Review Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB: Pentru AMD & Intel!

Review Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB: Pentru AMD & Intel!
Rating

Procesoarele Ryzen 7000 de la AMD sunt deja aici, iar cea de-a 13-a generație de procesoare Intel este la un pas de lansare. Pentru a fi pe măsura performanțelor pe care le oferă acestea, apar și noi module de memorie DDR5. Unele dintre cele mai interesante sunt produse de Kingston, iar astăzi îl voi analiza pe cel numit Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB (număr de referință KF560C36BBEAK2-32). Având o viteză maximă de 6000 MT/s (MegaTransferuri pe secundă), timinguri excelente și compatibilitate atât cu profilurile XMP de la Intel, cât și cu noile profiluri EXPO de la AMD, acest kit de memorie RGB ar putea fi ceea ce-ți dorești pentru următorul tău build. Dacă ești curios, iată ce ar trebui să știi despre el:

Reclamă

IMPORTANT: De-a lungul acestei recenzii, vei vedea că mă voi referi la acest kit de memorie folosind două nume: Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB sau Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32. Primul nume este denumirea de marketing a acestui produs, iar cel de-al doilea este numărul de referință folosit pentru a identifica kitul specific de 32 GB cu două module pe care l-am testat. În magazine, numele de marketing este folosit mai frecvent, iar numele de referință variază în funcție de capacitatea kitului (8 GB, 16 GB, 32 GB și așa mai departe) și de faptul că este vorba de un kit cu două module sau de un singur modul.

Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest kit de memorie RAM DDR5 este o alegere excelentă pentru:

  • Gamerii și creatorii de conținut digital care au nevoie și își doresc tot ce e mai bun
  • Oricine dorește să construiască un calculator foarte puternic
  • Posesorii de procesoare AMD Ryzen 7000 sau Intel de generația a 12-a compatibile cu DDR5

Pro și contra

Iată ce ne recomandă kitul Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB:

Vezi prețul:
  • Poate funcționa la o viteză foarte mare de 6000 MT/s (MegaTransferuri pe secundă)
  • Compatibil atât cu profilurile de memorie AMD EXPO, cât și cu Intel XMP 3.0
  • Radiatoare RGB care arată elegant
  • Garanție pe viață

Pe de altă parte, acest kit de memorie este destul de scump (dar la fel este orice kit DDR5). Asta înseamnă că nu mulți utilizatori și-l pot permite.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB este unul dintre cele mai bune kituri de memorie pe care le poți cumpăra astăzi. Oferind performanțe de top la viteze mari și timinguri excelente, este un accesoriu ideal pentru orice calculator desktop puternic, dotat cu ultima generație de procesoare AMD sau Intel. Dacă vrei să construiești un PC high-end pentru jocuri sau trebuie să lucrezi la nivel profesional în aplicații CAD sau în randare video, chiar nu poți da greș cu un kit de memorie Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB. Îl recomand călduros tuturor celor care și-l pot permite!

Despachetarea modulelor de memorie Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB (număr de referință KF560C36BBEAK2-32)

Kitul de memorie vine într-un blister mic din plastic. Deoarece este complet transparent, poți vedea imediat cum arată modulele.

Ambalajul pentru Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB este simplu și practic

Ambalajul pentru Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB este simplu și practic

Abțibildul care fixează blisterul este plin de detalii despre memoria RAM, oferind toate informațiile esențiale privind viteza, timingurile și voltajul modulelor.

Partea din spate a blisterului

Partea din spate a blisterului

În interiorul blisterului, găsești cele două module de memorie, împreună cu un mic abțibild Kingston Fury și garanția, plus instrucțiunile de instalare.

Despachetarea lui Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB

Despachetarea lui Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB

Despachetarea modulelor de memorie Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32 este rapidă și simplă.

Reclamă

Design și specificații hardware

Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB este un kit cu două module DDR5 de 16 GB, care rulează la o viteză maximă de 6000 MT/s. Atunci când rulează la viteză maximă, memoria RAM are un voltaj de 1,35 volți, oferind o latență CAS (sau CL pe scurt) de 36 și timinguri tRCD-tRP-tRAS de 38-38-80.

Specificațiile tehnice din CPU-Z despre Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB

Specificațiile tehnice din CPU-Z despre Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB

Viteza de 6000 MT/s și timingurile rapide sunt ușor de setat, indiferent de platforma pe care o folosești: AMD sau Intel. Acest lucru se datorează faptului că acest kit de memorie RAM este compatibil atât cu noile profiluri de overclocking de memorie EXPO de la AMD, cât și cu XMP de la Intel. Când accesezi UEFI-ul calculatorului tău, vei descoperi că există de fapt două profiluri EXPO și două profiluri XMP. Pentru a seta memoria RAM să funcționeze la 6000 MT/s, asigură-te că selectezi primul profil: fie EXPO 1, fie XMP 1. Profilurile secundare vor seta viteza modulelor de memorie la DDR5-5600.

Acest kit de memorie acceptă atât AMD EXPO, cât și Intel XMP

Acest kit de memorie acceptă atât AMD EXPO, cât și Intel XMP

În ceea ce privește designul și construcția, stickurile de memorie Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32 sunt prevăzute cu capace RGB în partea superioară și măsoară 42,23 milimetri în înălțime. Pe lângă faptul că se aprind în orice culoare dorești, radiatoarele cu leduri RGB de pe partea superioară a modulelor poartă, în plus, și sigla FURY a Kingston.

Iluminarea RGB arată excelent

Iluminarea RGB arată excelent

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre specificațiile tehnice, iată linkul către pagina web oficială: Kingston Fury Beast DDR5.

Reclamă

Experiența de utilizare a modulelor de memorie Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB

Am folosit și am testat aceste module de memorie pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

Poți vedea mai multe detalii despre hardware-ul folosit în această imagine:

Configurația hardware a PC-ului folosit pentru testare

Configurația hardware a PC-ului folosit pentru testare

Cât timp am avut modulele Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32, le-am folosit în calculatorul de mai sus, atât pentru benchmarkurile de care aveam nevoie în câteva recenzii, dar și pentru sarcinile mele zilnice. Acestea din urmă includ navigarea pe internet în zeci de file, scrisul, redarea de muzică și vizionarea ocazională de videoclipuri. Memoria RAM s-a comportat întotdeauna excelent, atât pentru astfel de sarcini simple, cât și atunci când am rulat teste solicitante sau când m-am jucat.

Utilizarea memoriei detaliată de Task Manager în Windows 11

Utilizarea memoriei detaliată de Task Manager în Windows 11

Vorbind de jocuri, memoria Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32 GB este mai mult decât suficientă din punct de vedere al cantității și al vitezei. Chiar și atunci când m-am jucat, nu a fost nevoie de fapt decât de aproximativ jumătate din memoria RAM.

Utilizarea RAM în Horizon Zero Dawn

Utilizarea RAM în Horizon Zero Dawn

Memoria Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB oferă performanțe excelente în orice tip de situație, iar 32 GB sunt mai mult decât suficienți pentru orice tip de sarcină, inclusiv pentru jocuri solicitate. Doar profesioniștii, precum editorii video, ar putea avea nevoie de mai mult.

Performanțe în benchmarkuri

Pentru a-ți face o idee mai bună despre cât de rapide sunt modulele de memorie Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32, am rulat o serie de benchmarkuri. În primul rând, Cache & Memory Benchmark din AIDA64, unde am obținut rezultate excelente, chiar dacă aplicația nu este încă actualizată pentru a accepta procesorul AMD Ryzen 9 7950X: viteza de citire măsurată a fost de aproximativ 73 GB/s, viteza de scriere de 76 GB/s, iar viteza de copiere a datelor de aproape 68 GB/s.

Rezultate benchmark în AIDA64 Cache & Memory

Rezultate benchmark în AIDA64 Cache & Memory

În continuare, am rulat testele Memory Mark oferite de PassMark’s PerformanceTest. Aici, au obținut un scor uriaș de 3922 de puncte. Conform clasamentului din aplicație, acest scor este mai bun decât 98% din toate memoriile RAM testate vreodată de PassMark.

Rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

Rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

Al treilea benchmark pe care l-am rulat a fost UserBenchmark. Acesta nu avea suficiente mostre ale aceleiași memorii RAM în baza de date, dar a spus totuși că modulele de memorie sunt excepționale - Outstanding.

Rezultate benchmark în UserBenchmark

Rezultate benchmark în UserBenchmark

Iar cea de-a patra și ultima aplicație de benchmarking pe care am folosit-o a fost PCMark 10. Aceasta rulează teste multiple și repetate, concepute pentru a evalua performanța generală a calculatorului tău. Testele abordează navigarea pe internet, editarea fotografiilor, lucrul cu aplicațiile de birou, chat etc. Folosind modulele de memorie Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32, puternicul calculator pe care l-am asamblat a obținut un scor extraordinar de nici mai mult, nici mai puțin de 9104 puncte. Conform PCMark 10, este mai bun decât 99% dintre toate celelalte calculatoare desktop și laptopuri din lume în acest moment.

Rezultate benchmark în PCMark10

Rezultate benchmark în PCMark10

Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 este un produs de top, indiferent cum l-ai privi. S-a dovedit a fi extrem de rapid în toate testele, ceea ce înseamnă că este o alegere excelentă pentru oricine dorește să construiască un calculator puternic bazat pe cele mai recente procesoare AMD sau Intel. Indiferent dacă ești gamer sau un profesionist care are nevoie de performanțe de top, nu ai cum să dai greș cu el.

Intenționezi să cumperi modulele Kingston Fury Beast RGB DDR5-6000 32GB?

Acum știi mai multe despre memoria Kingston Fury KF560C36BBEAK2-32 RGB și despre ce poate face aceasta. O vei lua în considerare pentru următorul tău calculator? Ce-ți place cel mai mult la ea? Este suportul pentru profilurile de memorie EXPO de la AMD un criteriu pentru alegerea ta? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows