentru a o fixa unde dorești, dă clic dreapta (ori apasă și ține apăsat) și alege între „Fixați la Start” și „Fixați la bara de activități”.

Fixează unde vrei comanda rapidă

Cum fixezi un site web la bara de activităti ori la Meniul Start, din Microsoft Edge

Noua versiune de Microsoft Edge, care este bazată pe același motor de redare a site-urilor ca și Google Chrome, oferă cele mai prietenoase opțiuni pentru fixarea site-urilor web.

Mai întâi, navighează la site-ul pe care vrei să-l fixezi și, apoi, apasă pe butonul cu trei puncte orizontale din colțul dreapta-sus al Microsoft Edge. Este butonul pentru „Setări și altele”. Ca alternativă poți folosi combinația de taste ALT + F.

În meniul care se deschide, apasă pe „Mai multe instrumente” și, apoi, pe „Fixați la bara de activități” sau „Fixați la Start”, în funcție de ceea ce dorești.

Opțiunile de fixare ale unui site web din Microsoft Edge

Dacă alegi „Fixați la bara de activități”, se deschide un dialog cu același nume, unde poți schimba numele site-ului pe care vrei să-l fixezi. Pentru a finaliza procesul, apasă pe Fixare și ai terminat.

Fixați la bara de activități din Microsoft Edge

Acum, site-ul respectiv are o scurtătură pe bara de activități, cu logoul acestuia. Dacă dai clic pe ea, site-ul se deschide în Microsoft Edge.

Dacă alegi „Fixați la Start”, în fereastra de dialog cu același nume, editează numele site-ului și apoi apasă pe Fixare.

Fixați la Start din Microsoft Edge

Windows 10 te întreabă dacă vrei să fixezi această dală la Start. Confirmă-ți alegerea apăsând Da și site-ul este fixat la Meniul Start.

Confirmă că vrei să fixezi dala la Start

Poți apoi să redimensionezi dala așa cum dorești, ori să o grupezi, urmând instrucțiunile din acest ghid: Gestionează grupurile de dale și comenzi rapide în Meniul Start din Windows 10.

Cum fixezi un site web la bara de activităti ori la Meniul Start, din Firefox, Opera sau alt browser web

Alte navigatoare web, precum Firefox sau Opera, nu au opțiuni pentru fixarea site-urilor web la bara de activități sau Meniul Start. Dar poți rezolva această problemă creând mai întâi o scurtătură către navigatorul web, la care adaugi manual adresa (URL-ul) site-ului pe care-l dorești. Pentru a face asta, mai întâi dă clic dreapta pe spațiul gol de pe desktop și alege „Nou -> Comandă rapidă”.

Crează o comandă rapidă către browserul tău

Apoi, folosește expertul „Creare comandă rapidă” pentru a crea o scurtătură către navigatorul web pe care-l folosești (Firefox, Opera, Chrome, Edge, Internet Explorer), folosind instrucțiunile din acest ghid: Cum creezi scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web în Windows 10.

IMPORTANT: În câmpul „Tastați locația elementului”, nu uita să adaugi adresa (URL-ul) site-ului web după calea către fișierul executabil al navigatorului web. De asemenea, nu uita să separi cele două elemente printr-un spațiu: calea către fișier și URL, precum în captura de ecran de mai jos. Pentru Mozilla Firefox, noi am folosit “C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe” https://www.digitalcitizen.ro/.

Adaugă URL-ul ca parametru la scurtătura către Firefox

Apasă pe Următorul și, atunci când trebuie să dai un nume scurtăturii, este o idee bună să folosești numele site-ului web, nu al navigatorului tău. Apasă pe Terminare și scurtătura este acum pe desktop.

Schimbă numele scurtăturii

Un neajuns al acestei metode este că scurtătura creată folosește logoul browserului web. Dacă vrei să o schimbi, astfel încât să folosească logoul site-ului web către care duce, folosește instrucțiunile din acest ghid: Cum schimbi pictograma oricărei scurtături în Windows 10. Dacă ești mulțumit(ă) de scurtătura creată, poți da clic dreapta (ori apăsa și ține apăsat), pentru ca apoi să alegi între „Fixați la Start” și „Fixați la bara de activități”.

Fixează scurtătura unde dorești

Aceeași procedură merge și pentru alte navigatoare web, cum ar fi Opera. Însă, calea către fișierul său executabil va fi diferită, deoarece se instalează în alt folder, așa cum vezi în captura de ecran de mai jos.

Adaugă URL-ul ca parametru la scurtătura către Opera

Ce site web ai fixat și ce browser ai folosit?

Înainte de a închide acest articol, spune-ne ce site ai fixat: este oare Digital Citizen? Sau poate Facebook, Google ori altceva? De asemenea, ce browser web ai folosit pentru a fixa site-ul ales la bara de activități sau Meniul Start? Comentează mai jos și spune-ne site-urile tale favorite.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Google Chrome Microsoft Edge Mozilla Firefox Opera Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează