Recenzie ASUS Chromebox 3: Chrome OS este rapid, pe un mini PC cu multe opțiuni

Recenzie ASUS Chromebox 3: Chrome OS este rapid, pe un mini PC cu multe opțiuni
Rating

Aplicațiile preinstalate pe ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 vine cu Chrome OS și doar cu aplicațiile implicite de la Google: Chrome, Web Store, Play Store, Docs, Files, Google Drive, Gmail, YouTube, Sheets, Slides, Google Keep, Google Photos, Play Music, Play Games, Play Books, Google Maps, Calculator, Text, Settings, Camera și Get Help.

Reclamă

Cum vorbim despre Chrome OS, toate aplicațiile și sistemul de operare însuși sunt actualizate permanent atunci când sunt disponibile actualizări. Atunci când am scris acest review, merită menționat că browser-ul web google Chrome era la versiunea 69.

Detalii despre hardware-ul și software-ul de pe ASUS Chromebox 3
Detalii despre hardware-ul și software-ul de pe ASUS Chromebox 3

ASUS Chromebox 3 vine cu Chrome OS și cu aplicațiile implicite de la Google, dar nimic mai mult. Asta înseamnă că primești o experiență de utilizare curată și simplă, acesta fiind unul dintre cele mai bune aspecte la Chromebook-uri și Chromebox-uri.

Performanțe în benchmark-uri

În primul rând, am vrut să vedem cât de rapid este Google Chrome pe dispozitivul ASUS Chromebox 3 pe care l-am avut noi. Pentru a afla răspunsul, am deschis Google Chrome și am rulat benchmark-ul de browser Speedometer 2.0. Acesta simulează acțiuni ale utilizatorului în browser, folosind diverse framework-uri Javascript. Drept rezultat, obții o imagine destul de corectă pentru cât de rapid este browser-ul tău în realitate. ASUS Chromebox 3 a reușit să realizeze o medie de 40,44 de execuții pe minut. În comparație, un laptop mult mai puternic pe care îl avem - Lenovo Legion Y520 cu procesor Intel Core i7 și Windows - a reușit să facă 53,3 de execuții. Diferența nu este mare dacă iei în considerare faptul că dispozitivul ASUS Chromebox 3 pe care l-am testat are un Intel Core i3, care este mult mai lent decât Core i7.

Scorul obținut de ASUS Chromebox 3 în Speedometer
Scorul obținut de ASUS Chromebox 3 în Speedometer

Apoi, am instalat Geekbench 4 din Magazinul Play și l-am rulat pentru a vedea dacă procesorul Intel Core i3 face o treabă bună. Testul pentru un singur nucleu este relevant deoarece unele aplicații și jocuri se bazează pe viteza per-nucleu pentru a merge bine.

Reclamă

Testele multi-core evaluează viteza procesorului atunci când rulezi mai multe sarcini simultan, folosind mai multe nuclee. Asta este important în multitasking și atunci când aplicațiile pe care le rulezi sunt optimizate pentru a folosi mai multe nuclee. ASUS Chromebox 3 a obținut un cor per-nucleu de 3469 de puncte și un scor multi-nucleu de 6791 de puncte.

Scorurile obținute de ASUS Chromebox 3 în Geekbench 4
Scorurile obținute de ASUS Chromebox 3 în Geekbench 4

ASUS Chromebox 3 poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care muncesc la birou. Pentru a vedea exact cât de bun este, am decis să instalăm și aplicația de benchmark PCMark din Magazinul Play și să îi rulăm testele Work 2.0. ASUS Chromebox 3 a reușit să obțină un scor de 10079 de puncte. Acesta este un rezultat excelent, care ne arată că navigarea pe internet, editarea video, scrisul și editarea foto ar trebui să fie lucruri rapide și ușoare pentru acest sistem.

Scorul obținut de ASUS Chromebox 3 în PCMark Work 2.0
Scorul obținut de ASUS Chromebox 3 în PCMark Work 2.0

În continuare, am rulat câteva teste de gaming, pentru a vedea cât de bun este ASUS Chromebox 3 atunci când vrei să te joci. Am folosit GFXBench Benchmark. Am rulat testele Aztec Ruins OpenGL (High Tier), Aztec Ruins OpenGL (Normal Tier), Manhattan 3.1 și T-Rex. Toate testele au rulat pe un ecran Full HD la rezoluția de 1920 x 1080 de pixeli. Am vrut să rulăm și testul Car Chase, dar din motive necunoscute, nu a putut să se încarce. Iată rezultatele pe care le-am obținut:

  • În testul Aztec Ruins OpenGL (High Tier), ASUS Chromebox 3 a randat 1041 cadre, la o rată de 16 fps (cadre pe secundă). Asta înseamnă că acest dispozitiv nu este extraordinar dacă vrei să te joci jocuri cu pretenții, cu multe detalii vizuale, la calitate maximă.
  • În testul Aztec Ruins OpenGL (Normal Tier) test, ASUS Chromebox 3 a randat 1524 cadre, la o rată de 24 fps. Asta înseamnă că acest dispozitiv poate să ruleze jocurile pretențioase, decent, dacă le setezi la o calitate video normală, dar este posibil să întâmpini și încetiniri sau întreruperi din când în când.
  • În testul Manhattan 3.1, ASUS Chromebox 3 a reușit să randeze 2171 cadre, la un număr mediu de 35 fps. Acesta este un rezultat bun, care ne spune că jocurile obișnuite ar trebui să ruleze fără probleme.
  • Testul T-Rex ne-a arătat că ASUS Chromebox 3 se descurcă foarte bine în jocurile mai vechi sau în jocurile cu pretenții grafice mai mici. A reușit să randeze 3193 cadre, la 57 fps.
Scorurile obținute de ASUS Chromebox 3 în GFXBench Benchmark
Scorurile obținute de ASUS Chromebox 3 în GFXBench Benchmark

ASUS Chromebox 3 este o alegere excelentă pentru oricine vrea să folosească Chrome OS. Benchmark-urile pe care le-am rulat ne arată că el face o treabă excelentă dacă ce te interesează pe tine cel mai mult este să navighezi pe internet sau să faci muncă de birou. De asemenea, se descurcă decent la rularea de jocuri, pe care le poți descărca din Magazinul Play, dacă vrei să te destinzi din când în când. Totuși, să nu te aștepți să ruleze cele mai noi și cele mai pretențioase jocuri la rate mari de cadre pe secundă.

Ție îți place ASUS Chromebox 3?

Nouă ne-a plăcut foarte mult ASUS Chromebox 3 și credem că este o alegere excelentă pentru oricine vrea un calculator cu Chrome OS, care să meargă bine și să fie și mic și elegant. Ești de acord cu noi? Spune-ți părerea într-un comentariu, mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii