3 moduri de a obține codul PUK al cartelei tale SIM

3 moduri de a obține codul PUK al cartelei tale SIM

Codul PUK sau Personal Unlocking Key (Cheia personală de deblocare) este o caracteristică de securitate a tuturor cartelelor SIM pe care le folosim în telefoane, tablete și alte dispozitive mobile. Dacă introduci greșit codul PIN de trei ori consecutiv, cartela SIM este blocată și ai nevoie de codul PUK pentru a o debloca. Codul PUK este unic pentru fiecare SIM și, dacă îl introduci greșit de prea multe ori (de obicei zece), îți poți dezactiva cartela SIM, deci este important să-l folosești pe cel corect. Acest tutorial ilustrează cum obții codul PUK al cartelei tale SIM pentru a putea continua să-ți folosești dispozitivul mobil:

Reclamă

1. Obține codul PUK din pachetul în care a venit SIM-ul

Când cumperi o cartelă SIM, vine într-un ambalaj mic, iar codul PUK ar trebui să fie inclus în el. Dacă încă mai ai pachetul, caută cardul de plastic din care a fost rupt SIM-ul. Codul de 8 cifre PUK trebuie să fie tipărit pe spate ca și codul PIN al cartelei SIM. Mai jos poți vedea două astfel de cartele din plastic de la Orange (stânga) și Telekom (dreapta). Operatorul tău de telefonie mobilă trebuie să aibă un ambalaj similar pentru cartela SIM.

Codul PUK este tipărit pe cardul de plastic în care este SIM-ul
Codul PUK este tipărit pe cardul de plastic în care este SIM-ul

Dacă nu vezi codul PUK pe spate, este posibil să trebuiască să îl descoperi. Caută o zonă răzuibilă pe partea din spate a cardului de plastic, după cum poți vedea pe cardul Vodafone din imaginea de mai jos.

Codul PUK poate fi ascuns sub o zonă răzuibilă
Codul PUK poate fi ascuns sub o zonă răzuibilă

Folosește o monedă, o cheie sau orice de metal pentru a răzui zona și a descoperi codul tău PUK.

Răzuiește zona pentru a descoperi codul PUK
Răzuiește zona pentru a descoperi codul PUK

Dacă nu găsești ambalajul, nu te îngrijora. Poți obține codul PUK și de la operatorul tău de telefonie.

Reclamă

2. Intră în contul tău de pe site-ul operatorului de telefonie mobilă pentru a obține codul PUK

Majoritatea operatorilor de telefonie mobilă oferă clienților lor conturi online. Dacă ai un astfel de cont, mergi la site-ul operatorului tău și autentifică-te. Codul PUK ar trebui să fie listat undeva în profilul tău. Fiecare site este diferit, deci caută opțiunea de a obține codul PUK sau de a debloca o cartelă SIM.

Pe site-ul Vodafone, caută opțiunea Cod PUK
Pe site-ul Vodafone, caută opțiunea Cod PUK

3. Sună-ți operatorul de telefonie mobilă pentru a obține codul PUK

Poate ți se pare mai ușor să afli codul PUK dând un telefon. Operatorul tău de telefonie mobilă știe codul PUK pentru că a fabricat cartela SIM și a setat codul PUK. Sună la serviciul clienți al operatorului tău de telefonie mobilă și descrie problema. După ce te identifici răspunzând unor întrebări de securitate (de obicei numele tău, data nașterii, adresa etc.), ar trebui să ți se comunice codul tău PUK.

Sună la operatorul tău și cere codul PUK
Sună la operatorul tău și cere codul PUK

După ce ai codul PUK, îl poți folosi pentru a-ți debloca dispozitivul mobil. Dacă ai nevoie de ajutor, am creat tutoriale despre cum folosești codul PUK pentru a debloca SIM-ul pe Android și cum folosești codul PUK pentru a îți debloca SIM-ul din iPhone.

Ai obținut codul tău PUK code? Cum?

Noi folosim mai multe dispozitive și carduri SIM pentru a scrie tutoriale, deci știm cât de frustrant este să-ți uiți codul PIN și să ți se ceară acel PUK. Din fericire, nu aruncăm cutiile și ambalajele, deci avem codurile PUK mereu la îndemână. Sperăm că acest ghid te-a ajutat și pe tine să-ți găsești codul PUK și-ți recomandăm să îl scrii undeva, pentru a evita să-l cauți din nou. Înainte de a închide această pagină, spune-ne ce metodă a mers pentru tine. Ai obținut codul PUK fără să apelezi serviciul clienți? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete iOS Recomandate