Review ASUS ZenFone AR: Evadează din lumea reală în lumea virtuală

Review ASUS ZenFone AR: Evadează din lumea reală în lumea virtuală
Rating

În august 2017, am făcut cunoștință cu primul smartphone cu Android capabil să ruleze și Daydream și Tango, cele două platforme dezvoltate de Google pentru realitatea virtuală și realitatea augmentată. Vorbim despre ASUS ZenFone AR, un smartphone puternic cu multe lucruri de arătat și de spus. În ultimele zile, l-am folosit atât în lumea reală cât și în realitatea virtuală. Acum vrem să îți spunem părerea noastră, ce ne-a plăcut la el și ce nu. Dacă ești curios și vrei să știi despre cum poți să evadezi din lumea reală, folosindu-ți smartphone-ul, citește această recenzie despre ASUS ZenFone AR:

Reclamă

La ce este bun smartphone-ul ASUS ZenFone AR?

Smartphone-ul ASUS ZenFone AR este bun la:

  • Experiențe de realitate virtuală și realitate augmentată
  • A te juca pe smartphone
  • Scenarii de utilizare care necesită productivitate și performanțe ridicate
  • Experiențe fotografice de bună calitate
  • Experiențe multimedia variate

Aspecte pro și contra

Iată cele mai bune aspecte ale smartphone-ului ASUS ZenFone AR:

  • Este primul smartphone cu Android din lume care suportă atâț realitatea augmentată cât și realitatea virtuală (Tango și Daydream)
  • Hardware-ul din acest smartphone este foarte puternic
  • Este o alegere bună pentru fotografie
  • Ecranul său are o rezoluție foarte ridicată și o calitate a imaginii foarte bună
  • Calitatea audio este foarte bună când folosești căștile din pachet
  • Calitatea construcției este demnă de un dispozitiv premium

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive:

  • ASUS ZenFone AR este foarte scump pentru majoritatea utilizatorilor
  • Bateria este subdimensionată față de restul smartphone-ului
  • Este cel de-al doilea (după Lenovo Phab 2 Pro) și probabil ultimul smartphone cu suport pentru Tango din lume, deoarece Google deja a trecut la o tehnologie nouă numită ARCore
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

ASUS ZenFone AR este unul dintre cele mai bune smartphone-uri pe care le poți cumpăra în acest moment. Este, de asemenea, și singurul smartphone de calitate care suportă atât DayDream cât și Tango, cele două tehnologii create de Google pentru experiențele de realitate virtuală și realitate augmentată. Arată bine, este puternic și poate să facă fotografii și clipuri video frumoase. Toate acestea sunt motive bune pentru a cumpăra acest smartphone. Din alt punct de vedere însă, tehnologia Tango folosită de ASUS ZenFone AR este deja înlocuită de Google, la scurt timp după ce a fost introdusă. Adaugă această problemă la bateria subdimensionată și la prețul ridicat și este clar că acest smartphone nu este pentru oricine. Chiar dacă este un dispozitiv excelent, ASUS ZenFone AR este o alegere bună doar pentru entuziaști și utilizatorii care vor să experimenteze realitatea virtuală și realitatea augmentată.

Specificații hardware și despachetare

ASUS ZenFone AR vine într-o cutie neagră realizată din carton ca calitate. Cutia este moale la atingere și are un design simplu. Logo-ul ASUS este gravat pe lateralele mai lungi ale cutiei, iar numele Zenfone AR este imprimat în auriu pe partea superioară.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Pe una dintre lateralele mai mici ale cutiei se află câteva miniaturi care îți prezintă unele dintre caracteristicile smartphone-ului și câteva din lucrurile pe care le găsești în cutie. Poți vedea că ASUS ZenFone AR vine cu o husă transparentă și cu o folie de protecție pentru ecran și poți să vezi și că suportă platforma de realitate augmentată Tango, precum și faptul că funcționează cu Google Cardboard.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Întoarce cutia și poți să vezi mult mai multe detalii precum numele tehnic al smartphone-ului: ZenFone AR (ZS571KL), numerele serial și IMEI, cele mai importante specificații hardware și așa mai departe.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Când deschizi cutia, primul lucru pe care îl vezi este smartphone-ul ASUS ZenFone AR.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Pe lângă smartphone, în cutie am găsit și încărcătorul cu cablul său USB Type C detașabil, o pereche de căști, garanția, ghidul de utilizare, acul pentru scos suportul SIM și două lentile pe care le poți folosi împreună cu cutia smartphone-ului pentru a îți construi proprii ochelari Google Cardboard. Din punctul nostru de vedere, conținutul pachetului este generos.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

ASUS ZenFone AR este disponibil doar în culoarea neagră. Are un ecran de 5,7 inci cu o rezoluție 1440p WQHD și o densitate a pixelilor de 515 ppi. Poți să citești mai multe despre ce înseamnă PPI, în acest ghid: Întrebări simple: Ce înseamnă PPI și de ce contează?. Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass 4.

ASUS ZenFone AR are cu un procesor pe 64 de biți cu patru nuclee Qualcomm Snapdragon 821 cu o frecvență de 2,35 GHz. Partea grafică este oferită de un cip Adreno 530 care rulează la 624 de MHz și suportă DirectX 11.1 și OpenGL ES 3.1. ZenFone AR are o cantitate impresionantă de memorie internă pentru stocare și de RAM. Îl poți cumpăra cu 6 sau 8 GO de RAM și cu 64, 128 sau 256 de GO spațiu de stocare intern. Modelul pe care l-am testat noi a avut 6 GO de RAM și 128 GO de spațiu de stocare. De asemenea, poți să adaugi un card microSD cu o capacitate maximă de 2 TO.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Camera de pe spatele lui ASUS ZenFone AR are un senzor Sony IMX 318 cu o rezoluție de 23 megapixeli și o apertură f/2.0. De asemenea, oferă suport pentru detectarea mișcării, pentru ca smartphone-ul să poată să își detecteze locația în spațiu, precum și un proiector infraroșu cu care simte adâncimea și măsoară distanța până la obiectele din lumea reală. Pentru mediile cu lumină puțină, smartphone-ul are un bliț dual-led inclus. Pe partea frontală, ai o cameră de 8 megapixeli utilă pentru selfie-uri și pentru discuțiile video pe Skype, WhatsApp sau alte aplicații similare.

Din punct de vedere al conectivității, ASUS ZenFone AR vine cu suport atât pentru rețelele wireless pe 2,4 și 5 GHz, folosind standardele 802.11a/b/g/n/ac. Există și un cip Bluetooth 4.2, pentru conexiunile cu alte dispozitive, la mică distanță.

ASUS ZenFone AR este un smartphone Dual SIM care funcționează în modul Dual SIM Dual Standby. Ambele cartele SIM suportă 4G LTE, dar numai o cartelă SIM se poate conecta la rețele 4G la un anumit moment dat, în timp ce a doua funcționează doar în 2G.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Acest smartphone are o varietate de senzori instalați: accelerator, e-Compass, giroscop, senzor de proximitate, senzor magnetic, senzor de lumină ambientală, senzor RGB, senzor infraroșu (focus laser), senzor de amprentă și barometru.

Are o baterie nedetașabilă cu o capacitate de 3300 mAh și suport pentru încărcare rapidă. Bateria se încarcă la o capacitate de 60% în 39 de minute.

Din punct de vedere al dimensiunilor și greutății, ASUS ZenFone AR este mai mare decât un smartphone obișnuit: are 158,7 mm în lungime, 77,4 mm în lățime și 8,9 mm grosime, și cântărește 170 de grame.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Pentru mai multe detalii despre specificațiile și caracteristicile lui ASUS ZenFone AR, vizitează pagina sa oficială: ASUS ZenFone AR Specificații tehnice.

ASUS ZenFone AR vine cu multe accesorii incluse, experiența de despachetare fiind una premium, care va mulțumi pe toată lumea. Caracteristicile hardware sunt impresionante și faptul că poate face orice este legat de realitatea virtuală sau realitatea augmentată, îl face să fie unic în lumea smartphone-urilor.

Reclamă

Design și calitatea construcției

ASUS ZenFone AR este un exemplu de tehnologie elegantă. Deși este destul de simplu și minimalist, arată bine și calitatea construcției este cât se poate de premium. Partea frontală este dominată de ecranul de 5,7 inci. Atât ecranul cât și butoanele din partea de jos sunt acoperite de Corning Gorilla Glass. Ea ar trebui să protejeze smartphone-ul de praf și de zgârieturi superficiale.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Butoanele implicite Android - Înapoi, Acasă și Aplicații recente - se află toate în locul lor obișnuit din partea de jos a ecranului. Butoanele Înapoi și Aplicații recente sunt butoane capacitive și sunt iluminate, în timp ce butonul central Acasă este un buton fizic ce iese puțin în evidență deoarece el conține și senzorul de amprentă.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

În partea de sus a ecranului, găsești camera frontală și logoul argintiu ASUS, poziționat central, imediat sub grila difuzorului.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Marginile smartphone-ului sunt create dintr-un aluminiu care pare să fie foarte solid dar și fin la atingere. Pe marginea din stânga, nu găsești nimic altceva decât suportul SIM, aflat undeva înspre partea de sus a telefonului.

Pe partea dreaptă a smartphone-ului, butonul de alimentare și cele de volum sunt poziționate în locurile lor clasice. Acestea au și o textură mai rugoasă, pentru a fi ușor de găsit și apăsat.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Pe marginea de jos a lui ASUS ZenFone AR, găsești portul USB Type-C, difuzorul extern, mufa audio și microfonul. Pe marginea de sus, găsești microfonul secundar.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

Spatele microfonului este și mai interesant decât fața. Acesta este realizat dintr-un material similar cu pielea. Arată bine, cu o aderență bună și diferit față de cum sunt realizate multe alte smartphone-uri high-end.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

De asemenea, pe spatele lui ASUS ZenFone AR, nu poți să nu observi modulul complex al camerei. Arată ca un dreptunghi mare cu colțuri rotunjite și cu multe lentile și senzori în interior. Ai camera de 23 de megapixeli, camera pentru detectarea mișcării, camera pentru "simțit" adâncimea, senzorul laser autofocus și blițul dual led. Apropo, modulul camerei iese și puțin în relief față de carcasă.

ASUS ZenFone AR
ASUS ZenFone AR

ASUS ZenFone AR este un smartphone care arată bine, având un design simplu și frumos. Nu este un dispozitiv care să te uimească, dar este un smartphone care pare să fie și solid și puternic.

Dacă vrei să citești mai multe despre experiența de utilizare oferită de ASUS ZenFone AR, camera sa, aplicațiile preinstalte și performanțele în testele sintetice, mergi la pagina doi a acestui review.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii