5 metode pentru a afla versiunea exactă de Microsoft Office pe care o folosești

5 metode pentru a afla versiunea exactă de Microsoft Office pe care o folosești

Majoritatea persoanelor care folosesc un calculator cu Windows folosesc și suita Office de la Microsoft. Deși este destul de ușor să îți dai seama ce versiune de Windows folosești, doar uitându-te la felul în care arată desktop-ul, identificarea versiunii de Office pe care o ai poate fi mai complicată decât atât. Dacă ai nevoie de această informație, în acest tutorial îți oferim cinci metode diferite de a descoperi versiunea exactă de Office pe care o folosești:

Reclamă

1. Pornește Microsoft Word sau orice altă aplicație din pachetul Office și vezi ecranul de pornire

Atunci când pornești orice aplicație Microsoft Office, înainte de fi încărcată, este afișat rapid un ecran de pornire. Acesta este vizibil pentru câteva secunde și-ți spune numele aplicației pe care o deschizi și versiunea. Iată ecranul de pornire pentru Word, din Microsoft Office 2019.

Pornește Word în Office 2019
Pornește Word în Office 2019

Dacă folosești un abonament Microsoft Office 365, îți spune Office 365, precum în captura de ecran de mai jos. Acest abonament îți oferă acces la cea mai nouă versiune de Office creată de Microsoft.

Pornește Word în Office 365
Pornește Word în Office 365

Mai jos vezi o mostră a ecranului de pornire din Word, în Microsoft Office 2010.

Pornește Word în Office 2010
Pornește Word în Office 2010

Și încă una din vechiul Microsoft Office 2003.

Pornește Word în Office 2003
Pornește Word în Office 2003

Din păcate, prin această metodă nu poți afla dacă ai o versiune pe 64-biți ori 32-biți a Microsoft Office și nici versiunea exactă a produsului și numărul de compilare (build).

Reclamă

2. Află ce versiune de Office ai instalată, verificând Panoul de control sau aplicația Setări

O altă metodă implică folosirea Panoului de control. Deschide-l și navighează la Programe și apoi la Programe și caracteristici. Așteaptă ca lista de programe instalate să se încarce și apoi derulează până găsești un program al cărui nume începe cu Microsoft Office. Partea care vine după, este ediția și versiunea de Microsoft Office pe care o folosești. Dacă dai clic pe ea, poți să vezi numărul exact al versiunii produsului, afișat în partea de jos a ferestrei Panoului de control.

Versiunea de produs a Microsoft Office, în Panoul de Control
Versiunea de produs a Microsoft Office, în Panoul de Control

Dacă folosești Windows 10, poți să obții aceleași informații din aplicația Setări. Deschide Setări și mergi la Aplicații și apoi la Aplicații și caracteristici. În lista de aplicații instalate, găsește Microsoft Office. Partea din numele său care vine după Microsoft Office reprezintă ediția și versiunea. Dacă apeși pe ea, poți să vezi exact numărul versiunii de Microsoft Office.

Versiunea de produs a Microsoft Office, în aplicația Setări
Versiunea de produs a Microsoft Office, în aplicația Setări

Din păcate, această metodă nu îți spune și dacă folosești Microsoft Office pe 64 de biți sau pe 32 de biți.

3. Află ce versiune de Office ai instalată, uitându-te la meniuri

De la introducerea pe piață a Microsoft Office 2019, această metodă nu mai este o opțiune la fel de bună ca în trecut, deși îi poate ajuta pe unii utilizatori:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deschizi una dintre aplicațiile care fac parte din suita Microsoft Office. Nu contează ce aplicație deschizi: poate să fie Word, Excel, PowerPoint, Access sau oricare alta. Apoi, uită-te în partea stângă a meniului de sus, cel numit și interfața panglică. În funcție de cum arată butonul File (Fișier), poți să identifici versiunea de Office pe care o ai. Dacă butonul File (Fișier) este dreptunghiular, colțurile sale sunt ascuțite și este scris cu prima literă mare și celelalte mici, atunci folosești Microsoft Office 2016, 2019 sau Office 365. Între aceste versiuni de Office nu există diferențe majore la nivel vizual.

Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2019
Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2019

Dacă butonul File (Fișier) este dreptunghiular, colțurile sale sunt ascuțite și are numai litere mari, atunci folosești Microsoft Office 2013.

Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2013
Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2013

Dacă butonul File (Fișier) este dreptunghiular, colțurile sale sunt rotunjite și este scris cu prima literă mare și celelalte mici, atunci folosești Microsoft Office 2010.

Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2010
Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2010

Dacă nu ai un buton File (Fișier) în colțul din stânga sus al ferestrei și în locul lui vezi o pictogramă pentru Office, atunci folosești Microsoft Office 2007.

Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2007
Fila Fișier (File) din Microsoft Word 2007

Dacă nu vezi deloc interfața de tip panglică în partea de sus a ferestrei, atunci folosești Microsoft Office 2003 sau ceva și mai vechi.

Meniul principal din Microsoft Word 2003
Meniul principal din Microsoft Word 2003

Această metodă are dezavantajul de a nu îți spune dacă folosești o versiune pe 64 de biți sau pe 32 de biți de Office.

Reclamă

4. Află ce versiune de Office ai instalată, verificând informațiile din Help (Ajutor) sau About (Despre)

Deschide una dintre aplicațiile Office instalate pe dispozitivul tău cu Windows. Noi folosim Microsoft Word ca exemplu. După ce îl pornești, deschide meniul File (Fișier) apăsând pe butonul File (Fișier) sau Office aflat în colțul din stânga sus al ferestrei.

Accesează fila Fișier (File) din Microsoft Word 2019
Accesează fila Fișier (File) din Microsoft Word 2019

În meniul File (Fișier) sau Office care se deschide, caută o opțiune numită Account (Cont). Apasă pe ea. Dacă ai Microsoft Office 2019, 2016 sau Office 365, poți să vezi ce ediție folosești, în partea dreaptă a paginii Account (Cont), la fel ca în imaginea de mai jos.

Versiunea de produs afișată de Microsoft Office Professional Plus 2019
Versiunea de produs afișată de Microsoft Office Professional Plus 2019

Mail mult, dacă ai nevoie să știi și dacă ai versiunea pe 32 de biți ori versiunea pe 64 de biți de Office, apasă pe About Word (Despre Word) sau About (Despre) urmat de numele aplicației pe care ai deschis-o.

Despre Word
Despre Word

Se deschide o nouă fereastră în care poți să vezi numărul versiunii produsului și arhitectura Microsoft Office.

Despre Microsoft Word 2019
Despre Microsoft Word 2019

Dacă ai Microsoft Office 2010, în loc de o opțiune Account (Cont) în meniul File (Fișier), ar trebui să ai o opțiune Help (Ajutor). Apasă pe ea și numărul exact al versiunii și arhitecturii (64 de biți sau 32 de biți) al suitei este afișat în partea dreaptă a meniului.

Versiunea de produs în Microsoft Word 2010
Versiunea de produs în Microsoft Word 2010

Dacă vrei informații și mai detaliate despre versiunea de Microsoft Office pe care o folosești, apasă pe "Additional Version and Copyright Information" (Informații suplimentare despre versiune și drepturi de autor) și vei vedea fereastra "About Microsoft Word" (Despre Microsoft Word).

Despre Microsoft Word 2010
Despre Microsoft Word 2010

Dacă ai Microsoft Office 2007, în meniul Office, apasă pe butonul Word Options (Opțiuni Word).

Opțiuni Word în Microsoft Office 2007
Opțiuni Word în Microsoft Office 2007

Selectează Resources (Resurse) în stânga și poți vedea versiunea exactă de Microsoft Office pe care o folosești în partea dreaptă, în secțiunea about Microsoft Office 2007 (despre Microsoft Office 2007).

Versiunea de produs a Microsoft Office 2007
Versiunea de produs a Microsoft Office 2007

Dacă apeși pe butonul About (Despre), informațiile afișate sunt și mai detaliate.

Despre Microsoft Word 2007
Despre Microsoft Word 2007

Dacă folosești o versiune mai veche de Microsoft Office, ca de exemplu 2003, în meniul de sus ai un buton numit Help (Ajutor). Apasă pe el și apoi dă clic pe About Microsoft Office Word (Despre Microsoft Office Word).

Despre Microsoft Office Word, în Office 2003
Despre Microsoft Office Word, în Office 2003

Fereastra About Microsoft Office Word (Despre Microsoft Office Word) îți spune versiunea exactă a suitei Office pe care o folosești.

Despre Microsoft Word 2003
Despre Microsoft Word 2003

5. Află ce versiune de Office ai instalată, verificând Registrul Windows cu ajutorul Liniei de comandă sau Powershell

O metodă care sigur este pe placul profesioniștilor implică folosirea Liniei de comandă sau a Powershell, în funcție de ceea ce preferi. Noi am ales să deschidem PowerShell. În linia de comandă, scrie reg query "HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Application\CurVer". Apasă Enter pe tastatură și vezi ce apare pe ecran. Ar trebui să fie ceva similar cu asta:

Citește versiunea de Office în PowerShell
Citește versiunea de Office în PowerShell

Numărul care vine după "Word. Application" îți spune ce versiune de Microsoft Office ai:

  • 16.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2016, 2019, sau Microsoft Office 365
  • 15.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2013
  • 14.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2010
  • 12.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2007
  • 11.0 înseamnă că ai Microsoft Office 2003

Nu a existat o versiune 13.0 de frica numărului 13. Cine știa că Microsoft este o companie superstițioasă? Poate din aceeași cauză nu a existat un Windows 9? 🙂

O altă problemă este că Office 2019 și 2016 nu mai sunt diferențiate printr-o versiune de produs în Regiștrul Windows.

Ce versiune de Microsoft Office folosești?

Acestea sunt metodele pe care le cunoaștem pentru a afla ce versiune de Microsoft Office ai instalată pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Sperăm că cel puțin una dintre ele îți este utilă și că tutorialul nostru te-a ajutat să găsești informațiile pe care le căutai. Dacă știi și alte metode sau dacă ai ceva de adăugat la ghidul nostru, nu ezita să folosești formularul de comentarii de mai jos. De asemenea, spune-ne ce versiune de Office folosești. Suntem curioși să aflăm.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Recomandate Windows