Review Samsung AX60R5080WD: Purificator de aer pentru apartamente mari!

Review Samsung AX60R5080WD: Purificator de aer pentru apartamente mari!
Rating

Samsung produce multe tipuri de dispozitive: telefoane și tablete, laptopuri, TV-uri inteligente și chiar și frigidere și mașini de spălat inteligente. Dar puțină lume știe că Samsung produce și purificatoare de aer. Unul dintre cele mai noi modele este Samsung AX60R5080WD. Acesta promite să fie o alegere bună pentru persoanele care trăiesc în orașe unde calitatea aerului este slabă, cum este București. Află părerea noastră despre acest purificator de aer din această recenzie:

Reclamă

Samsung AX60R5080WD: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest purificator de aer este o alegere bună pentru:

 • Persoanele care trăiesc în orașe poluate cu un nivel ridicat de particule PM10 și PM2.5
 • Cei care locuiesc în zonele unde praful reprezintă o problemă
 • Utilizatorii care vor să se protejeze de gaze cu potențial toxic, viruși transmiși prin aer, bacterii și mirosuri neplăcute, acasă

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive la Samsung AX60R5080WD:

Vezi prețul:
 • Ușor de instalat, folosit și întreținut
 • Are o aplicație mobilă foarte utilă pentru controlul de la distanță
 • Un sistem de purificare cu mai multe tipuri de filtre
 • Aparatul oferă date complete în timp real despre calitatea aerului
 • Modul pentru Somn este foarte silențios
 • Îi poți "bloca" setările astfel încât copiii și animalele din casă să nu schimbe modul în care funcționează

Sunt și câteva puncte slabe:

 • Samsung nu oferă informații despre ce volum de aer este purificat, cât zgomot generează și cât curent consumă aparatul pentru fiecare mod de viteză
 • Nu poți înlocui filtrul HEPA independent de filtrul dezodorizant de carbon
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Samsung AX60R5080WD este un purificator de aer excelent, potrivit spațiilor de locuit mai mari. Poți conta pe el pentru a filtra particulele de poluare, praful ultrafin, gazele toxice și pentru a inhiba bacteriile. Aplicația sa mobilă este ușor de folosit. Cu ajutorul acesteia poți controla dispozitive de oriunde de pe internet. Deși acest purificator poate deveni foarte zgomotos atunci când calitatea aerului scade, este o alegere bună și pentru persoanele care au un somn sensibil, datorită modului Somn, care este ultra silențios. Suntem foarte mulțumiți de modul în care funcționează și recomandăm Samsung AX60R5080WD oricui își dorește un purificator de aer foarte bun.

Despachetarea și instalarea Samsung AX60R5080WD

Samsung AX60R5080WD vine într-o cutie mare și înaltă, care cântărește 13,8 kg. Pe ea vezi mai multe poze cu purificatorul pe care tocmai l-ai cumpărat, precum și informații despre sistemul său de filtrare în 3 etape și alte funcționalități esențiale. Un detaliu straniu este că pe cutie scrie Samsung AX5000. Din păcate, dacă faci o căutare după acest model pe internet, nu-l găsești, deoarece numele real al modelului este Samsung AX60R5080WD.

Cutia in care vine Samsung AX60R5080WD
Cutia in care vine Samsung AX60R5080WD

Este o idee bună să nu scoți Samsung AX60R5080WD din cutie de unul singur. Aparatul în sine, fără alte accesorii, cântărește 11,2 kg și este greu de despachetat de o singură persoană. În cutie găsești doar câteva elemente: purificatorul pe care l-ai cumpărat, cablul de alimentare, manualul de utilizare și garanția.

Despachetarea Samsung AX60R5080WD
Despachetarea Samsung AX60R5080WD

Pe una din laterale este un carton roșu care-ți aduce aminte să scoți punga de plastic în care este împachetat filtrul, înainte de a porni aparatul. Este o idee foarte bună să citești manualul, să vezi cum se face asta și să te familiarizezi cu purificatorul de aer, cum se pornește, instalează etc. Demontarea panoului frontal este rapidă și, după ce faci asta, ai acces la filtre. Mai întâi vezi un prefiltru precum cel din poza de mai jos.

Accesul la filtrele de pe Samsung AX60R5080WD
Accesul la filtrele de pe Samsung AX60R5080WD

Sub el găsești un filtru 2-în-1 împachetat într-o pungă de plastic. Scoate-l din pungă și vezi un filtru HEPA lipit de un filtru dezodorizant de carbon, precum în poza de mai jos. Abordarea folosită de Samsung nu-ți permite să cumperi orice filtru HEPA atunci când vine vremea să-l înlocuiești, ci un filtru dezvoltat de companie pentru linia sa de purificatoare de aer.

Filtrul 2-în-1 folosit de Samsung AX60R5080WD
Filtrul 2-în-1 folosit de Samsung AX60R5080WD

Atunci când termini de despachetat și pus filtrele la loc, bagă în priză Samsung AX60R5080WD și apasă pe butonul Power (Pornire). Configurarea purificatorului presupune doar alegerea vitezei pe care o vrei pentru ventilatoare. De asemenea, ai butoane la dispoziție pentru a activa funcții precum modul Sleep (Somn), setarea unui cronometru pentru când purificatorul de aer se oprește, activarea și dezactivarea iluminării de pe aparat și funcția de blocare pentru copii.

Ecranul tactil de pe Samsung AX60R5080WD
Ecranul tactil de pe Samsung AX60R5080WD

Samsung oferă și o aplicație SmartThings pentru Android și iOS. Pentru a o configura, ai nevoie să-i dai permisiunea de a-ți accesa locația și a oferi detaliile unui cont Samsung. Un aspect pozitiv este faptul că Samsung încurajează utilizatorii să-și activeze verificarea în doi pași pentru a-și securiza conturile. Procesul de adăugare a purificatorului de aer în aplicație nu este complicat. Urmează instrucțiunile oferite de SmartThings, pas cu pas.

Adăugarea Samsung AX60R5080WD în aplicația SmartThings
Adăugarea Samsung AX60R5080WD în aplicația SmartThings

Trebuie să alegi locația unde ai amplasat purificatorul, să-l conectezi la Wi-Fi, să-l asociezi cu contul tău Samsung și gata. După aceea îți poți controla aparatul de oriunde de pe internet, folosind aplicația SmartThings.

Reclamă

Despachetarea și punerea în funcțiune a purificatorului Samsung AX60R5080WD nu este dificilă, dar ar trebui să ai pe cineva care să te ajute să-l scoți din cutie. De asemenea, este o idee bună să citești manualul de utilizare înainte de a-l porni.

Caracteristici hardware și design

Samsung AX60R5080WD este un purificator de aer care poate gestiona spații de până la 60 de metri pătrați. Rata sa de livrare de aer curat (CADR - Clean Air Deliery Rate) este de 467 m³/h, la un nivel de zgomot de 50 dBA și un consum de 60 wați. Din păcate, Samsung nu împărtășește cu utilizatorii nivelul de zgomot, ratele CADR și consumul de energie pentru fiecare viteză în parte: High (Mare), Medium (Medie), Low (Joasă) și Sleep (Somn). Diferențele de zgomot sunt foarte mari între vitezele aparatului, la fel și volumul de aer purificat într-o oră. Ceva mai multă transparență ar fi fost binevenită.

Ecranul tactil de pe Samsung AX60R5080WD
Ecranul tactil de pe Samsung AX60R5080WD

Așa cum se vede și în poza de mai jos, Samsung AX60R5080WD este înalt și zvelt. Mărimea aparatului este de 360 x 783 x 293 mm în lungime, înălțime și lățime. Este ușor să-l muți de colo colo datorită celor patru roți pe care este așezat. Pe partea stângă a purificatorului găsești o priză de aer mare și doi senzori:

 • Un senzor cu laser pentru particule, care detectează praful și nivelul exact de particule poluante PM1.0/2.5/10
 • Un senzor de gaz care detectează contaminanți gazoși precum toluen, xilen, benzen, etilbenzen, stiren și formaldehidă, care sunt îndepărtați apoi de purificatorul de aer.
Senzorii de pe Samsung AX60R5080WD
Senzorii de pe Samsung AX60R5080WD

Samsung AX60R5080WD are un sistem de filtrare compus din trei filtre:

 • Un prefiltru care poate fi spălat, ce captează polenul și mătreața animalelor de companie
 • Un filtru dezodorizant de carbon care elimină gazele menționate mai devreme
 • Un filtru HEPA pentru praful ultrafin, particulele de poluare și inhibarea bacteriilor

Al doilea și al treilea filtru sunt lipite împreună într-un filtru 2-în-1. Ciclul de înlocuire al acestuia este cuprins între 6 luni și 1 an, în funcție de modul în care utilizezi purificatorul de aer și cât de poluat este aerul în zona ta. Pentru a te ajuta să știi când trebuie înlocuit filtrul, există un indicator care se aprinde pentru a te anunța.

Filtrele folosite de purificatorul Samsung AX60R5080WD
Filtrele folosite de purificatorul Samsung AX60R5080WD

Aerul este aspirat prin panoul frontal, trece prin toate filtrele și este scos prin grilele din partea de sus și din laterale. Samsung AX60R5080WD este disponibil doar în culoarea alb și are un aspect plăcut. Proiectanții săi s-au concentrat mai ales pe asigurarea fluxului ideal de aer și facilitarea configurării aparatului.

Samsung AX60R5080WD
Samsung AX60R5080WD

Dacă vrei să afli toate specificațiile tehnice ale acestui produs, vizitează pagina: Purificator aer cu flux în 3 direcții Samsung AX60R5080WD.

Reclamă

Utilizarea purificatorului de aer Samsung AX60R5080WD

Controlul purificatorului de aer Samsung AX60R5080WD este facil. Controalele tactile sunt logice și ușor de folosit, chiar dacă nu ești o persoană tehnică. După ce-l configurezi, poți să "încui" dispozitivul, astfel încât copiii sau animalele de companie să nu schimbe în mod accidental modul în care funcționează. Utilizatorii vor aprecia datele oferite de aparat, precum și avertismentele vizuale afișate atunci când scade calitatea aerului. Senzorii purificatorului fac o treabă bună și răspund rapid atunci când se schimbă calitatea aerului. De exemplu, la cinci secunde după ce cineva a început să fumeze într-un alt colț al camerei unde aveam purificatorul, Samsung AX60R5080WD afișa deja date despre scăderea calității aerului. De asemenea, ventilatoarele sale și-au mărit viteza automat pentru a gestiona această schimbare și a purifica aerul cât mai rapid.

Datele despre calitatea aerului afișate de Samsung AX60R5080WD
Datele despre calitatea aerului afișate de Samsung AX60R5080WD

Aplicația SmartThings pentru Android este și ea simplu de folosit. Aceasta îți oferă un status în timp real al purificatorului și al nivelului de poluare detectat în casa ta. Poți folosi aplicația pentru a schimba viteza ventilatoarelor, pentru a opri Samsung AX60R5080WD ori a programa când să pornească sau să se oprească.

Aplicația SmartThings afișează datele trimise de Samsung AX60R5080WD
Aplicația SmartThings afișează datele trimise de Samsung AX60R5080WD

Nivelul de zgomot variază foarte mult, în funcție de viteza pe care o alegi. Din păcate, Samsung nu ne oferă date despre zgomotul generat de acest purificator pentru fiecare viteză de funcționare. Atunci când setezi purificatorul la nivelul Low (Jos), zgomotul generat abia se aude și poți dormi bine dacă nu ai aparatul aproape de pat. Dacă ai un somn foarte ușor, vei dori să pornești modul Sleep (Somn) care este foarte silențios. Din păcate, volumul de aer curățat (CADR) scade semnificativ în acest mod, dar nu este clar cât de mult. Samsung nu oferă informații nici despre acest aspect și mai multă transparență ar fi fost binevenită. Însă, pentru a-ți oferi o perspectivă mai bună despre nivelul de zgomot generat de Samsung AX60R5080WD, vizionează dar mai ales ascultă clipul video de mai jos.

Curățarea și înlocuirea filtrelor sunt ușor de făcut. Singurul neajuns este că nu poți schimba filtrul HEPA independent de filtrul de carbon deodorizant. Samsung le-a lipit împreună într-un filtru 2-în-1 și trebuie să cumperi un înlocuitor produs tot de Samsung. Durata de viață a acestuia variază între 6 luni și un an, în funcție de cât de frecvent utilizezi purificatorul și cantitatea de contaminanți absorbiți. În zonele cu o calitate scăzută a aerului, durabilitatea filtrelor va fi apropiată de minimul acestui interval.

Suntem mulțumiți de modul în care funcționează Samsung AX60R5080WD, de volumul de aer pe care îl curăță, de zgomotul pe care îl generează și de întreținerea ușoară a acestuia. Modul său special de Somn este binevenit pentru persoanele cu un somn sensibil.

Care este părerea ta despre Samsung AX60R5080WD?

Acum știi părerea noastră despre purificatorul de aer Samsung AX60R5080WD și cât de bine a funcționat în timpul testării. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne ce părere ai. Te interesează acest purificator de aer? Ești mulțumit(ă) de specificațiile, designul și prețul acestuia? Dacă ai deja un astfel de aparat, cum este experiența ta de până acum? Comentează mai jos și împărtășește-ți perspectiva.

Descoperă: Sănătate Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate