Cum redenumim rapid fișiere multiple utilizând comenzi rapide și funcții Windows

Deși calculatoarele sunt sinomnime pentru viteză și eficiență, încă există sarcini consumatoare de timp care iau mai mult timp decât ar trebui. Una dintre aceste sarcini este reprezentată de redenumirea mai multor fișiere în același timp. De exemplu, probabil ați găsit fișiere al căror nume nu sugerează nimic sau erau greu de sortat și în conseciință greu de găsit sau de lucrat cu ele. Dacă ar fi să redenumiți fiecare fișier, unul câte unul, veți irosi foarte mult timp. Din fericire, Windows oferă o cale rapidă de redenumire a unui grup de fișiere, extrem de rapid, pe care o vom împărtăși cu voi în acest articol:

Metoda "tradițională" pentru redenumirea mai multor fișiere

Pentru început, deschideți Windows Explorer în Windows 7 sau File Explorer în Windows 8.1.

Apoi, căutați folderul care conține fișierele pe care vreți să le redenumiți. Faceți clic dreapta sau apăsați și țineți apăsat fișierul pe care vreți să îl redenumiți. Apăsați pe Redenumire din meniul contextual, sau pur și simplu apăsați tasta F2.

Tastați noul nume al fișierului. Acum, apăsați tasta Tab pentru a sări la fișierul de mai jos. Numele fișierului va fi evidențiat automat, permițând redenumirea acestuia. Repetați acțiunea până redenumiți toate fișierele de care aveți nevoie. Apăsați Shift+Tab pentru a redenumi fișierul de mai sus.

Dacă greșiți numele fișierului, sau vă răzgândiți pe parcursul tastării, apasă Ctrl+Z și o puteți lua de la capăt, în loc să apăsați tasta Backspace în mod repetat.

Dacă fișierele cu care lucrați sunt sortate după nume, ele își pot schimba poziția dupa redenumire, iar procesul nu va mai fi continuu și constant. În loc, încercați să sortați fișierele după după un alt criteriu, cum ar fi Dimensiunea fișierului, și în acest fel nu își vor mai schimba poziția după redenumire.

Metoda "rapidă" pentru redenumirea mai multor fișiere

În cazul în care considerați că metoda anterioară nu este destul de rapidă, mai avem încă una. Aceasta este potrivită dacă vreți să redenumiți o mulțime de fișiere de același tip, sau care se potrivesc într-o anumită categorie.

Deschideți Windows Explorer în Windows 7 sau File Explorer în Windows 8.1 și căutați folderul în care sunt localizate fișierele de care sunteți interesat.

Selectați fișierele pe care vreți să le redenumiți și apăsați tasta F2. Primul fișier din selecție va fi evidențiat. Tastați noul nume și apăsați Enter.

Acum, toate fișierele vor fi redenumite automat cu același nume și numerotate corespunzător în ordinea selecției.

Este destul de rapid?

Concluzie

După cum probabil ați observat, metodele descrise pentru redenumirea fișierelor sunt relativ simple și pot deveni utile la un moment dat. Organizarea fișierelor într-un mod eficient vă va crește productivitatea și redenumirea corespunzătoare a fișierelor este parte a procesului. Aici este partea unde comenzile noastre rapide devin utile. Desigur, sunt multe aplicații care, în esență, fac același lucru dar care oferă mai multe opțiuni, dar noi am vrut să vă arătăm cum puteți face acest lucru doar cu instrumentele și funcțiile disponibile în Windows. Dacă știți și alte metode pentru redenumirea mai multor fișiere în același timp, nu ezitați să le împărtășiți cu noi utilizând formularul de mai jos.