Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Secure Connection VPN

Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Secure Connection VPN
Rating

Opțiuni suplimentare în Kaspersky Secure Connection

În Windows, Kaspersky Secure Connection oferă o opțiune suplimentară ce îți permite să gestionezi cum va trata aplicația diferitele rețele WiFi și ce face când te conectezi la o rețea WiFi nouă și nesecurizată. Această opțiune de automatizare poate fi configurată din fereastra Settings (Setări).

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Bifează căsuța "Apply general rules on connection to Wi-Fi networks" (Aplică reguli generale la conectarea la rețelele WiFi) și apasă butonul Settings (Setări) pentru a-l configura.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Prin apăsarea butonului "Manage known Wi-Fi networks" (Gestionarea rețelelor WiFi cunoscute) poți să setezi ce să facă Kaspersky Secure Connection când te conectezi la o rețea WiFi deja cunoscută: să se conecteze la un server VPN sau să o ignore și să nu facă nimic.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Poți să activezi și o notificare care apare în cazul în care nu se poate realiza conexiunea sigură de VPN. La fel, poți să alegi ce să facă aplicația când te conectezi la o rețea WiFi nouă și nesecurizată:

 • să ofere pornirea conexiunii VPN pe baza recomandărilor Kaspersky
 • să ofere întotdeauna pornirea conexiunii VPN
 • să pornească automat conexiunea VPN
 • să ignore rețelele de acest tip, fără pornirea conexiunii VPN
Reclamă

Prin apăsarea link-ului "Select Wi-Fi networks to treat as insecure" (Alege rețelele WiFi de a fi tratate ca nesecurizate) poți să definești ce rețele să fie considerate ca fiind nesecurizate, după cum se vede în imaginea de mai jos.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

În sfârșit, această opțiune îți mai permite să alegi un server VPN la care să se conecteze aplicația în aceste cazuri și să activezi o notificare ce apare dacă se realizează o conexiune automată.

Kaspersky Secure Conection are o singură opțiune suplimentară pe lângă protecția de bază prin VPN, ceea ce îți permite să configurezi conexiuni securizate automate pentru fiecare rețea WiFi în parte. Nu este mult, dar este util.

Setări avansate și configurare

Pe lângă opțiunea suplimentară de conectare automată la serverele VPN pe anumite rețele WiFi, Kaspersky Secure Connection nu mai are multe de oferit. În fereastra Settings (Setări) poți să optezi pentru lansarea automată a aplicației la pornirea calculatorului și, opțional, pentru conectarea automată la un server VPN când s-a pornit aplicația.

În plus, poți să te alături programului Kaspersky Security Network, ceea ce, teoretic, oferă protecție optimă pentru utilizatori. Mai există și un buton cu ajutorul căruia poți să restaurezi notificările ascunse.

Kaspersky Secure Connection nu are mult de oferit utilizatorilor avansați, deoarece nu prea are setări avansate de configurat, doar niște setări minime.

Performanță și viteză

Este bine de știut că singurul dezavantaj evident al oricărui serviciu VPN este viteza mai scăzută: deoarece nu te mai conectezi direct la internet, ci printr-un alt server, conexiunea ta va fi inevitabil mai lentă. Marea întrebare este: cu cât mai lentă? Pentru a verifica cât de mult a afectat Kaspersky Secure Connection viteza conexiunii noastre de internet am făcut câteva teste, folosind serviciul Speedtest.net.

Am folosit Kaspersky Secure Connection cu o conexiune rapidă de internet, care are o limită teoretică de 100 Mbps atât pentru descărcare (download), cât și pentru încărcare (upload). Captura de ecran de mai jos îți arată viteza măsurată de Speedtest înainte de a instala Kaspersky Secure Connection pe calculatorul nostru folosit pentru testare. Chiar dacă vitezele nu sunt egale cu limita maximă teoretică, ele sunt destul de aproape de 100 Mbps.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Apoi ne-am conectat cu Kaspersky Secure Connection la un server VPN apropiat, în Kiev, Ucraina. Aceasta a fost cel mai rapid server oferit de aplicație. În acest caz viteza de descărcare (download) a scăzut destul de mult, iar viteza de încărcare (upload) a scăzut și ea, la jumătate.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

E timpul să mergem puțin mai departe: am folosit un server care se află încă pe acest continent - Germania, Europa. Ambele viteze au mai scăzut, fiind cele mai mici viteze pe care le-am măsurat la un server VPN din Germania, până acum.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Am vrut să știm ce viteze vom avea dacă ne conectăm la un server pe un alt continent, în Statele Unite. Nu am avut parte de surprize, atât viteza de download cât și cea de upload au scăzut și mai mult, timpul de ping a crescut, dar conexiunea a fost utilizabilă. Iarăși, acestea sunt unele din cele mai mici viteze pe care le-am măsurat pe un server VPN din SUA.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

La final, ne-am dus pe capătul celălalt a lumii, deoarece Japonia este unul dintre cele mai îndepărtate puncte geografice față de România. Iarăși, fără surprize: ping-ul a crescut enorm, viteza de descărcare a scăzut până la 10 Mbps, iar cea de încărcare a fost în jur de 13 Mbps. Asta nu este foarte mult, dar încă este utilizabil pentru navigarea pe internet.

Kaspersky Secure Connection, VPN
Kaspersky Secure Connection, VPN

Ca și în cazul oricărui serviciu VPN, atât viteza de descărcare cât și cea de încărcare scade, deoarece nu mai suntem conectați în mod direct la internet. Din păcate, în testele noastre, Kaspersky Secure Connection a avut tendința de a avea viteze mai scăzute decât alți furnizori de soluții VPN testați de noi.

Reclamă

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Kaspersky Secure Connection nu necesită o configurare avansată și nici nu are multe setări de schimbat. Noi îți recomandăm să o configurezi în felul următor:

 • Implicit, aplicația pornește împreună cu calculatorul tău și se conectează la un server VPN. Dacă nu ai nevoie de asta, este posibil să vrei să oprești acest comportament. pentru a face pornirea sistemului de operare mai rapidă
 • Este recomandat să pornești aplicarea automată a regulilor generale de conectare la rețelele WiFi
 • Îți recomandăm să optezi pentru conectarea automată la VPN oricând te conectezi la o rețea WiFi nesecurizată

Cu toate că Kaspersky Secure Connection nu are multe setări de modificat, are câteva opțiuni care îți permit să o configurezi astfel încât să funcționeze aproape complet automat.

Pro și contra

Kaspersky Secure Connection are următoarele calități pozitive:

 • Oferă o interfață minimalistă și ușor de folosit
 • Are versiune gratuită și garanție de returnare a banilor
 • Kaspersky promite că traficul tău nu este înregistrat
 • Automatizarea conexiunilor securizate pe VPN este ușoară

Serviciul VPN are și niște dezavantaje:

 • Are un număr mic de servere VPN disponibile
 • Nu există o aplicație pentru dispozitive cu iOS
 • Serverele VPN oferite, sunt în general mai lente decât la alți furnizori
 • Nu se poate plăti cu Bitcoin și plățile nu vor fi anonime
 • Are puține setări avansate de oferit pentru utilizatori mai experimentați
Notă produs 3/5

Verdict

Kaspersky Secure Connection încearcă să fie foarte ușor de folosit și reușește foarte bine asta. Interfața este rapidă și ușor de înțeles, încât nimeni nu va avea probleme în a se familiariza cu ea. Mulțumită opțiunilor de automatizare, serviciul Kaspersky Secure Connection poate fi configurat astfel încât să se ocupe de conectarea la serverele VPN și securizarea conexiunilor WiFi. Totuși, are și niște dezavantaje importante, precum inexistența unei aplicații pentru dispozitive cu iOS, servere VPN mai lente decât cele oferite de competitori și un număr mai mic de servere VPN disponibile. Kaspersky Secure Connection este un produs VPN bun, foarte ușor de folosit și de configurat, dar alți furnizori vor oferi mai mult.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows