Review Fitbit Charge 4: Urmărește-ți starea de sănătate și fitness!

Review Fitbit Charge 4: Urmărește-ți starea de sănătate și fitness!
Rating

Gama de brățări de fitness Fitbit Charge a fost de la început una dintre cele mai bune de pe piață. Noul model Fitbit Charge 4 ia ceea ce era deja un produs foarte bun și îi adaugă noi funcții precum integrarea cu Spotify, urmărirea prin GPS și serviciul Fitbit Pay. Am fost curioși să testăm noul model și să vedem dacă este mai bun decât Fitbit Charge 3. Dacă ești în căutarea unei noi brățări de fitness, care să te ajute să fii cât mai în formă și cât mai sănătos, citește această recenzie:

Reclamă

Fitbit Charge 4: Pentru cine este o alegere potrivită?

Această brățară de fitness este o alegere foarte bună pentru:

 • Entuziaștii care vor să-și monitorizeze sănătatea și nivelul de fitness
 • Persoanele care vor să-și analizeze și îmbunătățească somnul
 • Utilizatorii care vor notificări și funcții de bază tipice unui smartwatch
 • Persoanele care vor o brățară de fitness cu cip GPS inclus

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive la brățara Fitbit Charge 4:

Vezi prețul:
 • Design plăcut
 • Este mică, ușoară și confortabil de utilizat
 • Cip GPS pentru o urmărire de acuratețe a activităților sportive
 • Monitorizarea somnului este foarte utilă
 • Autonomie bună
 • Funcții excelente pentru monitorizarea sănătății și aspectelor care țin de fitness

Există și câteva puncte slabe:

 • Ecranul tactil și butonul inductiv răspund cu o oarecare întârziere
 • Uneori, notificările se repetă deși au fost eliminate
 • Integrarea cu Spotify are o utilitate redusă
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Fitbit Charge 4 este un tracker avansat de sănătate și fitness care oferă tot ce ai nevoie de la un dispozitiv de acest tip. Dacă ești în căutarea celei mai bune brățări de fitness de pe piață, Charge 4 este ceea ce ar trebui să cumperi. Funcțiile noi, precum urmărirea prin GPS și Active Zone Minutes (Minutele în Zone Active), îl fac un upgrade demn de predecesorul său, care era deja unul dintre cele mai bune dispozitive de acest gen. Recomandăm Fitbit Charge 4 utilizatorilor care iau în serios monitorizarea și îmbunătățirea sănătății și a condiției fizice.

Despachetarea Fitbit Charge 4

Ambalajul folosit pentru Charge 4 este similar cu cel al altor produse Fitbit. Brățara de fitness vine într-o cutie albă, cu o imagine a dispozitivului pe capacul frontal. Pe laterale, sunt tipărite multe informații despre caracteristicile produsului, în mai multe limbi.

Cutia în care vine Fitbit Charge 4
Cutia în care vine Fitbit Charge 4

Când deschizi cutia, vezi Charge 4 ambalată frumos și în siguranță, astfel încât să nu se deterioreze în timpul expedierii. De asemenea, ești sfătuit(ă) să instalezi aplicația mobilă Fitbit pentru a începe utilizarea brățării.

Despachetarea Fitbit Charge 4
Despachetarea Fitbit Charge 4

În cutie găsești Fitbit Charge 4, două curele (una pentru mâini mici și alte pentru cele mai mari), cablul de încărcare proprietar și pliante cu informații despre produs, instrucțiuni de configurare și despre garanție. Cureaua mică se potrivește încheieturilor cu o circumferință de 140 - 180 mm. Este potrivită mai ales pentru doamne și adolescenți. Cureaua mare se potrivește încheieturilor care au o circumferință de 180 - 220 mm.

Fitbit Charge 4 - Ce găsești în cutie
Fitbit Charge 4 - Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare a brățării Fitbit Charge 4 este plăcută. În cutie găsești tot ce ai nevoie pentru a începe. Este foarte posibil să fie necesar să încarci Charge 4 înainte de a îl putea configura. Dispozitivul nostru era descărcat atunci când l-am primit.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Fitbit Charge 4 are un aspect foarte zvelt, la fel ca și predecesorul său - Charge 3. În plus, poți folosi curelele de la Charge 3, un beneficiu pentru cei care vor să migreze de la vechiul model. Modelul nou este disponibil într-o singură mărime și patru versiuni de culoare: Negru, Rosewood, Storm Blue și Granite Reflective Women. Ultima variantă este o ediție specială, ușor mai scumpă, care are o curea în plus, realizată din materiale reciclate. Cureaua clasică este disponibilă pentru toate versiunile și este creată đintr-un plastic ușor, similar cu cel folosit la ceasurile pentru sportivi.

Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 4

Charge 4 are un modul mic pentru urmărirea tuturor parametrilor, iar curelele se montează folosind un conector proprietar. Modulul de tracking are doar 35,8 x 22,7 x 12,55 mm în lungime x lățime x înălțime. Brățara este și foarte ușoară, având 29 de grame fără curelele atașate și 60 de grame cu acestea montate.

Modulul de tracking al Fitbit Charge 4
Modulul de tracking al Fitbit Charge 4

În acest modul de tracking se află toate componentele esențiale. Cea mai mare noutate este că Fitbit Charge 4 include și un cip GPS pentru a măsura atât ritmul, cât și distanța activităților efectuate. Există, de asemenea, și un monitor optic al frecvenței cardiace care măsoară pulsul la intervale de 1 secundă în timpul urmăririi exercițiilor fizice și la intervale de 5 secunde în restul timpului. Fitbit a inclus și un senzor SpO2, care poate urmări saturația de oxigen folosind lumină roșie și infraroșu. Modulul de tracking are și un accelerometru cu 3 axe, un motor cu vibrații, un altimetru și un cip NFC. Memoria internă poate stoca 7 zile de mișcare detaliată și date despre frecvența cardiacă, minut cu minut. În plus, păstrează și totalurile zilnice pentru ultimele 30 de zile. Un aspect util este rezistența la apă până la 50 de metri. Poți purta brățara la duș, la piscină sau când înoți la adâncimi mici, la malul mării.

Fitbit Charge 4 are un ecran monocrom OLED de 1 inchi, suficient de mare încât să-ți arate notificări și statistici și să-ți permită să-l navighezi cu degetul. Conform Fitbit, bateria de litiu-polimer a brățării poate ține până la 7 zile ori cinci ore de urmărire continuă prin GPS.

Ecranul de pe Fitbit Charge 4
Ecranul de pe Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4 folosește Bluetooth 4.0 pentru a primi și trimite date și funcționează cu macOS 12.2 sau mai nou, iPhone 5S sau mai nou, iPad 5 sau mai nou, precum și Android 7 sau mai nou. Poate fi folosit la temperaturi care variază între -20° și 60° Celsius. Altitudinea maximă la care funcționează este de 8535 metri.

Pentru a afla mai multe despre caracteristicile și funcțiile acestui produs, vizitează pagina sa oficială: Fitbit Charge 4.

Reclamă

Configurarea și utilizarea Fitbit Charge 4

Pentru a utiliza Fitbit Charge 4, descarcă și instalează aplicația Fitbit pentru Android sau iOS, creează-ți un cont și apoi asociază brățara cu smartphone-ul. Bluetooth trebuie activat pe smartphone. Este o idee bună să citești sfaturile de îngrijire a produsului afișate în timpul procedurii de configurare și, de asemenea, să actualizezi firmware-ul, dacă vrei să beneficiezi de cele mai recente funcții și îmbunătățiri.

Configurarea Fitbit Charge 4
Configurarea Fitbit Charge 4

Aplicația Fitbit este foarte bine realizată și ușor de folosit. Sunt afișate metricile esențiale imediat ce o deschizi, iar Charge 4 se sincronizează automat în fundal. Interfața este împărțită în secțiuni logice care-ți oferă acces la diverse funcții și date. De asemenea, o poți personaliza pentru a corespunde cât mai bine nevoilor tale, cu dale ce pot fi mutate ori șterse.

Aplicația Fitbit
Aplicația Fitbit

Fitbit Charge 4 se aseamănă cu un smartwatch, în sensul că vine cu unele aplicații incluse, precum Alarms (Alarme), Spotify, Relax, Agenda sau Weather (Meteo). De asemenea, are și o colecție de fețe pentru ceas care pot fi descărcare și utilizate. Din păcate, aplicațiile sunt destul de simpliste, iar integrarea cu Spotify este slăbuță. Trebuie să ai un cont Spotify Premium și tot ce poți face este să controlezi redarea muzicii pe telefon de pe Fitbit Charge 4. De asemenea, aplicația răspunde destul de lent la apăsările tale și, după ce am încercat-o de vreo 4 ori, am încetat să o mai folosesc deoarece nu-mi era prea utilă.

Fețele de ceas pentru Fitbit Charge 4
Fețele de ceas pentru Fitbit Charge 4

Vizibilitatea ecranului este rezonabilă, dar, dacă este soare puternic și ai mâinile transpirate, interacțiunea cu ecranul devine greoaie. Butonul inductiv din partea stângă a brățării este folosit pentru navigare, dar uneori răspunde mai greu la apăsări.

Notificările de pe Fitbit Charge 4 sunt utile dacă ești genul de persoană care vrea să fie la curent cu toate noutățile. Notificările pot deveni enervante foarte repede, așa că îți recomandăm să le activezi doar pentru aplicațiile care sunt importante pentru tine. Altfel, s-ar putea să nu-ți poți face treaba din cauza faptului că brățara îți vibrează la fiecare câteva minute. Poți răspunde la mesaje direct de pe Fitbit Charge 4. Ai cinci răspunsuri rapide predefinite care pot fi personalizate. Un mic neajuns este faptul că, uneori, notificările par să aibă bug-uri și se repetă de mai multe ori, chiar și după ce le-ai marcat drept citite. Cel mai probabil acest bug va fi rezolvat într-o viitoare actualizare de firmware. Per total, experiența de tip smartwatch de pe Charge 4 poate fi utilă, dar este mai puțin satisfăcătoare decât ar fi pe un smartwatch real. Mie mi-a plăcut mai mult Fitbit Versa 2 din acest punct de vedere.

Meniul tactil al brățării Fitbit Charge 4
Meniul tactil al brățării Fitbit Charge 4

Bateria nu ne-a ținut 7 zile, așa cum promite Fitbit, ci în jur de 5 zile și câteva ore. Atunci când am folosit GPS-ul, ne-a ținut undeva între 4 și 5 ore. Dacă vrei ca bateria să dureze 7 zile, cel mai probabil trebuie să oprești monitorizarea pulsului, să nu folosești deloc GPS și să dezactivezi funcția Always Connected care îți sincronizează regulat Charge 4 cu telefonul. Din fericire, încărcarea bateriei nu durează foarte mult: îți ia două ore să încarci brățara de la 0 la 100%.

Configurarea Fitbit Charge 4
Configurarea Fitbit Charge 4

Purtarea Fitbit Charge 4 este o experiență confortabilă, atât când faci sport, cât și când dormi. S-ar putea să simți nevoia să o dai jos din când în când. Dacă vrei să înregistreze tot, poți să schimbi mâna la care pui brățara, pentru a nu fi nevoie să o dai jos. Pentru mine, mementourile pentru mișcare au fost foarte utile. Lucrez multe ore în fața PC-ului și, în toată perioada asta de izolare din cauza pandemiei, este foarte la îndemână să lucrezi prea mult și să nu faci mișcare mai deloc. Fitbit Charge 4 mi-a adus aminte în mod constant că trebuie să am grijă de corpul meu. De asemenea, datele zilnice despre arderea caloriilor m-au motivat să fiu atent și la cât mănânc, iar integrarea cu MyFitnessPal a facilitat un plus de disciplină. Dacă vrei, poți folosi doar aplicația Fitbit pentru a ține un jurnal a ceea ce mănânci și câtă apă bei, în locul serviciilor din terțe părți.

Jurnalul cu ce mănânci, din aplicația Fitbit
Jurnalul cu ce mănânci, din aplicația Fitbit

Aplicația Fitbit poate fi folosită pentru a păstra un jurnal al greutății și a-ți face o idee cât mai completă a evoluției tale. De asemenea, femeile pot să folosească aplicația pentru a-și monitoriza menstruația, a înregistra simptomele pe care le au și a observa alte statistici precum somnul, activitatea fizică și greutatea din timpul ciclului.

Fitbit Charge 4 este o brățară de fitness pe care te bucuri să o utilizezi, care îți oferă date și notificări utile. Trebuie să o încarci o dată la 5 sau 6 zile, iar încărcarea completă se realizează în două ore.

Vezi prețul:

Funcțiile de sănătate și fitness ale Fitbit Charge 4

Toate datele despre nivelul de fitness și sănătatea ta sunt disponibile atât în aplicația Fitbit cât și într-un panou disponibil online la Fitbit.com. Aplicația îți arată mai întâi numărul de pași realizați în fiecare zi. De asemenea, vezi cât mergi pe jos, câte calorii consumi și câte minute ești activ din punct de vedere fizic în fiecare zi. Aceste date pot fi integrate cu aplicații de creare a unui jurnal alimentar (precum MyFitnessPal) sau aplicații de fitness precum Runkeeper sau Endomondo. O funcție nouă în Fitbit Charge 4 este Active Zone Minutes (Minute în Zona Activă), care măsoară timpul petrecut arzând grăsimi, făcând cardio sau în zonele cu ritm cardiac ridicat. Câștigi două minute de zonă activă pentru fiecare minut în care te afli în zonele cardio sau de ritm cardiac ridicat. Zonele de ritm cardiac sunt personalizate în funcție de nivelul tău de fitness și vârsta ta.

Jurnalul Active Zone Minutes
Jurnalul Active Zone Minutes

În timp ce eram în izolare, m-am bucurat foarte mult că mi-am păstrat metricile obișnuite (numărul de pași) la un nivel bun, dar stăteam prost la metrica Active Zone Minutes. Ca să remediez situația, am început să fac noi tipuri de activități fizice și mi-am ajustat obiceiurile pentru a nu a mai avea probleme la acest capitol. Funcția Active Zone Minutes este disponibilă acum doar pentru Charge 4, dar va fi oferită cândva anul acesta și pentru smartwatch-urile Fitbit Versa 2, Fitbit Versa Lite și Fitbit Ionic, dar nu pentru alte brățări de fitness. Cel mai probabil, Fitbit a ales această strategie pentru a încuraja utilizatorii brățărilor mai vechi să treacă la noul model.

Fitbit Charge 4 înregistrează ritmul cardiac în repaus, urmărind evoluțiile ritmului cardiac în timp. De asemenea, îți arată un jurnal al ritmului cardiac în repaus din ultimele 30 de zile și îți oferă o comparație a fitnessului tău cardio cu cel al altor persoane de aceeași vârstă și sex.

Datele de ritm cardiac oferite de Fitbit
Datele de ritm cardiac oferite de Fitbit

O altă funcție nouă este urmărirea prin GPS, care completează foarte bine celelalte date colectate în timpul exercițiilor fizice. Fitbit Charge 4 oferă statistici despre ritm și distanță folosind cipul GPS inclus. Sunt un supliment foarte util pentru monitorizarea cardiacă implicită, putând astfel să vezi și cum îți evoluează pulsul cardiac în timp ce faci exerciții. Citirea frecvenței cardiace îți arată în ce zonă de ritm cardiac te afli, cum ar fi cardio, vârf sau ardere de grăsimi. Fitbit îți arată, de asemenea, un jurnal al ritmului cardiac în repaus din ultimele 30 de zile și oferă o comparație a nivelului tău de fitness cardio cu alte persoane de aceeași vârstă și sex.

Urmărirea activităților fizice prin GPS
Urmărirea activităților fizice prin GPS

O altă funcție esențială este urmărirea somnului. Fitbit face o treabă foarte bună în această privință. În fiecare noapte îți calculează un scor al somnului, care ia în considerare cât de mult ești treaz, agitat și cât petreci în fiecare etapă de somn: somn ușor, REM și somn profund. Îți oferă chiar și o comparație a ultimelor 30 de zile, dacă ești interesat(ă) să vezi cum îți evoluează obiceiurile legate de somn. O noutate este și calculul Estimated Oxygen Variation (Variația estimată a oxigenului) din timpul somnului, care te ajută să identifici probleme de respirație folosind datele colectate de senzorul oximetru SpO2. Am observat o corelație directă între scorul somnului, variațiile de oxigen și cât de odihnit m-am simțit în fiecare dimineață. Toate aceste date sunt foarte utile și te ajută să acorzi atenție obiceiurilor legate de somn și să le îmbunătățești în timp.

Datele despre somn oferite de Fitbit
Datele despre somn oferite de Fitbit

Unii utilizatori vor aprecia recunoașterea automată a exercițiilor folosit funcția SmartTrack. Fitbit Charge 4 poate detecta automat când alergi. Astfel, dacă uiți să alegi și să pornești o activitate înainte de a o începe, Charge 4 pornește una pentru tine după detectarea exercițiului. Există, de asemenea, o pauză automată care se activează dacă simte că te-ai oprit.

Dacă vrei și mai multe date și grafice, îți recomand un abonament Premium. Cu acesta, ai acces la programe ghidate, statistici avansate, care sunt și mai detaliate și utile, instrumente avansate pentru somn și antrenamente dinamice. Din păcate, prețul abonamentului este destul de mare (79,99 USD/an) și credem că Fitbit ar trebui să îl scadă. Dar, în perioada izolării provocate de pandemie, primești 90 de zile gratuit pentru a testa serviciul și a decide dacă este suficient de util înainte de a-l achiziționa.

Activarea perioadei de trial pentru Fitbit Premium
Activarea perioadei de trial pentru Fitbit Premium

Dacă ești pasionat(ă) de statistici, grafice și date detaliate, îți recomand să te conectezi la Fitbit.com și să accesezi tabloul de bord disponibil acolo. În combinație cu un abonament Fitbit Premium, acesta este locul unde să mergi atunci când dorești cele mai bune date de fitness și sănătate posibile.

Panoul de control de la adresa Fitbit.com
Panoul de control de la adresa Fitbit.com

Fitbit Charge 4 este cel mai bun tracker pentru persoanele interesate de sănătatea lor și un sistem de fitness cât mai bun, care oferă multe date și funcții utile.

Tu ce părere ai despre Fitbit Charge 4?

Acum știi ce ne place și ce nu ne place la Fitbit Charge 4. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne părerea ta despre această brățară de fitness și funcțiile sale. Îți place ce are de oferit? O consideri utilă și vrei să-ți cumperi una? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Sănătate Recenzii Recomandate