Descarcă fișiere ISO cu Windows 10 și Office (toate versiunile)

Dacă este ceva ce nu ne place, asta este descărcarea imaginilor de disc sub formă de fișiere ISO și IMG pentru Windows și Office. Microsoft a făcut ușoară descărcarea de fișiere ISO pentru Windows 10 cu Media Creation Tool. Însă asta funcționează doar dacă ai ultima versiune a acestui sistem de operare. În cazul în care ai nevoie de o versiune mai veche de Windows sau Office, cum ar fi un ISO de Windows 7 sau Office 2010, obținerea sa într-un mod legal poate fi destul de dificilă. Din fericire, un programator entuziast a creat o unealtă gratuită care te asistă în procesul de descărcare al imaginilor de disc ISO sau IMG. Iată unde găsești și cum folosești această aplicație pentru a descărca direct orice Windows sau Office:

NOT: Ia în considerare faptul că, pentru a folosi imaginile de disc pe care le vei descărca, ai nevoie de o cheie de activare originală, achiziționată dintr-o sursă legală.

De unde descarci aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Jan Krohn are un blog personal unde a publicat o aplicație pe care a dezvoltat-o personal, ce îți permite să descarci fișiere ISO cu Windows sau Office. O poți descărca de aici: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool. Pe pagina web, caută și apasă pe legătura Download: Windows-ISO-Downloader.exe.

Link descărcare pentru Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Fișierul pe care îl descarci - Windows-ISO-Downloader.exe - este mic, aproximativ 6 MB. Nu conține spyware, nu există un program de instalare sau alte complicații. L-am scanat cu trei produse antivirus diferite și a fost OK. Execută-l dând dublu-clic pe el.

Fișierul Windows-ISO-Downloader.exe

Aplicația este disponibilă în mai multe limbi, pe care le poți vedea mai jos. Poți schimba limba, printre care se numără și limba română. O poți schimba din fila Settings (Setări).

Limbile suportate de aplicația Windows-ISO-Downloader.exe

Poți folosi Windows ISO Downloader pentru a descărca în mod legal imagini de disc ISO cu Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 7, fișiere ISO de Office 2010, 2013, 2016, 2019 (inclusiv Office pentru Mac), chiar și ediții de Windows 10 Insider Preview. Din păcate, aplicația nu are opțiunea de a descărca imagini ISO cu Office 2007.

Toate fișierele sunt descărcate direct de pe serverele Microsoft. Aplicația are o bază de date bine menținută cu locațiile unde Microsoft își stochează imaginile de disc pe care le distribuie și te ajută să găsești ceea ce cauți mult mai repede decât dacă ai folosi site-urile și uneltele Microsoft. Imaginile de disc vin sub formă de fișiere ISO (în principal pentru Windows) și fișiere IMG (în general pentru Office). Versiunile mai vechi de Microsoft Office, precum Office 2010 vin ca fișiere EXE. Pachetele de Office pentru Mac sunt disponibile ca fișiere DMG sau PKG.

Dacă nu știi ce sunt imaginile de disc, citește acest articol: Ce este un fișier imagine de disc (ISO, NRG, BIN)?. Mai mult, dacă ai nevoie de ajutor în lucrul cu imaginile de disc, îți recomandăm și aceste tutoriale:

Acum, hai să vedem cum se folosește această aplicație pentru a descărca imagini de disc cu ce versiune de Windows dorești și, după aceea, ne vom ocupa și de Microsoft Office.

Cum descarci fișiere ISO cu Windows 10 (precum Windows 10 RTM sau Windows 10 Anniversary Update)

Dacă folosești Media Creation Tool de la Microsoft, poți descărca doar cea mai nouă versiune de Windows 10. La momentul când am publicat acest articol, cea mai nouă versiune este Windows 10 May 2020 Update. Dacă vrei să descarci un ISO pentru un build mai vechi ori o versiune mai veche de Windows 10, nu o poți face cu Media Creation Tool. Singura ta șansă este să folosești Windows ISO Downloader. Execută aplicația și alege Windows 10 în partea dreaptă.

Apoi, în partea stângă a aplicației, apasă pe Select edition (Selectați ediția) și alege build-ul de Windows 10 pe care îl vrei. Poți alege dintre toate build-urile majore care au fost lansate pentru Windows 10. Odată ce găsești build-ul dorit, apasă pe ediția de Windows 10 pe care o vrei: Home/Pro, Single Language, Home China etc.

Selectarea ediției de Windows 10 ISO de descărcat

După aceea, apasă pe butonul Confirm (Confirmați) și aplicația petrece câteva secunde să valideze alegerea ta.

Confirmarea ediției de Windows 10 pentru descărcare (ISO)

Selectează limba pe care o vrei să folosești și apasă al doilea buton Confirm (Confirmați).

Confirmarea limbii pentru imaginea ISO Windows 10 de descărcat

După câteva secunde, vezi două butoane pentru descărcare: unul pentru versiunea pe 32 de biți și altul pentru cea pe 64 de biți. Apasă pe butonul Download (Descărcați) corespunzător versiunii pe care o vrei.

Selectarea versiunii 32-bit sau 64-bit

Ești rugat să alegi unde vrei să salvezi fișierul ISO pe care urmează să-l descarci. Apasă Save (Salvare), alege folderul unde îl vei descărca, introdu un nume pentru fișier (dacă nu vrei să-l folosești pe cel implicit) și apasă Save (Salvare) încă o dată. Fișierul ISO Windows 10 este descărcat unde ai ales.

Salvarea fișierului ISO cu Windows 10

Este important să nu închizi fereastra descărcare și nici aplicația Windows ISO Downloader. Dacă faci oricare dintre aceste două acțiuni, descărcarea se oprește și trebuie să o iei de la capăt. Acum poți folosi o aplicație precum Rufus ca să îți creezi un disc bootabil ori un stick USB cu fișierul ISO de Windows 10 pe care l-ai descărcat.

Cum descarci imagini de disc ISO cu Windows 7 sau Windows 8.1

Execută Windows-ISO-Downloader.exe și, în lista din dreapta aplicației, selectează versiunea de Windows care te interesează: Windows 7 sau Windows 8.1. Pentru acest tutorial, noi am ales Windows 7 (August 2018), care include toate actualizările acestui sistem de operare. Apoi, apasă pe lista "Select edition" (Selectați ediția) și alege ediția pe care o vrei. Pentru Windows 7, ai de ales între Home Premium, Professional și Ultimate. După aceea, selectează limba pe care o preferi și apasă pe Download (Descarcă).

Selectarea ediției și a limbii pentru fișierul ISO de Windows descărcat

Aplicația deschide browser-ul tău web implicit și îți arată dialogul de Executare/Salvare pentru descărcarea directă a fișierului ISO cu Windows. Apasă pe OK/Save (OK/Salvare) și alege folderul unde îl vei descărca. Apoi, apasă OK/Save (OK/Salvare) încă odată.

Descărcare ISO Windows

Nu închide fereastra pentru descărcare și nici aplicația Windows ISO Downloader, altfel descărcarea se oprește și trebuie să o iei de la capăt. Apoi poți folosi Windows USB/DVD Download Tool sau o aplicație precum Rufus pentru a crea un DVD sau un stick USB bootabil cu fișierul ISO Windows 7 sau Windows 8.1 pe care l-ai descărcat.

Cum descarci fișiere ISO cu Microsoft Office 2019, 2016, 2013 sau 2010

Dacă vrei să descarci o imagine cu kit-ul de instalare pentru Microsoft Office, execută Windows-ISO-Downloader.exe și, în partea dreaptă, mergi la fila Office și alege versiunea de Office care te interesează. Pentru acest ghid am ales Office 2019. Din păcate, fișierele ISO Office 2007 nu sunt disponibile pentru descărcare. Apoi, în partea stângă a aplicației, trebuie să alegi ediția și limba de produs dorite. Apasă pe lista Select edition (Selectați ediția) și alege ce vrei să descarci. Dacă te uiți atent, observi că poți descărca inclusiv aplicații individual din pachetul Microsoft Office, precum Visio, Project și altele.

Selectarea ediției de Office pentru descărcare fișier ISO

Mai departe, alege limba de produs pe care o dorești din lista de opțiuni disponibile și apasă Download (Descarcă).

Alegerea limbii pentru fișierul ISO de Office ce se descarcă

Browserul tău implicit este pornit și acesta îți cere să salvezi fișierul pe care urmează să-l descarci. După ce descarci kit-ul de instalare cu Microsoft Office, îl poți scrie pe un disc.

Pentru versiunile mai vechi de Microsoft Office 2010, procesul de descărcare este similar cu cel de Windows 10, pe care l-am arătat mai devreme în acest ghid. Din păcate, în acest caz, Microsoft a blocat licențele utilizate pentru generarea descărcărilor. Acest lucru înseamnă că linkurile de descărcare ISO uneori funcționează, alteori nu.

Selectarea versiunii Office x86 sau x64

Cum descarci Windows 10 Insider Preview, imagini originale DELL și alte versiuni de Windows

Aplicația Windows ISO Downloader este foarte flexibilă și îți permite să descarci multe build-uri de Windows. De exemplu, dacă vrei cele mai noi build-uri dezvoltate de Microsoft pentru testare, alege Insider Preview în partea dreaptă. Apoi poți să descarci builduri Insider pentru Windows 10, Windows Server, Windows Enterprise, Windows ARM64 etc.

Descărcare directă ISO Windows 10 Insider Preview

Dacă ai nevoie de build-uri mai vechi de testare pentru Windows 10, alege Developer (Dezvoltator) în partea dreaptă și ai acces la multe build-uri de test pentru Windows 10 SDK, ADK, WDK și altele.

Descărcare ISO Windows 10 Developer

În cazul în care cauți o imagine "din fabrică" pentru PC-ul tău Dell sau Alienware, Windows ISO Downloader te ajută și în acest caz. Selectează DELL în dreapta ferestrei, alege-ți modelul de laptop sau calculator și selectează ISO-ul cu sistemul de operare Windows sau Linux de care ai nevoie.

Descarcă imagini ISO "din fabrică" cu Windows sau Linux pentru DELL

Nu ezita să te uiți prin toate opțiunile din această aplicație și vei găsi ceea ce dorești.

Ai folosit aplicația Microsoft Windows and Office ISO Download Tool pentru a descărca un ISO de Windows?

Noi iubim această aplicație și sperăm că dezvoltatorul ei va continua să o mențină la fel de bine ca până acum. Ne place și faptul că o poți folosi pentru a descărca kit-ul de instalare și pentru aplicații Office individuale, cum ar fi Visio, Project, Word sau Excel. Nu ezita să o încerci și spune-ne dacă îți place.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows