Cum folosești un iPhone sau iPad drept webcam în Windows 10

Cum folosești un iPhone sau iPad drept webcam în Windows 10

Dacă ai un PC desktop, un laptop sau o tabletă cu Windows și trebuie să intri într-un apel video, ai nevoie și de un webcam pentru asta. Dacă nu ți-ai cumpărat un webcam pentru PC-ul desktop sau dacă te afli în situația nefericită în care webcamul de pe laptop s-a stricat, trebuie să găsești o metodă alternativă de a realiza apelurile video. Una dintre ele este să îți folosești iPhone-ul sau iPad-ul ca webcam pentru PC-ul tău cu Windows 10. Din fericire, este simplu să faci asta, dacă ai instrumentele potrivite: o aplicație specializată și niște drivere pe PC-ul cu Windows 10. Dacă vrei să îți faci din iPhone sau iPad un webcam pentru PC, iată toți pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Reclamă

NOTĂ: Deoarece noi am vrut să folosim un iPhone drept webcam pe un PC cu Windows 10, capturile de ecran din acest ghid sunt realizate pe un iPhone SE cu iOS 13.4 și pe un calculator cu Windows 10 cu November 2019 Update. Ar trebui să poți să îți folosești iPhone-ul (sau iPad-ul) ca webcam și pe versiuni mai vechi de Windows.

Ce îți trebuie pentru a îți putea folosi iPhone-ul sau iPad-ul ca webcam pe un PC cu Windows:

Pentru a putea să îți faci din iPhone sau iPad un webcam pentru PC-ul cu Windows, ai nevoie de câteva lucruri:

Îți trebuie o aplicație pentru iOS care să-ți facă iPhone-ul sau iPad-ul să funcționeze ca webcam. Sunt multe astfel de aplicații în App Store, atât contra cost cât și gratuite. După ce am încercat și am testat câteva dintre ele, cea care ne-a plăcut cel mai mult a fost EpocCam. Aplicația este gratuită, dar are câteva limitări: rezoluția maximă suportată este de 640 x 480 de pixeli, iar microfonul iPhone-ului sau iPad-ului tău, focusul manual și lanterna (blițul) sunt dezactivate. De asemenea, afișează un text pe imagine și reclame. Dacă îți cumperi versiunea Pro a aplicației, rezoluția maximă pe care o poți folosi este de 1920x1080 (1080p) de pixeli, microfonul, focusul manual și lanterna sunt activate, iar textul de pe imaginea redată și reclamele sunt eliminate.

Înainte de a continua, trebuie să te asiguri că atât PC-ul tău cu Windows 10, cât și iPhone-ul sau iPad-ul pe care îl vei folosi ca webcam sunt conectate la aceeași rețea.

Pasul 1. Descarcă și instalează aplicația EpocCam pe iPhone sau iPad

Pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, deschide App Store și caută EpocCam. Numele complet al aplicației este EpocCam Webcam for Mac & PC, iar dezvoltatorul său se numește Kinoni. Când o găsești, apasă pe butonul Instalare.

Aplicația EpocCam Webcam for Mac & PC în App Store
Aplicația EpocCam Webcam for Mac & PC în App Store

După ce instalezi aplicația pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, mergi la PC-ul tău cu Windows 10 și fă pasul următor din acest tutorial.

Pasul 2. Descarcă și instalează driverele EpocCam pe PC-ul tău cu Windows 10

Pe PC-ul tău cu Windows, deschide un browser web și vizitează acest site: Kinoni. După ce se încarcă, caută secțiunea numită EpocCam iOS / Android. În ea, găsești mai multe legături rapide pentru drivere: apasă pe link-ul Download drivers for Windows 7 and later.

Descărcarea driverelor pentru Windows de pe saitul Kinoni EpocCam
Descărcarea driverelor pentru Windows de pe saitul Kinoni EpocCam

Ar trebui să primești un mic fișier executabil numit EpocCamInstaller[număr_versiune].exe. Descarcă-l și salvează-l undeva pe PC-ul tău cu Windows 10.

Reclamă

Apasă pe "Deschideți fișierul" sau folosește Explorer pentru a naviga acolo unde ai salvat executabilul și dă dublu clic sau apasă de două ori pe el.

Deschiderea fișierului executabil cu drivere
Deschiderea fișierului executabil cu drivere

Expertul de instalare are doar câțiva pași, prin care poți să treci foarte ușor apăsând de câteva ori pe butonul Next (Următorul).

Executarea expertului pentru instalarea driverelor
Executarea expertului pentru instalarea driverelor

În timpul instalării, expertul îți cere să instalezi un driver de dispozitiv de la Kinoni. Ai grijă să aprobi instalarea driverului, apăsând pe Install (Instalare). Altfel, nu îți poți folosi iPhone-ul ca webcam pe PC-ul tău cu Windows 10.

Instalarea driverelor Kinoni
Instalarea driverelor Kinoni

Când se termină instalarea, îți recomandăm să îți repornești calculatorul pentru a te asigura că fiecare driver este încărcat corect. Totuși, acest pas nu este obligatoriu.

Reclamă

Pasul 3. Conectează aplicația EpocCam de pe iPhone sau iPad la PC-ul cu Windows 10

Pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, deschide aplicația EpocCam.

Aplicația EpocCam pe un iPhone
Aplicația EpocCam pe un iPhone

Permite EpocCam să îți acceseze camera iPhone-ului sau iPad-ului; altfel, nu poți să îți folosești iPhone-ul sau iPad-ul ca webcam pe PC. Apasă pe OK și apoi citește mesajul de bun venit. După ce ai terminat, apasă oriunde pe ecran.

Permisiunea EpocCam de a accesa camera de pe un iPhone
Permisiunea EpocCam de a accesa camera de pe un iPhone

Pentru un scurt timp, aplicația este posibil să îți arate un ecran pe care vezi cum iPhone-ul sau iPad-ul caută PC-urile cu Windows 10 conectate la aceeași rețea.

Un iPhone căutând PC-uri cu Windows 10 către care poate transmite video
Un iPhone căutând PC-uri cu Windows 10 către care poate transmite video

După ce îți găsește PC-ul cu Windows 10, EpocCam începe să transmită video către el. Dacă folosești versiunea gratuită a aplicației, tot acum vei începe să vezi și reclame pe iPhone sau iPad. Prima dată când te conectezi pe PC-ul tău cu Windows 10, conexiunea este semnalizată și prin intermediul unei notificări pe desktop.

EpocCam conectat prin WiFi
EpocCam conectat prin WiFi

Pasul 4. Verifică dacă funcționează corect conexiunea dintre iPhone sau iPad și PC-ul cu Windows 10

Driverele EpocCam pe care le-ai instalat pe PC-ul tău cu Windows includ și o aplicație numită EpocCam Viewer. Această aplicație este utilă dacă vrei să verifici conexiunea dintre iPhone sau iPad și PC-ul tău cu Windows 10. Găsește EpocCam Viewer pe PC-ul tău cu Windows 10: folosește căutarea sau deschide Meniul Start și mergi la Toate aplicațiile -> Kinoni -> EpocCam Viewer.

Scurtătura EpocCam Viewer din Meniul Start
Scurtătura EpocCam Viewer din Meniul Start

Dacă aplicația EpocCam Viewer îți arată imaginile video de la iPhone sau iPad, înseamnă că totul funcționează cum trebuie.

EpocCam Viewer afișând video live de pe iPhone
EpocCam Viewer afișând video live de pe iPhone

Acum poți începe să îți folosești iPhone-ul ca webcam pe PC-ul cu Windows. De exemplu, este detectat automat de aplicația Cameră din Windows 10.

Utilizarea unui iPhone ca webcam în aplicația Camera din Windows 10
Utilizarea unui iPhone ca webcam în aplicația Camera din Windows 10

De asemenea, poți acum să îți folosești iPhone-ul ca webcam pentru Skype pe PC-ul tău cu Windows 10.

Folosirea unui iPhone drept webcam pentru Skype, în Windows 10
Folosirea unui iPhone drept webcam pentru Skype, în Windows 10

Teoretic, EpocCam îți permite acum să îți folosești iPhone-ul sau iPad-ul ca webcam pe PC-ul cu Windows 10, în orice aplicații ce au nevoie și suportă camere web. Totuși, pot apărea probleme cu unele aplicații; dacă întâmpini greutăți cu această aplicație, citește și următoarea secțiune a ghidului.

Ce fac dacă iPhone-ul sau iPad-ul tău nu funcționează corect ca webcam pe PC-ul meu cu Windows 10?

La fel ca orice implică o conexiune wireless și vreun tip de emulare, aplicația EpocCam s-ar putea să nu funcționeze întotdeauna așa cum ar trebui. Unii utilizatori sunt mulțumiți, dar alții nu sunt și poți să afli acest lucru imediat ce te uiți la recenziile aplicației din App Store. Totuși, chiar dacă întâmpini probleme, nu ar trebui să abandonezi aplicația imediat. Întâi ar trebui să verifici ghidul de depanare creat de dezvoltatorii EpocCam. Îl poți găsi aici: Kinoni EpocCam Troubleshooting.

Folosești un iPhone ca webcam pe dispozitivele tale cu Windows 10?

Acum știi cât de ușor este să îți utilizezi iPhone-ul sau iPad-ul drept cameră web pe calculatorul tău cu Windows 10. Îți place EpocCam și felul în care funcționează? Ca să fim sinceri, credem că este loc de mai bine, dar, din câte am văzut, EpocCam pare să fie singura aplicație "destul de bună", de felul ei, din App Store. Dacă tu știi și altele care funcționează mai bine decât ea, spune-ne și nouă în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smartphone Ghiduri Hardware și sunete iOS Programe Recomandate Windows