Review Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB: Memorii super-rapide!

Review Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB: Memorii super-rapide!
Rating

Memoria RAM DDR5 va înlocui încet, dar sigur, DDR4 și, deși prețurile pe care le-am văzut sunt încă destul de mari, vestea bună este că poți găsi module de memorie DDR5 în magazine. Kingston este una dintre companiile care se descurcă destul de bine pe această piață, cea mai bună memorie RAM DDR5 a lor de până acum fiind Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB. Am avut ocazia să o testez și să o folosesc o perioadă, iar în această recenzie, îți voi prezenta concluziile mele. Iată ce primești de la Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB:

Reclamă

Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB: Pentru cine este o alegere potrivită?

Cel mai rapid kit DDR5 RAM de la Kingston disponibil astăzi este o alegere excelentă pentru:

  • Gameri, precum și creatori de conținut, care își doresc și au nevoie de tot ce este mai bun
  • Oricine urmărește să construiască un computer foarte puternic
  • Posesorii de procesoare Intel Gen 12 care acceptă DDR5

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac cel mai mult la memoria RAM Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB:

Vezi prețul:
  • Oferă performanță de top, rulând la 6000 MT/s (MegaTransfers per Second)
  • DIMM-urile sunt prevăzute cu radiatoare cu profil mic, astfel încât nu vor afecta soluția de răcire a procesorului tău
  • Modulele sunt compatibile cu XMP 3.0 (Extreme Memory Profile), ceea ce facilitează configurarea și salvarea setărilor de overclock personalizate
  • Kingston oferă garanție pe viață acestui kit de memorie

Cât despre dezavantaje:

  • Sunt scumpe și puțini oameni își pot permite să construiască un computer nou cu acest kit de memorie
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB este cel mai rapid kit de memorie RAM pe care l-am testat și unul dintre cele mai bune de pe piață. Rulând la 6000 MT/s (MegaTransfers per Second), acesta reprezintă cel mai bun produs de memorie DDR5 oferit de companie. Cred că este o alegere excelentă pentru oricine, gamer sau nu, care dorește să construiască un calculator foarte puternic bazat pe un procesor puternic Intel Core Gen 12. Dacă-ți poți permite prețul său, îți recomand să-l achiziționezi fără ezitare.

Despachetarea modulelor de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB

Kitul de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB este ambalat într-o cutie mică și transparentă din plastic. Partea bună a acesteia este că poți vedea imediat modulele de memorie.

Ambalajul kitului Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB

Ambalajul kitului Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB

Pe partea din spate și pe abțibildul care leagă blisterul de plastic, poți să citești câteva detalii despre memoriile RAM DIMM și să le afli numărul serial, cel de produs, timingurile și voltajul.

Spatele cutiei

Spatele cutiei

Conținutul ambalajului se limitează la elementele esențiale - modulele RAM plus garanția și instrucțiunile de instalare - dar primești și un mic autocolant Kingston Fury.

Despachetarea lui Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB

Despachetarea lui Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB

Despachetarea modulelor de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB este foarte simplă.

Reclamă

Design și specificații hardware

Kitul de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB este format din două module de câte 16 GB. Cu o viteză de 6000 MT/s, aceasta este cea mai rapidă din gama Kingston Fury Beast DDR5, care include și alte trei versiuni cu viteze de 5600 MT/s, 5200 MT/s și 4800 MT/s. Am analizat-o de fapt pe cea din urmă aici: Review Kingston Fury Beast DDR5-4800: Rapid și furios!.

În ceea ce privește designul și calitatea de construcție a kitului de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB, modulele de memorie RAM folosesc radiatoare metalice cu profil mic, care au un aspect profesional. După cum poți vedea în imaginea următoare, ambele DIMM-uri sunt negre, iar singurul lucru scris pe ele este Kingston Fury Beast cu fonturi elegante. Dacă nu ești fanul calculatoarelor complet negre și îți plac luminile strălucitoare, trebuie să știi că este disponibilă și o versiune RGB.

Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB montat într-un PC

Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB montat într-un PC

Pentru a funcționa corect, modulele de memorie RAM DDR5-6000 necesită un voltaj standard de 1,35 volți și au o latență CAS implicită de 40. Timingurile lor extinse sunt 40-40-40-40-80 (CL-tRCD-tRP-tRAS).

Detalii despre RAM afișate de CPU-Z

Detalii despre RAM afișate de CPU-Z

Modulele de memorie RAM sunt compatibile cu XMP 3.0 (Extreme Memory Profile), ceea ce îți permite să le setezi cu ușurință frecvența și timingurile. Din start, există trei profiluri XMP pe module, DDR5-6000 fiind primul și cel mai rapid dintre ele. Celelalte două profiluri îți permit să setezi modulele de memorie RAM pentru a rula la 5600 sau 4800 MHz. Iar pe lângă cele implicite, poți salva și două profiluri XMP 3.0 personalizate, cu timingurile dorite. Acest lucru poate fi foarte util dacă intenționezi să faci overclock la memoria RAM.

Kingston Fury Beast DDR5-6000 acceptă XMP 3.0

Kingston Fury Beast DDR5-6000 acceptă XMP 3.0

Dacă vrei să citești mai multe despre specificațiile tehnice sau dacă vrei să le cumperi direct de la producător, vizitează pagina oficială a acestora: Kingston Fury Beast DDR5.

Reclamă

Experiența de utilizare a modulelor de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB

Am folosit și am testat modulele de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

Puteți vedea mai multe detalii despre hardware-ul folosit în următoarea imagine.

Detalii despre calculatorul utilizat pentru a testa memoria RAM

Detalii despre calculatorul utilizat pentru a testa memoria RAM

Utilizarea unui astfel de kit de memorie de top a fost, evident, o experiență extraordinară. Rutina mea zilnică pe calculator este destul de simplă: navighez pe internet (în principal pentru a aduna informații) și scriu. După cum îți poți imagina, 32 GB de memorie RAM rapidă sunt mai mult decât suficienți pentru astfel de activități. Chiar și atunci când aveam zeci de file deschise în Microsoft Edge, browserul meu preferat din prezent, câteva documente Microsoft Word în curs de editare, muzică în desfășurare etc., cantitatea de memorie liberă era în continuare uriașă.

Utilizarea memoriei în timpul activității normale

Utilizarea memoriei în timpul activității normale

Seara, îmi place să mă joc un joc sau două timp de aproximativ o oră. Modulele de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB au funcționat perfect și în timpul jocurilor. Nu am întâlnit nicio eroare sau ecrane albastre, capacitatea lor a fost în continuare mai mult decât suficientă chiar și în jocuri solicitante, precum Far Cry 6, iar modulele DIMM nu au părut să se încălzească excesiv.

Utilizarea RAM în Far Cry 6, un joc solicitant

Utilizarea RAM în Far Cry 6, un joc solicitant

După părerea mea, Kingston Fury Beast DDR5-6000 de 32 GB este un kit de memorie excelent, care oferă performanțe de top și o capacitate mai mult decât suficientă pentru toate aplicațiile sau jocurile pe care le folosești sau le joci.

Performanțe în benchmarkuri

Pentru a vedea mai bine cât de rapide sunt modulele de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB, am rulat câteva benchmarkuri, începând cu Cache & Memory Benchmark din AIDA64. După cum poți vedea în imaginea următoare, modulele DIMM au reușit să susțină niște viteze extraordinare. Kitul a măsurat o viteză de citire de aproximativ 93 GB/s, o viteză de scriere de aproximativ 83 GB/s și o viteză de copiere a datelor de 84 GB/s!

Rezultate benchmark în AIDA64 Cache & Memory

Rezultate benchmark în AIDA64 Cache & Memory

Apoi, am rulat PassMark’s PerformanceTest. În testele sale Memory Mark, Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB a obținut 3822 de puncte, ceea ce îl plasează peste 97% din toate memoriile RAM testate vreodată cu benchmarkul PerformanceTest.

Rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

Rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

Am continuat cu UserBenchmark, unde modulele de memorie RAM Kingston testate au fost clasificate ca Outstanding (Remarcabile) cu un scor de 198% și performanță peste așteptări.

Rezultate benchmark în UserBenchmark

Rezultate benchmark în UserBenchmark

Nu în ultimul rând, am rulat și PCMark 10. Aceasta este o serie de teste care urmăresc să măsoare performanța generală a calculatorului pe care îl rulezi. Include teste pentru navigarea pe internet, editarea fotografiilor, lucrul cu aplicații de birou, chat și așa mai departe. Placa video pe care am avut-o este destul de veche, iar acest lucru a afectat cu siguranță scorul final compilat de PCMark 10. Cu toate acestea, calculatorul de test care a folosit modulele de memorie Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB a obținut un scor uriaș de 9178 points. Conform benchmarkului, acest PC este mai bun decât 99% dintre toate celelalte calculatoare testate cu el!

Rezultate benchmark în PCMark10

Rezultate benchmark în PCMark10

Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB sunt în mod clar module de memorie RAM de înaltă calitate. Benchmarkurile pe care le-am rulat arată că sunt incredibil de rapide, ceea ce le face o alegere excelentă atât pentru gameri, cât și pentru profesioniști și entuziaști ai PC-urilor.

Intenționezi să cumperi modulele Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB RAM?

Acum știi mai multe despre Kingston Fury Beast DDR5-6000 32GB RAM. Știi ce are de oferit și știi că este foarte rapidă. Vrei să cumperi un kit pentru calculatorul tău de gaming? Intenționezi să îți îmbunătățești calculatorul folosindu-l? Sunt curios, așa că, dacă nu te superi, spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows