Cum descarci fișiere ISO cu Windows și Office (toate versiunile)

Cum descarci fișiere ISO cu Windows și Office (toate versiunile)

Găsirea și descărcarea imaginilor de disc sub formă de fișiere ISO sau IMG pentru Windows și Office poate fi uneori o sarcină dificilă. Microsoft are un program specializat în acest scop, denumit Media Creation Tool (instrumentul de creare a suportului media). Acest instrument funcționează însă numai dacă vrei cea mai recentă versiune de Windows 10 sau Windows 11. Dacă ai nevoie de o versiune mai veche de Windows sau Office, ca de exemplu un fișier ISO cu Windows 7 sau Office 2013, obținerea pe cale legală a acesteia poate fi o provocare. Din fericire, există aplicații care îți permit să descarci gratuit astfel de imagini de disc în format IMG sau ISO. Iată cum să găsești și să utilizezi instrumentele necesare pentru a descărca orice versiune de Windows sau Office:

Reclamă

NOTĂ: Pentru a utiliza imaginile de disc pe care urmează să le descarci, ai nevoie de o cheie de produs validă.

1. Descărcarea fișierelor ISO utilizând Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Jan Krohn are un blog unde a postat un instrument gratuit care îți permite să descarci fișiere ISO cu Windows și Office. Îl poți descărca de aici: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool. Pe pagina web, caută și apasă pe linkul Download: Windows-ISO-Downloader.exe.

Linkul de descărcare pentru Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Linkul de descărcare pentru Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Nu trebuie să instalezi fișierul pe care îl descarci, pur și simplu îl rulezi dând dublu clic pe el. Poți folosi Windows ISO Downloader pentru a descărca în mod legal fișiere ISO Windows 11, Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 7, fișiere ISO Office 2019, 2016 și 2013 (inclusiv Office pentru Mac) și chiar edițiile Windows 10 Insider Preview.

Toate fișierele sunt descărcări directe de pe serverele Microsoft. Imaginile de disc sunt oferite ca fișiere ISO (în principal pentru Windows) și fișiere IMG (mai ales pentru Office). Versiunile mai vechi de Microsoft Office sunt furnizate ca fișiere EXE. Pachetele Office pentru Mac sunt disponibile sub formă de fișiere DMG sau PKG.

Dacă nu știi ce sunt imaginile de disc, îți recomandăm să citești acest articol: Ce este un fișier imagine de disc (ISO, NRG, BIN)? În plus, dacă ai nevoie de ajutor pentru a lucra cu imagini de disc, îți recomandăm și aceste tutoriale:

Descărcarea unui fișier ISO cu Windows utilizând Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

După descărcarea programului, rulează-l și selectează fila Windows din colțul din dreapta sus. Apoi, selectează versiunea sistemului de operare. Poți alege între Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 și Windows 11.

NOTĂ: Windows 11 nu are încă o categorie dedicată. Îl poți totuși descărca selectând opțiunea Windows 10. De asemenea, pentru Windows 7, selectează opțiunea „Windows 7 (august 2018)”, deoarece cealaltă opțiune nu mai funcționează.

Alege fila Windows și apoi versiunea dorită

Alege fila Windows și apoi versiunea dorită

Apoi, în partea stângă a aplicației, apasă pe lista derulantă „Selectați ediția” și alege ediția Windows dorită. Poți selecta oricare dintre versiunile majore care au fost lansate pentru Windows. Apasă pe ediția de Windows de care ai nevoie: Home/Pro, Single Language, Home China etc. Apoi, apasă Confirmați. Selectează limba pe care vrei să o utilizezi ulterior la instalare și apasă al doilea buton de confirmare.

Configurează fișierul ISO cu Windows ce va fi descărcat

Configurează fișierul ISO cu Windows ce va fi descărcat

După câteva secunde, se afișează două butoane de descărcare: unul pentru versiunea pe 32 de biți a Windows și altul pentru versiunea pe 64 de biți. În cazul Windows 11, există doar opțiunea pe 64 de biți. Apasă butonul Descărcare pentru versiunea dorită. Confirmă descărcarea apăsând pe Salvare.

Alege arhitectura și apoi apasă pe Salvare

Alege arhitectura și apoi apasă pe Salvare

Ești întrebat unde vrei să salvezi fișierul ISO pe care urmează să îl descarci. Alege folderul în care vrei fișierul, introdu un nume pentru acesta (dacă vrei să-i schimbi numele implicit) și apasă încă o dată pe Salvare. Descărcarea fișierului ISO cu Windows începe și fișierul este salvat în locația specificată.

Alege destinația pentru fișierul ISO

Alege destinația pentru fișierul ISO

Nu trebuie să închizi fereastra de descărcare și aplicația Windows ISO Downloader până când descărcarea nu e finalizată. Dacă faci oricare dintre aceste lucruri, descărcarea se oprește și trebuie să o iei de la capăt. După descărcare, poți utiliza un instrument precum Rufus pentru a crea un disc sau o unitate USB cu imaginea Windows pe care tocmai ai descărcat-o.

Dacă vrei să descarci versiuni de Windows Insider Preview sau instrumente pentru dezvoltatori, procesul este identic.

Reclamă

Descărcarea imaginilor sistemului de operare pentru sisteme Dell utilizând Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Pentru a descărca o versiune OEM a sistemelor de operare instalate pe dispozitivele Dell, rulează Windows-ISO-Downloader.exe și, în lista din dreapta, mergi la fila Windows. Apoi, selectează DELL.

Imaginile de Windows pentru sistemele DELL au categoria lor separată

Imaginile de Windows pentru sistemele DELL au categoria lor separată

Acum, extinde lista de lângă Model pentru a alege dispozitivul pentru care vrei să descarci imaginea. Dacă lista de modele este prea stufoasă, încearcă să o filtrezi selectând o versiune de Windows în partea de jos a ferestrei. Apoi, selectează versiunea în lista de lângă Imagine. Numele versiunilor pot fi identice, dar poți verifica data lansării fiecărei versiuni selectând-o. Apasă Descarcă pentru a continua.

Configurează fișierul ISO și apoi apasă Descarcă

Configurează fișierul ISO și apoi apasă Descarcă

Descărcarea ar trebui să înceapă instantaneu folosind browserul.

Cum descarci fișiere ISO cu Microsoft Office 2019, 2016 sau 2013

Dacă vrei să descarci imaginea de configurare pentru Microsoft Office, rulează Windows-ISO-Downloader.exe și, în dreapta, accesează fila Office și selectează versiunea de Office care te interesează. Pentru acest ghid, am selectat Office 2019. Din păcate, Office 2010 nu mai este disponibil pentru descărcare.

Selectează fila Office și alege versiunea dorită

Selectează fila Office și alege versiunea dorită

Apoi, în partea stângă a ferestrei aplicației, ți se cere să selectezi ediția și limba produsului. Apasă pe lista derulantă de lângă „Selectați ediția” și selectează ediția pe care vrei să o descarci. Dacă te uiți cu atenție, vei observa că poți descărca inclusiv aplicații individuale Microsoft Office, cum ar fi Visio sau Project. Selectează apoi limba produsului din lista de opțiuni disponibile și apasă pe butonul Descarca.

Alege ediția și limba produsului

Alege ediția și limba produsului

Browserul tău implicit pornește și solicită să alegi unde să salvezi fișierul de configurare pe care urmează să îl descarci.

Reclamă

2. Descărcarea fișierelor ISO Windows folosind Rufus

Rufus este un instrument popular pentru scrierea fișierelor de imagine pe DVD-uri. De asemenea, poate fi folosit pentru a descărca o varietate de fișiere ISO cu sisteme de operare, inclusiv Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 și Windows 11. Pentru a obține cea mai recentă versiune a aplicației, accesează pagina Rufus Downloads. Dă clic pe versiunea pe care vrei să o descarci. Pentru acest tutorial, am folosit versiunea 3.17.

Alege cea mai nouă versiune a programului Rufus din pagina de descărcări

Alege cea mai nouă versiune a programului Rufus din pagina de descărcări

După ce îl descarci, rulează programul dând dublu clic pe executabil.

NOTĂ: Poți schimba limba de afișare a programului apăsând pictograma care seamănă cu un glob pământesc din colțul din stânga jos.

În fereastra aplicației Rufus, dă clic sau apasă butonul „Afișare setările aplicației” din stânga jos. Asigură-te că actualizările sunt activate alegând una dintre cele trei opțiuni (Zilnic, Săptămânal sau Lunar). Apasă Închide, apoi repornește aplicația.

Asigură-te că actualizările sunt pornite pentru ca următorii pași să funcționeze

Asigură-te că actualizările sunt pornite pentru ca următorii pași să funcționeze

După pornești din nou Rufus, dă clic sau atinge săgeata de lângă butonul Selectare, apoi selectează Descărcare. Dacă opțiunea Descărcare nu este prezentă, asigură-te că ai finalizat pasul anterior.

Activează descărcarea în pagina principală a programului Rufus

Activează descărcarea în pagina principală a programului Rufus

După ce îl selectezi, butonul Selectare își schimbă numele în Descărcare. Apasă pe el pentru a porni expertul de configurare.

Apasă pe Descărcare pentru a porni expertul de configurare a descărcării

Apasă pe Descărcare pentru a porni expertul de configurare a descărcării

După câteva momente, apare dialogul Descărcare imagine ISO. Mai întâi, alege versiunea de Windows pe care vrei să o descarci, apoi apasă pe Continuare.

Selectează Windows 10 în listă și apoi apasă Continuare

Selectează Windows 10 în listă și apoi apasă Continuare

Alege lansarea și apasă Continuare. Fă același lucru pentru ediție, limbaj și arhitectură, apăsând Continuare după fiecare. După selectarea arhitecturii, poți bifa caseta pentru a descărca folosind un browser sau poți continua descărcarea fișierului ISO folosind Rufus. Poți apăsa Inapoi dacă ai ales greșit o opțiune sau Descărcare pentru a confirma descărcarea.

Configurează fișierul ISO ce va fi descărcat

Configurează fișierul ISO ce va fi descărcat

Ultimul pas este să selectezi locația în care vrei să fie descărcat fișierul și să îi schimbi numele dacă e cazul. Apasă pe Salvare pentru a începe descărcarea. Dacă vrei să scrii fișierul pe un DVD sau să faci o unitate flash USB bootabilă și nu știi cum, citește următorul articol: Cum faci un stick de memorie USB bootabil cu Windows, Ubuntu Linux sau FreeDOS.

Ce instrument folosești pentru a obține imagini ISO pentru Windows?

Ne plac aceste instrumente gratuite și sperăm că dezvoltatorii le vor actualiza cu cele mai recente fișiere imagine pentru Windows și Office. Înainte de a părăsi pagina, am dori să știm care dintre cele două instrumente le-ai folosit pentru a descărca fișiere ISO cu Windows. De asemenea, dacă știi o altă aplicație care poate fi folosită în acest scop, ajută alți vizitatori împărtășind-o în comentarii.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows