Review SSD Kingston Fury Renegade: Stocare high-end pentru entuziaști

Review SSD Kingston Fury Renegade: Stocare high-end pentru entuziaști
Rating

Kingston continuă să ne uimească cu dispozitivele de stocare extrem de rapide pe care le creează. Ultimul, analizat în acest articol, se numește Fury Renegade, iar specificațiile sale tehnice sunt incredibile. Teoretic, acest SSD poate citi datele secvențial la o viteză de 7,3 GB/s! Iar scrierea se face la o viteză de până la 7 GB/s! Dacă-ți dorești stocare ultraperformantă, atunci acest SSD ar putea fi cel pe care-l cauți. Citește mai departe pentru a afla ce performanțe reale poți obține de la el:

Reclamă

Kingston Fury Renegade SSD: Pentru cine este o alegere potrivită?

SSD-ul Kingston Fury Renegade este o alegere excelentă pentru:

  • Gameri, profesioniști și entuziaști care vor stocare ultra-rapidă
  • Oricine-și dorește o unitate de stocare solid-state robustă și durabilă
  • Utilizatorii care au calculatoare rapide cu PCI-Express 4.0

Pro și contra

Iată ce-mi place cel mai mult la SSD-ul Kingston Fury Renegade:

Vezi prețul:
  • Este cel mai rapid SSD pe care l-am testat vreodată
  • Se bazează pe un controler Phison rapid și fiabil
  • Folosește memorie flash 3D TLC NAND, ceea ce înseamnă o durabilitate mare
  • Radiatorul este subțire și menține SSD-ul rece în toate situațiile
  • Unitatea de stocare solid-state beneficiază de o garanție de cinci ani

Singurul dezavantaj, după părerea mea, este faptul că prețul SSD-ului Kingston Fury Renegade este destul de piperat.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

După ce am folosit și testat Kingston Fury Renegade, pot spune cu sinceritate că aceasta este cea mai bună unitate de stocare solid-state pe care am ținut-o vreodată în mâini. Sau mai degrabă, în interiorul calculatorului meu. 🙂 Vitezele sale de citire și scriere sunt peste așteptări, oferind performanțe ridicate în orice tip de activitate. Fie că este vorba de lucruri simple, cum ar fi munca de birou, sau de sarcini solicitante, cum ar fi editarea video sau jocurile, Kingston Fury Renegade poate face față cu ușurință la orice. Așadar, da, dacă ești în căutarea unei unități solid-state NVMe PCIe 4.0 de top și dacă banii nu reprezintă o problemă, îți recomand călduros Kingston Fury Renegade.

Design și specificații hardware

Kingston Fury Renegade este o unitate solid-state M.2 NVMe premium, concepută pentru a oferi performanțe de top. Compania spune că a fost făcută „pentru gameri, entuziaști și utilizatori high-power”. Disponibilă la capacități de până la 4 TB, unitatea solid-state drive folosește un controler NVMe 1.4 PCI Express Generation 4.0 x4 și 3D TLC NAND, promițând să atingă viteze incredibil de mari, în special când vine vorba de operațiuni secvențiale de citire/scriere.

Conform Kingston, modelele de 4 TB și 2 TB (cel pe care l-am testat) au o viteză maximă de citire secvențială de 7300 MB/s și o viteză de scriere secvențială de până la 7000 MB/s. În ceea ce privește vitezele aleatorii de citire/scriere 4K, SSD-ul poate realiza până la 1.000.000 IOPS (Input/Output Operations per Second)!

Modelele de capacitate mai mică, 512 GB și 1024 GB, au aceleași viteze de citire secvențială de top, dar vitezele de scriere sunt puțin mai mici: 3900 MB/s și, respectiv, 6000 MB/s. Vitezele aleatorii de citire/scriere 4K sunt, de asemenea, ușor mai scăzute. Modelul de 512 GB promite până la 450.000/900.000 IOPS, în timp ce cel de 1 TB poate ajunge până la 900.000/1.000.000.000 IOPS.

Informații despre SSD-ul Kingston Fury Renegade

Informații despre SSD-ul Kingston Fury Renegade

Pentru a proteja unitatea de stocare solid-state de daunele provocate de căldură, Kingston a echipat Fury Renegade cu un radiator discret din aluminiu cu grafen. În teorie, SSD-ul poate rezista la temperaturi de funcționare de până la 70 de grade Celsius. Însă, după cum vei vedea mai târziu în această recenzie, nu a atins o temperatură atât de ridicată în calculatorul meu de test, nici măcar după ce l-am solicitat timp de zeci de minute.

SSD-ul Kingston Fury Renegade

SSD-ul Kingston Fury Renegade

Deoarece unitatea utilizează memorie 3D TLC NAND, nu numai că poate avea capacități de stocare generoase, dar poate fi și eficientă din punct de vedere energetic. Consumul maxim de energie este de 10,2 wați pe modelul de 4 TB, scăzând la 9,9 W pentru modelul de 2 TB, 6,3 W pentru versiunea de 1 TB și doar 4,1 W pentru ediția de 500 GB. În plus, tipul robust de memorie flash le permite celor de la Kingston să acopere unitatea de stocare solid-state cu o garanție de cinci ani.

Partea din spate a SSD-ului Kingston Fury Renegade

Partea din spate a SSD-ului Kingston Fury Renegade

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, câteva detalii despre dimensiune și greutate, deoarece acest lucru este important pentru cei ce intenționează să monteze SSD-ul într-un laptop sau într-un calculator small-form factor (SFF). Kingston Fury Renegade folosește factorul de formă M.2 2280; cu alte cuvinte, măsoară 80 mm × 22 mm. Modelele de 4 TB și 2 TB cântăresc doar 9,7 grame, în timp ce versiunile de 1 TB și 512 GB cântăresc chiar mai puțin: 7 grame.

Dacă dorești să afli toate specificațiile tehnice ale acestei unități de stocare solid-state, vizitează Kingston Fury Renegade SSD.

Designul și specificațiile unității de stocare solid-state Kingston Fury Renegade prezintă un dispozitiv creat pentru performanțe revoluționare. Este cu siguranță unul dintre cele mai rapide SSD-uri pe care le poți achiziționa în prezent. Să vedem acum cum este să îl folosim în lumea reală și apoi ce poate face în benchmarkuri.

Reclamă

Experiența de utilizare a SSD-ului Kingston Fury Renegade

Am folosit și testat SSD-ul Kingston Fury Renegade pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

De reținut că am folosit unitatea Kingston Fury Renegade de 2 TB ca unitate de stocare principală într-un PC cu Windows 11. SSD-ul secundar, folosit pentru testele de copiere, a fost un Kingston KC3000 de 2 TB, care este aproape la fel de rapid ca și cel Fury Renegade.

În primul rând, am vrut să știu cât spațiu de stocare poți obține cu adevărat de la SSD-ul Kingston Fury Renegade de 2 TB. După cum poți vedea în următoarea imagine, Windows 11 raportează că unitatea solidă de 2 TB, odată partiționată și formatată folosind sistemul de fișiere NTFS, oferă 1,81 TB de spațiu.

Spațiul de stocare pe SSD-ul Kingston Fury Renegade

Spațiul de stocare pe SSD-ul Kingston Fury Renegade

În continuare, am vrut să văd cât de rapid este SSD-ul Kingston Fury Renegade atunci când copiem fișiere pe și de pe el. Pentru a face acest lucru, am folosit un fișier ISO cu Windows 11, care avea o dimensiune de 5,2 GB. Copierea fișierului pe unitatea de stocare a fost extrem de rapidă, atingând o viteză maximă de aproximativ 3,40 GB/s!

Copierea unui fișier mare pe SSD-ul Kingston Fury Renegade

Copierea unui fișier mare pe SSD-ul Kingston Fury Renegade

De asemenea, mutarea aceluiași fișier ISO de 5,2 GB de pe Kingston Fury Renegade pe unitatea Kingston KC3000 a fost realizată cât ai clipi. A depășit 3,20 GB pe secundă!

Copierea unui fișier mare de pe Kingston Fury Renegade pe SSD-ul KC3000

Copierea unui fișier mare de pe Kingston Fury Renegade pe SSD-ul KC3000

Un alt lucru important din perspectiva experienței utilizatorului, cel puțin în opinia mea, este timpul de pornire a Windows 11. De aceea, am folosit și BootRacer pentru a măsura timpul mediu de pornire atunci când am pornit Windows 11 de pe SSD-ul Kingston Fury Renegade. Așa cum era de așteptat, și acesta este foarte rapid: calculatorul meu de test a avut nevoie de doar aproximativ 16 secunde pentru ca Windows 11 Pro să fie gata de utilizare.

Timpii de pornire folosind SSD-ul Kingston Fury Renegade

Timpii de pornire folosind SSD-ul Kingston Fury Renegade

Testele simple pe care le-am făcut au demonstrat că unitatea Kingston Fury Renegade oferă performanțe excelente în activitățile zilnice.

Dar cum rămâne cu cele mai solicitante? Pentru asta, am realizat câteva benchmarkuri pentru unități, despre care poți citi mai multe în secțiunea următoare.

Reclamă

Performanțe în benchmarkuri

Am început cu CrystalDiskMark, probabil cel mai popular benchmark de unități de stocare. Aplicația testează cu precizie vitezele secvențiale și aleatorii de citire/scriere pentru SSD-uri. Kingston Fury Renegade a reușit să atingă niște rezultate remarcabile, unele aproape de specificațiile oficiale, iar altele peste vitezele promise. După cum poți vedea în următoarea imagine, vitezele secvențiale de citire și scriere au atins aproape 7000 MB/s, în timp ce vitezele aleatorii au fost considerabil mai mari decât cele 1.000.000 IOPS prezentate de Kingston.

Rezultatele din benchmarkurile CrystalDiskMark

Rezultatele din benchmarkurile CrystalDiskMark

În System Drive Benchmark de la PCMark, unitatea de stocare Kingston Fury Renegade solid-state a obținut un scor de 3037. Este un scor foarte mare care, probabil, ar fi putut fi și mai mare dacă nu am fi folosit unitatea SSD ca unitate de sistem în Windows 11.

Rezultalele în Full System Drive Benchmark de la PCMark 10

Rezultalele în Full System Drive Benchmark de la PCMark 10

Al treilea benchmark pe care l-am rulat a fost BlackMagic Disk Speed Test. Face parte dintr-o suită de software destinată capturării și prelucrării fișierelor video. Acest lucru înseamnă că este ideal pentru a testa rapiditatea unei unități solid-state în sarcini de lucru solicitante care implică lucrul cu fișiere foarte mari. După cum poți vedea în următoarea imagine, SSD-ul Kingston Fury Renegade reușește să ofere viteze foarte mari atât la scriere, cât și la citire de date, peste 5 GB/s și, respectiv, aproximativ 4,8 GB/s!

Rezultate benchmark în Blackmagic

Rezultate benchmark în Blackmagic

Nu în ultimul rând, un cuvânt despre temperaturi, deoarece căldura este principalul inamic al oricărui tip de dispozitiv electronic, inclusiv al memoriei flash, cum este cea care se găsește în unitățile solid-state. Am rulat System Stability Test de la AID64 pentru a solicita SSD-ul Kingston Fury Renegade, iar după 45 de minute, cea mai mare temperatură înregistrată a fost de 49 de grade Celsius. Nu este mult și reprezintă un rezultat excelent pentru o unitate de stocare solid-state atât de rapidă.

Temperaturile atinse de SSD-ul Kingston Fury Renegade

Temperaturile atinse de SSD-ul Kingston Fury Renegade

Pot spune că Kingston Fury Renegade este cea mai rapidă unitate de stocare solid-state pe care am testat-o vreodată. Performanțele pe care le oferă sunt foarte ridicate, cu viteze de citire și scriere extrem de impresionante. Există foarte puține alternative pe piață care să poată concura cu aceasta.

Software inclus

Kingston oferă o aplicație simplă SSD toolbox pentru toate unitățile solid-state pe care le fabrică, inclusiv pentru SSD-ul Fury Renegade. Aceasta este utilă dacă vrei să verifici starea de sănătate a unității tale solid-state sau să-i actualizezi firmware-ul.

Kingston SSD Manager

Kingston SSD Manager

Pe lângă software-ul toolbox, Kingston îți oferă și o licență pentru Acronis True Image HD pentru fiecare SSD pe care-l achiziționezi. Acesta îți permite să clonezi o unitate de stocare veche pe noua unitate solid-state pe care ai cumpărat-o, ajutându-te să migrezi rapid și ușor către noul SSD. Este cu siguranță util dacă nu vrei să-ți petreci timpul reinstalând Windows.

Acronis True Image OEM

Acronis True Image OEM

Îmi place că Kingston oferă un software util de clonare a unităților și apreciez faptul că oferă și o aplicație care te ajută să monitorizezi cu ușurință starea de sănătate a SSD-ului tău Fury Renegade.

Ai adăugat SSD-ul Kingston Fury Renegade pe lista ta de cumpărături?

Acum știi că Kingston Fury Renegade este extrem de rapid și că puține alte unități solid-state pot concura cu acesta. A reușit unitatea Kingston să ajungă pe lista ta de cumpărături? Sau ai cumpărat-o deja? Folosește secțiunea de comentarii pentru a-mi adresa orice întrebare.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows