Cum instalezi Office 365 pe 64 de biți

Majoritatea calculatoarelor, laptopurilor, dispozitivelor hibride, tabletelor și chiar și unele smartphone-uri rulează cu procesoare pe 64 de biți. Printre altele, acest lucru duce către o tendință naturală a lumii software către aplicațiile pe 64 de biți. Cum Microsoft este una dintre cele mai mari companii de software din lume, multe din aplicațiile dezvoltate de ei sunt disponibile atât în versiuni pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți. Dar pentru unele dintre aplicațiile Microsoft, simplul fapt de a găsi varianta pe 64 de biți este oarecum "neintuitiv". Așa stau lucrurile și pentru versiunea pe 64 de biți a Microsoft Office 365, care există, poate fi instalată, dar este puțin ascunsă. Nu este foarte clar cum poți să o descarci pe calculatorul tău. Astăzi, ăți vom arăta cum să o găsești și îți vom spune și de ce este posibil să preferi versiunea pe 64 de biți de Office, în loc de cea pe 32 de biți pe care Microsoft o recomandă abonaților săi.

De ce ai prefera Office 365 pe 64 de biți?

Un motiv pentru care este posibil să vrei Office 365 pe 64 de biți este pentru că pur și simplu vrei să fii cât mai la zi. În funcție de cum intenționezi să folosești aplicațiile Office 365, versiunile pe 64 de biți ar putea să funcționeze mai bine decât cele pe 32 de biți. Iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să alegi versiunea pe 64 de biți a Office 365:

  • Poți să lucrezi cu fișiere Excel foarte mari. De exemplu, vei putea să lucrezi cu fișiere Excel care conțin calcule complexe, se conectează la baze de date externe sau sunt mai mari de 2 GO.
  • Poți lucra cu prezentări PowerPoint mari, care conțin imagini mari, clipuri video lungi și la rezoluții mari și/sau animații complexe.
  • Poți să lucrezi cu documente Word mari care nu conțin doar text. Dacă ele au imagini mari sau tabele complexe, versiunea pe 64 de biți a Microsoft Word se va comporta mai bine.

De asemenea, există și neajunsuri atunci când folosești versiunea pe 64 de biți a Office 365: dacă ai add-in-uri care au fost dezvoltate să funcționeze doar cu versiunea pe 32 de biți de Office 365, ele nu vor mai funcționa în versiunea pe 64 de biți. Totuși, aceasta este o situație care e întâlnită mai ales în mediile de afaceri, unde au fost dezvoltate add-in-uri specifice pentru nevoi specifice. Utilizatorii de acasă sau utilizatorii din companii ce nu folosesc astfel de add-in-uri nu ar trebui să întâmpine astfel de probleme.

Cum instalezi Office 365 pe 64 de biți?

Deoarece vorbim despre Office 365, presupunem că deja ai un abonament activ și îți cunoști datele de conectare la Office.com. Dacă aceste presupuneri sunt adevărate, mergi pe Office.com și Conectează-te cu contul tău.

Odată ce te-ai conectat, apasă pe legătura Contul meu.

Apoi, în secțiunea Instalare , apasă pe butonul Instalare.

Pe următorul ecran, vei fi tentat să apeși din nou pe butonul de Instalare. Nu te grăbi! Dacă apeși pe Instalare acum, nu vei face altceva decât să instalezi versiunea pe 32 de biți a Office 365. Dacă vrei versiunea pe 64 de biți de Office 365, apasă pe legătura "Opțiuni de limbă și instalare".

Pe pagina "Opțiuni de limbă și instalare" , apasă pe legătura numită "Opțiuni suplimentare de instalare". O găsești sub butonul de Instalare.

În final, pe pagina web "Opțiuni suplimentare de instalare" , poți să alegi Versiunea de Office 365 pe care vrei să o instalezi. În mod implicit, ea este setată pe "Office pe 32 de biți (recomandat)".

Apasă pe meniul Versiune și alege opțiunea "Office pe 64 de biți".

Acum, în sfârșit, poți să apeși pe butonul Instalare. Vei fi întrebat unde vrei să salvezi executabilul de instalare pentru Office 365 pe 64 de biți. Alege o locație și apasă pe Salvare.

Apoi, tot ce ți-a mai rămas de făcut pentru a instala versiunea pe 64 de biți de Office 365 pe calculatorul tău, este să rulezi executabilul de instalare și să aștepți.

Când instalarea este terminată, dacă vrei să verifici că ai instalat într-adevăr versiunea pe 64 de biți, poți să deschizi oricare din aplicații și să mergi la "Fișier -> Cont -> Despre".

În fereastra Despre , vei vedea versiunea aplicației pe care o folosești. Fereastra Despre ar trebui să spună ceva de genul "Microsoft Word [...] pe 64 de biți".

Concluzie

Descărcarea și instalarea aplicațiilor Office 365 pe 64 de biți nu este ceva complicat, dar legăturile către ele sunt ascunse. Totuși, cu puțină atenție, ar trebui să obții ceea ce vrei înntr-un timp foarte scurt. Acum că știi cum să îl obții, vei folosi Office 365 pe 64 de biți? Sau vei rămâne la versiunea pe 32 de biți? Spune-ne ce crezi în formularul de comentarii de mai jos.