Review ADATA XPG Lancer DDR5-5200 RAM: Pentru Intel Generația 12!

Review ADATA XPG Lancer DDR5-5200 RAM: Pentru Intel Generația 12!
Rating

Odată cu lansarea generației a 12-a de procesoare de la Intel, cunoscută și sub numele de cod Alder Lake, tot mai mulți producători lansează module de memorie DDR5 noi-nouțe. ADATA este unul dintre aceștia, iar în ultimele săptămâni, am testat cele mai noi module de memorie DDR5 ale acestora: XPG Lancer DDR5-5200 RAM. Cu o viteză de 5200MHz și un preț rezonabil, aceste plăcuțe de memorie promit să fie o alegere excelentă pentru gameri și utilizatorii ce vor să construiască calculatoare puternice. Vrei să știi mai multe despre XPG Lancer DDR5-5200 RAM? Citește această recenzie pentru a afla cât de bine se descurcă atât în viața reală, cât și în benchmarkuri:

Reclamă

XPG Lancer DDR5-5200 RAM: Pentru cine este o alegere potrivită?

XPG Lancer DDR5-5200 RAM este o alegere excelentă pentru:

  • Gamerii ce vor RAM modern și rapid DDR5
  • Creatorii de conținut și profesioniștii ce construiesc calculatoare bazate pe procesoare Intel Alder Lake
  • Cei ce nu sunt fani iluminare RGB și își doresc module de memorie negre sau albe care să arate foarte bine

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de menționat despre XPG Lancer DDR5-5200 RAM:

Vezi prețul:
  • Performanță de top, viteză mare și timpi de acces buni
  • Calitate excelentă a construcției
  • Radiatoarele pentru disiparea căldurii arată bine
  • Disponibilitate în variantele negru sau alb
  • Preț rezonabil, mai bun decât cel al majorității produselor concurente

După părerea noastră, nu există aspecte negative remarcabile la această memorie RAM.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

XPG Lancer DDR5-5200 RAM este o alegere grozavă pentru oricine vrea să achiziționeze module de memorie moderne. Performanțele și calitatea construcției sunt excelente, iar prețul este rezonabil. Indiferent dacă ești gamer, creator de conținut sau vrei pur și simplu să construiești un calculator performant bazat pe un nou procesor Intel Core din generația a 12-a, memoria XPG Lancer DDR5-5200 RAM ar trebui să fie pe lista ta de opțiuni.

Despachetarea XPG Lancer DDR5-5200

Modulele RAM XPG Lancer DDR5-5200 sunt livrate în cutii dreptunghiulare relativ mici. Pe partea din față a cutiei roșii, poți vedea o imagine a modulului RAM și, dacă vrei să-l vezi în realitate, îl poți întrezări prin decupajul de pe partea din spate a ambalajului.

Cutia folosită pentru XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Cutia folosită pentru XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Pe lângă imagine, marcă și capacitate, ADATA a tipărit și niște detalii despre specificațiile tehnice ale memoriei RAM. În cutie, singurul lucru pe care-l găsești este modulul de memorie, așezat într-o cutie de plastic concepută pentru a-l proteja.

Reclamă

Design și specificații hardware

XPG Lancer DDR5-5200 RAM se vinde în module de 16GB. Am primit în teste două module, reprezentând un total de 32GB (2 x 16GB). Plăcuțele RAM sunt acoperite de sticks sunt acoperite de radiatoare frumoase negre. Însă ADATA vinde aceste DIMM-uri și cu radiatoare albe, dacă vrei să construiești un calculator de gaming complet alb. 🙂 În plus, deși modulele pe care le-am testat nu au iluminare RGB, XPG oferă și o variantă a lor cu această opțiune: XPG LANCER RGB DDR5 DRAM Module.

Modulele XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Modulele XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Plăcuțele XPG Lancer DDR5-5200 RAM sunt, evident, module DDR5 cu o viteză promovată de de 5200MHz. Funcționează la un voltaj de 1,25V, iar timpii de acces au următoarele valori: latență CAS de 38, tRCD (RAS to CAS Delay) 38, tRP (RAS Precharge) 38, tRAS (Cycle Time) 76. În plus, au și on-die ECC (error-correcting code), care oferă stabilitate și fiabilitate sporite.

Detalii afișate de CPU-Z

Detalii afișate de CPU-Z

XPG Lancer DDR5-5200 RAM de la ADATA oferă suport pentru Intel XMP 3.0, ceea ce înseamnă că este extrem de ușor de configurat în UEFI (BIOS). Tot ce trebuie să faci este să activezi singurul profil XMP disponibil cu aceste plăcuțe RAM.

Profilul XMP pentru XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Profilul XMP pentru XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Dacă vrei mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile tehnice, mergi la pagina web oficială: XPG Gaming DRAM LANCER DDR5 | XPG (adata.com).

Reclamă

Utilizarea modulelor XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Am folosit și am testat XPG Lancer DDR5-5200 RAM într-un calculator desktop cu următoarea configurație:

Iată mai multe detalii despre componentele hardware pe care le-am folosit:

Detalii hardware pentru PC-ul folosit la testarea lui XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Detalii hardware pentru PC-ul folosit la testarea lui XPG Lancer DDR5-5200 RAM

Deși modulele de memorie au fost vândute separat, nu am avut probleme cu rularea lor în modul dual-channel.

În activitățile zilnice obișnuite, memoria RAM funcționează excelent și, după cum vezi în captura de ecran de mai jos, Windows 11, împreună cu cele 20 și ceva de file deschise în Microsoft Edge, nu a avut nevoie de mai mult de 9GB din totalul de 32GB de RAM. Și, dacă te gândești la gaming, ar trebui să știi că nu prea există jocuri care să necesite atât de mult RAM (32GB) - 16GB sunt suficienți.

Detalii despre utilizarea memoriei, afișate în Managerul de activități

Detalii despre utilizarea memoriei, afișate în Managerul de activități

XPG Lancer DDR5-5200 RAM pare o alegere excelentă pentru oricine vrea să construiască un calculator nou-nouț bazat pe un procesor Intel Alder Lake din generația a 12-a.

Performanțe în benchmarkuri

Ce ar fi un review fără benchmarkuri? Cum ai putea să evaluezi cât de bune sunt componentele hardware ca aceste plăcuțe RAM? Nu ai putea! 🙂 Din acest motiv, am supus XPG Lancer DDR5-5200 și câtorva teste. Iată ce am aflat:

Primul benchmark pe care l-am folosit a fost Cache & Memory din AIDA64, iar rezultatele memoriei RAM testate sunt destul de impresionante: viteza de citire este 77090 MB/s, viteza de scriere este și mai mare - 74229 MB/s - iar viteza de copiere este 70905 MB/s. Latența măsurată este 80,5 nanosecunde, un rezultat excelent având în vedere că modulele RAM rulează la 5200 MHz.

AIDA64 Cache & Memory Benchmark

AIDA64 Cache & Memory Benchmark

Apoi, am trecut la benchmarkul Memory Mark de la PassMark PerformanceTest. Scorul obținut cu XPG Lancer DDR5-5200 RAM a fost 3415 de puncte. Conform clasamentelor PassMark, asta înseamnă că această memorie RAM este mai bună decât 87% din toate modulele RAM testate.

Testele PassMark Memory Mark

Testele PassMark Memory Mark

Am continuat cu UserBenchmark, un program de benchmarking cunoscut, ce sacrifică oarecum testarea aprofundată pentru timpi de rulare mai rapizi. Plăcuțele noastre RAM au obținut un scor de 167% și verdictul Outstanding (Extraordinar).

Rezultatul testelor în UserBenchmark

Rezultatul testelor în UserBenchmark

La sfârșit, am rulat și PCMark 10, o suită mai complexă de benchmarkuri concepută pentru a evalua performanța generală a calculatorului. Folosind XPG Lancer DDR5-5200 RAM, PC-ul nostru de test a obținut un scor de 7072 de puncte. În clasamentul PCMark 10, asta plasează calculatorul în top 9%, mai rapid decât 91% dintre toate PC-urile și laptopurile testate cu acest benchmark.

Rezultate benchmark în PCMark 10

Rezultate benchmark în PCMark 10

În concluzie, modulele de memorie XPG Lancer DDR5-5200 se dovedesc a fi printre cele mai bune de pe piață în acest moment. Sunt rapide și fiabile în toate situațiile, indiferent dacă vorbim de activități zilnice obișnuite sau sarcini mai solicitante, precum jocurile.

Care este părerea ta despre XPG Lancer DDR5-5200 RAM?

Acum știi de ce este capabil kitul XPG Lancer DDR5-5200 RAM. Ai o idee mai bună despre cât de rapid este, atât în viața reală, cât și în benchmarkuri. Vei achiziționa aceste plăcuțe pentru PC-ul tău sau ai deja un kit? Spune-ne ce crezi despre ele în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows