Ce este Microsoft 365 (fostul Office 365)?

Ce este Microsoft 365 (fostul Office 365)?

În 2017, Microsoft a început să ofere o nouă linie de servicii pe bază de abonament, numită Microsoft 365. În paralel, avea disponibile și abonamentele Office 365. Cu toate acestea, mai târziu, compania a decis să renunțe la denumirea Office 365 și să păstreze doar brandul Microsoft 365. Ce este Microsoft 365 și cum diferă de Office 365? La ce folosește Microsoft 365? În acest articol, răspundem la întrebările de mai sus, așa că, dacă ești curios să afli mai multe despre Microsoft 365, citește mai departe:

Reclamă

Ce este Microsoft 365 (denumit anterior Office 365)?

Microsoft 365 este numele (relativ) nou al serviciului pe bază de abonament Microsoft Office 365. Acesta include aplicații foarte populare, precum Word, Excel și PowerPoint, dar și servicii cloud, precum OneDrive, sau instrumente de comunicare, precum Microsoft Teams. Trecerea de la vechea denumire de Office 365 la noul Microsoft 365 a avut loc în aprilie 2020.

Microsoft 365 este Office 365 cu beneficii suplimentare

Microsoft 365 este Office 365 cu beneficii suplimentare

Există diferite abonamente la Microsoft 365 din care poți alege, în funcție de software-ul și serviciile de care ai nevoie, precum și de numărul de utilizatori și dispozitive. Acestea acoperă toate categoriile de public, de la utilizatori personali și familii la afaceri mici și mijlocii și firme mari.

Microsoft 365 pentru acasă

Microsoft 365 pentru acasă

Toate aplicațiile Office incluse sunt actualizate în permanență și beneficiază de cele mai noi funcții disponibile atât timp cât ai un abonament valabil. De asemenea, pentru a cumpăra și utiliza Microsoft 365, trebuie să ai un cont Microsoft (pentru utilizatorii personali), un cont de școală (pentru instituțiile de învățământ) sau un cont de serviciu (pentru utilizatorii de afaceri). Ai nevoie de acesta pentru a te autentifica și a descărca aplicațiile, precum și pentru a accesa celelalte servicii incluse în pachetul Microsoft 365.

Reclamă

Abonamente și prețuri pentru Microsoft 365

La momentul redactării acestui articol, Microsoft oferă trei categorii diferite de abonamente Microsoft 365:

Microsoft 365 pentru acasă

Utilizatorii casnici se pot abona la Microsoft 365 Family sau Microsoft 365 Personal:

Microsoft 365 Family și Personal

Microsoft 365 Family și Personal

Microsoft 365 Family este un plan de abonament lunar sau anual pentru până la 6 utilizatori și include Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, OneDrive, Teams și aplicația Microsoft Family Safety. În plus, fiecare utilizator al abonamentului Microsoft 365 Family primește 1 TB de spațiu de stocare în cloud prin OneDrive. Poți folosi aplicațiile și serviciile pe mai multe PC-uri, Mac-uri, tablete și smartphone-uri, care rulează Windows, macOS, iOS sau Android. Când am publicat acest articol, un abonament Microsoft 365 Family costa 479,99 RON pe an sau 47,99 RON pe lună.

Microsoft 365 Personal include toate aplicațiile și serviciile din abonamentul Microsoft 365 Family, exceptând aplicația Microsoft Family Safety, și este conceput pentru un singur utilizator. Microsoft 365 Personal costă 399,99 RON pe an sau 33,99 RON pe lună.

Pentru mai multe detalii despre abonamentele personale, vizitează această pagină: Microsoft 365 pentru acasă.

Reclamă

Microsoft 365 pentru firme

Există patru planuri diferite pentru întreprinderile mici și mijlocii: Microsoft 365 Business Basic, Aplicații Microsoft 365 pentru afaceri, Microsoft 365 Business Standard și Microsoft 365 Business Premium.

Microsoft 365 pentru firme

Microsoft 365 pentru firme

Microsoft 365 Business Basic (cunoscut anterior sub numele de Office 365 Business Essentials) este un abonament care include următoarele aplicații și servicii web și mobile: Word, Excel, PowerPoint, Teams (până la 300 de participanți la un chat, un apel sau o conferință), Outlook, Exchange, OneDrive (1 TB de stocare în cloud) și SharePoint. Acest abonament nu include aplicațiile Office pentru desktop, iar prețul pentru fiecare utilizator este de 5,10 euro pe lună.

Aplicații Microsoft 365 pentru afaceri (denumit în trecut Office 365 Business) le oferă angajaților tăi aceste servicii desktop, web și mobile: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive (1 TB de stocare în cloud), Access și Publisher. Prețul per utilizator este de 8,80 euro pe lună.

Microsoft 365 Business Standard (cunoscut în trecut ca Office 365 Business Premium) include tot ceea ce oferă Business Basic, plus versiuni desktop ale aplicațiilor Office, instrumente de găzduire a seminariilor web, instrumente de înregistrare și raportare a participanților și modalități simple de gestionare a programărilor clienților. Prețul pentru Microsoft 365 Business Standard este de 10,50 euro pe utilizator/lună.

Microsoft 365 Business Premium (numit anterior Microsoft 365 Business) dispune de toate aplicațiile și serviciile incluse în Business Standard, dar beneficiază și de securitate avansată, control al accesului și al datelor și protecție împotriva amenințărilor cibernetice.

Poți citi mai multe despre ofertele disponibile aici: Microsoft 365 pentru afaceri.

Microsoft 365 pentru companii, organizații guvernamentale și școli

Microsoft 365 Enterprise și Microsoft 365 Government sunt ofertele companiei pentru companii și instituții mari, de obicei cu peste 300 de utilizatori. În mod similar, Microsoft 365 Education for Schools se adresează școlilor și universităților care au un număr mare de profesori și studenți.

Microsoft 365 pentru companii, organizații guvernamentale și școli

Microsoft 365 pentru companii, organizații guvernamentale și școli

Există multe abonamente diferite disponibile pentru fiecare dintre ele, iar totul este foarte ușor de personalizat în ceea ce privește aplicațiile și serviciile incluse, astfel încât compania, instituția sau școala ta să poată alege în detaliu de ce are nevoie. În consecință, prețul per utilizator variază și este probabil negociabil. Iată unde poți contacta Microsoft Sales pentru informații suplimentare: Microsoft 365 team.

Ai de gând să te abonezi la Microsoft 365?

Acum știi ce este Microsoft 365 și ce oferă. Știi ce primești atunci când cumperi un abonament pentru acasă acasă și știi ce includ abonamentele pentru firme. Este Microsoft 365 o alegere bună pentru tine? Îl vei cumpăra pentru acasă sau pentru firmă? Ce abonament te interesează? Spune-ne mai multe în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Android Blog iOS Microsoft Office Programe Recomandate Windows