Review ASUS ROG Rapture GT-AX6000: Pentru internet de 2.5 Gbps!

Review ASUS ROG Rapture GT-AX6000: Pentru internet de 2.5 Gbps!
Rating

După ce am testat atât de multe routere wireless pentru atât de mult timp, ne vine greu să fim entuziasmați de un model nou, dacă nu are ceva extraordinar. Din fericire, ASUS ROG Rapture GT-AX6000 este un router extraordinar din multe puncte de vedere, iar acest lucru este evident dacă ne uităm atât la el, cât și la prețul său. Atunci când l-am primit acum câteva săptămâni, am fost curioși să-l testăm și să vedem singuri de ce este capabil. Dacă dorești să afli mai multe despre acest model și despre ce îl face să iasă în evidență pe o piață aglomerată, cu excepția prețului său premium, citește această recenzie detaliată:

Reclamă

ASUS ROG Rapture GT-AX6000: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest router wireless este o alegere bună pentru:

 • Persoanele cu abonamente la internet ultra-rapide de 2,5 Gbps
 • Utilizatori care vor unul dintre cele mai rapide routere Wi-Fi 6 realizate vreodată
 • Gamerii care joacă des jocuri online
 • Utilizatori ce doresc o rețea sigură cu protecție excelentă antivirus și firewall
 • Părinții care au nevoie de control parental eficient pentru rețeaua lor de acasă

Pro și contra

Iată lucrurile care ne plac la ASUS ROG Rapture GT-AX6000:

 • Poate profita de conexiunile la internet de 2,5 Gbps
 • Oferă și un port LAN de 2,5 Gbps
 • Design futurist cu iluminare RGB
 • Este cel mai rapid router pe care l-am testat până acum
 • Oferă Wi-Fi 6 prin canale cu o lățime de 160 MHz și securitate WPA3
 • Hardware puternic, ce poate gestiona mulți clienți în rețea
 • Multe caracteristici pentru gameri
 • Port USB 3.2 rapid plus un al doilea port USB 2.0
 • Unelte de securitate și controale parentale de top
 • Aplicație VPN inovativă, ce-ți conectează dispozitivele mobile la rețeaua de acasă

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive pe care să le iei în considerare:

 • Prețul nu este pentru toată lumea
 • Ar fi fost grozav ca Dual WAN să funcționeze pe ambele porturi de 2,5 Gbps
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 este o bestie din toate punctele de vedere. Dimensiunea sa este impunătoare, la fel ca și aspectul și iluminarea RGB. Hardware-ul din interior este foarte puternic și poate gestiona conexiuni la internet ultrarapide de 2,5 Gbps, precum și număr ridicat de clienți de rețea. Conectivitatea Wi-Fi 6 pe care o oferă este cea mai rapidă pe care am văzut-o până acum și prețul ei, ei bine... Rapture GT-AX6000 este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe routere. Dacă ți-l poți permite, nu vei regreta că l-ai cumpărat. Este o piesă de tehnologie cu adevărat magnifică.

Despachetarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AX6000

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 sosește într-o cutie mare de carton negru cu roșu, cu logoul Republic of Gamers și o imagine mare a routerului achiziționat pe partea din față.

Cutia în care vine ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Cutia în care vine ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Pe laterale, găsești o mulțime de informații tehnice despre router și specificațiile sale. Pe spatele cutiei, ASUS explică câteva dintre principalele sale caracteristici, cum ar fi avantajul de viteză pe care-l obții utilizând Wi-Fi 6, caracteristicile de gaming ale routerului, instrumente de securitate de calitate comercială și funcții flexibile ale porturilor de rețea.

Atunci când îl despachetezi, găsești următoarele: routerul în sine, adaptorul său de alimentare, un cablu de rețea, antenele externe ale routerului, ghidul de pornire rapidă, câteva informații de depanare și garanția.

Despachetarea lui ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Despachetarea lui ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Ambalajul folosit pentru ASUS ROG Rapture GT-AX6000 este destul de impunător prin dimensiunea, culorile și designul său. Cu siguranță te face să simți că tocmai ai cumpărat un dispozitiv premium. Și atunci când vezi pentru prima dată routerul, cu siguranță arată impresionant. În cutie, găsești tot ce ai nevoie pentru a trece la treabă.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 este un router impresionant atât prin dimensiune, cât și prin aspect. Cântărește 1,12 kg, iar dimensiunea sa este de 33,02 x 16,76 x 6,6 cm.

Antenele detașabile sunt groase și mari, iar întregul design este destul de agresiv, cu siguranță inspirat de marca Republic of Gamers. În partea de sus, vezi logoul RoG, care se poate aprinde prin leduri RGB. Cu toate acestea, literele ROG din partea de sus nu se aprind, deoarece fac parte din sistemul de ventilație.

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 are patru antene detașabile

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 are patru antene detașabile

Sistemul de ventilație continuă pe partea de jos a routerului, unde găsești și șuruburile pentru accesarea interiorului routerului, două orificii pentru montarea pe perete și un autocolant cu informații despre routerul pe care îl ai.

Sunt disponibile orificii pentru montarea pe perete

Sunt disponibile orificii pentru montarea pe perete

Pe spatele lui Rapture GT-AX6000, găsești un port WAN, ce funcționează la viteze de până la 2,5 Gbps, un port LAN la 2,5 Gbps și alte patru porturi, care funcționează la 1 Gbps. Există și un port USB 3.2 și un port USB 2.0. Vei găsi, de asemenea, mufa de alimentare, butonul de pornire și butonul de resetare. Nu există niciun buton WPS pe el. Cu toate acestea, WPS poate fi activat sau oprit din firmware-ul routerului.

Porturile de pe spatele lui ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Porturile de pe spatele lui ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Deși acest router acceptă Dual-WAN, din păcate, a doua conexiune la internet trebuie să fie conectată la unul dintre cele patru porturi Ethernet de 1 Gbps. Nu poți avea două conexiuni la internet de 2,5 Gbps simultan pe Rapture GT-AX6000.

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 oferă Dual WAN

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 oferă Dual WAN

Hardware-ul din interiorul ASUS ROG Rapture GT-AX6000 este cu adevărat puternic: are un System on a Chip Broadcom BCM4912 cu patru nuclee, care funcționează la 2 GHz, 1 GB RAM și 256 MB spațiu de stocare pentru firmware. Routerul este dual-band și funcționează cu toate standardele moderne, inclusiv Wi-Fi 6, cu o lățime de bandă a canalului de 160 MHz și criptare WPA3. Oferă atât 4x4 MU-MIMO pentru transferuri wireless, cât și OFDMA. Lățimea de bandă maximă teoretică totală este de 1148 Mbps pentru banda de 2,4 GHz și 4804 Mbps pentru banda de 5 GHz.

Pentru mai multe informații despre specificațiile tehnice ale acestui router, vizitează această pagină: ASUS ROG Rapture GT-AX6000.

Reclamă

Configurarea și utilizarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AX6000

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 poate fi configurat atât dintr-un browser web pe calculator, cât și din aplicația mobilă ASUS Router pentru iOS și Android. De obicei, alegem sa folosim un browser, dar de data asta, am decis să folosim în loc aplicația mobilă. Setarea inițială nu este foarte complicată. Trebuie să-ți conectezi smartphone-ul la rețeaua Wi-Fi emisă de router, să alegi seria căreia îi aparține routerul și să-i permiți aplicației să-ți folosească locația, cel puțin temporar.

Configurarea lui ASUS ROG Rapture GT-AX6000 din aplicația ASUS Router

Configurarea lui ASUS ROG Rapture GT-AX6000 din aplicația ASUS Router

Apoi, alege tipul conexiunii la internet pe care-o folosești, furnizează detaliile conexiunii, configurează numele și parola pentru Wi-Fi și contul de administrator pentru router. Aplicația va folosi setările tale pe router, va optimiza rețeaua și apoi va oferi un rezumat. După finalizarea acestei etape, îți poți conecta dispozitivele la rețea și te poți bucura de utilizarea conexiunii la internet. De asemenea, poți continua să utilizezi aplicația pentru a regla fin alte setări. Aplicația ASUS Router folosește un skin ROG special pentru acest router, precum și pentru altele de aceeași marcă, pentru a atrage publicul țintă.

Aplicația ASUS Router are un skin ROG pentru acest router

Aplicația ASUS Router are un skin ROG pentru acest router

Setările disponibile în aplicație sunt mai puține decât cele găsite în firmware. Cu toate acestea, poți utiliza aplicația ASUS Router pentru a-ți administra și depana rețeaua de la distanță de oriunde din lume, atâta timp cât ai o conexiune la internet.

Interfața de administrare accesibilă dintr-un browser web folosește, de asemenea, un skin ROG. S-ar putea să le placă gamerilor, dar noi preferăm interfața clasică folosită de ASUS deoarece o considerăm mai pragmatică și puțin mai ușor de utilizat. Cu toate acestea, ASUS ROG Rapture GT-AX6000 oferă tone de funcții, maximul disponibil de la ASUS. Pentru lista completă, verifică secțiunea Extra features (Funcții suplimentare) de pe a doua pagină a acestei recenzii.

Interfața de administrare pentru ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Interfața de administrare pentru ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Caracteristicile acestui router sunt destul de bine organizate și nu ar trebui să fie dificil să te orientezi. Un aspect pe care îl apreciem foarte mult este capacitatea de actualizare automată a firmware-ului. Îți recomandăm să o activezi și să alegi o oră târzie pentru actualizări, când probabil că vei dormi, pentru a evita să fii afectat în timp ce routerul repornește. Este reconfortant să știi că routerul are grijă să rămână la curent cu cele mai recente actualizări de securitate, remedieri de erori și îmbunătățiri ale performanței, fără intervenția ta manuală.

Poți seta routerul să actualizeze automat firmware-ul

Poți seta routerul să actualizeze automat firmware-ul

Interfața de administrare este disponibilă în 25 de limbi, iar documentația de ajutor este ușor de accesat prin linkuri către manual în partea de jos a interfeței. Gamerii nu ar trebui să ezite să se familiarizeze cu firmware-ul acestui router, deoarece vor găsi multe funcții dedicate lor. De asemenea, vor aprecia și iluminarea RGB de pe router, cu unele efecte interesante, ce pot fi personalizate din interfața de administrare.

Iluminarea RGB de pe ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Iluminarea RGB de pe ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Din punct de vedere al performanței, am fost foarte mulțumiți de ASUS ROG Rapture GT-AX6000. Nu am avut probleme când ne-am conectat dispozitivele la acesta.

Pentru a verifica calitatea rețelei Wi-Fi emisă de către acest router, am luat un laptop și l-am mutat într-o cameră despărțită de router printr-un perete. Apoi, am făcut mai multe transferuri wireless folosind o aplicație specializată, care a măsurat viteza medie și variabilitatea transferului în rețea. La utilizarea benzii de 2,4 GHz și a standardului Wi-Fi 4, viteza medie de descărcare a fost relativ rapidă (dar nu la fel de rapidă ca la alte routere), iar transferul wireless a fost destul de stabil.

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - un transfer prin Wi-Fi 4

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - un transfer prin Wi-Fi 4

Când am trecut la banda de 5 GHz și la standardul Wi-Fi 5, viteza medie de descărcare a datelor a crescut semnificativ. Transferul wireless a rămas, de asemenea, foarte stabil.

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - un transfer prin Wi-Fi 5

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - un transfer prin Wi-Fi 5

Am trecut apoi la standardul Wi-Fi 6 pe banda de 5GHz. De data aceasta, viteza de descărcare a atins 1451,4 Mbps, arătând adevăratul potențial al acestui router de 2,5 Gbps.

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - un transfer de rețea Wi-Fi 6

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 - un transfer de rețea Wi-Fi 6

Această comparație arată că ASUS s-a concentrat pe oferirea unei experiențe de rețea grozave pe banda de 5 GHz atunci când folosești Wi-Fi 6 și Wi-Fi 5. Vechiul Wi-Fi 4 funcționează bine, dar nu este la fel de rapid ca pe alte routere mai accesibile la preț.

Dacă dorești să afli mai multe despre performanța din lumea reală oferită de ASUS ROG Rapture GT-AX6000, inclusiv comparații cu alte routere wireless, accesează pagina următoare a acestei recenzii.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Wireless