Recenzie HyperX Cloud Flight: Un headset wireless de gaming, de calitate!

Recenzie HyperX Cloud Flight: Un headset wireless de gaming, de calitate!
Rating

HyperX a lansat un headset wireless nou adresat pasionaților de jocuri care își doresc să scape de cabluri. Se numește HyperX Cloud Flight și, prin amabilitatea Kingston, l-am primit în teste cu câteva săptămâni înainte de lansarea oficială. HyperX Cloud Flight promite sunet de calitate, autonomie extinsă pe baterie, efecte de iluminare cu leduri și o calitate bună a construcției. Află dacă reușeșc să ofere ce promit, din acest review:

Reclamă

La ce este bun headset-ul HyperX Cloud Flightˇ?

Headset-ul HyperX Cloud Flight este bun la:

 • A îți oferi sunet excelent atât în jocuri cât și atunci când asculți muzică
 • A fi confortabile chiar dacă te joci multe ore în continuu
 • A te ajuta să scapi de un fir în plus de pe biroul tău
 • A îți oferi una dintre cele mai mari perioade de autonomie din lumea headset-urilor de gaming wireless

Pro și contra

Există destul de multe lucruri bune de spus despre headset-ul HyperX Cloud Flight:

 • Sunetul este excelent atât în jocuri cât și când asculți muzică
 • Autonomia și raza de acoperire wireless sunt foarte mari și peste nivelul mediu din piață
 • Microfonul face o treabă bună la eliminarea sunetelor ambientale
 • Banda de oțel solid și materialele de calitate folosite îți dau senzația că ai un dispozitiv premium și rezistent
 • Spuma folosită pe banda de susținere și cupele mari pentru urechi înseamnă că aceste căști sunt confortabil de folosit chiar și pe perioade lungi de timp
 • Au zone iluminate cu leduri și câteva efecte de lumină

Ca aspecte mai puțin pozitive, headset-ul HyperX Cloud Flight:

 • Este scump pentru mulți utilizatori
 • Are leduri doar de culoare roșie, iar unii gameri poate își doresc RGB
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Headset-ul wireless de gaming HyperX Cloud Flight este unul dintre cele mai bune pe care le-am testat. Oferă un sunet excelent în jocuri și când asculți muzică, autonomia este printre cele mai mari din această nișă și acoperirea wireless este generoasă. Ne-a plăcut calitatea construcției și design-ul bun. Credem că reprezintă o alegere excelentă pentru orice gamer care vrea calitate și confort, într-un headset wireless. Este un produs pe care îl recomandăm tuturor pasionaților de jocuri, dacă și-l pot permite. Singurul lucru mai puțin pozitiv la HyperX Cloud Flight este faptul că au un preț ridicat.

Despachetarea headset-ului wireless de gaming HyperX Cloud Flight

Headset-ul wireless de gaming HyperX Cloud Flight vine într-o cutie neagră de dimensiuni mari, cu accente de roșu intens și cu un aspect premium. Pe partea sa frontală, poți să vezi o imagine mare cu căștile, numele complet al headset-ului - HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset - și alte informații precum faptul că primești garanție 2 ani, că este certificat Teamspeak și Discord și faptul că bateria din headset ar trebui să îți ofere o autonomie de aproximativ 30 de ore la o încărcare.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Pe spatele și pe lateralele cutiei, poți să găsești multe informații și detalii despre headset-ul HyperX Cloud Flight. Afli că are o bandă de susținere pe cap ajustabilă, din oțel, că poți să rotești cupele pentru urechi la 90 de grade și că au leduri cu efecte de iluminare. Microfonul este detașabil, iar controalele pentru audio și microfon sunt prezente pe cupele pentru urechi. Există detalii și despre cerificările și platformele compatibile, precum și despre echipele de esports care sunt sponsorizate de către HyperX.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Scoate cutia interioară și te vei întâlni cu noile tale căști wireless de gaming. De asemenea, vei găsi microfonul detașabil, transmițătorul wireless USB, un cablu USB la micro USB folosit pentru încărcarea headset-ului și un cablu de 3.5mm pe care îl poți utiliza dacă vrei să îți folosești headset-ul ca dispozitiv analog cu fir. Pe lângă tot hardware-ul, în interiorul pachetului, primești și o notă de bun venit, un card de garanție și un ghid de pornire rapidă.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Experiența de despachetare este bună și accesoriile incluse ne arată din start că acesta este un dispozitiv premium.

Specificații hardware

HyperX Cloud Flight este un headset wireless de gaming, ceea ce înseamnă că poți să îl folosești fără a fi deranjat de fire între el și calculatorul sau consola ta de gaming. Headset-ul are o baterie care poate să reziste până la 30 de ore dacă dezactivezi efectele de iluminare ale ledurilor și folosește un dongle USB pentru a se conecta wireless la PC-ul sau consola ta. Raza de acoperire a conexiunii wireless poate să ajungă la maxim 20 de metri.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

HyperX Cloud Flight folosește cupe mari pentru urechi, care acoperă în totalitate urechea, și beneficiază de magneți din neodymium de 50 mm. Headset-ul are un răspuns în frecvență între 20 Hz - 20,000Hz atunci când este folosit în modul wireless și între 15Hz - 23,000Hz atunci când este folosit în modul analog. Impedanța este de 32 de Ohmi, nivelul de presiune al sunetului este de 106 decibeli per milliwatt, la 1 kHz. Căștile wireless de gaming HyperX Cloud Flight se mândresc cu valoarea mică, de sub 2 procente, de distorsiune armonică totală. Acest lucru înseamnă că headset-ul ar trebui să producă un sunet foarte corect (fără pierderi de calitate) chiar dacă este folosit în modul wireless.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Headset-ul include și un microfon detașabil pe care îl poți conecta atunci când ai nevoie de el sau îl poți deconecta de la căști atunci când nu îl folosești. Microfonul poate să anuleze zgomotele ambientale și este caracterizat de un răspuns în frecvență între 100Hz - 7,000Hz și o sensibilitate de -45dBV.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Headset-ul HyperX Cloud Flight cântărește 300 de grame fără microfon și aproximativ 315 grame atunci când microfonul este conectat. Cablul de încărcare prin USB are o lungime de 1 metru, iar cablul detașabil de 3.5mm analog măsoară 1,3 metri.

Specificațiile hardware ale acestui headset ne confirmă că ne uităm la un dispozitiv premium.

Reclamă

Experiența de utilizare a headset-ului wireless de gaming HyperX Cloud Flight

Am avut șansa să folosim și să ne jucăm cu HyperX Cloud Flight timp de câteva săptămâni și am devenit atașați de acest headset. Sunetul produs de căști este curat și puternic, iar sunetele joase (bașii), mijlocii și înalte sunt toate bine reprezentate. Deși căștile sunt create în special pentru gameri, ele se descurcă destul de bine și când vine vorba de ascultat muzică.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

NOTĂ: Dacă vrei să îți testezi și să îți compari cășțile cu altele, îți recomandăm să asculți acest playlist de pe Spotify: Songs To Test Headphones With. Melodiile din listă sunt excelente pentru a vedea cât de bine sunt produse sunetele de căștile tale.

Ca de obicei, am folosit HyperX Cloud Flight pentru a ne juca mai multe jocuri diferite, ca să vedem cum se compară ele cu alte căști de gaming pe care le-am folosit în trecut. Ne-am jucat Dishonored 2, Styx: Shards of Darkness, Resident Evil 7, StarCraft 2 și Red Alert 3. Sunetul este "bogat" dar curat, adică sunetele din jocuri și efectele audio precum pașii, foșnetul vântului dar și împușcăturile, sunt ușor de identificat și destul de puternice pentru a îți oferi o experiență plăcută.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Volumul headset-ului wireless HyperX Cloud Flight poate fi dat mai tare sau mai încet folosind potențiometrul aflat în partea de jos a cupei pentru urechea dreaptă. Merită menționat că, datorită formei sale de rotiță dințată, potențiometrul este ușor de identificat cu degetele.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

În partea de jos a cupei pentru urechea stângă, poți să găsești butonul de pornire, portul de căști analog, portul de încărcare USB și portul pentru microfon. Porturile sunt ușor de identificat, atât datorită faptului că formele lor sunt diferite, cât și pentru că fiecare are câte o pictogramă mică care îți spune la ce sunt folosite.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Pe lângă scopul evident de a porni sau opri headset-ul, butonul de pornire este folosit și pentru a trece prin cele trei efecte de iluminare diferite disponibile pe căști. Pentru a porni sau opri căștile, trebuie să apeși pe butonul de alimentare pentru minim trei secunde. Dacă apeși scurt pe el, pentru doar o secundă, schimbi modul de iluminare al ledurilor, aceste putând fi pornite permanent, oprite sau cu un efect de repsirație. În cazul în care te întrebi, trebuie să știi că ledurile sunt doar de culoare roșie. Cine știe însă, poate Kingston va produce și o versiune RGB de HyperX Cloud Flight dacă este ceva cerut de comunitatea de gaming.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

În afară de preferința ta pentru lumini sau lipsa lor, un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere legat de efectele de iluminare este faptul că ele au un impact asupra autonomiei headset-ului. Dacă oprești ledurile, căștile pot să reziste timp de 30 de ore la o încărcare completă. Însă dacă activezi efectul de iluminare de tip respirație, autonomia scade la aproximativ 18 ore, iar dacă păstrezi ledurile pornite permanent, bateria nu rezistă mai mult de 13 ore la o încărcare.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Microfonul de pe HyperX Cloud Flight este de calitate, dar parcă nu este la fel de bun ca cel pe care l-am testat pe HyperX Cloud Alpha. Coechipierii tăi înțeleg cu ușurință ce spui, iar capacitatea de anulare a zgomotelor ambientale este bună. Însă, dacă folosești o tastatură mecanică cu switch-uri zgomotoase precum Cherry MX Blue, zgomotul făcut de tastele pe care le apeși se poate dovedi prea mult pentru coechipierii tăi. Trebuie să știi și că, dacă ai microfonul conectat, îl poți opri rapid dacă apeși cu degetul pe spatele cupei pentru urechea stângă.

HyperX Cloud Flight
HyperX Cloud Flight

Trebuie să menționăm că, per total, avem senzația că HyperX Cloud Flight are o construcție de calitate bună, fiind în același timp confortabile la utilizare. Pentru gamerii adevărați, aceste două aspecte sunt la fel de importante ca toate celelalte despre care am vorbit până acum. Căștile au o bandă de susținere lată, din oțel solid, ce pare să fie foarte durabilă. Pe partea inferioară, cea care stă de fapt pe capul tău, banda de oțel este acoperită cu un material din spumă moale și, împreună cu cupele mari pentru urechi, fac ca acest headset să fie confortabil și după perioade lungi de utilizare.

Headset-ul HyperX Cloud Flight este unul dintre cele mai bune headset-uri wireless de gaming pe care le-am testat. Căștile sună excelent în jocuri, dar și când asculți muzică, iar autonomia lor este impresionantă. Ne place design-ul, dar și calitatea construcției lor.

Care este părerea ta despre headset-ul wireless de gaming HyperX Cloud Flight?

În acest review, am rezumat opiniile noastre despre headset-ul wireless de gaming HyperX Cloud Flight. Este un dispozitiv excelent pentru gamerii care urăsc cablurile de pe birou și care vor să aibă totuși același nivel de calitate ca pe un headset cu fir. Ești de acord cu noi, sau ai o altă părere? Tu ți-ai cumpăra acest headset sau unui gamer special din viața ta? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows