10 moduri de a deschide Gestionare Computer în Windows (toate versiunile)

Aplicația Gestionare Computer (Computer Management) este inclusă în toate versiunile moderne de Windows și este un fel de panou de control pentru alte unelte administrative: Task Scheduler, Event Viewer, Performance Monitor, Device Manager (Manager Dispozitive), Disk Management (Gestionare Disc), Services and Applications (Servicii și aplicații) și altele. Ne place să folosim această aplicație pentru depanarea de probleme și administrarea sistemului, deoarece oferă acces facil la atât de multe unelte. În acest ghid, îți arătăm toate metodele pe care le cunoaștem pentru deschiderea aplicației Gestionare Computer (Computer Management), în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate cele trei versiuni de Windows, iar altele funcționează doar în una sau două dintre ele. Pentru fiecare metodă, menționăm în ce versiuni de Windows funcționează. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

1. Folosește căutarea (în toate versiunile de Windows)

Una dintre cele mai rapide metode este să folosești funcția de căutare. În Windows 10, introdu în caseta de căutare de lângă butonul Start, cuvântul computer și dă clic sau apasă pe rezultatul Gestionare Computer (Computer Management).

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

În Windows 7, deschide Meniul Start și, în caseta sa de căutare, introdu cuvântul computer. Apoi, dă clic pe rezultatul Gestionare Computer (Computer Management).

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

În Windows 8.1, caută pe ecranul Start folosind termenul de căutare "computer management" Este afișat rezultatul "Instrumente de administrare" (Administrative Tools). Apasă pe el și apoi dă dublu-clic sau apasă pe scurtătura Gestionare Computer (Computer Management).

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

2. Folosește Panoul de Control (în toate versiunile de Windows)

O altă metodă care funcționează în toate versiunile de Windows, implică folosirea Panoului de Control. Deschide Panoul de Control, mergi la "Sistem și securitate" (System and Security), iar apoi la "Instrumente de administrare" (Administrative Tools).

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

Este afișată o listă cu mai multe instrumente. Dă dublu clic ori apasă de două ori pe Gestionare Computer (Computer Management).

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

3. Folosește Meniul Start pentru a găsi Gestionare Computer (doar în Windows 10)

În Windows 10 a fost introdusă o scurtătură pentru Gestionare Computer (Computer Management) în Meniul Start. Dă clic sau apasă pe Start, iar apoi mergi la lista de aplicații care încep cu litera I. Acolo, deschide folderul "Instrumente de administrare" și apasă pe Gestionare Computer.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

Din păcate, versiunile mai vechi de Windows nu includ o scurtătură similară.

4. Folosește Cortana (doar în Windows 10)

Tot în Windows 10, poți da o comandă vocală Cortanei, dacă folosești limba engleză. Dă clic pe pictograma în formă de Microsoft sau spune "Hey Cortana", dacă ai activat această facilitate. După aceea, rostește comanda "Open Computer Management".

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

Poți încerca și alte comenzi, precum "Launch Computer Management".

5. Folosește Meniul WinX (Windows 10 și Windows 8.1)

În Windows 10 și în Windows 8.1, o metodă rapidă de a lansa Gestionare Computer este să folosești Meniul WinX. Deschide acest meniu cu un clic dreapta pe butonul Start ori apăsând tastele Win + X. După aceea, dă clic sau apasă pe scurtătura Gestionare Computer (Computer Management) din acest meniu.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

6. Creează o scurtătură și pune-o pe desktop (în toate versiunile de Windows)

Poți crea o scurtătură pentru Gestionare Computer și să o pui pe desktop sau într-un alt loc ușor accesibil. Atunci când creezi scurtătura, folosește compmgmt.msc drept țintă.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

Dacă nu știi cum se creează scurtături în Windows, citește acest ghid: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

7. Folosește fereastra Executare/Run (în toate versiunile de Windows)

Fereastra Executare (Run) poate fi și ea o soluție rapidă pentru a deschide unelte de sistem. Apasă tastele Win + R pentru a deschide fereastra Executare și introdu comanda compmgmt.msc. Apoi, apasă Enter sau dă clic pe OK.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

8. Folosește Linia de Comandă sau PowerShell (în toate versiunile de Windows)

Poți folosi și Linia de Comandă ori PowerShell pentru a deschide Gestionare Computer. În oricare dintre aceste două aplicații, introdu comanda mmc compmgmt.msc și apasă Enter.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

9. Folosește Managerul de activități (în toate versiunile de Windows)

Se poate folosi și Managerul de Activități (Task Manager) pentru a deschide unelte precum Gestionare Computer. Mai întâi, apasă Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide rapid Managerul de Activități. Dacă faci asta în Windows 10 sau Windows 8.1 și aplicația se deschide în modul compact, apasă pe "Mai multe detalii". După aceea, deschide meniul Fișier și alege "Rulare activitate nouă". Introdu comanda compmgmt.msc și apasă Enter sau dă clic pe butonul OK.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

10. Folosește scurtătura Computer Management din colecția noastră (în toate versiunile de Windows)

Echipa noastră a creat cea mai mare colecție de scurtături pentru Windows. Descarc-o, extrage-i conținutul și, în folderul Unelte de Administrare creat pentru versiunea ta de Windows, vei găsi scurtătura Computer Management.

Windows, Gestionare Computer, Computer Management

Tu folosești Gestionare Computer (Computer Management)?

Așa cum am spus la începutul acestui ghid, noi folosim aplicația Gestionare Computer pentru multe sarcini de administrare cât și pentru depanarea problemelor pe care le întâmpinăm cu Windows. Te încurajăm să încerci această aplicație, să te familiarizezi cu ea și să o folosești. Înainte a de a închide acest ghid, spune-ne care este metoda ta favorită pentru pornirea acestei aplicații. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează