Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Secure Connection VPN

Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Secure Connection VPN
Rating

Când instalezi o suită de securitate pe calculatorul tău, este posibil să crezi că asta a fost tot ce trebuia să faci ca să îl securizezi. Din păcate, nu este întotdeauna adevărat, deoarece există și alte riscuri de securitate față de care nu ești protejat. Serviciile VPN adaugă un strat de securitate și anonimitate, deoarece îți protejează conexiunea la internet prin conectarea la servere VPN securizate și criptate, care nu pot fi accesate ușor de alți. Kaspersky este una dintre cele mai cunoscute companii de securitate cibernetică, iar acum au și un serviciu VPN. Astăzi aruncăm o privire asupra aplicației lor de VPN, Kaspersky Secure Connection. Citește recenzia noastră pentru a afla ce îți poate oferi:

Reclamă

Ce are Kaspersky Secure Connection de oferit

Kaspersky Secure Connection este creată de Kaspersky Lab, o companie rusă, multinațională, specializată în securitate cibernetică. Compania este și un producător de aplicații antivirus, cu sediul în Moscova, Rusia, fiind administrată de un holding din Regatul Unit. Kaspersky Lab este una dintre cele mai renumite companii de securitate cibernetică din lume, fiind pe piață din 1997. În ultimii ani au apărut rapoarte despre o posibilă relație între această companie și guvernul sau armata rusă, iar în momentul de față nu este autorizată să facă afaceri cu guvernul american. Totuși, fiindcă vorbim despre o companie rusească, Kaspersky Secure Connection este unul dintre puținele servicii de VPN care au severe în Rusia.

Aplicația oferă trei tipuri de acces, unul din acestea, Basic protection (Protecție de bază), fiind gratuit. Acesta are niște limitări, deoarece există o limită zilnică de trafic, de 200 MB, și nu se poate alege manual severul VPN, el fiind selectat în mod automat.

Abonamentul plătit, Premium protection (Protecție premium), elimină aceste limitări și poate să fie al tău pentru un abonament lunar (4.95 Euro) sau anual (28,95 Euro). Ambele variante oferă protecție simultană pentru cel mult cinci dispozitive.

Kaspersky Secure Connection este disponibilă atât pe dispozitive desktop cât și cele mobile, sistemele de operare suportate fiind Windows XP, Windows Vista, și toate versiunile următoare, inclusiv Windows 10, Mac OS X 10.11 sau mai nou și Android 4.1 sau mai nou. Aplicația nu este disponibilă pe dispozitivele iOS de la Apple, precum iPhone-uri sau iPad-uri, acesta fiind un dezavantaj important. Nici pe Linux nu este disponibilă aplicația și nu există o versiune ce s-ar putea folosi pe un router pentru a proteja toate dispozitivele pe rețeaua ta WiFi locală.

Serviciul VPN oferit de Kaspersky este disponibil pe toată planeta, cu unele excepții, deoarece Kaspersky Secure Connection nu poate fi folosit în Belarus, China, Iran, Oman, Pakistan, Qatar, Hong Kong, Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite.

Indiferent dacă îți cumperi un abonament lunar sau anual, te vei bucura de trafic nelimitat. Nu vei avea nevoie de un cont de utilizator pentru cumpărare și aplicația nu îți loghează traficul. Dacă vrei să încerci produsul înainte de a-l cumpăra, poți să-l folosești în mod gratuit, ținând cont de limita zilnică de date de 200 MB. În plus, Kaspersky oferă o garanție de 30 de zile de returnare a banilor, dacă îți cumperi un abonament la serviciul lor de VPN.

În privința acoperirii globale de VPN, Kaspersky Secure Connection oferă servere în Canada, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Mexic, Olanda, Republica Irlanda, Rusia, Singapore, Spania, Suedia, Turcia, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Regatul Unit. Aceasta una din cele mai scurte liste de servere VPN disponibile din toate aplicațiile pe care le-am testat până acum. Totuși, cele mai populare țări sunt prezente, precum și Rusia, ceea ce este este destul de rar în cazul altor soluții VPN.

VPN-ul fiind un serviciu de securitate, ar fi preferabil să putem cumpăra un abonament cu plata în Bitcoin sau altă criptomonedă, astfel tranzacția fiind anonimă. Însă nu putem plăti decât cu un card de credit, prin PayPal sau prin transfer bancar.

Descărcare și instalare

Descărcarea și instalarea aplicației Kaspersky Secure Connection în Windows este un proces simplu. Prima dată trebuie să descarci fișierul de instalare de 2,25 MO, numit ksec18.0.0.405aen_12213.exe. Numele fișierului va schimba în versiunile ulterioare.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Instalarea aplicației presupune doar lansarea executabilului descărcat, apăsarea butonului Install (Instalare) și o scurtă așteptare până ce se termină procesul de instalare. Pentru a instala aplicația, ai nevoie de drepturi de administrator, precum și de o conexiune activă la internet.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

De asemenea, ca să funcționeze, Kaspersky Secure Connection s-ar putea să îți ceară să permiți instalarea unui adaptor virtual de rețea - Kaspersky Security Data Escort Adapter. Îți recomandăm să accepți asta prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea aplicației.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat la un moment dat, pe un calculator cu Windows.

Primele noastre impresii despre Kaspersky Secure Connection sunt mixte: există un număr mic de servere VPN la care se poate conecta, chiar dacă cele mai populare țări sunt prezente în listă, inclusiv Rusia, ceea ce este rar la alte produse VPN. Descărcarea și instalarea aplicației este o procedură simplă, dar nu se poate cumpăra un abonament cu plata în Bitcoin sau cu o altă criptomonedă. Este un aspect pozitiv că există o versiune gratuită, cum este și garanția de 30 de zile de returnare a banilor, dar lipsa unei versiuni pentru iOS poate să fie foarte dezamăgitoare pentru unii utilizatori.

Reclamă

Experiența de utilizare a Kaspersky Secure Connection în Windows

După lansarea aplicației nu vei vedea imediat fereastra principală a aplicației, doar o iconiță în zona de notificare. Poți să dai clic pe aceasta pentru a conecta la un server VPN, sau pentru a deschide fereastra aplicației.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Fereastra principală este foarte simplă: dacă vrei să te conectezi rapid la un server VPN, trebuie doar să apeși pe butonul mare din centrul ferestrei.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Aplicația îți va arăta că procesul de conectare la un server VPN este în desfășurare.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Imediat ce conexiunea s-a realizat, butonul va deveni verde și mesajul Your connection is secured (Conexiunea ta este securizată) te va notifica despre faptul că ești conectat la un server VPN. Dacă vrei să te deconectezi, trebuie doar să dai clic pe buton din nou.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Implicit, Kaspersky Secure Connection se conectează la serverul VPN considerat ca fiind cel mai rapid, în funcție de locația ta. Aceasta s-ar putea să fie o alegere bună, dacă nu ai nevoie de un server dintr-o țară anume, ci doar de protecție. Locația serverului selectat automat este vizibilă direct sub butonul de conexiune.

Dacă vrei să te conectezi la un server specific, poți să dai clic pe numele serverului preselectat (sau pe textul "Select automatically" dacă încă nu ești conectat) și se va deschide fereastra Choose location (Alege locația) cu lista tuturor serverelor disponibile. Apasă pe care vrei, după care apasă pe butonul de conectare. Dacă ești deja conectat la un server virtual, aplicația se va reconecta automat la serverul nou ales, imediat ce-l alegi.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Kasperksy Secure Connection are o interfață minimalistă și elegantă, care este ușor de folosit. Conectarea la un server VPN se face cu un singur clic, iar selectarea unui alt server este un proces la fel de simplu.

Citește și a doua pagină a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de Kaspersky Secure Connection, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul nostru final pentru acest produs VPN.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows