Review ASUS ROG Rapture GT-AXE11000: Wi-Fi pentru viitor!

Review ASUS ROG Rapture GT-AXE11000: Wi-Fi pentru viitor!
Rating

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 este un router Wi-Fi6E masiv, cu un design agresiv, dar frumos, ce încearcă să atragă persoanele care-și doresc tot ce este mai bun. Acesta include, de asemenea, un hardware excelent și o listă amplă de caracteristici, care satisfac nevoile diferitelor tipuri de clienți: gameri, utilizatori experimentați, companii mici și familii cu copii. Dacă vrei să vezi cât de bine se comportă acest router în scenarii de utilizare reală și să înțelegi dacă este potrivit pentru tine și pentru nevoile tale specifice, citește această recenzie:

Reclamă

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest router wireless este o alegere potrivită pentru:

 • Locuințe sau birouri care dispun de conexiuni la internet de 2,5 Gbps
 • Utilizatorii care au dispozitive compatibile cu Wi-Fi 6E
 • Gamerii care se joacă frecvent online
 • Utilizatorii care-și doresc o rețea securizată cu protecție antivirus și firewall excelentă
 • Părinții care au nevoie de controale parentale eficiente pentru rețeaua de acasă
 • Utilizatori informați care doresc o mulțime de caracteristici avansate (două porturi USB, VPN, Dual-WAN, suport pentru Alexa și IFTTT etc.)

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la ASUS ROG Rapture GT-AXE11000:

Vezi prețul:
 • Funcționează pe conexiuni la internet de 2,5 Gbps
 • Compatibilitate Wi-Fi 6E
 • Hardware puternic, care poate gestiona mulți clienți de rețea
 • Multe caracteristici pentru gameri
 • Instrumente de securitate și controale parentale de top
 • O mulțime de funcții avansate, inclusiv VPN
 • Două porturi USB 3.2

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Este foarte scump
 • Este masiv și greu
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 este un router wireless premium pentru cei care-și doresc Wi-Fi-ul pentru viitor și au acces la conexiuni de internet rapide de 1 Gbps sau 2,5 Gbps. Deși nu este la fel de rapid ca modelul și mai scump ASUS ROG Rapture GT-AXE16000, acesta este unul dintre cele mai rapide routere de pe piață și oferă o mulțime de caracteristici. Așadar, dacă ți-l poți permite și ai o conexiune rapidă la internet, îți va plăcea să folosești ASUS ROG Rapture GT-AXE11000.

Despachetarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 sosește într-o cutie mare de carton purtând logoul Republic of Gamers, numele și poza produsului și care promovează compatibilitatea acestuia cu standardul Wi-Fi 6E și cele mai importante caracteristici hardware și software.

Ambalajul folosit pentru ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

Ambalajul folosit pentru ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

Găsești informații suplimentare pe părțile laterale și pe spatele cutiei, inclusiv o descriere a noului standard Wi-Fi 6E și a beneficiilor sale. Când despachetezi totul, găsești următoarele elemente: routerul, un cablu de rețea RJ-45, un ghid de depanare, ghidul de configurare rapidă, certificatul de garanție și adaptorul de alimentare. GT-AXE11000 este un router puternic care necesită un adaptor de alimentare de dimensiuni mari, de mărimea celor folosite pentru laptopuri. Un aspect interesant este faptul că versiunea europeană a routerului are incluse în pachet două încărcătoare: versiunea standard UE și versiunea britanică. Prin urmare, chiar dacă-ți cumperi acest router dintr-o altă țară europeană, acesta va funcționa cu siguranță cu prizele electrice din România sau din țara în care locuiești.

Ce găsești în cutia routerului

Ce găsești în cutia routerului

După ce înlături toate materialele de protecție de pe router, vei fi uimit de cât de masiv și de bine arată. În plus, din punct de vedere vizual, se potrivește cu familia de dispozitive Republic of Gamers.

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 are un aspect agresiv

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 are un aspect agresiv

Experiența de despachetare oferită de ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 este impresionantă. Ai senzația că tocmai ai cumpărat un router premium, iar ASUS îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a începe.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 este un router wireless frumos, care arată foarte bine, mai ales atunci când îl pornești și configurezi sistemul său de iluminare RGB. Are o dimensiune de 26,4 x 26,4 x 7,4 cm în lățime x adâncime x înălțime și are o greutate considerabilă de 1,79 kg. Cele opt antene externe înalte, nedetașabile, îl fac și mai impunător.

Iluminarea RGB arată excelent

Iluminarea RGB arată excelent

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 seamănă cu modelul ASUS ROG Rapture GT-AXE16000, care este și mai scump. Însă îmi place mai mult GT-AXE11000, deoarece partea sa superioară nu este din sticlă, ci din plastic mat. Prin urmare, arată mai bine și este mai practic. Totodată, nu adună atât de multe amprente și este mai ușor de curățat. În plus, ledurile care semnalizează starea routerului și funcțiile sale sunt, de asemenea, mai vizibile. Dacă totuși ți se par enervante, le poți dezactiva din firmware-ul routerului.

Ledurile din partea de sus

Ledurile din partea de sus

Routerul ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 dispune de un hardware puternic: un procesor Broadcom BCM4908 quad-core care rulează la 1,8 GHz, 1 GB de memorie RAM DDR3 și 256 MB de stocare pentru firmware. Routerul își emite semnalul wireless pe trei benzi, după cum urmează:

 • Pe banda de 2,4 GHz, folosind Wi-Fi 6, cu o lățime de bandă maximă teoretică de 1148 Mbps
 • Pe banda de 5 GHz, utilizând Wi-Fi 6 și un canal de 160 MHz, cu o lățime de bandă maximă teoretică de 4804 Mbps
 • Pe banda de 6 GHz, folosind Wi-Fi 6E și un canal de 160 MHz, cu o lățime de bandă maximă teoretică de 4804 Mbps

Însumând toate benzile, obții o lățime de bandă maximă teoretică de 10756 Mbps. GT-AXE11000 oferă transferuri wireless 4x4 MU-MIMO și OFDMA pe toate cele trei benzi, ceea ce este grozav. De asemenea, este compatibil cu standardul de criptare WPA3 pentru un nivel maxim de securitate și poate funcționa și cu standarde wireless mai vechi, precum 802.11n (Wi-Fi 4) sau 802.11.ac (Wi-Fi 5).

Tot acest hardware puternic necesită multă răcire, așa că o să vezi grile de ventilație pe toate părțile. Antenele sunt și ele foarte groase și înalte, ceea ce nu este pe placul tuturor.

Există multe grile de ventilație pe acest router

Există multe grile de ventilație pe acest router

În colțul opus ledurilor se află trei butoane: WPS, Wi-Fi și Boost. Acestea activează sau dezactivează funcțiile indicate pe ele. Dar, butonul Boost poate fi configurat în firmware-ul routerului pentru a activa sau dezactiva lucruri precum ledurile, funcția DFS (Dynamic Frequency Selection), iluminarea Aura RGB sau Game Boost.

WPS, Wi-Fi și Boost

WPS, Wi-Fi și Boost

Rotește puțin ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 și găsești două porturi USB 3.2, ceea ce este incredibil de rar pe un router wireless. Acestea vor fi foarte utile pentru utilizatorii informați, care doresc să-și construiască propria soluție NAS (Network Attached Storage) folosind routerul, precum și pentru companiile mici.

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 are două porturi USB 3.2

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 are două porturi USB 3.2

SFAT: Iată cum îți transformi routerul ASUS într-un NAS.

Dacă rotești routerul în continuare, poți vedea portul WAN colorat în albastru (care funcționează la 1 Gbps) și un port Ethernet de 2,5 Gbps care poate fi folosit pentru conexiunea la internet sau pentru conectarea unui dispozitiv. De exemplu, eu l-am folosit pentru a-mi conecta PC-ul desktop, pe care am instalat placa de rețea PCI-Express ASUS XG-C100C. Lângă ele, mai găsești și patru porturi Ethernet de 1 Gbps.

Poți folosi o conexiune la internet de 2,5 Gbps

Poți folosi o conexiune la internet de 2,5 Gbps

După încă o rotație, vezi mufa de alimentare, butonul de alimentare și cel de resetare.

Mufa de alimentare, butonul de alimentare și cel de resetare

Mufa de alimentare, butonul de alimentare și cel de resetare

Există și mai multe grile de ventilație pe partea inferioară a routerului, un abțibild cu detalii despre dispozitivul pe care l-ai cumpărat și o gaură pentru montarea pe perete. Având în vedere cât de masiv și de greu este acest router, o singură gaură pare insuficientă pentru a-l monta în siguranță pe pereți. Eu recomand amplasarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 pe suprafețe plane din casa sau biroul tău.

Partea dorsală a routerului

Partea dorsală a routerului

Hardware-ul și designul modelului ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 sunt impresionante. Acest router are tot ce ți-ai putea dori, de la compatibilitate Wi-Fi6E la canale de 160 MHz pe Wi-Fi 6 și criptare WPA3. Pentru mai multe detalii tehnice, accesează această pagină: ASUS ROG Rapture GT-AXE11000.

Reclamă

Configurarea și utilizarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

Procesul de instalare pentru ROG Rapture GT-AXE11000 este același ca pentru toate celelalte routere ASUS. Îl poți configura folosind un laptop și un browser web sau aplicația ASUS Router pentru Android și iOS pe un smartphone sau o tabletă. Am urmat ambele procese în timpul testelor mele și totul a funcționat bine de fiecare dată.

Setarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 nu este complicată

Setarea routerului ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 nu este complicată

Expertul de configurare face o treabă bună, prezentând informațiile necesare pentru a seta lucrurile corect: conectează routerul la internet, alege un nume și o parolă pentru Wi-Fi, setează un cont și o parolă de administrator, etc. Când ai terminat configurarea inițială, ți se afișează un rezumat al setărilor și ți se recomandă să actualizezi firmware-ul la cea mai recentă versiune. Ține cont de această recomandare pentru a beneficia de cele mai recente remedieri de erori, actualizări de securitate și îmbunătățiri de performanță.

Pentru administrarea acestui router, prefer să folosesc interfața de administrare web oferită de ASUS, deoarece îți oferă acces la toate instrumentele și funcțiile. Pentru ASUS ROG Rapture GT-AXE11000, această interfață are un skin Republic of Gamers cu accente roșii și negre. Este posibil ca unora să le placă, în timp ce alții preferă skinul clasic al altor routere ASUS.

Interfața de administrare bazată pe web

Interfața de administrare bazată pe web

Interfața de administrare este disponibilă în 25 de limbi (inclusiv română), iar documentația de ajutor este ușor de accesat prin intermediul linkurilor către manual din partea de jos a interfeței. Gamerii ar trebui să se familiarizeze fără ezitare cu firmware-ul acestui router, deoarece vor găsi multe caracteristici destinate lor. Ei vor aprecia, de asemenea, iluminarea RGB a routerului, cu efecte superbe, pe care le poți personaliza cu ușurință.

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 are multe caracteristici pentru gameri

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 are multe caracteristici pentru gameri

Una dintre îmbunătățirile aduse de cele mai recente versiuni de firmware pentru acest router este opțiunea de a seta servere DNS dintr-o listă furnizată de ASUS, care include multe servicii excelente, inclusiv cele oferite de Google.

Noile setări DNS sunt utile

Noile setări DNS sunt utile

Administrarea lui ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 este o experiență plăcută. Interfața bazată pe web este bine organizată și împărțită în secțiuni logice, cu o mulțime de setări și informații. În plus, noile versiuni de firmware îmbunătățesc modul de organizare a unor setări, precum VPN sau AiMesh.

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 funcționează cu AiMesh

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 funcționează cu AiMesh

Aplicația ASUS Router este ușor de utilizat, chiar dacă nu-ți oferă acces la atât de multe funcții și instrumente. Ea acoperă totuși elementele de bază de care ai nevoie, inclusiv funcții mai avansate, precum controalele parentale și stabilirea de reguli pentru copiii tăi și dispozitivele lor.

Aplicația ASUS Router

Aplicația ASUS Router

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 își emite semnalul pe o a treia bandă de 6 GHz, folosind noul standard Wi-Fi 6E. Deși noul standard este rapid, poate fi și problematic, deoarece funcționează numai cu dispozitive compatibile. La fel ca în primele zile ale standardului Wi-Fi 6, este posibil ca laptopul tău nou și strălucitor să nu vadă rețeaua Wi-Fi 6E, chiar dacă este compatibil. S-ar putea să fie nevoie să actualizezi Windows 11 la cea mai recentă versiune, să actualizezi driverele plăcii de rețea Wi-Fi și să instalezi cel mai nou firmware pe router înainte ca laptopul să se poată conecta la rețeaua emisă de acest router. Vei avea probabil o experiență similară, deoarece ne aflăm în primele zile ale standardului Wi-Fi 6E. Cu toate acestea, la fel ca în cazul Wi-Fi 6, problemele de compatibilitate ale Wi-Fi 6E ar trebui să fie rezolvate în decurs de un an, iar întreaga experiență va deveni mult mai ușoară.

Per total, sunt mulțumit de cât de ușor este de configurat ASUS ROG Rapture GT-AXE11000, de modul în care funcționează, de experiența de administrare pe care o oferă și de performanțele sale generale. Dacă vrei să afli mai multe despre performanțele oferite de acest router în scenarii reale, accesează pagina următoare a acestei recenzii, unde prezint măsurători și comparații detaliate.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Wireless