Recenzie HyperX Alloy Elite RGB: Iluminare avansată, tastat și gaming extraordinar!

Recenzie HyperX Alloy Elite RGB: Iluminare avansată, tastat și gaming extraordinar!
Rating

HyperX a lansat de curând o nouă tastatură de gaming, numită HyperX Alloy Elite RGB. În trecut, am scris o recenzie a primei lor tastaturi, HyperX Alloy FPS și am fost impresionați de ceea ce avea de oferit, la un preț excelent. De această dată, HyperX a creat o tastatură mecanică ce ar trebui să fie chiar și mai bună decât modelul antecedent. HyperX Alloy Elite RGB este o tastatură mecanică de gaming cu iluminare completă RGB, controale multimedia suplimentare și software dedicat. Cum se descurcă în a satisface pasionații de jocuri dar și pe cei care scriu mult la calculator? Dacă vrei să știi la ce să te aștepți, citește acest review:

Reclamă

HyperX Alloy Elite RGB: Pentru cine este bună?

HyperX Alloy Elite RGB este o tastatură excelentă pentru:

 • Gameri dar și pentru utilizatorii care scriu mult și care tânjesc după o tastatură mecanică de calitate
 • Persoanele cărora le plac efectele iluminare și personalizarea dispozitivelor lor
 • Utilizatorii care își doresc dispozitive de foarte bună calitate, la prețuri rezonabile

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre HyperX Alloy Elite RGB:

 • Este o tastatură mecanică excelentă, ce poate să răspundă cerințelor și dorințelor gamerilor precum și ale utilizatorilor care scriu mult.
 • O poți cumpăra cu unul dintre cele trei tipuri de switch-uri Cherry MX: roșii, albastre și maro.
 • Iluminarea este excelentă și poate fi personalizată în detaliu, folosind profile diferite.
 • Vine cu un modul de memorie flash integrat care poate să stocheze trei profile de personalizare.
 • Dacă îți place să ai controale media pe tastatura ta, aceasta le oferă și ele arată foarte bine.
 • Deși este o tastatură de gaming de dimensiuni normale, HyperX Alloy Elite RGB nu ocupă foarte mult spațiu pe biroul tău, cel puțin în comparație cu alte tastaturi de gaming.
 • Este o tastatură care îți oferă încredere prin robustețea sa, având un cadru din metal solid.

Ca aspecte negative:

 • Suportul pentru mâini este puțin cam mic dacă ai degete lungi sau mâini mari și
 • Ne dorim ca HyperX să își îmbunătățească aplicația NGenuity. Când am testat-o, aplicația avea sacadări și ar fi putut să beneficieze de ceva muncă de îmbunătățire a experienței de utilizare. NGenuity este totuși un start bun, oferind tot ce și-ar putea dori un gamer de la o astfel de aplicație.
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

HyperX Alloy Elite RGB este una dintre cele mai bune tastaturi pe care le-am testat în ultimele luni. Are un design foarte plăcut, o calitate a construcției excelentă și tot ce și-ar putea dori un gamer de la o tastatură. Ne-a plăcut atât experiența de gaming cât și cea de scris oferită de această tastatură mecanică și credem că și tu vei fi de aceeași părere. Indiferent dacă vrei o tastatură nouă pentru a te juca sau dacă obișnuiești să scrii foarte mult, HyperX Alloy Elite RGB nu te va dezamăgi. Noi recomandăm această tastatură tuturor utilizatorilor care și-o pot permite.

Despachetarea tastaturii mecanice HyperX Alloy Elite RGB

HyperX Alloy Elite RGB sosește într-o cutie care arată bine și este construită din carton lucios. Fundalul este colorat în negru și gri închis, iar în prim plan sunt imprimate imagini și detalii despre tastatură. Pe partea de sus a cutiei, poți să vezi o imagine mare cu tastatura și diverse culori luminându-i tastele.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Pe spate, poți să citești detalii despre caracteristicile principale și specificațiile tastaturii, în câteva limbi diferite, inclusiv limba română.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Când deschizi cutia, ești întâmpinat de tastatură. De asemenea, primești un suport detașabil pentru mâini și opt capace suplimentare pentru taste, din metal argintiu, cu care poți să înlocuiești capacele standard din plastic de pe tastele WASD și 1234. De asemenea, mai primești și un instrument pentru scos capacele tastelor, un ghid de pornire rapidă și o notă de bun venit din partea echipei HyperX.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Experiența de despachetare oferită de tastatura mecanică HyperX Alloy Elite RGB este demnă de un dispozitiv de gaming premium. Cutia conține tot ce te-ai aștepta de la o tastatură de gaming.

Specificații hardware

HyperX Alloy Elite RGB este o tastatură destinată gamerilor și folosește switch-uri mecanice Cherry MX RGB. Partea RGB din nume înseamnă că toate tastele se pot aprinde în orice culoare vrei tu. Din punct de vedere al caracteristicilor lor, poți alege să cumperi această tastatură cu switch-uri roșii, albastre sau maro. Culoarea lor interioară îți spune distanța de activare, forța și zgomotul pe care îl produc:

 • Cherry MX Blue (Albastru): clic puternic, forță de activare de 50 cN, zgomotoase
 • Cherry MX Brown (Maro): tactile, forță de activare de 45 cN, zgomot mediu
 • Cherry MX Red (Roșu): lineare, forță de activare de 45 cN, silențioase

Tastatura HyperX Alloy Elite RGB pe care am testat-o a venit cu switch-uri Cherry MX Brown (Maro), acestea reprezentând un fel de compromis între switch-urile zgomotoase dar exacte Cherry MX Blue (Albastre) și switch-urile silențioase și ultra-rapide Cherry MX Red (Roșii).

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Kingston prezintă switch-urile Cherry MX RGB folosite pe tastatura HyperX Alloy Elite RGB ca fiind garantate să reziste pentru 50 de milioane de apăsări fiecare. Această tastatură ar trebui să reziste mulți ani, conform analizei noastre: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?. HyperX ne spune și că în interiorul switch-urilor, contactele se auto-curăță și sunt rezistente la praf și murdărie. Tastele sunt așezate pe o bază din metal solid care este foarte robustă, iar switch-urile Cherry MX RGB sunt ranforsate cu fibră de sticlă.

Pentru a se conecta la PC-ul tău de gaming, HyperX Alloy Elite RGB folosește un cablu USB țesut cu doi conectori USB 2.0 normali la capăt. Merită menționat că acest cablu nu este detașabil, dar este lung: 180 de centimetri. Cablul are doi conectori USB deci ocupă două porturi USB în calculator, dar compensează prin faptul că oferă ea însăși un port USB.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Pe lângă tastele implicite pe care le găsești pe orice tastatură normală, HyperX Alloy Elite RGB mai are și încă opt butoane suplimentare pentru controlul iluminării, a modului de joc și a player-ului media de pe calculatorul tău. Unul dintre ele este de fapt o rotiță de volum.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Tastatura HyperX Alloy Elite RGB oferă suport complet NKRO, ceea ce înseamnă că poate să înregistreze oricât de multe taste apeși simultan și nu va "uita" niciuna. Dacă vrei să afli mai multe despre avantajele oferite de NKRO, ar trebui să citești acest ghid: Ce este tehnologia NKRO pentru tastaturi?.

Din punct de vedere al dimensiunilor, tastatura de gaming HyperX Alloy Elite RGB are 44,39 cm lâțime, 16.89 cm în adâncime și 3,88 cm în înălțime. Tastatura este relativ grea, cântărind 1,49 kg.

HyperX Alloy Elite RGB ar trebui să funcționeze cu orice sistem de operare modern, inclusiv cu Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 și macOS. Însă, dacă vrei să îi customizezi iluminarea și să îi configurezi macro-uri, trebuie să folosești aplicația NGenuity oferită de HyperX, care funcționează doar cu sistemele Windows. Din păcate, nu am găsit informații detaliate despre sistemele de operare compatibile, pe saitul HyperX.

Reclamă

Experiența de utilizare a tastaturii HyperX Alloy Elite RGB

Când scoți HyperX Alloy Elite RGB din cutie, nu poți să nu îi observi calitatea. Tastatura arată robustă și rezistentă, iar greutatea sa îți dă încrederea că poate să facă față la destule abuzuri, fără a avea probleme. De asemenea, când te uiți la ea, nu poți să nu observi și atenția la detalii pe care a primit-o. HyperX Alloy Elite RGB are un design atractiv și o construcție premium.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

HyperX Alloy Elite RGB nu este o tastatură mică, dar la fel ca sora ei mai mică, HyperX Alloy FPS, spațiul pe care ți-l ocupă pe birou nu este mare. Tastaturi de gaming similare, de la alți producători precum Razer au nevoie de mai mult spațiu pe biroul tău. Dacă spațiul tău pe birou este limitat, HyperX Alloy Elite RGB va fi o alegere bună pentru tine.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

HyperX a construit Alloy Elite RGB pe baza oferită de un cadru din metal solid care poate fi văzut în partea de sus a tastaturii. Arată foarte bine și este plăcut la atingere, fiind în același timp destul de puternic pentru a nu se îndoi în nicio direcție.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Partea de jos a tastaturii este realizată din plastic rezistent. De asemenea, tot pe baza sa, poți să găsești două piciorușe de suport cu material cauciucat pe ele. Acestea ajută la a poziționa tastatura într-o formă ușor înclinată, dar chiar și în această poziție, tastatura tot este puțin prea orizontală pentru placul meu.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Toate tastele sunt moi la atingere, iar suprafețele lor sunt puțin concave (cu excepția barei de spațiu care este convexă), oferindu-ți un sentiment plăcut atunci când tastezi pe ele. Capacele tastelor sunt puțin mai mici în partea de sus decât în partea lor inferioară. Astfel, ele lasă destul spațiu pentru luminile ledurilor să scape printre ele, fără a lăsa însă prea multă lumină, ce ar putea să te deranjeze.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Fiindcă tot vorbim despre ea, iluminarea cu leduri RGB este spectaculoasă pe tastatura HyperX Alloy Elite RGB. Fiecare tastă se aprinde individual și sunt destul de multe efecte diferite pe care le poți folosi pe tastatură, inclusiv Wave (Valuri), Solid, Breathing (Respirație), Trigger (Declanșator), Explosion (Explozie) și un unic HyperX Flame (Flacăra HyperX). Pentru a veni în completarea imaginii, HyperX Alloy Elite RGB are și o linie de plastic cu leduri care merge dintr-o parte în cealaltă a tastaturii. Această linie cu leduri se aprinde în culori care se potrivesc cu restul tastaturii și arată foarte bine.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Schimbarea intensității iluminării și a profilelor de culori se face ușor cu ajutorul a două dintre cele trei butoane din partea stângă a tastaturii. Primul, cel care seamănă cu un soare, controlează intensitatea luminii, iar cel de-al doilea, care seamănă cu trei cercuri suprapuse, funcționează ca un comutator între cele trei profile de culoare pe care tastatura le poate stoca în memoria sa flash. Cel de-al treilea buton este butonul de mod de joc și este folosit pentru a dezactiva tastele Windows și Alt + Tab în timpul jocurilor.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

În partea dreaptă a tastaturii, găsești o serie de butoane argintii cu o formă rotunjită. Acestea sunt controalele media pentru Înapoi, Redare/Pauză, Înaine și Mut, iar în dreapta de tot, ai o rotiță pentru ajustarea volumului. Controalele media sunt binevenite, în special pentru gamerii care preferă să asculte muzică în timp ce se joacă. Nouă ne place să avem taste media pe tastaturile noastre.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

De asemenea, vrem să menționăm faptul că HyperX Alloy Elite RGB vine cu un suport pentru mâini care se poate detașa. Pentru unii oameni s-ar putea să fie plăcut deoarece are un design și o textură frumos, dar trebuie să spun că personal, aș fi preferat să fie ceva mai mare și să aibă o suprafață mai moale (poate din material cauciucat). Totuși, dacă mâinile tale sunt de dimensiuni medii sau mici și nu ai tendința să transpiri, atunci probabil că îți va plăcea suportul pentru mâini.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Cât timp am avut tastatura HyperX Alloy Elite RGB pe biroul meu, am folosit-o în câteva din jocurile mele preferate. Tastatura s-a comportat excelent și mi-a plăcut foarte mult în toate jocurile pe care le-am jucat: Skyrim, Mass Effect: Andromeda și League of Legends.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

HyperX Alloy Elite RGB este una dintre cele mai frumoase tastaturi de gaming pe care le-am testat. Ne place design-ul și robustețea ei și apreciem faptul că, deși este o tastatură mare, totuși reușește să nu ocupe mult spațiu pe birou. Butoanele suplimentare sunt utile, efectele de iluminare sunt impresionante, iar dunga din plastic cu leduri este un detaliu frumos ce vine în completarea impresiei generale. Este ușor să te îndrăgostești de această tastatură! 🙂

Aplicația HyperX NGenuity

HyperX Alloy Elite RGB este prima tastatură de gaming de la HyperX care are și software asociat. Acest lucru a fost necesar deoarece tastatura are iluminare RGB și trebuie să ai o metodă de a controla și personaliza efectele de lumină de pe ea. Software-ul oferit de HyperX se numește NGenuity și îți oferă posibilitatea de a:

 • Seta asocieri pentru taste
 • Programa și stoca acțiuni macro
 • Asocia orice culoare vrei pentru fiecare tastă de pe tastatură
 • Configura culori diferite pentru zone individuale ale tastaturii
 • Selecta ce combinații de taste sunt dezactivate atunci când apeși pe butonul care activează modul de joc: Alt+Tab, Alt+F4, Shift+Tab și Ctrl+Esc.
HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Software-ul NGenuity pare să fie ușor de folosit la început, dar după doar câteva clicuri, vezi că nu este chiar atât de bun precum aplicațiile oferite de competiție. Deși arată bine și oferă toate caracteristicile pe care un gamer și le poate dori de la un astfel de instrument, NGenuity are două mari probleme.

Prima problemă mare este că interfața sa se mișcă greu și nu a avut niciun motiv să facă așa ceva, având în vedere că am folosit software-ul pe un calculator care este destul de puternic.

Cel de-al doilea aspect negativ este faptul că NGenuity are probleme legate de design-ul experienței de utilizare. Cea care ne-a enervat cel mai mult a fost faptul că ni se părea imposibil de creat un profil și setat ca fiind unul dintre profilele implicite, pe care le poți schimba apăsând pe butonul de control al efectelor de lumină din partea stânga sus a tastaturii.

La început, am crezut că este imposibil de făcut. Totuși, după ce am răsfoit întrebările frecvente de pe saitul HyperX și după ce am verificat și informațiile de Ajutor, am descoperit că o poți face, dar procesul nu este intuitiv. Aparent, dacă vrei să personalizezi unul dintre profilurile standard, trebuie să îl tragi în lista de profile normale, să îl modifici cum vrei, iar apoi să îl tragi înapoi în lista de profile implicite.

HyperX Alloy Elite RGB
HyperX Alloy Elite RGB

Totuși, după ce înveți să personalizezi tastatura, este ușor să o faci a doua oară. Iată un clip video care explică mai bine cum funcționează totul:

Software-ul HyperX NGenuity este necesar pentru tastatura HyperX Alloy Elite RGB. Nouă ne place cum arată și faptul că include toate lucrurile de care are nevoie un gamer pentru a își personaliza tastatura. Totuși, aplicația se mișcă destul de greu și ar putea fi îmbunătățită din punct de vedere al experienței de utilizare. Sperăm că HyperX va continua să investească timp în dezvoltarea acestei aplicații.

Ție îți place tastatura HyperX Alloy Elite RGB?

Acum știi că nouă ne place tastatura HyperX Alloy Elite RGB. În opinia noastră, această tastatură mecanică de gaming este un dispozitiv excelent care oferă mai mult decât multe altele similare, la un preț asemănător. Înainte de a închide acest review, am vrea să știm și părerea ta. Dacă ai deja această tastatură, spune-ne detalii despre experiența ta de utilizare, în comentariile de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows