Recenzie ASUS ROG GR8 II - Mini PC-ul de gaming care-ți va cuceri casa

Recenzie ASUS ROG GR8 II - Mini PC-ul de gaming care-ți va cuceri casa
Rating

ASUS ROG GR8 este un mini PC de gaming foarte interesant care promite să ofere multă putere de calcul într-o unitate care rivalizează ca dimensiuni cu consolele de gaming. Acest sistem arată foarte bine, este disponibil în mai multe configurații hardware, este pregătit pentru experiențe VR și se potrivește oriunde în casă, inclusiv în sufragerie. Din moment ce este creat pentru pasionații de jocuri, are și un sistem de iluminare foarte interesant. Dacă ești curios ce are de oferit ASUS ROG GR8, citește acest review:

Reclamă

Despachetarea ASUS ROG GR8 II

ASUS ROG GR8 II vine într-o cutie arătoasă, cu elemente vizuale și culori clasice brandului Republic of Gamers. Dar, nu vei vedea o poză cu sistemul și nici informații despre caracteristicile hardware.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Înăuntru vei găsi mini PC-ul, alimentatorul (este foarte mare, tipic pentru un laptop de gaming: îl poți vedea în poza de mai jos), garanția, manualul de utilizare și ghidul de pornire rapidă. În unele țări, sistemul vine și cu un mouse și o tastatură. Cel puțin până acum, acestea nu sunt oferite în România și nici noi nu le-am avut în pachet.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Despachetarea este rapidă și ușoară. Atunci când te uiți pentru prima dată la ASUS ROG GR8 II îl vei admira cu siguranță. Este un sistem arătos.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Dacă vrei să afli mai multe despre cum arată, vezi și poza de mai jos cu partea dreaptă a sistemului. După cum vezi, include un triunghi de sticlă cu gravații de inspirație mayașă.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Pe partea stângă este gravat logo-ul Republic of Gamers.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Experiența de despachetare este rapidă, ușoară și plăcută. În doar câteva secunde poți să-ți admiri noul sistem ASUS ROG GR8 II.

Caracteristici hardware

ASUS ROG GR8 II este disponibil în mai multe configurații hardware. În primul rând, ai de ales între următoarele procesoare: Intel Core i5 6400, Intel Core i5 7400, Intel Core i7 6700 și Intel Core i7 7700. Noi am primit în teste versiunea cu cel mai bun procesor. Este un Intel Core i7 7700, cu patru nuclee, opt fire de execuție și o frecvență de bază de 3,6 GHz care poate fi ridicată la 4,2 GHz în Modul Turbo.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Memoria RAM disponibilă variază între 8 și 32 GO. Versiunile cu procesoare Intel Core i5 au de obicei 8 sau 16 GO de memorie RAM iar cele cu Intel Core i7, au 16 sau 32 GO. Versiunea testată de noi are 6 GO de memorie DDR4-2400 RAM, creată de Samsung. Poți vedea caracteristicile sale în captura de ecran de mai jos.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Placa video pare să fie identică cu cea de pe ASUS VivoPC X, pe care l-am testat acum câteva săptămâni. Este vorba de o placă video NVIDIA GeForce GTX 1060 cu 3 GO de memorie GDDR5 și suport nativ pentru DirectX 12. O poți conecta la un maxim de trei monitoare simultan.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Stocarea este o altă variabilă pe care trebuie să o iei în considerare. Poți avea un SSD M.2 Intel SanDisk cu o capacitate care variază între 128 și 512 GO ori un hard-disk tradițional cu o capacitate de 500 GO sau 1 TO. Spațiul de stocare este foarte important pentru viteza sa și, dacă ești un gamer care se respectă, trebuie să-ți cumperi o versiune cu SSD. Sistemul testat de noi are un SSD de 256 GO. Poți vedea o parte dintre caracteristicile sale în captura de ecran de mai jos.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

În ceea ce privește porturile și conectivitatea, ASUS a făcut o treabă foarte bună cu acest sistem: primești două porturi HDMI, un port DisplayPort, două porturi USB 3.0, un port USB 3.1 Type A, un port USB 3.1 Type C, un port Ethernet, un lacăt Kensington, mufa de alimentare, un jack audio și unul S/PDIF. Unele porturi sunt pe partea din față a sistemului, pentru acces rapid.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

ASUS se laudă cu faptul că îți oferă opțiuni de rețelistică de top. Avem la dispoziție o placă de rețea Intel Ethernet (I219-V) pentru conexiuni cu fir de 1 Gbps și o placă wireless Intel Dual Band Wireless-AC 8260, cu suport pentru standardul 802.11ac și transferuri 2x2 MIMO. Din moment ce discutăm despre un dispozitiv premium, creat pentru pasionații de jocuri, am fi preferat suport pentru transferuri 3x3 MIMO sau 4x4 MIMO, în ton cu routerele cele mai puternice de la ASUS. Antenele plăcii de rețea wireless sunt situate pe partea de sus a carcasei, pentru o mai bună transmitere a semnalului și sunt protejate de interferențele care ar putea fi provocate de celelalte componente. O surpriză plăcută este și prezența unui cip TPM 2.0, pentru criptare.

Reclamă

Una dintre facilitățile promovate de ASUS este sistemul lor de iluminare cu leduri RGB numit Aura Sync. Folosind aplicația potrivită, poți să te bucuri de doisprezeze moduri de sincronizare periferică și de zece efecte luminoase.

ASUS ROG GR8 II este un mini-PC de patru litri, care concurează cu succes consolele Xbox One și PlayStation 4. Are o mărime de 88 x 299 x 281,3 mm în lungime, lățime și înălțime. Fără alimentator, sistemul are o greutate de 4 kilograme și este ușor de transportat la un LAN party.

Dacă vrei să verifici specificațiile tehnice oficiale ale acestui sistem, vizitează această pagină: Specificații ASUS ROG GR8 II.

Utilizarea ASUS ROG GR8 II

Unul dintre lucrurile speciale la ASUS ROG GR8 II este sistemul său de iluminare Aurora. Acesta merge bine și este destul de interesant. Unele dintre modurile de iluminare implicite sunt destul de țipătoare și kitsch iar altele foarte reușite. Depinde de gusturile fiecăruia. Nouă ni s-a părut util un mod de iluminare care își schimbă intensitatea în funcție de cât de cald devine sistemul. Astfel, poți să-ți dai seama foarte ușor când te-ai jucat prea mult și ar trebui să iei o pauză.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Un lucru care-i interesează foarte mult pe deținătorii de mini PC-uri este nivelul de zgomot. ASUS se laudă cu nivelul scăzut de zgomot la ralanti, de numai 23,8 dB. Putem confirma că, atunci când nu faci lucruri solicitante, cum ar fi navigarea pe internet, muncă de birou ori vizionarea unui clip video, ASUS ROG GR8 este un sistem foarte silențios. Dar, dacă te joci jocuri solicitante pentru placa video, la setări de calitate ridicate, mai multe ore, ventilatoarele vor deveni foarte zgomotoase.

Din fericire, temperaturile se păstrează mereu în intervale normale, chiar dacă este un mini PC cu hardware foarte puternic. Pentru a păstra temperaturile cât mai joase, ASUS a creat două camere separate: una pentru placa video și alta pentru procesor și celelalte componente.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

În poza de mai jos poți vedea zonele de aerisire prin care este tras aerul mai rece către placa video. Ele se află pe partea de jos a ASUS ROG GR8 II, împreună cu piciorușele din cauciuc care sunt folosite pentru a-i conferi cât mai multă aderență pe orice fel de suprafață.

ASUS ROG GR8 II
ASUS ROG GR8 II

Un alt aspect important este cât de ușor poate fi făcut un upgrade de hardware. Pentru a păstra lucrurile la dimensiuni cât mai mici cu putință, ASUS a creat o placă de bază specială pentru acest mini PC iar placa video este sudată de ea. Drept urmare, nu prea poți face upgrade-uri de hardware. Singurul lucru pe care-l poți schimba cu ușurință este unitatea SSD M.2. Unii gameri vor fi dezamăgiți, dar ăsta este genul de compromis pe care trebuie să-l faci dacă vrei să ai un mini PC.

Sistemul de operare preinstalat pe ASUS ROG GR8 II este Windows 10 Home și merge foarte bine. Acest PC poate să facă față la orice, de la jocuri la realitate virtuală, la activități multimedia de orice natură. Am fi preferat să avem opțiunea unui upgrade la Windows 10 Pro, pentru a beneficia de criptare cu BitLocker și control asupra Windows Update dar, cei mai mulți gameri vor fi mulțumiți cu Windows 10 Home.

Ne-am jucat jocuri precum Doom și Witcher 3 pe setări de calitate înaltă, la rezoluție Full HD și nu am avut niciun fel de probleme. Sesiunile noastre de gaming au fost fluente, fără încetiniri și probleme.

ASUS ROG GR8 II ne-a impresionat cu dimensiunile sale reduse, aspectul său futurist, sistemul de iluminare și performanțele sale foarte bune. Este un performer foarte bun atât în jocurile moderne cât și în experiențele VR. Singurul său neajuns este faptul că devine zgomotos dacă-l stresezi perioade lungi de timp.

Mergi la următoarea pagină a acestui review pentru a afla mai multe despre aplicațiile preinstalate pe ASUS ROG GR8 II, performanțele sale în teste și verdictul nostru final.

Descoperă: Divertisment Recenzii Windows