Review ASUS VivoMini VC65-C1: un PC mic cu multe opțiuni de îmbunătățire

Rating

Aplicații preinstalate pe ASUS Vivo Mini VC65-C1

Mini PC-ul ASUS VivoMini VC65-C1 vine cu doar câteva aplicații preinstalate. Iată lista cu acestea:

ASUS VivoMini VC65-C1
  • ASUS Business Manager - îți oferă posibilitatea de a instala câteva aplicații dezvoltate de către ASUS, dar care nu sunt instalate implicit pe Mini PC. Instrumentele pe care le poți instala sunt Backup & Recovery, MyLogo, PC Cleanup, Power Manager, Power Saver, Update și USB Lock. Aceste unelte îți dau posibilitatea să faci lucruri precum gestionarea planurilor de economisire de energie, actualizarea driverelor și a BIOS-ului, curățarea Mini PC-ului de fișierele nenecesare, accesarea opțiunilor de suport și așa mai departe. Unii utilizatori s-ar putea să vrea să le folosească, alții nu. Este un lucru bun că ASUS nu le-a instalat implicit și a lăsat această opțiune utilizatorului.
  • ASUS USB Charger Plus - un instrument cu care poți să configurezi Mini PC-ul să încarce dispozitive prin USB chiar dacă Mini PC-ul este în repaus.
  • McAfee LiveSafe - versiunea de evaluare a unui antivirus pe care noi nu îl recomandăm chiar dacă este gratuit; ar fi preferabil să îl dezinstalezi și să cauți o soluție de securitate mai bună.
  • Microsoft Office - o versiune de evaluare pe care o poți folosi doar pentru un timp limitat înainte să trebuiască să cumperi suita sau să îți înregistrezi licența.
ASUS VivoMini VC65-C1

Este bine că ASUS nu a preinstalat aplicații inutile pe ASUS VivoMini VC65-C1. Acest lucru înseamnă că primești o experiență curată de lucru cu Windows, cu doar câteva aplicații preinstalate. Unele dintre ele îți pot fi utile. Excepțiile sunt suita de productivitate Microsoft Office care este doar o versiune de evaluare și antivirusul McAfee pe care ar fi bine să îl dezinstalezi imediat.

Performanțe în testele sintetice

Am început prin a măsura timpul de pornire al Mini PC-ului, folosind Bootracer. Rezultatul mediu pe care l-am înregistrat a fost de 23 de secunde, acesta fiind un timp mic. Principalul motiv pentru viteza sa de pornire este faptul că modelul pe care l-am testat a fost echipat cu un SSD. Acest computer pornește și este gata de utilizare la scurt timp după ce apeși pe butonul său de pornire.

ASUS VivoMini VC65-C1

În continuare, am vrut să vedem cât de bine se descurcă ASUS VivoMini VC65-C1 în activitățile de zi cu zi precum navigarea pe internet și realizarea de apeluri video, precum și cât de rapid pornesc aplicațiile. Pentru un scor din acest punct de vedere, am rulat grupul de teste Essentials oferit de PCMark 10. Mini PC-ul a obținut 3630 puncte, ceea ce înseamnă că ASUS VivoMini VC65-C1 este rapid și nu ar trebui să aibă niciun fel de probleme în a rula activități obișnuite.

ASUS VivoMini VC65-C1

ASUS VivoMini VC65-C1 este un Mini PC ce poate să fie o alegere excelentă pentru spațiile de lucru și pentru orice fel de muncă de birou, așa că am vrut să îi verificăm performanțele și în astfel de scenarii. Pentru un scor, am rulat testele Work accelerated din PCMark 8. Am obținut un scor de 4651 de puncte, acesta fiind un scor mare. Munca de birou ce include navigarea pe internet, scrierea de documente, lucrul cu foi de calcul sau realizarea de apeluri video nu sunt sarcini care să ceară mult din puterea oferită de ASUS VivoMini VC65-C1.

ASUS VivoMini VC65-C1

ASUS VivoMini VC65-C1 nu are o placă video dedicată, el bazându-se doar pe puterea grafică oferită de cipul video Intel HD Graphics 630 de pe procesorul său Intel generația 8 i5-8400U. Este clar că acest Mini PC nu a fost construit pentru gameri. Totuși, ar trebui să fie capabil să ruleze jocuri mai vechi și jocuri fără cerințe foarte mari.

Pentru a vedea dacă presupunerea noastră este corectă, am rulat benchmark-ul Time Spy din 3DMark. Rezultatul nu a fost impresionant, dar confirmă ipoteza noastră.

ASUS VivoMini VC65-C1

Mai departe, am rulat un benchmark pentru stocarea oferită de SSD-ul de 256 MO de la Hynix. Ca să îi testăm performanța, am folosit CrystalDiskMark, un software de benchmark popular. SSD-ul oferă viteze de transfer excelente atât la citirea cât și la scrierea de date. Dacă te decizi să îți cumperi acest Mini PC, recomandarea noastră este să îl echipezi cu unul din SSD-urile oferite de ASUS pentru el. Comparativ cu un hard disk tradițional, orice SSD este mult mai rapid.

ASUS VivoMini VC65-C1

La final, după ce am văzut că acest Mini PC este silențios chiar și atunci când îl folosești intensiv, am vrut să verificăm și cât de bun este sistemul de răcire. Pentru măsurători, am folosit Prime95 ca să stresăm ASUS VivoMini VC65-C1 și HWMonitor ca să monitorizăm temperatura procesorului. După ce a rulat la putere maximă timp de peste o oră, procesorul nu a depășit temperatura de 72 de grade Celsius.

ASUS VivoMini VC65-C1

Mini PC-ul ASUS VivoMini VC65-C1 este mic și compact, dar este și puternic. Modelul pe care l-am testat nu a fost echipat cu cel mai bun hardware pe care îl poți alege pentru acest Mini PC, dar a fost destul pentru a obține scoruri bune în aproape toate testele sintetice pe care le-am rulat. Singurul care nu a fost foarte bun a fost testul de gaming, dar acest Mini PC nu a fost construit pentru așa ceva, așa că nu vom considera acest rezultat ca fiind negativ. Acest Mini PC poate să facă față cu brio la orice muncă de birou.

Îți place ASUS VivoMini VC65-C1?

După cum știi, nouă ne place ASUS VivoMini VC65-C1. Credem că este o alegere excelentă pentru orice persoană sau companie care vrea computere mici, elegante, puternice și cu multe opțiuni de îmbunătățire. Ești de acord cu concluziile noastre? Poți să îți spui părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează