Review Xiaomi Mi Smart Band 6: Tracker capabil la un preț foarte bun

Review Xiaomi Mi Smart Band 6: Tracker capabil la un preț foarte bun
Rating

Xiaomi devine încet, dar sigur, o alternativă la Samsung și Apple pe piața de dispozitive inteligente premium, oferind, în același timp, și opțiuni interesante pe piața de smartphone-uri și dispozitive portabile cu preț redus. În această recenzie, testăm noul lor tracker de fitness orientat spre utilizatorii cu buget redus, Xiaomi Mi Smart Band 6. Trackerul are un preț foarte rezonabil și specificațiile sale țin pasul cu trackere mai avansate. Dar cum funcționează Mi Smart Band 6 în viața de zi cu zi? Citește mai departe pentru a afla:

Reclamă

Xiaomi Mi Smart Band 6: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest tracker de fitness este o alegere excelentă pentru:

 • Amatorii pasionați de fitness care necesită o monitorizare de bază a activității fizice
 • Persoanele în căutarea unui tracker de fitness bun la cel mai mic preț posibil
 • Utilizatorii care nu au cum sau nu doresc să-și încarce frecvent trackerul de fitness

Pro și contra

Brățara Xiaomi Mi Smart Band 6 are câteva puncte forte care o recomandă:

Vezi prețul:
 • Valoare foarte bună, având în vedere caracteristicile oferite
 • Ecran AMOLED excelent
 • Durată mare de viață a bateriei, chiar și cu toate funcțiile activate
 • Număr mare de presetări de antrenament

Există, de asemenea, câteva zone în care trackerul ar putea fi mai bun:

 • Brățara este incomodă dacă este purtată strâns, iar cureaua este greu de strâns
 • Funcția de deschidere a ecranului la ridicarea mâinii are o întârziere sesizabilă: este nevoie de o secundă pentru ca brățara să reacționeze când ridici mâna
 • Ecranul este ușor de zgâriat
 • Sincronizare lentă cu Xiaomi Wear
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Xiaomi Mi Smart Band 6 este o alegere excelentă pentru cei ce-și doresc un tracker de fitness la un preț foarte accesibil. Are suficienți senzori și capacități de monitorizare pentru amatorii de fitness, câteva funcții de ceas inteligent care sunt utile și o autonomie mare a bateriei. Calitatea ecranului AMOLED este comparabilă cu cea a dispozitivelor cu prețuri mult mai mari. Deși există câteva lucruri care pot fi îmbunătățite în ceea ce privește designul său, considerăm Xiaomi Mi Smart Band 6 ca fiind unul dintre cele mai bune trackere la acest preț.

Despachetarea Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6 vine într-o cutie neagră cu o textură foarte frumoasă și o grafică de înaltă calitate. Dimensiunile cutiei sunt de 170 x 75 x 22 mm. Pe față, găsim o poză cu brățara, împreună cu numele acesteia și numărul versiunii.

Partea frontală a cutiei Xiaomi Mi Smart Band 6

Partea frontală a cutiei Xiaomi Mi Smart Band 6

Pe spatele cutiei, există câteva detalii tehnice importante, precum și o listă de conținut, în mai multe limbi. Pe părțile laterale ale cutiei, regăsim o mulțime de informații tehnice cu pictograme atractive.

Spatele cutiei în care vine Xiaomi Mi Smart Band 6

Spatele cutiei în care vine Xiaomi Mi Smart Band 6

Conținutul pachetului este standard: trackerul de fitness, brățara, cablul magnetic de încărcare (care este identic cu cel de pe Mi Band 5) și un manual surprinzător de voluminos, care cântărește mai mult decât trackerul propriu-zis :). Nu este disponibilă încărcare wireless.

Xiaomi Mi Smart Band 6: Ce este în cutie

Xiaomi Mi Smart Band 6: Ce este în cutie

Experiența de despachetare este surprinzător de bună pentru gama aceasta de preț. Cutia arată grozav și diferitele accesorii sunt ambalate individual.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Cel mai bun mod de a descrie aspectul Xiaomi Mi Smart Band 6 este „comun”. Trackerul este mic (47,4 × 18,6 × 12,7 mm) și destul de ușor, cu o greutate de 12,8 grame. Ecranul este un AMOLED de 1,56 inch (40mm), 152 x 486 pixeli, cu o luminozitate declarată de până la 450 cd/m2. Este protejat de sticlă securizată lucioasă cu un strat anti-amprentă. Xiaomi Mi Smart Band 6 nu are butoane fizice. Acest lucru ajută foarte mult la impermeabilizare și la protecție împotriva prafului, dar face ca dispozitivul să fie ceva mai greu de utilizat.

Partea frontală a Xiaomi Mi Smart Band 6

Partea frontală a Xiaomi Mi Smart Band 6

Apropo de protecția împotriva apei, trackerul este evaluat pentru rezistența la apă de 5ATM, o valoare care depășește standardul de certificare IPX8. În ceea ce privește senzorii, lista este modestă, dar tipică pentru acest nivel de preț:

 • Accelerometru cu 3 axe
 • Giroscop cu 3 axe
 • Senzor de ritm cardiac PPG (PPG - senzor pe bază de lumină, ECG - senzor pe bază de impuls electric) cu capacitate de monitorizare a SpO2 (nivelul de oxigen din sânge)

Comunicarea cu smartphone-ul se face prin Bluetooth 5.0. Există și un model cu NFC, dar disponibilitatea acestuia este limitată deocamdată la China și câteva piețe europene. Nu l-am testat, așa că nu putem spune nimic despre compatibilitatea cu diversele metode de plată. Trackerul nu are un sistem GPS integrat, ci se bazează pe smartphone pentru poziționare. Aceasta înseamnă că va trebui să sacrifici portabilitatea dacă vrei măsurători precise ale distanței. Trackerul nu are microfon sau difuzor. Singurul mod de a notifica utilizatorul rămâne deci vibrația. Bateria nedetașabilă litiu-polimer are o capacitate de 125 mAh și este capabilă de 14 zile de utilizare conform producătorului - o valoare excelentă.

Pe spatele dispozitivului găsim senzorii, precum și contactele pentru încărcător

Pe spatele dispozitivului găsim senzorii, precum și contactele pentru încărcător

Brățara dintr-o singură bucată este ușor de montat și îndepărtat de pe tracker. Este realizat în întregime din TPU (un tip de plastic cu multe proprietăți, inclusiv elasticitate și rezistență la ulei, grăsime și abraziune) și are o lungime reglabilă (155-219 mm). Mecanismul de închidere este, de asemenea, fabricat din plastic, astfel încât există mai puțin risc de alergii. Brățara inclusă este neagră, dar există o gamă largă de culori și materiale disponibile pentru brățările aftermarket.

Ai la dispoziție o gamă foarte variată de culori pentru curea

Ai la dispoziție o gamă foarte variată de culori pentru curea

Pentru mai multe specificații tehnice, vizitează site-ul oficial: Brațara fitness Xiaomi Mi Smart Band 6 - Mi-Home.

Designul brățării Xiaomi Mi Smart Band 6 este simplu și practic. Specificațiile sale sunt tipice pentru gama de preț, iar durata de viață declarată a bateriei este foarte bună. Materialul folosit pentru brățara inclusă este robust, iar specificațiile ecranului sunt promițătoare.

Reclamă

Configurarea și utilizarea Xiaomi Mi Smart Band 6

De la început, dacă există un lucru care ne-a plăcut mult la Xiaomi Mi Smart Band 6, acesta este calitatea ecranului. Densitatea de pixeli de 326 DPI este grozavă, luminozitatea este foarte bună pentru activitățile în aer liber, iar unghiurile de vizualizare sunt tipice pentru afișajele AMOLED - excelente. Ne-ar fi plăcut o opțiune de reglare automată a luminozității, dar asta ar fi însemnat includerea unui senzor de lumină, făcând dispozitivul mai scump de fabricat. Totuși, ecranul poate fi estompat în funcție de un orar și chiar dacă îl lași pe o setare de luminozitate relativ ridicată, asta nu afectează în mod dramatic durata de viață a bateriei.

Ecranul este luminos și are unghiuri foarte bune de vizualizare

Ecranul este luminos și are unghiuri foarte bune de vizualizare

Ecranul nu este așa rezistent la zgârieturi cum este declarat în specificații, așa că o folie de ecran poate fi o opțiune dacă știi că vei folosi Xiaomi Mi Smart Band 6 în condiții dificile.

După ce am montat trackerul pe brățară, l-am pus la mână. Sistemul de închidere nu este grozav, te vei chinui un pic să ajustezi lungimea dorită și să fixezi capsa. Cu toate acestea, odată fixată, nu se va desprinde. Brățara este relativ confortabilă, dar situația se schimbă dacă o porți mult timp. Dacă vrei monitorizare non-stop, va trebui să o porți mereu strâns, iar găurile de reglaj pe brățară sunt o modalitate excelentă de a-ți face marcaje 3D pe piele:

Arată mai rău decât se simte de fapt

Arată mai rău decât se simte de fapt

Configurarea dispozitivului este ușoară: încarci trackerul cu încărcătorul inclus în pachet, apoi urmezi instrucțiunile de pe ecran pentru a descărca aplicația Xiaomi Wear. Poți folosi și aplicația Mi Fit - pentru noi alegerea dintre cele două s-a dovedit dificilă. Dacă Mi Fit poate partaja date cu mai multe aplicații de fitness, am constatat că Xiaomi Wear nu se integrează cu Google Fit (doar cu Strava, până acum), iar lista de dispozitive compatibile este diferită între cele două aplicații. De asemenea, aplicația Xiaomi Wear nu acceptă cântarul inteligent Mi Scale, iar Mi Fit o face. După ce instalezi aplicația Xiaomi Wear pe smartphone și activezi Bluetooth, tot ce mai trebuie să faci e să adaugi dispozitivul în aplicație pentru a te conecta la acesta.

Conectarea brățării Xiaomi Mi Smart Band 6 la smartphone este ușoară

Conectarea brățării Xiaomi Mi Smart Band 6 la smartphone este ușoară

În timp ce configurarea inițială este rapidă, conexiunea este relativ lentă și uneori întârziată. Acest lucru este valabil mai ales dacă deconectezi brățara de la smartphone și o conectezi din nou mai târziu. Sincronizarea durează aproximativ zece secunde. Poți controla redarea media pe smartphone-ul tău folosind Mi Smart Band 6, dar disponibilitatea acestei funcții depinde de aplicația de redare media și de dispozitivul utilizat. De exemplu, pe un Huawei P30, comenzile de redare media nu erau disponibile, în timp ce pe alte dispozitive (inclusiv un iPhone SE) puteam reda/întrerupe/schimba cu ușurință melodiile și puteam să controlăm volumul redării. Poți seta brățara să vibreze la apelurile primite, dar lipsa unui microfon sau a unui ecran mare înseamnă că vei putea doar respinge apelul sau să răspunzi cu un SMS dintr-o listă predefinită. În unele ocazii, brățara începea să vibreze și să arate un apel primit abia după ce apelul se terminase.

Revenind la aplicația Xiaomi Wear, credem că este una acceptabilă pentru scopul său. Nu este la fel de detaliată sau organizată ca aplicațiile de fitness de la alți dezvoltatori, dar oferă utilizatorului o cantitate rezonabilă de informații. Credem că aplicația este mai potrivită pentru un ceas inteligent decât pentru un tracker de fitness. Din aplicație, poți schimba fețele brățării (și ai o mulțime de opțiuni), poți configura notificările (pentru fiecare aplicație în mod individual), precum și să rearanjezi widgeturile în meniul brățării.

Poți configura aspectul ecranului și notificările afișate

Poți configura aspectul ecranului și notificările afișate

Toate funcțiile trackerului au funcționat conform specificațiilor, cu unele excepții. De exemplu, în timp ce de cele mai multe ori, detectarea automată a activității fizice a funcționat bine, poziționarea GPS a refuzat să funcționeze dacă nu deschideam mai întâi aplicația Xiaomi Wear pe smartphone. Asta însemna că aveam nevoie de mai mult timp pentru a butona dispozitivele înainte de a începe efectiv joggingul. Monitorizarea somnului a fost doar decentă, uneori lipsind sesiuni întregi de somn. Aceasta nu se apropie de nivelul de detaliu oferit de brățări de fitness precum Fitbit Charge 4, de exemplu. Dar, dacă e să fim cinstiți, acel tracker costă de trei ori mai mult decât un Mi Smart Band 6.

Monitorizarea parametrilor este destul de bună

Monitorizarea parametrilor este destul de bună

Monitorizarea pulsului a fost precisă și, deși nu am avut la îndemână un pulsoximetru pentru a verifica valorile SpO, nu avem niciun motiv să ne îndoim de valorile măsurate (care au variat între 95 și 99%). Există, de asemenea, monitorizarea stresului, dar până când un producător va dezvolta un tracker cu capacitatea de a citi gândurile, te sfătuim să nu ai foarte mare încredere în datele furnizate de dispozitiv. Alte funcții ale Xiaomi Mi Smart Band 6 includ un ceas cu alarmă, o funcție de cronometru, un widget Meteo și controlul camerei.

Poți activa deschiderea ecranului la ridicarea mâinii, facilitate care funcționează aproape întotdeauna. Singura mică problemă este că are o ușoară întârziere din momentul în care ridici mâna.

Durează aproximativ o secundă ca ecranul să se aprindă după ce ai ridicat mâna

Durează aproximativ o secundă ca ecranul să se aprindă după ce ai ridicat mâna

Bateria a rezistat în jur de 10 zile cu activități fizice ușoare, având toate funcțiile activate (monitorizarea ritmului cardiac, detectarea antrenamentului). Cu o abordare mai conservatoare (cum ar fi reducerea luminozității ecranului sau dezactivarea unor funcții), ne așteptăm ca bateria brățării Xiaomi Mi Smart Band 6 să țină două săptămâni. Bateria se încarcă destul de repede, de la 4% la 100% în aproximativ 2 ore.

Utilizarea Xiaomi Mi Smart Band 6 a fost o experiență foarte bună. Dacă ești conștient de limitările sale, acest tracker oferă o valoare excelentă. Ecranul este grozav, la fel și durata de viață a bateriei. Fixarea brățării este ușor dificilă, aplicația Xiaomi Wear poate fi îmbunătățită și pot apărea unele probleme de conectivitate.

Funcțiile de sănătate și fitness ale Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6 oferă treizeci de moduri de antrenament, inclusiv bandă de alergare, alergare în aer liber, ciclism, mers pe jos, înot la piscină, yoga, fitness în interior, baschet, tenis de masă și kickboxing. Utilizând aplicația, poți modifica ordinea în care sunt afișate antrenamentele pe tracker.

Aplicația Xiaomi Wear permite personalizarea meniului brățării

Aplicația Xiaomi Wear permite personalizarea meniului brățării

Funcțiile sale de sănătate sunt:

 • Monitorizarea ritmului cardiac: pulsul la intervale regulate pentru întreaga zi, ritmul cardiac în repaus și curba ritmului cardiac
 • Monitorizarea somnului: somn profund, somn ușor, mișcare rapidă a ochilor (REM), dormitare (nap)
 • Monitorizarea sănătății la femei: oferă înregistrări și mementouri pentru ciclul menstrual și perioadele de ovulație
 • Măsurarea SpO: La cerere, dispozitivul măsoară saturația de oxigen din sânge
 • Monitorizarea stresului: Pe baza pulsului și a activității., trackerul oferă un scor al nivelului de stres
 • Detectare automată a antrenamentului: dispozitivul poate detecta și înregistra antrenamente chiar și fără activare manuală
 • Exerciții de respirație: îți poți configura trackerul pentru exerciții de respirație la intervale regulate
 • Evaluarea indicelui de vitalitate PAI: Scorul PAI (Personal Activity Intelligence) este o abordare interesantă a evaluării formei fizice. Scorul este creat pe baza ritmului cardiac și a mișcării de-a lungul zilei și poate fi un bun indicator al formei tale fizice. Poți citi mai multe despre Personal Activity Intelligence aici: PAI Health.
 • Alerte inactiv: Brățara poate fi configurată să vibreze dacă nu detectează nicio activitate fizică pentru perioade lungi de timp
 • Contor de pași: numărarea pașilor făcuți zilnic

Secțiunea de informații despre activitățile fizice e detaliată și poate fi reorganizată

Secțiunea de informații despre activitățile fizice e detaliată și poate fi reorganizată

Datele de fitness sunt salvate în cloud și sunt accesibile de pe orice alt dispozitiv odată ce te conectezi cu datele tale.

Ce părere ai despre Xiaomi Mi Smart Band 6?

Xiaomi Mi Smart Band 6 ne-a impresionat prin valoarea oferită pentru prețul plătit. Ecranul său uimitor și durata de viață a bateriei îl fac un bun partener pentru antrenamente lungi. Înainte de a părăsi această pagină, ne-ar plăcea să auzim părerea ta despre Xiaomi Mi Smart Band 6. Are funcțiile de care ai nevoie de la un tracker? Te gândești să-l cumperi? Iei în considerare și alte dispozitive de monitorizare a activității fizice? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate