Review ASUS VivoMini VC65-C1: un PC mic cu multe opțiuni de îmbunătățire

Review ASUS VivoMini VC65-C1: un PC mic cu multe opțiuni de îmbunătățire
Rating

Am avut oportunitatea de a testa unul dintre ultimele Mini PC-uri create de ASUS. Se numește ASUS VivoMini VC65-C1 și a fost proaspăt lansat. Într-o carcasă mică, acesta promite performanțe ridicate oferite de procesoare Intel din generația 8, RAM DDR4, opțiuni multiple de stocare ce includ posibilitatea de a adăuga o unitate optică Blu-Ray sau DVD writer, suport pentru memorie Optane, ieșire video 4K Ultra HD și multe porturi, inclusiv USB 3.1 Gen2. Sună impresionant și îți poți imagina că am fost curioși să vedem cât de bine se comportă în realitate. După ce l-am folosit și testat timp de aproape două săptămâni, iată ce impresie ne-a lăsat ASUS VivoMini VC65-C1:

Reclamă

ASUS VivoMini VC65-C1: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS VivoMini VC65-C1 este o alegere bună pentru utilizatorii care:

 • Vor un PC mic și elegant, care să nu ocupe mult spațiu
 • Vor un calculator cu multe opțiuni de îmbunătățire, în special din punct de vedere al stocării
 • Vor un calculator pentru aplicații de tip Office, navigarea pe internet, activități de business ori consum de conținut multimedia
 • Vor să își construiască un sistem de home entertainment și își doresc un Mini PC care să poate să redea clipuri video în rezoluție 4K Ultra HD

Pro și contra

Avem destul de multe lucruri bune de spus despre ASUS VivoMini VC65-C1:

 • Este un calculator mic și elegant, cu o calitate bună a construcției
 • În funcție de hardware-ul cu care îl echipezi, poți să primești performanță de top
 • Este disponibil în variante de configurare flexibile, cu mult spațiu de stocare, inclusiv cu unități optice
 • Prețul său este flexibil, în funcție de configurația pe care o alegi
 • Îl poți conecta atât la rețele cu fir cât și wireless, folosind standardul Wi-Fi 802.11ac
 • Are multe porturi, inclusiv HDMI și USB 3.1
 • Îl poți monta pe spatele oricărui monitor sau televizor compatibil VESA

Cel mai important aspect negativ al ASUS VivoMini VC65-C1 este faptul că poate să fie foarte scump, în special dacă alegi cea mai bună configurație hardware posibilă pentru el.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS VivoMini VC65-C1 este un excelent calculator cu dimensiuni mici. Îl recomandăm oricui vrea să aibă un birou curat și neaglomerat. Dacă nu ești un gamer și majoritatea muncii pe care o faci pe calculator este legată de Office, navigarea pe internet, aplicații de business, ascultarea de muzică sau vizionarea de filme, atunci acest Mini PC este unul dintre cele mai bune pe care le poți cumpăra. Arată bine, este rapid, puternic și vine cu multe opțiuni de îmbunătățire. În plus, faptul că poate să afișeze video la rezoluții 4K Ultra HD. Toate astea îl fac să fie o alegere excelentă și dacă vrei să îți construiești un PC Home Theater în sufrageria ta.

Despachetarea lui ASUS VivoMini VC65-C1

ASUS VivoMini VC65-C1 vine într-o cutie de dimensiuni medii, cu diferite nuanțe de gri, realizată din carton. Pe partea sa frontală, poți să vezi o imagine cu dispozitivul și numele său. Pe spatele ei, găsești o etichetă din hârtie cu numerele seriale ale Mini PC-ului.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

În cutie, găsești ASUS VivoMini VC65-C1, cablul său de alimentare, un sistem de prindere VESA și toată documentația standard: ghidul de pornire rapidă și cardul de garanție. În funcție de locul de unde îl cumperi, ASUS s-ar putea să includă și un mouse și o tastatură lângă ASUS VivoMini VC65-C1.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

ASUS VivoMini VC65-C1 sosește într-o cutie care arată bine, care are înăuntru tot ce ai nevoie pentru a folosi Mini PC-ul. Prima noastră impresie este una pozitivă.

Caracteristici hardware

ASUS VivoMini VC65-C1 își primește performanțele de la un procesor Intel care, în funcție de model, poate fi un Intel 8th generation Core i7-8700T, Core i5-8400T, Core i3-8100T, Pentium Gold G5400T ori un Celeron G4900T.

Modelul pe care l-am testat noi a venit cu un procesor Intel Core i5 8400T cu șase nuclee ce rulează la o frecvență de 1.70 GHz și până la 3.30 GHz în modul turbo. Este un procesor excelent, ce a fost lansat în al doilea trimestru al anului 2018. Are șase nuclee, o memorie cache de 9 MO și un TDP de 35 de wați.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Procesorul este ajutat de memoria RAM DDR4, maxim 32 GO, ce rulează la frecvența de 2400 MHz. Sunt disponibile două sloturi SO-DIMM și Mini PC-ul poate să folosească și un card de memorie Optane de maxim 32 GO. Modelul pe care l-am testat noi avea 16 GO de RAM, o cantitate mai mult decât suficientă pentru orice tip de activitate de birou.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Partea grafică este oferită de cipul integrat Intel HD, care face parte din procesor. Acesta este un Intel UHD Graphics 630 dacă ai un procesor Intel Core, sau un Intel UHD Graphics 610 dacă ai un procesor Pentium sau Celeron. Oricum ar fi, ambele cipuri video sunt capabile să afișeze imagine în 4K, la o rezoluție maximă de 4096 x 2304 pixeli. Modelul pe care l-am testat noi avea cipul Intel UHD Graphics 630, acesta rulând la o frecvență de bază de 350 MHz până la maxim 1.05 GHz și oferă suport pentru DirectX 12 și OpenGL 4.5.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Din punct de vedere al spațiului de stocare, ai mai multe opțiuni din care poți să alegi. Poți să echipezi ASUS VivoMini VC65-C1 cu:

 • Hard-disk 2.5" între 500 GO și 1 TO
 • SSD 2.5" între 32 GO și 64 GO
 • SSD M.2 între 128 GO și 512 GO

Mai mult, unul dintre punctele forte ale acestui Mini PC este faptul că poți să îl echipezi cu până la patru unități de stocare. Modelul pe care l-am testat a venit cu un SSD M.2 SATA 3 de 256 GO, produs de Hynix.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Dacă vrei să folosești medii optice precum CD-uri, DVD-uri sau discuri Blu-Ray, vestea bună este că acest Mini PC poate fi echipat și cu o unitate Supermulti DVD RW 8X sau cu un Blu-Ray Disc Combo. Mini PC-ul pe care l-am testat noi avea instalată o unitate optică DVD RW.

ASUS VivoMini VC65-C1 este generos și din punct de vedere al porturilor și opțiunilor de conectare pe care le oferă. Pentru a te conecta la internet sau la rețeaua ta locală, acest PC folosește o placă de rețea cu fir capabilă de transferuri la 10/100/1000 Mbps și o placă wireless ce suportă standardele Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac și Bluetooth 5.

Din punct de vedere al porturilor, ASUS VivoMini VC65-C1 vine cu un USB 3.1 Gen 1 Type-A și un USB 3.1 Gen 2 Type-A în față. Are un cititor de carduri 4-in-1 (SD/SDHC/SDXC/MMC) pe o laterală și un USB 3.1 Gen 2 Type-C, un USB 3.1 Gen 2 Type-A, două USB 3.1 Gen 1 Type-A, un HDMI-Out, un VGA(D-Sub)-Out, un RJ45 LAN, un port COM (port serial), un Kensington Lock, un DisplayPort, o intrare pentru curentul electric și un jack audio (ieșire căști/microfon/căști + microfon).

Mini PC-ul are dimensiunile unei console: 197,5 x 196,3 x 49,3 ~ 61,9 mm în lățime x adâncime x înălțime. Înălțimea poate varia în cazul în care ai instalat o unitate optică sau nu. El cântărește 2.2 kg.

În ceea ce privește sistemul de operare, poți să cumperi ASUS VivoMini VC65-C1 cu Windows 10 Home sau cu Windows 10 Pro. Modelul pe care l-am evaluat noi a venit cu Windows 10 Home. Pentru mai multe detalii despre toate caracteristicile hardware, vizitează această pagină web: Specificații ASUS VivoMini VC65-C1.

Experiența de utilizare oferită de ASUS VivoMini VC65-C1

ASUS VivoMini VC65-C1 este unul dintre cele mai interesante calculatoare cu dimensiuni mici pe care le-am testat. Nu este cel mai mic pe care l-am văzut dar ai putea chiar să îl numești portabil, deoarece dimensiunile sale îți permit să îl transporți cu ușurință într-o valiză. Dacă vrei, poți să îl iei cu tine în călătorii și îl poți monta pe orice televizor sau monitor, într-un hotel sau oriunde altundeva te-ai duce și să îl folosești pentru a lucra de la distanță. Carcasa acestui Mini PC pare să fie bine construită și robustă. Ar trebui să reziste la șocuri și chiar la căderi de la înălțimi mici.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Având în vedere cât de mic este, ASUS a făcut o treabă foarte bună în a înghesui în el tot hardware-ul mai sus menționat. Nu sunt multe Mini PC-uri care să se poată lăuda cu atât de multe porturi sau care să ofere până la patru opțiuni diferite de stocare. În funcție de procesorul și opțiunile stocare cu care alegi să echipezi ASUS VivoMini VC65-C1, el poate să devină un dispozitiv puternic. De exemplu, modelul pe care l-am testat noi folosea un procesor Intel Core i5, 16 GO de RAM și un SSD de 256 de GO, ceea ce îl făcea să fie un dispozitiv cu adevărat puternic pentru activități cum ar fi navigarea pe internet, lucrul cu aplicații Office și vizionarea de conținut video în 4K.

Dacă spațiul liber de pe biroul tău este un aspect importat, care contează pentru tine, ASUS VivoMini VC65-C1 are nevoie de foarte puțin spațiu și îl poți monta chiar și pe spatele monitorului sau televizorului tău. Alternativ, poți să îl așezi sub birou și să uiți că este acolo.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Felul în care arată un calculator asamblat deja este important și el. În opinia noastră, ASUS VivoMini VC65-C1 este elegant. Design-ul său este simplu dar frumos, nu are nicio margine ascuțită, iar porturile sunt aranjate elegant și sunt ușor de folosit. Zonele de aerisire arată și ele bine și design-ul lor este dinamic. Nu arată ca niște simple găuri în carcasă, așa cum este cazul cu multe Mini PC-uri.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Multe dintre porturi se află în partea din spatele lui ASUS VivoMini VC65-C1, partea sa frontală fiind "curată".

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Singurele lucruri pe care le vezi în partea sa frontală sunt butonul de pornire, două porturi USB 3.1 pentru acces facil și unitatea optică, în cazul în care ai una.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Cât timp l-am folosit, noi am fost impresionați și de cât de silențios este ASUS VivoMini VC65-C1. Deși are un cooler în interior, acesta nu face zgomote care ar putea să te deranjeze atunci când lucrezi.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

Nu în ultimul rând, deoarece nouă ne place să ne jucăm pe calculator, am vrea să menționăm și câteva lucruri legate de experiența de gaming. ASUS VivoMini VC65-C1 este un computer creat în special pentru munca de birou, așa că nu are o placă video dedicată. Totuși, cipul grafic este destul de puternic pentru a te juca jocuri mai vechi sau jocuri care nu cer multe resurse grafice. Noi l-am folosit pentru a ne juca câteva jocuri precum League of Legends 3 și Diablo 3 și am putut să le jucăm la un număr decent de cadre pe secundă.

ASUS VivoMini VC65-C1
ASUS VivoMini VC65-C1

ASUS VivoMini VC65-C1 este un Mini PC mic și elegant, care oferă destulă putere de calcul pentru orice tip de activitate Office. De asemenea, suntem de părere că poate fi un computer foarte bun pentru home entertainment, pentru că arată bine, îl poți monta pe spatele televizorului și suportă rezoluții 4K.

Pe pagina următoare a acestui review, poți afla mai multe detalii despre aplicațiile preinstalate pe ASUS VivoMini VC65-C1, precum și rezultatele sale în diverse benchmark-uri.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows