Recenzie ASUS ROG Strix Flare: Tastatura care îți luminează jocurile

Recenzie ASUS ROG Strix Flare: Tastatura care îți luminează jocurile
Rating

Recent, am testat una dintre cele mai noi tastaturi de gaming create de ASUS: ROG Strix Flare. Este o tastatură mecanică, cu iluminare RGB, creată pentru gameri și care are câteva caracteristici unice. Promite efecte de iluminare uimitoare, un design deosebit, calitate și rezistență confirmată de switch-urile Cherry MX. După ce am testat-o și ne-am jucat pe ea timp de o săptămână, vrem să îți spunem care este părerea noastră despre ASUS ROG Strix Flare. Dacă ești curios să știi dacă această tastatură este o alegere potrivită pentru tine, citește review-ul nostru:

Reclamă

ASUS ROG Strix Flare: Pentru cine este o alegere bună?

Tastatura ASUS ROG Strix Flare este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii care sunt fani ai brand-ului RoG (Republic of Gamers)
 • Utilizatorii cărora le plac efectele de lumină pe accesoriile lor
 • Cei care scriu mult și vor o tastatură mecanică foarte bună (și pe care o pot achiziționa cu switch-uri albastre)

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ASUS ROG Strix Flare:

 • Este o tastatură mecanică foarte bună pentru gameri dar și pentru cei care scriu mult
 • Poate fi echipată cu patru tipuri diferite de switch-uri Cherry MX RGB: roșii, albastre, negre și maro
 • Efectele de lumină sunt foarte reușite
 • Controalele multimedia, butonul Gaming Mode și tasta pentru luminozitate sunt poziționate la îndemână, în partea din stânga-sus a tastaturii
 • Are un port USB suplimentar, pe care îl poți folosi pentru a conecta orice alt dispozitiv la calculatorul tău

Am identificat și câteva aspecte mai puțin pozitive:

 • Este construită din materiale plastice și, deși sunt de calitate, am fi preferat mai mult metal
 • Software-ul ROG Armoury 2 este în urmă față de competiție
 • Este o tastatură destul de scumpă
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Tastatura de gaming ASUS ROG Strix Flare este un dispozitiv excelent pentru orice gamer, în special pentru persoanele cărora le plac foarte mult efectele de lumină sau sunt fani ai brand-ului Republic of Gamers. ASUS a făcut o treabă foarte bună în a face această tastatură să fie și frumoasă și potrivită pentru gameri. Recomandăm această tastatură pasionaților de jocuri care își pot permite prețul său premium.

Despachetarea tastaturii mecanice de gaming ASUS ROG Strix Flare

Tastatura de gaming ASUS ROG Strix Flare vine împachetată într-o cutie din carton de calitate. Este colorată în negru mat, iar fotografia mare a tastaturii este imprimată în culori lucioase. Doar uitându-te la ea, poți să îți dai seama că acesta este un dispozitiv premium, iar cele câteva abțibilduri de pe cutie îți spun ce tip de switch-uri Cheryy MX RGB folosește, precum și faptul că este compatibilă cu alte dispozitive de la ASUS care suportă AURA Sync - o caracteristică ce îți permite să sincronizezi efectele de iluminare pe componentele și accesoriile ASUS.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Pe spatele și pe lateralele cutiei, poți să afli mai multe detalii despre specificațiile și caracteristicile principale ale tastaturii.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Deschide cutia și vei găsi tastatura și suportul pentru încheieturi, două abțibilduri Republic of Gamers, ghidul de pornire rapidă și cardul de garanție.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Experiența de despachetare pe care o ai cu ASUS ROG Strix Flare este cea a unui dispozitiv premium. Cutia arată foarte bine iar atenția la detalii este evidentă din prima clipă.

Caracteristici hardware

ASUS ROG Strix Flare este o tastatură mecanică de gaming, iar acest lucru înseamnă că folosește switch-uri mecanice pentru tastele sale. ESunt de tip RGB, așa că se pot aprinde în orice culoare preferi. Switch-urile pe care le poți alege pentru această tastatură sunt:

 • Cherry MX RGB Red (Roșu) - răspuns liniar, fără clic audibil, activare rapidă. Forța de activare este de 45 cN.
 • Cherry MX RGB Brown (Maro) - răspuns tactil slab, fără clic audibil. Forța de activare este de 45 cN.
 • Cherry MX RGB Blue (Albastru) - răspuns tactil puternic, clic audibil. Forța de activare este de 50 cN.
 • Cherry MX RGB Black (Negru) - răspuns liniar, fără clic audibil, arc puternic pentru resetare rapidă a switch-ului. Forța de activare este de 60 cN.

Tastatura ASUS ROG Strix Flare pe care am primit-o în teste, folosea switch-uri maro Cherry MX RGB Brown. Aceste switch-uri sunt bune atât pentru cei ce scriu mult cât și pentru gameri, ele oferind un feedback tactil bun, fără a fi însă la fel de zgomotoase ca switch-urile albastre. Astfel, le poți folosi și în birou și acasă.

Switch-urile Cherry MX RGB sunt construite să reziste la 50 de milioane de apăsări, fiecare. Poți să afli mai multe detalii în analiza noastră: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?.

ASUS ROG Strix Flare este o tastatură cu dimensiuni normale și, pe lângă tastele standard, oferă și una pentru modul de joc, o tastă de control al luminozității, o serie de patru butoane media și o rotiță de volum.

Pentru a se conecta la calculatorul tău, tastatura folosește un cablu gros acoperit cu țesătură, cu doi conectori USB la capăt. Are nevoie de doi conectori deoarece tastatura are și un port USB pe ea. Cablul nu este detașabil, dar la 178 de centimetri lungime, ar trebui să fie de ajuns pentru oricine.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Tastatura ASUS ROG Strix Flare are 45,4 cm în lățime, 15,5 cm în lățime și 3,1 cm în grosime. Tastatura este și destul de grea, cântărind 1,256 kg.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Sistemele de operare suportate oficial de ASUS ROG Strix Flare sunt Windows 10 și Windows 7. Totuși, ar trebui să funcționeze și cu alte sisteme de operare moderne, iar efectele de iluminare ar trebui și ele să meargă. Singura problemă este că poți să personalizezi doar profilurile stocate pe memoria flash. Pentru a avea acces la toate opțiunile de personalizare, ai nevoie de software-ul ASUS ROG Armoury 2 care poate fi folosit doar în Windows.

Specificațiile hardware sunt bune și ne arată că ASUS ROG Strix Flare este o tastatură pentru gamerii cu pretenții.

Reclamă

Experiența de utilizare a tastaturii de gaming ASUS ROG Strix Flare

Tastatura de gaming ASUS ROG Strix Flare arată foarte bine, iar talentul designerilor ASUS nu poate fi contestat. Tastatura folosește un layout normal pentru așezarea tastelor, iar placa de sub taste este împărțită pe diagonală: partea dreaptă se diferențiază de restul prin faptul că are o suprafață puțin aspră.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Tastatura de gaming ASUS ROG Strix Flare are margini mici pe laterale și înspre tine. Asta înseamnă că nu ocupă mult spațiu pe birou, ceea ce este excelent din punctul nostru de vedere.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Iluminarea RGB de pe taste îți solicită atenția de la prima întâlnire pe care o ai cu această tastatură. Ele pot fi toate aprinse și personalizate și ce este diferit față de alte tastaturi similare, este faptul că toate tastele sunt așezate deasupra unei plăcuțe albe reflectorizante. Acest lucru face ca tastele să aibă un efect de lumină neon. Cel mai probabil, acesta va plăcea majorității utilizatorilor, deși câțiva vor spune că iluminarea simbolurilor de pe taste este mai bună și îți distrage mai puțin atenția. În final, este vorba despre o preferință personală. Iată un clip video în care poți să vezi cum arată efectele de iluminare pe tastatura de gaming ASUS ROG Strix Flare:

ASUS ROG Strix Flare mai are un as în mânecă pentru cei care sunt îndrăgostiți de efectele de iluminare pe gadgeturile lor. Lateralele tastaturii au propriile lor leduri care proiectează lumină pe biroul tău. Este același efect pe care l-ai văzut pe mașinile tunate cu neoane sub praguri.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

În partea din dreapta-sus a tastaturii, găsești o inserție de plastic transparent cu logoul ROG. Partea tare este că acest plastic este și el iluminat, la fel ca restul tastaturii. Dacă vrei, poți să îl înlocuiești cu unul personalizat, pentru a îți pune în evidență echipa de gaming sau logoul companiei.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

În partea din stânga sus, vei găsi o serie de controale multimedia și alte două butoane utile. În primul rând, ai o rotiță mare de volum, apoi sunt două butoane pentru activarea modului de joc și pentru schimbarea nivelului de luminozitate, precum și un set separat de patru taste multimedia pentru Redare/Pauză, Stop, Înapoi și Înainte. Ai putea spune că nu este nimic deosebit la aceste butoane dar te-ai înșela: spre deosebire de majoritatea tastaturilor de gaming, ASUS ROG Strix Flare are toate butoanele poziționate în partea stângă, nu în dreapta. Asta înseamnă că nu mai trebuie să îți ridici mâna de pe mouse atunci când te joci, ca să controlezi volumul sau să schimbi melodia pe care o asculți.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Din păcate, tastatura pare să fie construită în întregime din plastic, ori cel puțin părțile sale exterioare. Dacă apeși cu degetul pe ea, poți să simți și să vezi cum se îndoaie puțin.

Tastatura vine și cu un suport pentru încheieturile mâinilor, detașabil. Arată bine și designul său se potrivește bine cu tastatura: partea dreaptă este puțin mai aspră și vine în continuarea aceleiași suprafețe de pe tastatură. În partea din stânga jos, este imprimat brand-ul și logoul Republic of Gamers, care arată bine. Suportul de încheieturi este solid, dar și el este făcut din plastic, ceea ce înseamnă că mâinile tale probabil că vor transpira atunci când folosești tastatura într-o zi călduroasă.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Spatele tastaturii îți oferă un port USB. Îl poți folosi pentru a conecta orice vrei, fără a fi nevoie să te duci în spatele calculatorului. În partea de jos, ASUS ROG Strix Flare are două piciorușe de suport cu zone mari cauciucate. Aderența sa este foarte bună pe birou.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Cât timp am avut această tastatură în teste, am folosit-o pentru a ne juca câteva dintre jocurile noastre favorite. ASUS ROG Strix Flare a funcționat foarte bine, iar feedback-ul pe care l-am primit de la switch-urile Cherry MX a fost excelent. Am jucat Skyrim, Mass Effect: Andromeda, League of Legends și vechiul Brutal Legend, iar tastatura s-a comportat excelent în fiecare.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

ASUS ROG Strix Flare este o tastatură de gaming cu un design care cu siguranță va atrage privirile. Nouă ne-au plăcut în special efectele de iluminare RGB de pe taste și de pe lateralele tastaturii, precum și poziționarea controalelor multimedia în zona din stânga sus.

Software-ul ASUS ROG Armoury 2

Tastatura ASUS ROG Strix Flare poate fi personalizată cu ajutorul software-ului ASUS ROG Armoury 2. Acesta îți permite să creezi profiluri pentru tastatură și să:

 • Schimbi șabloanele de iluminare
 • Setezi ce combinații de taste sunt dezactivate în Gaming Mode
 • Înregistrezi și asociezi Macro-uri
 • Sincronizezi efectele de iluminare cu alte dispozitive compatibile cu Aura, de la ASUS
 • Verifici statistici despre numărul de apăsări pe minut, pentru câteva taste folosite în mod obișnuit în jocuri

Poți să creezi și să folosești cinci profiluri. Acest lucru se datorează probabil faptului că ASUS ROG Strix Flare poate să stocheze doar cinci profiluri în memoria sa flash. Totuși, software-ul nu ar trebui să fie limitat la acest număr și ar trebui să permită un număr nelimitat de profiluri. Unii gameri preferă să aibă profiluri diferite pentru fiecare joc pe care îl joacă, iar asta înseamnă mai mult de cinci.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

Statisticile pe care le primești de la software sunt puțin ciudate: poți să vezi media de apăsări pe minut pentru câteva taste, dar nu primești niciun detaliu despre celelalte taste de pe tastatură. De asemenea, trebuie să deschizi ROG Armoury și să apeși butonul Record înainte ca software-ul să înceapă să înregistreze statisticile. Asta nu este prea util.

ASUS ROG Strix Flare
ASUS ROG Strix Flare

ASUS ROG Armoury 2 este destul de bun pentru nevoile esențiale și este bun pentru sincronizarea efectelor de iluminare cu alte dispozitive compatibile cu Aura de la ASUS. Însă, nu este la fel de bine finisat precum software-ul similar pe care îl oferă competiția.

Ție îți place tastatura ASUS ROG Strix Flare?

Acum știi ce părere avem despre tastatura de gaming ASUS ROG Strix Flare. Sunt multe lucruri care ne plac la ea, dar sunt și câteva care ar putea fi îmbunătățite. Ce crezi despre ASUS ROG Strix Flare? Nu uita că poți să îți spui punctul de vedere în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii