Programează PC-ul tău cu Windows să se oprească sau să repornească cu Simple Shutdown Scheduler

Programează PC-ul tău cu Windows să se oprească sau să repornească cu Simple Shutdown Scheduler

Ai nevoie de o metodă rapidă pentru a programa când se oprește ori se repornește un calculator cu Windows? Vrei să-l programezi să facă și alte lucruri precum intrarea în modul Repaus? Poate nu vrei să te complici cu unelte din Windows precum Task Scheduler sau Linia de Comandă. Noi am găsit o metodă de a face toate astea cu ajutorul unei aplicații simple numite Simple Shutdown Scheduler (Programare Simplă de Închidere) care este gratuită la descărcare și folosire. Iată cum o poți folosi:

Reclamă

Descarcă și instalează Simple Shutdown Scheduler

Simple Shutdown Scheduler (Programare Simplă de Închidere) este o aplicație gratuită, open-source, pe care oricine o poate descărca și instala. Mai întâi, descarcă aplicația de pe pagina sa oficială. Vei descărca un fișier numit SSS-v1.1.0-Setup.exe cu o mărime de până la 1 MO. Când îl execuți, este posibil să fii informat că aplicația are nevoie de Microsoft .NET Framework 2.0 pentru a funcționa. Apasă pe Yes (Da).

Simple Shutdown Scheduler cere instalarea Microsoft .NET Framework 2.0
Simple Shutdown Scheduler cere instalarea Microsoft .NET Framework 2.0

Navigatorul tău web implicit va descărca un fișier cu numele "dotnetfx.exe". Execută acest fișier și instalează .NET Framework. Dacă folosești Windows 10, vei descărca versiunea 3.5, care include .NET Framework 2.0. Dacă ai nevoie să descarci .NET Framework manual, poți să îl găsești aici pe saitul Microsoft.

Instalarea Microsoft .NET Framework 3.5
Instalarea Microsoft .NET Framework 3.5

Dacă nu apare niciun mesaj legat de .NET Framework, înseamnă că este deja instalat pe calculatorul tău cu Windows și poți continua cu instalarea aplicației Simple Shutdown Scheduler.

Când execuți SSS-v1.1.0-Setup.exe, expertul de instalare este pornit. Apasă Next (Următorul) și personalizează modul în care se instalează aplicația.

Instalarea aplicației Simple Shutdown Scheduler
Instalarea aplicației Simple Shutdown Scheduler

La final, apasă Finish (Termină) și execută aplicația.

Reclamă

Cum programezi un PC să se oprească, folosind Simple Shutdown Scheduler

În aplicația Simple Shutdown Scheduler, mergi la fila General și apasă pe Options (Opțiuni). Asigură-te că bifezi următoarele opțiuni:

  • "Start SSS on Windows startup" (Pornește SSS împreună cu Windows) - această opțiune face ca aplicația să se execute la fiecare pornire a Windows-ului, astfel încât programele recurente create de tine să fie executate automat în fundal.
  • "Start with scenarios enabled" (Pornește cu scenariile activate) - scenariile reprezintă programările efectuate de tine și vrei ca ele să fie încărcate de fiecare dată când aplicația pornește.
  • "Start minimized" (Pornește minimizat) - dacă vrei ca aplicația să se execute minimizată în fundal, să nu te deranjeze, bifează această opțiune.
Setează preferințele pentru Simple Shutdown Scheduler
Setează preferințele pentru Simple Shutdown Scheduler

Pentru a-ți salva configurarea, apasă Save (Salvează) și apoi Close (Închide). După acea, mergi la fila Scenarios (Scenarii). Pentru a crea un scenariu, dă clic or apasă pe lista "New scenario" (Scenariu nou) și alege acțiunea care vrei să fie executată, în cazul nostru ea fiind Shutdown (Închide).

Alege un scenariu în Simple Shutdown Scheduler
Alege un scenariu în Simple Shutdown Scheduler

Pentru ca oprirea sistemului să se facă chiar dacă anumite aplicații vor să-l oprească, bifează și opțiunea Force (Forțează). Apoi, pentru a crea o programare regulată pentru oprirea calculatorului, alege Date & time (Dată și timp) și apasă pe lista cu același nume. Aici, alege intervalul de timp la care vrei să se execute acțiunea aleasă: one time (o singură dată), daily (zilnic), weekly (săptămânal) ori monthly (lunar).

Alege frecvența pentru un scenariu nou
Alege frecvența pentru un scenariu nou

După aceea, alege timpul la care vrei să fie executat scenariul și apasă butonul "Add scenario" (Adaugă scenariul).

Adaugă un scenariu nou în Simple Shutdown Scheduler
Adaugă un scenariu nou în Simple Shutdown Scheduler

Dacă mergi la fila General, vei vedea că scenariul a fost adăugat și este activ. De asemenea, poți crea un cronometru care face calculatorul să se închidă după ce trece o perioadă de timp stabilită de tine. Dacă vrei asta, alege Countdown (Numărătoare inversă) și apoi introdu timpul care trebuie să treacă. După aceea, apasă pe "Add scenario" (Adaugă scenariul).

Alege un scenariu cu numărătoare inversă în Simple Shutdown Scheduler
Alege un scenariu cu numărătoare inversă în Simple Shutdown Scheduler

Întoarce-te la fila General și vei vedea cronometrul activ, care-ți spune în cât timp se va opri calculatorul tău cu Windows.

Vezi scenariile active în Simple Shutdown Scheduler
Vezi scenariile active în Simple Shutdown Scheduler

Încearcă aplicația și toate opțiunile sale de personalizare și vezi cum merge.

Reclamă

Cum ștergi scenariile din Simple Shutdown Scheduler

Aplicația este ușor de folosit dar mai poate fi îmbunătățită. De exemplu, nu este tocmai evident cum ștergi un scenariu pe care nu vrei să-l mai execuți. Pentru a face asta, selectează-l în fila General și apasă tasta Delete pe tastatură. Vei fi rugat(ă) să confirmi că vrei ștergerea scenariului. Apasă Yes (Da) și ai terminat.

Șterge un scenariu în Simple Shutdown Scheduler
Șterge un scenariu în Simple Shutdown Scheduler

O altă problemă este că nu poți edita un scenariu după ce l-ai creat. Trebuie să-l ștergi folosind procedura descrisă mai devreme și apoi să creezi altul, care corespunde mai bine nevoilor tale.

Ce alte lucruri poți face cu Simple Shutdown Scheduler?

Aplicația Simple Shutdown Scheduler este flexibilă și-ți permite să realizezi programări pentru alte lucruri în afara închiderii calculatorului, cum ar fi: reporniri, intrarea în modul Repaus, procedura de Log Off ori pornirea unei aplicații desktop.

Opțiuni de scenarii în Simple Shutdown Scheduler
Opțiuni de scenarii în Simple Shutdown Scheduler

O altă modalitate de folosire este să execuți imediat acțiunile în loc să le programezi. Alege acțiunea pe fila General din meniul derulant Immediate action (Acțiune imediată) și apasă Go (Pornește).

Acțiune imediată în Simple Shutdown Scheduler
Acțiune imediată în Simple Shutdown Scheduler

De ce această metodă este mai bună decât altele?

Dacă ești în căutarea unui mod de a programa oprirea calculatorului tău cu Windows vei găsi multe pagini web care-ți spun că trebuie să folosești unelte complicate precum Task Scheduler ori Linia de Comandă, unde trebuie să scrii o anumită comandă, cu anumiți parametri mai greu de înțeles. Aceste metode merg bine dar un utilizator obișnuit va ezita să le folosească deoarece necesită un nivel ridicat de cunoștințe. În fond, majoritatea utilizatorilor de Windows nu au auzit de Task Scheduler și nu găsesc ușor de folosit Linia de Comandă.

Folosirea Simple Shutdown Scheduler este mai bună pentru că implică folosirea unei aplicații gratuite, ușor de înțeles, în care dai câteva clicuri și gata.

Te descurci cu Simple Shutdown Scheduler?

Încearcă aplicația Simple Shutdown Scheduler și spune-ne ce crezi: este soluția pe care o căutai? Merge simplu și rapid? Formularul de comentarii poate fi accesat folosind legăturile de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows