Cum setezi ce iconiţe sunt afişate pe bara de activități din Windows 10, în zona de notificări

Zona de notificare de pe bara de activităţi, cunoscută și sub numele de system tray sau sertar de sistem, este prezentă în Windows de foarte mult timp. Aceasta a continuat să se îmbunătăţească şi să ne ajute să obţinem acces rapid la funcţiile sistemului, la notificările de sistem şi la aplicaţii, în toate sistemele de operare Windows, începând cu Windows 95. Zona de notificare există și în Windows 10, mai personalizabilă decât oricând, deşi unele lucruri s-au schimbat faţă de trecut. În acest articol îţi vom arăta cum alegi ce iconiţe sunt afişate în zona de notificare din Windows 10. Dacă vrei să știi cum să afișezi iconița de rețea pe bara de activități, să ascunzi iconița de volum, ori să să păstrezi o anumită pictogramă permanent vizibilă pe bara de activități în zona de notificări, citește acest tutorial și vei învăța cum faci:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Fall Creators Update, care este disponibil începând cu 17 octombrie 2017. Dacă folosești o versiune mai veche de Windows 10, precum Windows 10 Anniversary Update, unele elemente și setări pot arăta diferit. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește acest ghid: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat?

Cum accesezi setările zonei de notificare din Windows 10

Pentru a îi putea spune lui Windwows 10 ce pictograme vrei să fie afişate în Zona de notificare de pe bara de activităţi, trebuie mai întâi să deschizi fereastra de setări pentru ea, numită "Selectaţi ce pictograme apar în bara de activităţi". Cea mai rapidă metodă de a deschide această fereastră este să dai clic dreapta (sau să apeşi și să ții apăsat) pe o zonă liberă de pe bara de activităţi. În meniul contextual, apasă pe "Setări bară de activități".

Această acţiune te duce la secţiunea "Bară de activități" din aplicaţia Setări. Pentru a deschide setările Zonei de notificare, derulează în jos prin lista de setări pentru bara de activități și apasă pe legătura "Selectaţi ce pictograme apar în bara de activităţi" din partea dreaptă a ferestrei.

O a treia metodă de a ajunge la setările zonei de notificare este să navighezi prin aplicaţia Setări. Deschide aplicaţia Setări urmând oricare dintre metodele descrise aici: 10 metode de a deschide aplicaţia Settings (Setări) în Windows 10. Apoi, mergi la Personalizare şi apasă pe secţiunea Bară de activități din partea stângă a ferestrei. În partea dreaptă a ferestrei, apasă pe legătura "Selectaţi ce pictograme apar în bara de activităţi".

Cum setezi ce iconiţe sunt afişate în zona de notificare de pe bara de activităţi din Windows 10

Indiferent de metoda pe care o alegi ca să ajungi aici, acum ar trebui să vezi secțiunea "Selectaţi ce pictograme apar în bara de activităţi" din aplicația Setări. Această fereastră listează toate iconiţele care sunt afişate sau pot fi afişate pe bara de activităţi. Fiecare iconiţă are un comutator în dreapta sa, pe care îl poţi folosi pentru a activa sau dezactiva respectiva iconiţă pe bara de activităţi. Chiar este atât de simplu!

De exemplu, dacă vrei să afișezi iconița rețelei pe bara de activități, asigură-te că activezi comutatorul numit Rețea. Ori, dacă vrei să vezi mereu iconița de baterie în sertarul de sistem, activează comutatorul Alimentare. Lista continuă cu toate iconițele care sunt disponibile.

De asemenea, dacă preferi să vezi toate iconiţele pe bara de activităţi, poţi să activezi comutatorul "Întotdeauna afişaţi toate pictogramele în zona de notificare".

Dacă nu vrei să vezi nici o iconiţă pe bara ta de activităţi, dezactivează comutatorul.

Toate iconițele de sistem pe care alegi să le ascunzi din sertarul de sistem sunt ascunse, dar pot fi încă accesate dacă apeși pe iconița în formă de săgeată din partea stângă a zonei de notificări.

Cum selectezi ce pictograme de sistem sunt afişate în zona de notificare de pe bara de activităţi din Windows 10

Acum ştim cum să selectăm ce iconiţe sunt afişate pe bara de activităţi din Windows 10. Totuşi, există câteva iconiţe care sunt mai speciale. Vorbim despre pictogramele de sistem. Acestea sunt iconiţele caracteristicilor Windows 10 precum Ceas, Volum, Reţea, Alimentare ş.a.m.d.

Pentru a putea selecta care vor fi afişate pe bara de activităţi, va trebui să mergi la fereastra "Activaţi sau dezactivaţi pictogramele de sistem". Din fericire, să ajungi acolo este foarte uşor.

Tot ce trebuie să faci este să te întorci la secțiunea "Bară de activități" din aplicaţia Setări. Asta înseamnă că trebuie să apeși pe butonul Înapoi din secțiunea "Selectaţi ce pictograme apar în bara de activităţi".

Dacă începi de la zero, deschide aplicația Setări, mergi la Personalizare, deschide secțiunea "Bară de activități" și apoi, imediat sub "Selectaţi ce pictograme apar în bara de activităţi", apasă pe legătura numită "Activaţi sau dezactivaţi pictogramele de sistem".

Aşa cum poţi să vezi în captura de ecran de mai jos, toate iconiţele de sistem sunt listate şi toate au un comutator de pornit/oprit pe care îl poţi folosi pentru a afişa sau a ascunde aceste iconiţe.

Setează fiecare iconiţă aşa cum îţi doreşti şi schimbările pe care le vei face vor fi aplicate imediat pe bara de activităţi din Windows 10.

Notează faptul că dezactivarea unei iconițe de sistem nu înseamnă că se mută în lista de iconițe ascunse din sertarul de sistem, listă pe care o poți deschide apăsând pe mica săgeată de lângă zona de notificări. Dezactivarea unei iconițe de sistem înseamnă că este cu adevărat dezactivată, adică nu o mai poți găsi nicăieri pe bara de activități.

Concluzie

După cum vezi, nu este complicat să setezi iconiţele care vor fi afişate sau nu în zona de notificare de pe bara de activităţi din Windows 10. Totuşi, procesul este foarte diferit de cel din trecut. Sperăm ca acest ghid să te fi ajutat să faci lucrurile să meargă aşa cum ai vrut. Dacă ai întrebări sau probleme, nu ezita să ne laşi un comentariu mai jos.