Recenzie Energizer Power Max P550S: Simplitate și o baterie generoasă

Recenzie Energizer Power Max P550S: Simplitate și o baterie generoasă
Rating

Probabil ați auzit de Energizer. Produc baterii, nu? Corect, dar Energizer a devenit de ceva timp și un brand pentru smartphone-uri. Avenir Telecom, compania franceză care a primit drepturile de a utiliza acest nume de marcă, a început să vândă telefoane mobile sub numele Energizer în 2015. În acest an au lansat o nouă gamă de telefoane și smartphone. Tema comună (cu excepția numelui lor de marcă) este capacitatea mărită a bateriilor acestora și autonomia pe care o oferă. În această recenzie, vom evalua Energizer Power Max P550S, un smartphone Android cu un preț scăzut și cu o baterie de 5.000 mAh - destul de mare conform standardelor de astăzi. Să purcedem:

Reclamă

Energizer Power Max P550S: Pentru cine este o alegere bună?

Energizer Power Max P550S este un telefon foarte potrivit pentru:

  • Utilizatorii care au nevoie de un telefon solid, cu un sistem de operare Android nemodificat
  • Utilizatorii care au nevoie de durată extinsă a bateriei la telefonul lor
  • Utilizatorii care au un buget mai puțin generos

Pro și contra

Ne-au plăcut următoarele aspecte la Energizer Power Max P550S:

  • Autonomia foarte bună a bateriei
  • Design solid, cu corp complet metalic
  • Nu sunt instalate aplicații inutile
  • Are un sistem de operare Android nemodificat la nivel de interfață

Cu toate acestea, am sesizat și câteva puncte negative care trebuie luate în considerare:

  • Telefonul este foarte greu
  • Reproducerea culorilor pe ecran nu este la fel de bună ca la alte smartphone-uri cu un preț similar
  • Căștile incluse sunt de calitate slabă
Notă produs 3/5

Verdict

Energizer Power Max P550S este un smartphone simplu și ușor de utilizat, destinat cumpărătorilor cu buget redus. Deși telefonul este greu, durata de viață a bateriei este un atu decisiv pentru unii utilizatori. Camera foto este mediocră, telefonul este robust, dar are un design comun și, deși apreciem în general telefoanele care nu modifică prea mult sistemul de operare, experiența cu Energizer Power Max P550S ne-a convins că, uneori, mai puțin este doar... mai puțin. Acest smartphone este potrivit pentru persoanele care doresc un smartphone ieftin, cu o durată lungă de viață a bateriei și un sistem de operare Android fără personalizări și aplicații în plus.

Specificații hardware și ambalaj

Energizer Power Max P550S vine ambalat într-o cutie originală și nemaiîntâlnită la alte telefoane din gama sa de preț. Cutia este realizată din metal și sugerează rezistență și soliditate.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

La deschiderea recipientului metalic, vei descoperi telefonul, sub un capac din carton negru.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Sub telefon, este un manual de mici dimensiuni, un încărcător modular care îi permite să fie utilizat atât în ​​Europa cât și în Marea Britanie, acul pentru deschiderea tăvii SIM și o pereche de căști. Din nefericire, deși telefonul este capabil de încărcare rapidă, încărcătorul livrat oferă doar o tensiune de 5V, insuficientă pentru încărcarea rapidă. În concordanță cu imaginea "robustă", vei găsi în cutie și o protecție din sticlă pentru ecran. Apreciem adăugarea acesteia în pachet, chiar dacă smartphone-ul vine cu un film de protecție pre-aplicat. Protecția de sticlă este mai rezistentă și poate prelua mai multe șocuri decât un film din plastic. Mai important, în caz de accident, protecția din sticlă disipează forța de impact pe o suprafață mai mare, crescând astfel șansele ecranului de a supraviețui impactului.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Energizer Power Max P550S este un telefon destul de mare, la 154,3 x 78,3 x 9,4 mm lungime x lățime x grosime. Este gros și greu, cu o greutate de 203 de grame. Cu toate acestea, are un corp în întregime metalic și o baterie de 5000 mAh, astfel încât greutatea nu va fi o surpriză pentru cumpărătorii informați.

Ecranul este un ecran tactil de 5,5 inci cu o rezoluție HD. Cu doar 1280 de 720 de pixeli pe un ecran de această mărime, densitatea pixelilor este scăzută, aproximativ 267 de pixeli pe inci. Restul specificațiilor sunt la fel de puțin impresionante. Procesarea se face pe un chipset Mediatek MT6737 cu CPU Cortex-A53 Quad-core de 1,3 GHz, un GPU Mali-T720 și 2 GO de memorie RAM. Deși sunt din gama de buget redus, aceste componente sunt suficient de puternice pentru a rula aplicațiile obișnuite pe Android, fără a afecta prea mult experiența utilizatorului. Spațiul de stocare intern este suficient (16 GO) și poate fi extins cu o cartelă microSD de până la 64 GO. Energizer Power Max P550S este un telefon dual SIM și, ca în cazul majorității telefoanelor cu două cartele SIM, cardul microSD ocupă al doilea slot SIM.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Așa cum am menționat mai sus, bateria fixă are o capacitate de 5000 mAh. Bateria are o capacitate cu 30-40% mai mare decât media, cu prețul greutății și a dimensiunii. Camera principală utilizează un senzor de 13 MP cu focalizare automată și bliț cu LED, capabil să înregistreze video la o rezoluție de 720p cu 30 de cadre pe secundă. Nu există stabilizare optică a imaginii, doar una de stabilizare software. Camera frontală are o rezoluție de 5 MP, focalizare fixă ​​și este de asemenea capabilă să înregistreze imagini video.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Energizer Power Max P550S utilizează două nano-SIM-uri și se poate conecta la rețele GSM / HSPA / LTE. Printre opțiunile de conectare se numără Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, Bluetooth și USB OTG. Portul USB de tip C este un plus, în timp ce în departamentul "senzori" toate căsuțele sunt bifate: accelerometru, busolă, senzor de lumină și giroscop. Cititorul de amprentă este situat în partea din spate a telefonului.

Dacă dorești mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile hardware detaliate ale acestui smartphone, vezi pagina oficială a acestuia: Energizer Power Max P550S.

Specificațiile Energizer Power Max P550S sunt, cu excepția capacității bateriei, nespectaculoase. Pachetul are un aspect bun și inspiră soliditate și rezistență.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Soliditatea telefonului poate fi simțită din primul moment. Este un telefon greu și destul de gros după standardele actuale. Aliajul de aluminiu utilizat pentru corpul telefonului nu are un finisaj fin, deci nu putem vorbi despre eleganță sau aspect frumos. Pe de altă parte, amprentele și murdăria nu reprezintă o problemă, telefonul nu se murdărește ușor.

Partea frontală a telefonului găzduiește, în partea superioară, senzorii de lumină și de proximitate, camera de 5 MP, blițul cu led și difuzorul pentru convorbiri telefonice.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Sub ecran, se găsesc butoanele fizice, capacitive, iar prezența lor e o ușoară dezamăgire. Butoanele fizice ocupă spațiu ce ar putea fi folosit pentru ecran și, deși butoanele cu poziție fixă sunt ceva mai ușor de utilizat, tendința este de a le include pe ecran. Butoanele nu sunt iluminate, așa că în condiții de lumină scăzută sunt greu de găsit.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

În partea de jos a smartphone-ului se află boxa mono, portul micro-USB de tip C și microfonul. În partea de sus a telefonului se află doar mufa audio de 3,5 mm.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

În partea dreaptă a telefonului se găsesc butoanele de volum precum și butonul de alimentare, în timp ce în partea stângă găsești numai tava SIM.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Partea din spate a dispozitivului este plată, cu muchii rotunjite și o ramă de mici dimensiuni în jurul camerei. Pe lângă sigla Energizer și autocolantul cu codurile IMEI ale telefonului, singura altă caracteristică prezentă este cititorul de amprente. Telefonul pare să aibă un capac detașabil în spate, dar vremea capacelor detașabile a trecut de mult.

Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S

Designul telefonului Energizer Power Max P550S este unul generic. Grosimea nu este o problemă reală în utilizare, singura plângere reală ar fi greutatea, dar telefonul este solid și corpul metalic este foarte plăcut de utilizat.

Pe pagina următoare vom testa în detaliu Energizer Power Max P550S, camerele sale foto, vom analiza aplicațiile incluse și performanța dispozitivului.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii