Recenzie ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL - Eleganța întâlnește puterea hardware

Recenzie ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL - Eleganța întâlnește puterea hardware
Rating

Compania taiwaneză ASUS produce multe modele diferite de smartphone-uri în seria ZenFone 3, mergând de la modelul accesibil ca preț ASUS ZenFone 3 până la adevăratul rege al seriei, ZenFone 3 Deluxe. Acesta din urmă este cel mai puternic smartphone pe care îl poți cumpăra sub brand-ul ASUS: vine cu hardware de top, un design foarte plăcut, o calitate foarte bună a construcției și multe promisiuni. Atunci când a fost lansat, el a fost primul smartphone din lume care avea 6 GO de memorie RAM. Am testat ASUS ZenFone 3 Deluxe timp de o săptămână și, după ce l-am folosit ca smartphone-ul meu principal, vreau acum să vă spun ce părere mi-am făcut despre el, în acest review:

Reclamă

Caracteristici hardware și ambalaj

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL vine într-un ambalaj premium: o cutie neagră, creată dintr-un carton de calitate și un design elegant și bine gândit, chiar și în comparație cu alte flagship-uri. Pe partea superioară a cutiei se vede un singur lucru: numele dispozitivului pe care l-ai cumpărat.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Dacă vrei să vezi numele, detaliile și specificațiile hardware ale smartphone-ului ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL, va trebui să te uiți la etichetele de pe partea de jos a pachetului. Dacă ridici capacul de sus, îți vei vedea și smartphone-ul nou nouț.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Deschide sertarul de sub smartphone și vei găsi încărcătorul, cablul său detașabil de tip USB Type C, căștile și documentația oferită de ASUS pentru acest smartphone.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Cu ecranul său de 5,7 inci, ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este un smartphone mare. Dar, deși te-ai putea aștepta ca el să aibă un ecran QHD, lucrurile nu stau chiar așa. În schimb, ASUS a ales să îl echipeze cu un display care are rezoluția standard de 1080p FHD. Partea bună este că este un display de tip Super AMOLED, adică vei avea parte de culori și de un contrast peste medie. Iar dacă te preocupă urmele de praf și zgârieturile, acest smartphone este protejat de Corning Gorilla Glass 4.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL își ia puterea din puternicul procesor pe 64 de biți, Qualcomm Snapdragon Quad-Core 820 care rulează la frecvența de 2,15 GHz, sau 64-bit Qualcomm Snapdragon Quad-Core 821 la 2.4GHz, în funcție de varianta pe care ai cumpărat-o. Versiunea pe care am evaluat-o noi are procesorul Qualcomm Snapdragon Quad-Core 820.

Indiferent de procesorul său, ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL îți oferă același cip grafic, un Adreno 530. Din punct de vedere al memoriei, acest smartphone poate să vină cu 4 sau 6 GO de memorie RAM LPDDR4, și cu 32, 64 sau 256 de GO de spațiu de stocare intern. Noi am testat modelul cu 6 GO de memorie RAM și 64 de GO de spațiu de stocare intern. În afară de ceea ce primești din start, dacă vrei să crești capacitatea de stocare a smartphone-ului tău, poți să adaugi și un card MicroSD de maxim 2 TO.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Una dintre cele mai impresionante specificații ale ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este camera sa: o cameră PixelMaster 3.0 de 23 de megapixeli cu o diafragmă f/2.0, ajutată de niște lentile Largan cu 6 elemente și protecție cu safir. Camera poate face focus aproape instantaneu , în doar 0.03 secunde și poate să urmărească subiectele din fotografie automat, folosind un sistem numit TriTech. Camera principală de pe smartphone este capabilă și de stabilizare a imaginii, astfel că te va ajuta să elimini tremuratul mâinilor în caz că este nevoie. Iar dacă faci fotografii în lumină puțină, primești ajutor și de la blițul dual led. Dacă preferi clipurile video în locul fotografiilor, s-ar putea să fii interesat de faptul că poți să înregistrezi clipuri la rezoluții 4K (la 3840 x 2160 pixeli și 30 de cadre pe secundă), 1080p Full HD la 60 sau la 30 de cadre pe secundă și 720p HD la 30 de cadre pe secundă. De asemenea, în cazul înregistrărilor video, camera folosește un sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe. Dacă îți palc selfie-urile, acest smartphone îți oferă o cameră frontală care poate să facă fotografii la 8 megapixeli și o diafragmă f/2.0 și un câmp de vizualizare de 84˚.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este un smartphone Dual SIM , ceea ce înseamnă că poate să folosească două cartele SIM în același timp. Cartelele SIM pot fi de la același operator mobil sau de la operatori diferiți, dar numai un SIM se va putea conecta la rețelele de date rapide 3G WCDMA sau 4G LTE. De asemenea, este important să reții și faptul că cel de-al doilea slot SIM este folosit și pentru cardurile SD, așa că dacă vei vrea să crești capacitatea de stocare a smartphone-ului tău, va trebui să te mulțumești cu un singur SIM. Din punct de vedere al conectivității wireless, ai la dispoziție un cip de rețea care oferă suport pentru Bluetooth 4.2 și este compatibil cu standardele wireless 802.11 a/b/g/n/ac, ceea ce înseamnă că se poate conecta atât la rețelele wireless pe 2,4 GHz cât și pe 5 GHz.

Fiind un smartphone high-end, ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL îți oferă și o mulțime de senzori, mergând de la cele comune precum accelerometru, giroscop, senzor de proximitate sau de lumină ambientală și ajungând până la scanerul de amprente de pe spatele său.

Autonomia este oferită de o baterie nedetașabilă de 3000 de mAh, care suportă tehnologia de încărcare rapidă Quick Charge 3.0 de la Qualcomm.

Dacă îți cauți un telefon mic, atunci știi deja că ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL nu este ceea ce vrei datorită ecranului său mare de 5,7 inci. Dacă te interesează detaliile, trebuie să știi că acest smartphone are 156,4 mm în lungime, 77,4 mm în lățime și între 4,2 și 7,5 mm în grosime. De asemenea, cântărește 172 de grame.

Dacă vrei să vezi toate specificațiile tehnice ale ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL, poți să îi vizitezi pagina sa web oficială, aici: ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL - Specificații tehnice.

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este un smartphone cu Android de top și, drept urmare, are un hardware impresionant.

Construcție și design

ASUS ZenFone 3 Deluxe este un telefon frumos și există o șansă destul de mare să te îndrăgostești de el din prima clipă. Este un smartphone subțire, cu o carcasă unibody creată din aluminiu, margini extrem de înguste și un ecran foarte mare. Este un obiect de lux. Până și variațiunile de culori în care îl poți cumpăra sunt foarte elegante: Argintiu Îngheţat, Gri Titan sau Auriu Sclipitor.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Când l-am avut în mână prima dată, sentimentul pe care l-am avut a fost că mă uit la un dispozitiv simplu, frumos, dar și elegant, în același timp. Un lucru care contribuie la acest sentiment chiar și acum, după o săptămână în care l-am avut, este faptul că nu este vizibilă nicio antenă pe el. Ca să fiu sincer, nici nu am observat acest lucru de prima dată, dar după ce am citit despre design-ul său pe saitul web ASUS, a devenit imediat evident: nu sunt spații pentru antene pe corpul smartphone-ului și asta chiar este ceva impresionant!

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Spre deosebire de fratele său mai mic, ASUS ZenFone 3, modelul Deluxe ZS570KL nu este acoperit în întregime de sticlă. De fapt, doar ecranul și marginile de pe fața sa sunt protejate cu sticlă (Corning Gorilla Glass 4). Spatele și lateralele telefonului sunt din aluminiu și au o suprafață mată, plăcută, care îl fac să fie și ușor de ținut în mână.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Partea frontală a smartphone-ului este un teritoriu dominat de ecranul foarte mare de 5,7 inci, dar este și locul în care vei găsi cele trei butoane standard: Înapoi, Acasă și Aplicații recente. Iconițele pe care ASUS le-a folosit pentru ele sunt simple, minimaliste și elegante. De asemenea, acestea sunt iluminate, ceea ce înseamnă că le vei vedea chiar dacă îți folosești smartphone-ul în întuneric.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Butoanele de volum și butonul de alimentare se găsesc toate în partea dreapta sus a smartphone-ului. Au un feedback tactil plăcut, puțin tare, care le face destul de greu de apăsat din greșeală.

Reclamă

Totuși, un lucru care nu este extraordinar la ele, este faptul că sunt poziționate prea aproape de marginea de sus a telefonului, ceea ce le face destul de greu de atins dacă îți folosești smartphone-ul cu o singură mână.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Celelalte margini ale lui ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL nu conțin niciun fel de butoane. Marginea din stânga este locul unde găsești suportul pentru SIM-uri, pe care îl scoți cu ajutorul acului de metal pe care îl găsești în cutia smartphone-ului. Marginea de sus a telefonului este locul unde găsești jack-ul audio de 3,5mm folosit pentru conectarea căștilor audio, iar în partea de jos a telefonului vei găsi un port USB Type C care este folosit atât pentru încărcarea bateriei cât și pentru transferuri de date.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Pe partea din spate a ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL vei găsi o "umflătură" a camerei, blițul dual led, senzorul de focus laser și scanerul de amprentă. Ultimul dintre ele are o formă oarecum ciudată în comparație cu ceea ce am văzut la alte smartphone-uri, deoarece este dreptunghiular, dar acest lucru nu este un impediment în folosirea lui. Nouă ne-a plăcut în mod special faptul că este puțin adâncit în carcasă, ceea ce îl face să fie ușor de identificat cu degetele.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este un smartphone foarte elegant. Deși este un dispozitiv foarte mare, reușește să te uimească cu design-ul său minimalist și cu modul în care ASUS la proiectat.

Experiența de utilizare a smartphone-ului ASUS ZenFone 3 Deluxe

Unul dintre aspectele esențiale pentru o experiență de utilizare bună este calitatea ecranului. ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL are un ecran foarte frumos Super AMOLED care îți oferă culori bogate și vii. De asemenea, la acest lucru ajută și raportul ecran-corp de 79% și marginile foarte înguste, de numai 1,3 mm. Singurul lucru care ar fi putut fi mai bun este rezoluția ecranului, care este "doar" Full HD la 1920 x 1080 pixeli. Nu ne înțelege greșit - ecranul arată extraordinar - dar "normalul" de astăzi este Quad HD, sau rezoluția 2K (2560 x 1440 de pixeli). Majoritatea dispozitivelor de top de la alți mari producători oferă astfel de rezoluții.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Un alt lucru care îți poate oferi o experiență de utilizare pozitivă sau negativă pe un smartphone este cât de rapid este în activitățile de zi cu zi. Un smartphone nu ar trebui să se miște greu atunci când îi dai o comandă. Din fericire, ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este un dispozitiv foarte puternic din punct de vedere al puterii sale de procesare. Cât timp l-am folosit ca smartphone-ul meu principal, nu s-a mișcat niciodată greu, nu s-a blocat niciodată și nu s-a repornit singur niciodată. Totul, de la navigarea pe internet la rularea jocurilor a fost rapid.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL este un smartphone Dual SIM, ceea ce înseammnă că poți să folosești două cartele SIM diferite și te poți conecta la doi operatori mobili diferiți dacă asta vrei. Dar, trebuie să iei în considerare că doar un card SIM poate fi folosit la un moment dat pentru conexiuni 3G sau 4G LTE. Celălalt va fi limitat la 2G. Eu am un abonament 4G și recepția semnalului este destul de bună în Bușteni, Prahova. Drept urmare, conexiunea mobilă la internet de care am beneficiat cât timp am testat ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL a fost destul de stabilă și de rapidă.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

ASUS ZenFone 3 Deluxe s-a descurcat bine în conversațiile telefonice și nu am avut parte de întreruperi nedorite ale apelurilor telefonice. Sunetul a fost clar, iar zgomotul de fundal a fost eliminat destul de bine.

Din alt punct de vedere, calitatea audio pe care o primești de la difuzor nu este cea mai bună din lume. Calitatea sunetului nu este distrusă de distorsiuni sau de zgomote nedorite, dar volumul maxim este destul de mic. Dacă vrei o calitate mai bună și un cu totul alt nivel al volumului audio, este preferabil să îți cumperi un set de căști bune. Apropo, cele pe care le primești în pachetul smartphone-ului sunt chiar bune.

ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL
ASUS, ZenFone 3 Deluxe, ZS570KL

Cât despre baterie, pe mine a reușit să mă țină între 8 și 10 ore, maxim. Dar acest lucru se datorează faptului că am tendința să îmi suprasolicit dispozitivele, inclusiv smartphone-ul. Stau multe pe internet și mă joc mult, iar aceste lucruri consumă baterie. Însă, dacă îți vei folosi smartphone-ul mai puțin, bateria te va ține mai mult decât m-a ținut pe mine.

ASUS ZenFone 3 Deluxe nu are niciun fel de probleme în a îți oferi o experiență de utilizare bună. Îți va plăcea ecranul, viteza de transfer de date prin 4G și calitatea conversațiilor tale telefonice.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a afla mai multe despre experiența pe care ți-o oferă camera de pe acest smartphone, ce software este instalat pe el și ce performanțe are în testele sintetice.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii