Review ASUS ROG Balteus Qi: Mouse pad cu iluminare RGB și încărcare wireless!

Review ASUS ROG Balteus Qi: Mouse pad cu iluminare RGB și încărcare wireless!
Rating

Am primit în teste un dispozitiv foarte interesant: un mouse pad de gaming cu iluminare RGB și încărcare wireless Qi inclusă. Sună ușor SF, nu-i așa? Iluminare RGB pe un mouse pad? Un mouse pad care îți încarcă și smartphone-ul? Acesta există, este creat de ASUS și se numește ROG Balteus Qi. Este un dispozitiv surprinzător de elegant, creat pentru gameri, dar care poate fi util și altor tipuri de utilizatori. Dacă vrei să știi mai multe despre ASUS ROG Balteus Qi, citește această recenzie:

Reclamă

NOTĂ: Balteus este un nume antic pentru o curea ce era purtată pe umăr de către soldații romani și folosită pentru a își ține săbiile. Cu alte cuvinte, ASUS se gândește la mouse pad-ul Balteus Qi ca fiind un obiect care ține arma unui gamer: mouse-ul său. 🙂

ASUS ROG Balteus Qi: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii care apreciază iluminarea RGB și vor un mouse pad cu suport pentru AURA Sync
 • Utilizatorii care folosesc încărcarea wireless Qi pentru smartphone-ul lor
 • Persoanele care vor un mouse pad excelent din punct de vedere al tracking-ului oferit mouse-ului lor
 • Gamerii care sunt fani ai brandului Republic of Gamers și dețin și alte accesorii RoG

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive de menționat despre mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi:

 • Oferă mult spațiu disponibil pentru mișcarea mouse-ului
 • Are o suprafață tare care asigură un tracking excelent pentru mouse
 • Iluminarea RGB arată spectaculos și este compatibilă cu AURA Sync
 • Primești o suprafață de încărcare Qi wireless
 • Include un buton fizic dedicat pentru ajustarea efectelor de lumină sau a luminozității
 • Primești și un port passthrough USB 2.0 pentru a îți conecta ușor și alte dispozitive
 • Arată și se simte ca un dispozitiv de gaming cu un preț premium

Din alt punct de vedere însă:

 • Prețul pe care ASUS îl cere pentru ASUS ROG Balteus Qi este unul ridicat
 • Cablul USB la mini-USB folosit pentru încărcarea Qi nu este țesut și este și mai scurt decât cablul splitter USB (1 metru vs. 2 metri)
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Balteus Qi este un dispozitiv excelent. Ne place foarte mult design-ul său și toate caracteristicile sale. Nu credem că există prea mulți pasionați de jocuri care să ne contrazică. Ne place suprafața tare care ajută mouse-ul să se miște ușor pe ea, iar efectele de iluminare RGB sunt spectaculoase. Dacă deja ai investit într-un ecosistem de accesorii Republic of Gamer, acest mouse pad se va potrivi perfect. De asemenea, dacă ai un smartphone care se poate încărca wireless, mouse pad-ul devine și mai util datorită zonei sale de încărcare. Dacă prețul pe care ASUS îl cere pentru acest mouse pad nu este o problemă pentru tine, credem că te vei bucura de achiziția acestuia și de tot ce îți oferă.

Experiența de despachetare a mouse pad-ului ASUS ROG Balteus Qi

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi face parte din familia de dispozitive ASUS Republic of Gamers. Acest lucru înseamnă că este un dispozitiv premium și, în consecință, arată excelent. Cutia în care vine este mare și realizată din carton negru lucios, de calitate. Pe partea superioară poți vedea o imagine a mouse pad-ului, precum și câteva logouri care îți spun care sunt caracteristicile sale principale: suportul pentru tehnologia AURA Sync și faptul că poate încărca alte dispozitive prin tehnologia wireless Qi.

Pachetul mouse pad-ului ASUS ROG Balteus Qi
Pachetul mouse pad-ului ASUS ROG Balteus Qi

Pe spatele cutiei, găsești mai multe informații despre caracteristicile și specificațiile acestui mouse pad.

PArtea din spate a pachetului ASUS ROG Balteus Qi
PArtea din spate a pachetului ASUS ROG Balteus Qi

Deschide cutia și, în interior, găsești mouse pad-ul, un cablu USB 2.0 la mini USB, un abțibild cu logoul ROG și documentația de utilizare (ghidul de pornire rapidă).

Conținutul cutiei lui ASUS ROG Balteus Qi
Conținutul cutiei lui ASUS ROG Balteus Qi

Experiența de despachetare oferită de ASUS pentru mouse pad-ul ROG Balteus Qi este una premium, arătându-ți din prima clipă că acesta este un produs high-end.

Reclamă

Design și specificații hardware

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi este mare dar nu este uriaș. Este conceput să fie folosit în modul portret. Are 370 x 320 x 7,9 mm în lungime x lățime x înălțime. În colțurile din dreapta mouse pad-ului găsești un logo ROG înspre tine și un indicator pentru încărcarea wireless Qi în partea îndepărtată. ASUS a ales să ilumineze logoul ROG și să printeze indicatorul Qi cu o culoare gri subtilă, reușind să le facă pe ambele să fie elegante.

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi
Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi

Mouse pad-ul vine cu un cablu splitter USB 2.0 acoperit cu țesătură, ce are o lungime de 2 metri și doi conectori USB 2.0 placați cu aur. Un conector al cablului splitter este folosit pentru a alimenta și conecta mouse pad-ul la PC-ul tău, iar celălalt este folosit pentru un port USB passthrough secundar aflat pe mouse pad.

Conectorii placați cu aur ai cablului splitter USB 2.0
Conectorii placați cu aur ai cablului splitter USB 2.0

ASUS ROG Balteus Qi vine și cu un cablu suplimentar USB 2.0 Type-A la mini USB, care nu este acoperit cu țesătură, folosit pentru a alimenta zona de încărcare Qi de pe mouse pad. Acest cablu are o lungime de doar 1 metru.

Zona Qi de pe mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi
Zona Qi de pe mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi

Dacă îți plac efectele de lumină prin RGB, vei fi încântat să auzi că mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi are 15 zone de iluminare RGB care pot fi personalizate. Mai mult, suportă și tehnologia AURA Sync, ceea ce înseamnă că mouse pad-ul își poate sincroniza efectele de lumină cu alte dispozitive compatibile cu AURA, precum mouse-uri, tastaturi, căști, plăci de bază și așa mai departe. Mouse pad-ul are memorie onboard, ceea ce înseamnă că își păstrează setările de iluminare chiar dacă îl deconectezi de la PC.

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi cu un mouse ASUS ROG Strix Evolve
Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi cu un mouse ASUS ROG Strix Evolve

Pe partea îndepărtată din stânga mouse pad-ului se află o componentă în formă de cilindru, unde se găsesc porturile USB, fiind și locul unde vezi un indicator led de stare. Îți arată dacă stația de încărcare wireless Qi funcționează sau nu. Pe partea dreaptă a acestui cilindru, mouse pad-ul este echipat cu un buton fizic ce poate acționa ca un comutator pentru efectele de lumină sau pentru luminozitate.

Butonul de iluminare/luminozitate și indicatorul de încărcare
Butonul de iluminare/luminozitate și indicatorul de încărcare

Partea inferioară a mouse pad-ului este acoperită cu un material cauciucat, ceea ce înseamnă că nu poate aluneca ușor pe biroul tău. Dacă vroiai o dovadă referitor la atenția ASUS pentru detalii, o poți vedea chiar aici: a imprimat un logo ROG și pe spatele mouse pad-ului, deși majoritatea utilizatorilor nu se va uita la el decât foarte rar. 🙂

Partea inferioară a mouse pad-ului ASUS ROG Balteus Qi
Partea inferioară a mouse pad-ului ASUS ROG Balteus Qi

Poți să găsești lista completă a caracteristicilor oficiale ale acestui mosue pad, aici: Specificații SUS ROG Balteus Qi.

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi este un exemplu de tehnologie frumoasă. Nu doar că arată extraordinar, ci oferă și facilități de top pe care orice gamer le apreciază.

Reclamă

Experiența de utilizare a ASUS ROG Balteus Qi

În perioada în care am testat mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi, l-am folosit împreună cu un mouse de gaming ASUS ROG Strix Evolve. Am fost foarte mulțumiți de felul în care mouse-ul alunecă fără efort pe suprafața întărită a mouse pad-ului. Este o experiență "cursivă".

ASUS ROG Strix Evolve pe mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi
ASUS ROG Strix Evolve pe mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi

De asemenea, merită menționat că mouse pad-ul pare să fie rezistent și bine construit. Baza tare și stratul de protecție de pe suprafața sa îl protejează de uzură. Partea inferioară cauciucată îl țin stabil pe orice fel de birou, indiferent cât de alunecos ar fi el.

Ne place cablul splitter USB 2.0 țesut al mouse pad-ului deoarece este destul de lung pentru a ajunge la PC-ul care se află sub birou. Totuși, cablul USB la mini-USB este o altă discuție. Are o lungime de doar 1 metru, adică jumătate din lungimea cablului splitter USB. Deși este mai mult decât de ajuns dacă vei folosi mouse pad-ul cu un laptop, nu putem spune același lucru dacă îl folosești cu un PC desktop. Cel puțin în cazul nostru, nu a fost destul de lung pentru a ajunge la PC-ul aflat sub birou. Alternativa pe care am găsit-o a fost să îl conectăm la portul USB passthrough de pe mouse pad. Totuși, acest lucru a însemnat că nu am mai putut folosi acel port pentru a conecta mouse-ul, de exemplu.

Cablurile care ies din mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi
Cablurile care ies din mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi

Zona de încărcare wireless Qi din interiorul mouse pad-ului funcționează bine și suprafața disponibilă este destul de mare. Am încercat-o cu un smartphone mare, de 6 inci. Totuși, nu ne-a deranjat deloc, deoarece mouse pad-ul este și el mare și orientarea sa de tip portret îți lasă mai mult spațiu decât ai nevoie pentru a mișca mouse-ul fără a te lovi de smartphone-ul aflat la încărcare.

Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi mouse încărcând un smartphone
Mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi mouse încărcând un smartphone

Cât privește sistemul de iluminare de pe mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi, ce poate să nu îți placă? Cele cincisprezece zone de iluminare se întrepătrund și luminozitatea plus efectele lor pot fi personalizate cum dorești. Mouse pad-ul arată extraordinar pe orice birou.

Ne-a plăcut foarte mult mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi și suntem siguri că vouă v-ar plăcea. Arată extraordinar și utilizarea unui mouse pe el este o plăcere. Suntem fani ai sistemului de iluminare RGB inclus, iar zona de încărcare Qi este un detaliu plăcut pentru oricine are un smartphone ce se poate încărca wireless.

Drivere și software

Felul în care mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi funcționează și arată poate fi personalizat cu ajutorul software-ului proprietar ASUS numit Armoury II. Este disponibil pentru descărcare pe pagina de suport a mouse pad-ului, aici: ASUS Armoury II.

Armoury II îți oferă informații despre starea încărcării wireless Qi și îți permite să controlezi ce face butonul de pe mouse pad: ajustează luminozitatea sau comută între diferitele tipuri de iluminare.

Setări în Armoury II pentru ASUS ROG Balteus Qi
Setări în Armoury II pentru ASUS ROG Balteus Qi

De asemenea, îți permite să setezi manual efectele și culorile folosite de mouse pad. Pe lângă sincronizarea efectelor de lumină cu cele ale altor dispozitive compatibile cu AURA, poți să personalizezi culorile și să alegi unul dintre multele efecte: Static, Breathing (Respirație), Color Cycle (Ciclu culori), Rainbow (Curcubeu), Wave (Val), Comet (Cometă), Glowing Yoyo (Yoyo strălucitor), Cross (Cruce) și Starry Night (Noapte înstelată).

Culori și efecte de lumină disponibilă disponibile pe ASUS ROG Balteus Qi
Culori și efecte de lumină disponibilă disponibile pe ASUS ROG Balteus Qi

Totuși, la fel cum am văzut și pe alte dispozitive ASUS, software-ul Armoury II are un bug enervant care dezactivează toate opțiunile de personalizare atunci când activezi AURA Sync. Acest lucru, în cazul lui ASUS ROG Balteus Qi, înseamnă că nu mai poți schimba ce face butonul de iluminare: de exemplu, nu poți să îl folosești pentru a scădea luminozitatea mouse pad-ului.

AURA Sync nu te lasă să personalizezi efectele de lumină
AURA Sync nu te lasă să personalizezi efectele de lumină

Aplicația Armoury II îți permite să controlezi detaliile pentru cum funcționează și arată ASUS ROG Balteus Qi. Însă, aceasta ar beneficia de o mai bună dezvoltare, pentru a o face și mai utilă.

Care este părerea ta despre mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi?

După cum știi acum, nouă ne place foarte mult mouse pad-ul ASUS ROG Balteus Qi. Arată extraordinar și funcționează excelent cu orice mouse. Totuși, prețul său nu este pentru oricine. Dacă ai banii pentru el, intenționezi să îl cumperi? Comentează mai jos și spune-ți părerea despre acest mouse pad unic.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate