Întrebări simple: Ce este Microsoft Office 365?

Office 365 este un termen pe care îl auzi frecvent pe internet și atunci când cauți aplicații precum Word, Excel sau PowerPoint. Deși Microsoft a oferit abonamentele Office 365 pentru utilizatori de câțiva ani, este posibil să nu știi încă ce este. Ce înseamnă Office 365? Este același lucru ca Office 2016 sau Office 2019? Are beneficii suplimentare? Dacă vrei să afli ce este Office 365 și dacă ar trebui să îl ai, citește acest articol și îți vom oferi răspunsurile:

Ce înseamnă Office 365?

Pe scurt, Office 365 este o suită de programe și servicii oferite de Microsoft sub forma unui abonament. Partea principală a abonamentului Office 365 este reprezentată de aplicațiile Office dezvoltate de Microsoft, acestea incluzând Word, Excel, PowerPoint și altele. Ai posibilitatea să cumperi abonamente diferite pentru Office 365, în funcție de software-ul și serviciile de care ai nevoie, precum și în funcție de câți utilizatori și pe câte dispozitive ai nevoie de aplicațiile și serviciile incluse.

Logo Office 365

Office 365 are diferite planuri de abonament pentru utilizatorii de acasă și companii:

  • Utilizatorii de acasă se pot abona la Office 365 Home sau Office 365 Personal
  • Companiile se pot abona la Office 365 Business, Office 365 Business Premium sau Office 365 Business Essentials

Toate aplicațiile Office incluse sunt actualizate permanent și primesc cele mai noi caracteristici disponibile, atâta timp cât abonamentul este valabil.

De asemenea, pentru a putea cumpăra și utiliza Office 365, trebuie să ai un cont Microsoft (pentru utilizatorii de acasă) sau un cont de companie (pentru utilizatorii de tip business). Ai nevoie de acest cont pentru a te putea conecta și pentru a descărca aplicațiile, precum și pentru a accesa celelalte servicii incluse în Office 365.

Ce este Office 365 Home?

Office 365 Home este un plan de abonament lunar sau anual cu până la 6 utilizatori, ce include:

  • Aplicații Office: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access și OneNote
  • Servicii: OneDrive, Skype

Poți să utilizezi aplicațiile și serviciile pe mai multe PC-uri și Mac-uri, tablete și smartphone-uri, care rulează cu Windows, iOS sau Android. Aplicațiile Publisher și Access sunt disponibile numai pe PC.

Link-urile de instalare pentru Office 365 Home

Fiecare utilizator care face parte din abonamentul Office 365 Home primește 1 TO de spațiu de stocare în cloud, în OneDrive, și 60 de minute în Skype pentru apeluri către telefoane mobile și telefoane fixe, lunar. Când am publicat acest articol, un abonament Office 365 Home costa 429,99 lei pe an sau 42,99 lei pe lună.

Ce este Office 365 Personal?

Office 365 Personal include toate aplicațiile și serviciile din abonamentul Office 365 Home, dar numai pentru un singur utilizator. Office 365 Personal costă 299,99 lei pe an sau 29,99 lei pe lună.

Ce este Office 365 for Business?

Office 365 for Business reprezintă o serie de abonamente create pentru companii. Există trei planuri diferite: Office 365 Business, Office 365 Business Premium și Office 365 Business Essentials.

Office 365 Business este un plan de abonament care include:

  • Aplicații Office: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher și Access
  • Servicii: OneDrive, Skype

Un utilizator al unei astfel de licențe are dreptul să instaleze toate aplicațiile Office pe 5 PC-uri sau Mac-uri, 5 tablete și 5 smartphone-uri. Fiecare utilizator care face parte din abonamentul Office 365 Business primește de asemenea 1 TB spațiu de stocare în cloud, în OneDrive.

În cazul în care compania ta este abonată la Office 365 Business, poate adăuga până la 300 de utilizatori la abonament. Prețul pentru fiecare utilizator este de 8,80 Euro pe lună pe un angajament anual sau 10,60 Euro pe lună cu un angajament lunar.

Office 365 Business Premium include suplimentar:

  • Găzduire e-mail: 50 GB incluși și adresă de e-mail personalizată
  • Intranet și saituri de echipă cu SharePoint, întâlniri online și videoconferințe pentru maxim 250 de persoane, Microsoft Teams, Outlook Customer Manager, Microsoft Invoicing, Microsoft Bookings, MileIQ și Microsoft Planner

Prețul pentru Office 365 Business Premium per utilizator este de 10,50 Euro pe lună pe un angajament anual sau 12,60 Euro pe lună cu un angajament lunar.

Office 365 Business

Al treilea plan de abonament disponibil pentru afaceri se numește Office 365 Business Essentials. Include multe din aplicațiile și serviciile disponibile în Office 365 Business Premium, dar nu conține versiunile desktop ale aplicațiilor Office, deși îți permite să instalezi aplicațiile mobile pe smartphone-uri sau tablete, precum și să accesezi versiunile lor online. De asemenea, nu include Outlook Customer Manager, Microsoft Invoicing, Microsoft Bookings și MileIQ.

Prețul pentru Office 365 Business Essentials per utilizator este de 4,20 Euro pe lună, cu un angajament anual, sau 5,10 Euro pe lună, cu un angajament lunar.

Office 365 este același lucru cu Office 2016 sau Office 2019?

Nu, Office 365 nu este același lucru ca Office 2016 sau Office 2019. Office 365 este un abonament care include aplicații Office, dar și alte servicii. După cum știi, Office 365 păstrează actualizate toate aplicațiile Office pe care le folosești, cu cele mai recente patch-uri de securitate și cele mai noi caracteristici disponibile. Office 2016 și Office 2019 sunt achiziții unice, ceea ce înseamnă că le plătești o singură dată și primești numai aplicațiile Office pentru un singur PC sau Mac. Office 2016 și Office 2019 nu includ servicii suplimentare și sunt actualizate numai până când apare o nouă versiune majoră de Office. Când se întâmplă acest lucru, dacă vrei să ai cele mai recente aplicații Office, trebuie să cumperi o nouă licență la prețul integral sau să treci la Office 365.

Intenționezi să te abonezi la Office 365?

Acum știi ce este Office 365 și ce oferă. Știi ce primești de la el dacă îți cumperi un abonament pentru utilizatorii de acasă și știi ce includ planurile pentru firme. Este Office 365 o alegere bună pentru tine? Îl vei cumpăra? Spune-ne de ce, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Android Ghiduri iOS Microsoft Office Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează