Hands-on: Ce-mi place la Samsung Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra

Hands-on: Ce-mi place la Samsung Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra

Pe 1 februarie 2023, Samsung a lansat noua familie de telefoane Galaxy S23. Înainte de evenimentul oficial de lansare Samsung Galaxy Unpacked, am putut să folosesc pentru câteva minute și să fotografiez noile telefoane Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Acestea vin cu noutăți interesante, precum echiparea cu procesoare Qualcomm Snapdragon în loc de Samsung Exynos, baterii mai generoase și schimbări la sistemul de camere. Dacă vrei să știi mai multe despre aceste dispozitive, iată ce mi-a plăcut la ele pe parcursul scurtei mele interacțiuni hands-on:

Reclamă

NOTĂ: Dacă vrei să vezi evenimentul global Samsung Galaxy Unpacked 2023, îl poți viziona pe canalul de YouTube al Samsung, ori pe site-ul Samsung.

1. Design unificat: Samsung Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra chiar arată de parcă sunt din aceeași familie

Deși Samsung Galaxy S23 Ultra este foarte impozant cu cei 6,8 inci ai săi, diferențele de design dintre cele trei telefoane sunt mai puține și mai subtile decât la generația precedentă. Prin comparație, Samsung Galaxy S23+ este puțin mai mic, având 6,6 inci, iar Samsung Galaxy S23 are doar 6,1 inci - un plus în lista de criterii a unui utilizator care-și dorește să țină și să folosească confortabil un smartphone cu o singură mână, asemeni mie.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra

Aspectul similar al celor trei telefoane din gama Galaxy S23 este și mai evident dacă te uiți pe spatele lor, unde sistemul de camere folosește același design. Astfel, diferențele vizuale între acestea apar acum doar în numărul camerelor incluse, nu și la modul în care sunt încastrate pe corpul telefonului, cum era cazul la generația Samsung Galaxy S22.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra

2. Adio, Exynos! Acum Samsung folosește numai procesoare Qualcomm

Mi-am cumpărat anul trecut un Samsung Galaxy S22 deoarece mi-a plăcut foarte mult combinația dintre design, dimensiunile reduse, sistemul de camere și calitatea construcției. Deși îmi place foarte mult acest telefon, sunt ușor nemulțumit de procesorul Samsung Exynos 2200, echipat în versiunea pentru țările europene. Acesta oferă performanțe inferioare versiunilor cu procesoare Qualcomm, se încinge puțin mai mult și are o autonomie mai redusă. Din fericire, avem acum DOAR procesoare Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy pe toate dispozitivele din gama Samsung Galaxy S23.

Procesorul este un Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy

Procesorul este un Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy

Acestea sunt ediție specială realizată de Qualcomm exclusiv pentru Samsung, cu nucleul principal supratactat la frecvența de 3,36 GHz (în loc de 3,2 GHz în mod obișnuit). Acesta are și patru nuclee pentru performanță, la frecvența de 2,8 GHz, și 3 nuclee pentru eficiență, la frecvența de 2 GHz. De asemenea, și cipul video Adreno 740 este overclockat la 719 MHz în loc de cei 680 MHz standard. Asta ar trebui să ofere telefoanelor Samsung Galaxy S23 cea mai bună performanță din ecosistemul Android, inclusiv în jocurile foarte pretențioase din punct de vedere al cerințelor de sistem.

Reclamă

3. Baterii cu capacitate mai mare pentru Samsung Galaxy S23 și Galaxy S23+

În ceea ce privește bateria, Samsung Galaxy S23 Ultra beneficiază de aceeași capacitate generoasă, de 5000 mAh, ca și în trecut. Nu mă surprinde această constanță, ținând cont că dimensiunea telefonului nu s-a schimbat aproape deloc, iar autonomia modelelor Ultra a fost mereu un atu, pe care Samsung vrea să-l păstreze.

Galaxy S23 Ultra are aceeași baterie generoasă de 5000 mAh

Galaxy S23 Ultra are aceeași baterie generoasă de 5000 mAh

Ce-mi place în schimb este că s-au mărit bateriile și pe celelalte modele. Astfel, Samsung Galaxy S23+ are acum o baterie cu o capacitate de 4700 mAh (vs 4500 mAh pe Galaxy S22+), iar micuțul Galaxy S23 primește un upgrade de la 3700 mAh (modelul de anul trecut) la 3900 mAh. Asta este o veste bună, deoarece autonomia era punctul slab al lui Galaxy S22. Această capacitate crescută, împreună cu trecerea de la un procesor Exynos la unul Snapdragon, ar trebui să ofere câteva ore în plus de autonomie.

Galaxy S23 primește un upgrade la baterie, la fel ca și S23+

Galaxy S23 primește un upgrade la baterie, la fel ca și S23+

Sunt tare curios să testez noul Galaxy S23 și să văd dacă schimbările aduse de noul model mă vor convinge să fac un upgrade.

4. Îmbunătățiri la nivel de camere și software pentru camere

Cele mai semnificative schimbări vin pe Samsung Galaxy S23 Ultra. Acesta are o cameră principală wide de 200 megapixeli (vs. 100 megapixeli pe S22 Ultra), care ar trebui să captureze fotografii de și mai bună calitate, mai ales în condiții de iluminare slabă. De asemenea, algoritmul de autofocus a suferit și el îmbunătățiri, pentru a fi mai precis și mai rapid.

Eu personal am fost impresionat de experiența foto oferită de Galaxy S22 Ultra, așa că orice upgrade mă face curios să testez și să aflu mai multe. Această nouă cameră va putea să înregistreze videoclipuri în rezoluție 8K, la 30 fps, în loc de 8K și 24 fps, cum era cazul pentru Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S23 Ultra poate înregistra clipuri la rezoluție 8K și 30 fps

Samsung Galaxy S23 Ultra poate înregistra clipuri la rezoluție 8K și 30 fps

SUGESTIE: Ești curios dacă „se merită” să filmezi în rezoluție 8K cu telefonul? Atunci, citește: Înregistrarea videoclipurilor în 1080p, 4K, 8K pe smartphone: Cum e ideal?

Reclamă

O altă îmbunătățire, inclusă de data asta pe toate telefoanele din familia Galaxy S23, este camera pentru selfie-uri, care acum obiectiv de 12 megapixeli, în loc de 10 megapixeli. În plus, vine și cu îmbunătățiri la nivel de algoritmi, pentru realizarea de selfie-uri și înregistrări video de calitate mai bună decât în trecut. Îmi place mult că la nivel de specificații, camera pentru selfie-uri nu mai este diferită între cele trei modele, ceea ce-l face pe Galaxy S23 să fie ceva mai dotat decât era Galaxy S22 față de frații săi mai mari.

Noile Galaxy 23 vin cu aplicația Expert RAW

Noile Galaxy 23 vin cu aplicația Expert RAW

De asemenea, la nivel de software, toate cele trei telefoane vor avea inclusă o nouă aplicație Expert RAW care le permite utilizatorilor să captureze imagini de foarte bună calitate, fără procesare ori compresie, la fel ca pe un aparat foto profesional. Acestea pot fi apoi modificate și îmbunătățite folosind software specializat în editarea foto. Cred că atât fotografii amatori cât și cei profesioniști vor aprecia această aplicație.

5. Ecranele protejate de Corning Gorilla Glass Victus 2

Pe toate cele trei telefoane, avem ecrane cu panouri AMOLED, cu o rată de refresh dinamică de 120 Hz, care arată absolut superb. Deși par identice cu ecranele de pe generația precedentă, există totuși cel puțin o diferență semnificativă: sunt protejate de sticlă Gorilla Glass Victus 2. O generație nouă, oferită deocamdată exclusiv pe telefoanele Samsung Galaxy S23.

Ecranul este absolut superb și protejat de Gorilla Glass Victus 2

Ecranul este absolut superb și protejat de Gorilla Glass Victus 2

Noua sticlă are o densitate mai mare decât generația anterioară și o duritate crescută, ceea ce înseamnă că va fi mai greu de zgâriat. În plus, Gorilla Glass Victus 2 are o rezistență puțin mai bună la căderile de la înălțimi de până la 2 metri.

BONUS: Un punct slab al Samsung Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra

Lista de îmbunătățiri oferite de noile Samsung Galaxy S23, S23+ și Ultra nu se oprește doar la aspectele menționate mai devreme. În primul rând, telefoanele vin cu cel mai nou software de la Samsung: One UI 5.1, bazat pe Android 13. Acesta include o listă lungă de îmbunătățiri, precum o experiență foto/video mai bună, aplicația Expert RAW menționată mai devreme, o aplicație Galerie mai prietenoasă, widgeturi noi, inclusiv unul pentru baterie. În plus, Samsung Galaxy S23 beneficiază acum de conectivitate wireless folosind standardul Wi-Fi 6E, la fel ca frații săi mai mari, iar conectivitatea Bluetooth a fost actualizată de la versiunea 5.2 la 5.3 pe toate modelele din noua familie.

Versiunile de culoare pentru Samsung Galaxy S23 Ultra

Versiunile de culoare pentru Samsung Galaxy S23 Ultra

Un aspect important unde lucrurile nu stau mai bine decât la versiunea de anul trecut este încărcarea rapidă: Samsung Galaxy S23+ și Ultra beneficiază de încărcare rapidă la 45W, la fel ca predecesorii lor, iar Samsung Galaxy S23 are încărcare rapidă la doar 25W. Restul producătorilor de telefoane cu Android au făcut avansuri considerabile și oferă încărcare rapidă inclusiv la 120W. De ce Samsung nu-și modifică tehnologia, să urce undeva în zona de 65W, cum au făcut majoritatea producătorilor? Ori, cel puțin, de ce nu avem încărcare mai rapidă și pe Samsung Galaxy S23, nu doar pe frații săi mai mari?

De unde cumperi Samsung Galaxy S23, S23+ și Ultra

Toată gama Seria Galaxy S23 este disponibilă la precomandă începând cu 1 februarie pe Samsung.com, la operatori și retaileri, în online și în magazine. La precomanda oricărui model din serie, în perioada 1-16 februarie, primești capacitate de stocare dublată (de exemplu, dacă-ți comanzi un telefon cu 128 GB spațiu de stocare, primești unul cu 256 GB), un e-voucher de 500 de lei și contravaloarea telefonului actual, dacă vii cu el la schimb. În plus, dacă-l comanzi în primele zile de la lansare, vei primi noul telefon înainte de 10 februarie. Prețurile pentru Galaxy S23 pornesc de la 4.699 lei pentru modelul cu 128 GB spațiu de stocare și 8 GB de RAM. Samsung Galaxy 23+ este disponibil de la 5949 lei (tot 128 GB stocare și 8 GB de RAM), iar Samsung Galaxy S23 Ultra de la 6949 lei pentru versiunea cu 8 GB de RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Care sunt primele tale impresii despre Samsung Galaxy S23?

Acum știi primele mele impresii, după ce am interacționat câteva minute cu noua familie Samsung Galaxy S23, precum și informațiile disponibile despre ce este nou pe aceste telefoane. Sunt tare curios să le testez în detaliu împreună cu colegii mei din echipa Digital Citizen. Dar, până ajungem acolo, suntem interesați de părerea ta: Care sunt primele tale impresii despre noile telefoane? Îți place ce oferă Samsung Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra? Care dintre ele este favoritul tău? Comentează mai jos și spune-ne perspectiva ta.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware și sunete