Review Lexar JumpDrive Fingerprint F35: Stick USB cu cititor de amprentă

Review Lexar JumpDrive Fingerprint F35: Stick USB cu cititor de amprentă
Rating

Dacă ești în căutarea unui stick de memorie USB, care-ți poate oferi o modalitate sigură și convenabilă de a stoca fișierele, ar fi bine să ai în vedere Lexar JumpDrive Fingerprint F35. Această unitate flash USB 3.0 dispune de un scanner de amprente integrat, care-ți permite să deblochezi și să-ți accesezi datele criptate printr-o simplă atingere. În această recenzie, îți voi spune mai multe despre acest dispozitiv și la ce să te aștepți de la el din punct de vedere al designului, caracteristicilor, performanței și al experienței de utilizare. Fără alte comentarii, iată părerea mea despre unitatea flash USB 3.0 Lexar JumpDrive Fingerprint F35:

Reclamă

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0 Flash Drive: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest stick de memorie este o alegere excelentă pentru:

  • Persoanele care au nevoie de stocare securizată “la purtător”
  • Cei ce caută o unitate flash criptată cu cititor de amprente

Pro și contra

Există destul de multe lucruri bune de spus despre această unitate flash:

  • Dispune de un cititor de amprente încorporat, care facilitează autentificarea
  • Oferă criptare sigură AES pe 256 de biți
  • Este ușor și relativ mic
  • Viteza de citire este mult mai mare decât cea promovată
  • Trei ani de garanție

Iată dezavantajele pe care le-am identificat:

  • Accesarea și utilizarea partiției (partițiilor) criptate de pe aceasta funcționează numai în Windows, nu și pe calculatoarele Mac sau Linux
  • Versiunile cu o capacitate de stocare mai mică de 256 GB au viteze de citire a datelor semnificativ mai mici: 150 MB/s față de 300 MB/s
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Unitatea flash USB 3.0 Lexar JumpDrive Fingerprint F35 are un design compact, oferă criptare puternică AES pe 256 de biți și este foarte ușor de folosit, datorită cititorului de amprente integrat. În plus, performanța pe care o oferă la transferul de date este destul de bună, cu o viteză de citire care depășește specificațiile oficiale de la Lexar. După părerea mea, stickul de memorie USB Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este o alegere excelentă pentru oricine dorește sau are nevoie de o soluție convenabilă pentru a stoca fișiere în siguranță.

Despachetarea lui Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0 Flash Drive

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 sosește într-un ambalaj mic și simplu, din carton și plastic. Pe partea din față a ambalajului, sunt prezentate detalii despre unitatea flash, precum numele acesteia, capacitatea de stocare și viteza maximă.

Ambalajul unității flash Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0

Ambalajul unității flash Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0

Spatele ambalajului prezintă mai multe caracteristici ale stickului de memorie, precum capacitatea de a folosi până la 10 amprente digitale, recunoașterea rapidă și criptarea AES pe 256 de biți.

Partea din spate a ambalajului

Partea din spate a ambalajului

Pentru a ajunge la stickul de memorie USB, va trebui să tai ambalajul. Și, cu excepția unității, nu mai este nimic altceva înăuntru.

Ce se află în interiorul ambalajului

Ce se află în interiorul ambalajului

Despachetarea unității flash Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este o experiență simplă. Primești ceea ce vezi, și anume stickul de memorie USB.

Reclamă

Design și specificații hardware

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0 Flash Drive are un design compact, măsurând 20,50 x 64,38 x 7,80 milimetri în lungime x lățime x înălțime. Deși are încorporat și un cititor de amprente, compania a reușit să-i mențină greutatea scăzută, de doar 22,5 grame.

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este un stick USB relativ mic

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este un stick USB relativ mic

Din punct de vedere fizic, acest stick de memorie USB este bine făcut: are o carcasă metalică, care-i conferă un aspect premium și-l face să pară rezistent.

Stickul de memorie USB arată bine și pare rezistent

Stickul de memorie USB arată bine și pare rezistent

La un capăt, stickul are un inel pentru breloc, care-ți permite să-l atașezi la chei, iar la celălalt capăt, un capac glisant protejează conectorul USB Type-A atunci când nu-l folosești.

Conectorul USB are un capac glisant

Conectorul USB are un capac glisant

În ceea ce privește specificațiile hardware, trebuie să știi că unitatea flash Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este un stick de memorie USB 3.0 disponibil în patru versiuni diferite, în funcție de capacitatea de stocare. Cea mai mare, pe care am testat-o pentru această recenzie, oferă 256 GB de stocare și poate atinge o viteză maximă de citire de 300 MB/s. Celelalte trei versiuni oferă o viteză maximă de citire de 150 MB/s și au o capacitate de 32, 64 sau, respectiv, 128 GB.

Unitatea flash este disponibilă în mai multe versiuni

Unitatea flash este disponibilă în mai multe versiuni

Unitatea flash este compatibilă cu sistemele de operare Windows, Mac și Linux și nu necesită instalarea niciunui driver sau software. Poți s-o conectezi pur și simplu la orice port USB Type-A și să începi s-o folosești imediat.

Reclamă

Totuși, stickul de memorie JumpDrive Fingerprint F35 este compatibil și cu criptarea AES pe 256 de biți, iar pentru a beneficia de aceasta, trebuie să rulezi o aplicație disponibilă pe unitate, ca să-ți înregistrezi amprentele digitale și să obții acces la partiția securizată a unității. Acest software funcționează numai pe sistemele de operare Windows, ceea ce înseamnă că pe calculatoarele Mac sau cu Linux, nu poți accesa sau folosi partiția criptată de pe JumpDrive Fingerprint F35.

Criptarea poate fi folosită numai pe calculatoare cu Windows

Criptarea poate fi folosită numai pe calculatoare cu Windows

Dacă vrei mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile hardware ale unității flash Lexar JumpDrive Fingerprint F35, accesează pagina oficială a acesteia: Lexar JumpDrive Fingerprint F35.

Experiența de utilizare a lui Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0 Flash Drive

Nu sunt multe de spus despre experiența de utilizare oferită de un stick de memorie USB, cu excepția faptului că funcționează și funcționează bine. De când am primit stickul Lexar JumpDrive Fingerprint F35, l-am folosit pentru a stoca și a muta date de pe un calculator pe altul, iar acesta și-a făcut treaba exact așa cum mă așteptam. Deși viteza sa nu se poate compara cu cea a unui SSD portabil, este clar că un stick de memorie USB este mult mai mic și mai ușor de transportat.

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este ușor de transportat

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este ușor de transportat

Totuși, Lexar JumpDrive Fingerprint F35 oferă mai mult decât atât. Dacă ai nevoie de protecție pentru datele de pe stickul tău de memorie, vei căuta probabil opțiuni pentru a-ți cripta fișierele. Există o mulțime de unități flash care oferă această funcție, dar majoritatea necesită utilizarea de parole sau coduri pentru a cripta datele de pe ele. Ceea ce este grozav la Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este că poți evita să reții încă o parolă complexă, formată din cel puțin o literă majusculă, numere, caractere speciale și mai știu eu ce. 🙂 Asta datorită cititorului de amprente integrat în această unitate flash: tot ce trebuie să faci este să apeși cu degetul pe el și vei avea acces instantaneu la fișierele tale protejate. Îmi place cât de ușor este totul!

Cititorul de amprente facilitează autentificarea

Cititorul de amprente facilitează autentificarea

Opțiunea de autentificare a amprentelor de pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35 îți permite să înregistrezi până la zece amprente digitale diferite. Mai mult, fiecare amprentă poate fi atribuită unei partiții specifice a unității, ceea ce înseamnă că poți crea o partiție distinctă pentru fiecare dintre degetele tale. 🙂 Lăsând gluma la o parte, în viața reală, îmi imaginez că, într-o familie sau într-un birou, ar fi util să ai un stick cu mai multe profiluri de utilizator, pe care să-l împarți cu cei dragi sau cu alți colegi. Astfel, fiecare dintre persoanele înregistrate ar avea propria partiție securizată pe stick și fiecare s-ar putea bucura de o anumită intimitate.

Poți înregistra până la 10 amprente

Poți înregistra până la 10 amprente

Nu în ultimul rând, din experiența mea, scanerul de amprente s-a dovedit a fi precis și reactiv. În plus, declarația celor de la Lexar, conform căreia această unitate flash poate recunoaște o amprentă în mai puțin de o secundă, pare a fi corectă.

Cititorul de amprente este rapid și precis

Cititorul de amprente este rapid și precis

Per ansamblu, stickul de memorie USB Lexar JumpDrive Fingerprint F35 a făcut o impresie bună când vine vorba de cât de ușor de folosit este. Își îndeplinește foarte bine sarcina de bază de a fi o unitate flash portabilă, iar modul în care gestionează criptarea și autentificarea prin amprentă este excelent.

Reclamă

Performanțe în benchmarkuri

Am vrut, de asemenea, să văd dacă Lexar JumpDrive Fingerprint F35 poate atinge cu adevărat viteza promisă, așa că am efectuat pe el câteva teste de viteză. Reține că am folosit versiunea de 256 GB a acestei unități flash, iar rezultatele următoare sunt valabile doar pentru acest model. Cele cu o capacitate de stocare mai mică vor avea viteze mai mici.

Cel mai bun instrument pentru a evalua performanța oricărei unități, fie că este vorba despre un SSD, un hard disk sau chiar un stick de memorie ca acesta, este probabil CrystalDiskMark. Această aplicație efectuează teste care măsoară cât de repede poate o unitate să citească și să scrie segmente de date, atât secvențial, cât și aleatoriu. Imaginea de mai jos arată că viteza maximă de citire obținută de mine cu Lexar JumpDrive Fingerprint F35 este chiar mai mare decât cea anunțată în specificațiile sale hardware oficiale! Viteza de scriere este și ea destul de bună, dar rezultatele de citire/scriere aleatorie sunt destul de scăzute. Totuși, mă așteptam la acest din urmă aspect, deoarece toate stickurile de memorie USB prezintă lipsuri la acest capitol.

Rezultate în CrystalDiskMark

Rezultate în CrystalDiskMark

Cum rămâne cu vitezele reale la copierea fișierelor mari? Pentru a testa asta, am decis să mut un fișier mare ISO cu Windows 11, cu o dimensiune de 6,34 GB, către și de pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35. Când l-am copiat pe stickul de memorie, am văzut o viteză de scriere ce depășea ușor 105 MB/s. Este aproape de ceea ce a arătat mai devreme benchmarkul CrystalDiskMark.

Viteză la copierea unui fișier mare pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Viteză la copierea unui fișier mare pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Copierea aceluiași fișier de pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35 pe SSD-ul din calculatorul meu cu Windows 11 a fost mai rapidă, stickul de memorie atingând o viteză de aproximativ 340 MB pe secundă. Din nou, aceasta a fost destul de aproape de ceea ce a arătat mai devreme CrystalDiskMark și a fost, de asemenea, o viteză semnificativ mai mare decât cei 300 MB/s promiși de Lexar pentru această unitate flash.

Viteză la copierea unui fișier mare de pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Viteză la copierea unui fișier mare de pe Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Mai mult decât viteza sa, caracteristicile de securitate ale lui Lexar JumpDrive Fingerprint F35 reprezintă principalul său atu. Datele privind viteza obținute în timpul testelor arată că depășește specificațiile sale oficiale și, deși nu este cel mai rapid dispozitiv de acest tip, este potrivit pentru transferul de fișiere.

NOTĂ: Acest stick USB au fost primit în teste prin intermediul ASBIS Romania, distribuitor oficial al produselor Lexar.

Ce părere ai despre stickul de memorie USB 3.0 Lexar JumpDrive Fingerprint F35?

Acum știi mai multe despre unitatea flash Lexar JumpDrive Fingerprint F35. Știi la ce să te aștepți de la ea în ceea ce privește performanța, precum și caracteristicile. Vrei sau ai nevoie de un astfel de dispozitiv? Crezi că autentificarea prin amprentă oferită de acesta îl face mai ușor de folosit? Spune-mi ce părere ai despre el în secțiunea de comentarii de mai jos, iar dacă vrei să citești mai multe recenzii, nu ezita să te abonezi la newsletterul nostru.

Descoperă: Securitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows