Folosește codul PUK pentru a debloca SIM-ul pe Android

Folosește codul PUK pentru a debloca SIM-ul pe Android

Dacă ți-ai uitat PIN-ul de pe smartphone, trebuie să folosești codul PUK pentru a debloca SIM-ul de pe Android-ul tău. Având în vedere că datele tale personale, precum contactele, sunt stocate pe cartela SIM, nu ne miră că PUK vine de la personal unlocking key (cheie personală de deblocare). Acest tutorial ilustrează unde și cum folosești codul PUK pentru a debloca SIM-ul smartphone-ului tău cu Android:

Reclamă

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un ASUS ZenFone Max Pro rulând Android 9 Pie. Pașii sunt similari, chiar dacă ai un smartphone de la Samsung, Huawei, OnePlus sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?.

Mai întâi: Ce este un cod PUK și unde îl poți găsi?

PUK vine de la personal unlocking key (cheie personală de deblocare). Uneori apare și ca PUC - personal unblocking code (cod personal de deblocare). Dacă introduci codul PIN greșit de trei ori pe smartphone-ul tău cu Android, când pornești dispozitivul sau când încerci să schimbi ori să dezactivezi PIN-ul cartelei SIM, SIM-ul tău este blocat cu codul PUK.

Ai trei încercări să introduci PIN-ul corect
Ai trei încercări să introduci PIN-ul corect

Acesta este momentul când codul PUK este folositor, deoarece este singurul mod de a debloca SIM-ul smartphone-ului tău cu Android, prevenind pierderea unor date prețioase. Dacă nu ești sigur unde găsești codul PUK, citește 3 moduri pentru a obține codul PUK pentru cartela SIM.

Reclamă

Cum folosești codul PUK pentru a debloca SIM-ul cartelei de pe Android-ul tău

Dacă introduci codul PIN incorect de trei ori la rând, cartela SIM este dezactivată. Dacă vezi un mesaj că trebuie să-ți contactezi operatorul pentru a-ți debloca dispozitivul, apasă OK.

Dispozitivul este blocat după ce ai introdus PIN-ul incorect
Dispozitivul este blocat după ce ai introdus PIN-ul incorect

Telefonul îți arată apoi ecranul PUK, cu mesajele "au mai rămas 10 încercări până când cardul SIM va deveni inutilizabil definitiv" și "CARDUL SIM ESTE BLOCAT CU CODUL PUK". Introdu codul PUK pentru cartela ta SIM și apasă bifa pentru a continua.

Introdu PUK-ul
Introdu PUK-ul

După ce introduci codul PUK corect, Android-ul tău trece peste codul PIN curent al cartelei SIM și îți cere să setezi unul nou.

Reclamă

Tastează codul PIN dorit și apasă pe butonul de validare.

Introdu noul PIN
Introdu noul PIN

Confirmă noul cod PIN pentru cartela SIM a Android-ului tău și apasă încă o dată pe bifă.

Confirmă noul PIN
Confirmă noul PIN

Smartphone-ul tău este deblocat. Așteaptă câteva momente ca Android-ul tă să se conecteze la rețeaua ta mobilă. Când vezi furnizorul tău de telefonie afișat în colțul din stânga sus, ai terminat.

Smartphone-ul cu Android este deblocat
Smartphone-ul cu Android este deblocat

Ai întâmpinat dificultăți deblocându-ți smartphone-ul cu Android?

Securitatea este esențială pentru noi, deci folosim PIN pentru blocarea ecranului pe smartphone-urile noastre. Cu toate astea, eu nu îmi închid niciodată smartphone-ul, deci trebuie să introduc foarte rar codul PIN al cartelei SIM, ceea ce înseamnă că îl mai uit uneori. De aceea, păstrez codul PUK într-un loc sigur și încerc să folosesc coduri PIN pe care mi le pot aminti ușor, fără a fi prea evidente. Poate părea o idee bună să folosești data aniversării persoanei dragi, dar o alegere mai sigură ar fi numerele din aniversare în ordine crescătoare. Sperăm că ai reușit să-ți deblochezi cartela SIM pe Android. Dacă întâmpini dificultăți în acest proces, lasă-ne un comentariu mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete Sistem și Securitate