Cum poți vedea în Windows toate folderele partajate cu rețeaua

Unii dintre cititorii noștri au dorit să afle cum pot vedea o listă cu toate folderele partajate de ei, în rețea, pe calculatoarele și dispozitivele lor cu Windows. Este o problemă care nu are un răspuns foarte evident, așa că noi am decis să facem cercetarea de rigoare și să vă oferim soluțiile acestei probleme. Am găsit două alternative: una este să folosești Windows Explorer în Windows 7 sau File Explorer în Windows 8.1 și Windows 10, iar alta este să folosești unealta Gestionare computer. Haideți să vedem cum funcționează fiecare dintre aceste metode:

Cum vezi folderele partajate în rețea, folosind Windows Explorer, în Windows 7

Cea mai simplă metodă de a vedea folderele pe care le-ai partajat cu rețeaua, pe calculatorul tău cu Windows 7, este să folosești Windows Explorer. Apasă pe Rețea și apoi pe numele calculatorului tău cu Windows 7. Vei vedea o listă cu toate folderele partajate de calculatorul tău cu rețeaua. Dă dublu clic pe ele pentru a naviga prin ele, la fel cum faci și cu celelalte foldere de pe calculatorul tău.

Problema cu această metodă de vizualizare a folderelor partajate de tine este că nu afișează folderele ascunse și nici nu oferă prea multe informații despre folderele partajate. Dar, poți da clic dreapta pe un folder partajat și apoi clic pe Proprietăți.

Se deschide fereastra Proprietăți pentru folderul selectat. Poți folosi această fereastră pentru a afla mai multe detalii despre folderul partajat, precum și setările sale de securitate și acces.

Deși această metodă funcționează, noi nu o considerăm foarte elegantă. Există o alternativă mai bună pe care o vei găsi pe pagina a doua a acestui tutorial.

Cum vezi folderele partajate cu rețeaua, folosind File Explorer, în Windows 8.1 sau Windows 10

În Windows 8.1 și în Windows 10, procedura de vizualizare a folderelor partajate este asemănătoare cu cea din Windows 7. De data asta, deschide File Explorer și mergi la secțiunea Rețea. Aici dă clic ori apasă de două ori în succesiune rapidă pe numele calculatorului tău. Apoi, navighează prin folderele partajate de calculatorul tău, la fel cum ai naviga prin orice alt folder.

Pentru a vedea proprietățile unui folder partajat, selectează-l și apoi deschide fila Pornire din interfața panglică. Apasă pe butonul Proprietăți , din grupul Deschidere.

Ca alternativă, poți face clic dreapta pe folderul despre care vrei să afli mai multe ori să apeși și să ții apăsat pe el (dacă ai un ecran tactil). În meniul contextual, apasă pe Proprietăți.

Fereastra Proprietăți este deschisă pentru folderul selectat. Aici poți afla mai multe despre folderul partajat, setările sale de securitate, etc.

Acum că știi cum să vizionezi folderele partajate de pe calculatorul tău, folosind File Explorer în Windows 8.1 și în Windows 10 ori Windows Explorer în Windows 7, mergi la pagina a doua acestui ghid pentru a afla o metodă și mai elegantă pentru a face acest lucru, care îți oferă și mai multe informații.