Review ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Gaming de top cu DDR4

Review ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Gaming de top cu DDR4
Rating

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 - Rezultatele benchmarkurilor

Am testat placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 pe un PC desktop, care avea următoarele componente hardware și software:

NOTĂ: Din păcate, nu am reușit să fac rost la timp de o placă de bază similară de la un alt producător pentru această recenzie, așa că nu pot compara rezultatele benchmarkului cu altceva în acest moment. Totuși, îți poți face o idee despre ce așteptări să ai de la ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 doar uitându-te la cifrele de mai jos.

Reclamă

Mai întâi, am rulat benchmarkul oferit de CPU-Z, iar Intel Core i9-13900K, montat pe placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4, a obținut scoruri uriașe atât în testul Single Thread (886 puncte), cât și în cel Multi Thread (16540 puncte).

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în CPU-Z

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în CPU-Z

În mod similar, Core i9-13900K împreună cu placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 a obținut un scor foarte mare în Cinebench R23, un benchmark care măsoară viteza de randare în software-ul cu același nume.

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Cinebench R23

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Cinebench R23

În Blender, perechea Intel Core i9-13900K și ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 a obținut, de asemenea, un scor excelent, deși nu la fel de impresionant ca cel obținut cu un AMD Ryzen 9 7950X pe o placă de bază ASUS ROG Crosshair X670E Hero (și DDR5).

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Blender

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Blender

Următorul benchmark pe care l-am rulat a fost PCMark 10, care evaluează performanța calculatorului în activități standard, precum navigare pe internet, conferințe video, sarcini de productivitate și creare de conținut digital. După cum poți vedea în următoarea imagine, calculatorul cu Intel Core i9-13900K montat pe placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 este extrem de puternic pentru activitățile obișnuite de zi cu zi.

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în PCMark 10

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în PCMark 10

În JetStream 2, un benchmark pentru navigarea pe internet, folosind placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4, Intel Core i9-13900K a obținut, din nou, unul dintre cele mai bune scoruri pe care le-am văzut: 340 de puncte!

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în JetStream 2

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în JetStream 2

Am continuat cu câteva jocuri. Reține că am folosit o rezoluție de 1080p și cea mai mică calitate grafică pentru a evita eventualele limitări din partea plăcii video ASUS Dual GeForce RTX 3070 OC Edition.

Reclamă

În Shadow of the Tomb Raider, folosind placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4, am obținut o medie de 274 de cadre pe secundă. Placa de bază a fost stabilă, iar procesorul ar fi putut, cu siguranță, să redea și mai multe cadre, dacă placa video ar fi fost mai puternică.

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Shadow of the Tomb Raider

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Shadow of the Tomb Raider

Am văzut același lucru în Metro Exodus, unde placa video nu a permis procesorului și plăcii de bază să-și atingă potențialul maxim. Totuși, media de cadre pe secundă a fost bună: 144 fps.

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Metro Exodus

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Metro Exodus

În Assassin’s Creed Valhalla, media de cadre pe secundă înregistrată a fost de 176 fps, un rezultat excelent. La fel ca și în celelalte două jocuri, calculatorul bazat pe ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 a fost stabil și nu am întâmpinat nicio problemă la rularea jocului.

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Assassin's Creed Valhalla

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4: Rezultate în Assassin's Creed Valhalla

Deși nu pot compara placa de bază cu altele, benchmarkurile arată că ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 este o placă de bază fiabilă. Se poate descurca cu ușurință chiar și cu cel mai puternic procesor de la Intel, Core i9-13900K, în cele mai solicitante scenarii. Dacă o vrei pentru jocuri, este în mod clar o alegere excelentă. Cu toate acestea, reține că, deși în jocuri, DDR4 ar putea oferi rezultate identice sau foarte similare cu DDR5, în alte programe (precum aplicațiile de randare video), memoria DDR5 mai rapidă ar putea aduce o diferență pozitivă semnificativă în ceea ce privește performanța.

Reclamă

Software inclus cu ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4

La fel ca toate plăcile de bază produse de ASUS, ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 nu include bloatware. Singurul software primit cu această placă de bază au fost aplicațiile Armoury Crate și MyASUS. Armoury Crate îți oferă detalii despre sistem, precum temperaturi, viteze ale ventilatoarelor, voltaje și frecvențe, și îți permite, de asemenea, să configurezi și să personalizezi alte aspecte legate de cum funcționează și arată PC-ul tău. De exemplu, poți modifica efectele de iluminare RGB, seta viteza ventilatoarelor, activa modul de economisire a energiei și instala software suplimentar.

Software-ul Armoury Crate

Software-ul Armoury Crate

MyASUS este, de asemenea, o aplicație utilă, un fel de portal de unde-ți poți actualiza calculatorul și instala drivere, optimiza performanțele PC-ului, verifica ofertele exclusive ASUS și contacta personalul de suport tehnic.

Aplicația MyASUS

Aplicația MyASUS

Atât aplicația Armoury Crate, cât și aplicația MyASUS sunt folositoare, așa că-ți recomand să le instalezi și să le folosești pentru a-ți personaliza și administra placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4.

Ce părere ai despre ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4?

După cum știi acum, ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4 este o alegere excelentă pentru cei care au un procesor Intel Core de generația a 12-a sau doresc să treacă la un procesor Intel Core de generația a 13-a, dar vor să folosească în continuare memorie DDR4. Placa de bază este o alegere premium în sectorul DDR4 și una pe care ar trebui să o analizezi, dacă criteriile de mai sus corespund preferințelor tale. Sper că această recenzie ți s-a părut utilă și, înainte de-a o închide, spune-mi: Care este părerea ta despre placa de bază ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi D4?

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows