Cum partajăm fișiere și foldere folosind situl OneDrive

OneDrive este un serviciu foarte bun pentru a stoca fișiere online garantând accesul la date prin intermediul oricărui dispozitiv conectat la Internet. Desigur, mobilitatea face din el un serviciu valoros, dar aceasta nu e singura caracteristică de care vă puteți bucura. Doriți ca toată familia să vadă fotografiile de Crăciun? Doriți să colaborați cu alții la realizarea unui document fără ca acesta să se plimbe prin email de la unul la altul? Doriți să trimiteți unui prieten un fișier prea mare ce nu încape într-un email? OneDrive poate fi o soluție pentru astfel probleme.

Cum partajăm un fișier sau un dosar folosind situl OneDrive

Orice fișier sau dosar stocat în OneDrive poate fi partajat. Intrați în cont pe situl OneDrive pentru a vizualiza fișierele. Selectați fișierul sau folderul pe care doriți să-l partajați, apoi faceți clic dreapta sau apăsați și tineți apăsat pe el. Apoi, selectați Partajare.

Dacă doriți să partajați întregul folder, veți fi solicitat să cofirmați alegerea. Dacă vreți să continuați, apăsați pe "Partajați acest folder". Dacă distribuiți un fișier sau mai multe, nu veți mai fi chestionat cu privire la alegerea făcută.

Puteți face același lucru selectând fișierul sau folderul pentru ca apoi să apăsați butonul Partajare din partea de sus a paginii din situl OneDrive.

Cum partajăm fișiere din OneDrive prin email

Prima opțiune prin care vă puteți partaja fișierele este să folosiți email-ul. Dacă aceasta este metoda aleasă, introduceți o adresă de email în câmpul Către. Schimați permisiunile apăsând "Destinatarii pot doar vizualiza".

Alegeți dacă doriți sau nu să permiteți celeilalte persoane să editeze fișierul distribuit.

Aveți permisiunea să alegeți ca cei cărora le trimiteți fișierul să se conecteze în prealabil cu un cont Microsoft.

Când ați terminat dați Partajare.

Cum partajăm fișiere din OneDrive folosind Link-uri

O altă opțiune prin care vă puteți partaja fișiere este să creați un link/legătură pe care o puteți mai apoi posta, imprima sau adăuga într-un email. Pentru asta, apăsați pe "Obțineți un link".

Alegeți dacă doriți sau nu să permiteți unui prieten să editeze fișierul distribuit sau puteți să-l faceți public.

Când ați terminat, apăsați pe Creare link.

Copiați și inserați link-ul pe care l-ați primit într-un email, blog sau o pagina web.

Cum partajăm fișiere din OneDrive printr-o rețea de socializare

Da, folosind email-ul puteți partaja fișiere cu persone pe care le cunoașteți. Dar dacă doriți să le partajați cu toată lumea? Rețelele de socializare vă pot satisface această dorință. Pentru aceasta selectează, după ce ai primit un link, o astfel de rețea din partea de jos a casetei text în care se află link-ul.

Cum partajăm fișiere din OneDrive folosind link-uri scurtate

Link-ul pe care l-ați primit în OneDrive este implicit unul foarte lung. Acesta poate cauza neplăceri atunci când îl scrieți manual sau când îl dictați cuiva. Pentru a primi un link mai scurt apăsați Scurtați link-ul.

Link-ul scurtat oferă accesul către aceleași date dar este mai practic și ușor de folosit.

Cum vizualizezi care fișiere sunt distribuite de tine sau cu tine

Odată ce ați început să transferați fișiere, puteți uita care din ele sunt partajate și care nu. Pentru a vedea stadiul în care vă aflați, apăsați pe butonul Vizualizare detalii din colțul stânga sus a ferestrei.

Vizualizați coloana Partajare pentru a verifica statusul fiecarui fișier.

Pentru o examinare mai detaliată asupra permisiunilor, apăsați pe butonul Panou detalii.

Acum, trebuie doar să selectați fișierul despre care doriți informații suplimentare.

De asemenea, puteți vedea informații despre fișierele partajate dând clic pe Partajate din meniul din stânga al paginii.

Aici, puteți vizualiza fișierele partajate de tine și cele partajate cu tine.

Cum schimbăm permisiunile de partajare

Dacă doriți să schimbați permisiunile unui fișier partajat, activați Panou detalii după cum este descris mai sus. Pentru a schimba aceste permisiuni, dați clic pe "Link trimis la...".

Apoi, selectați nivelul de permisiune dorit.

Concluzie

Acum că știți cum să partajați fișiere cu serviciul OneDrive, vi se va părea foarte ușor să transferați date online. Utilizând simpla interfață și instrumentele pe care aceasta le oferă, puteți permite accesul la fișiere uneia sau mai multor persoane în același timp, cu un efort minim.