Review Kingston KC600 2.5 SATA SSD

Review Kingston KC600 2.5 SATA SSD
Rating

Deși unitățile SSD NVMe PCI Express cuceresc lumea, SATA nu a murit! Kingston ne confirmă acest lucru prin lansarea continuă de SSD-uri SATA. Unul dintre cele mai noi și interesante dispozitive de stocare ale companiei se numește Kingston KC600 2.5" SATA SSD. Este un dispozitiv de stocare cu specificații bune și criptare hardware ce s-ar putea să atragă mulți utilizatori. Dacă vrei să știi mai multe despre el și ce îți oferă în realitate, citește acest review:

Reclamă

Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Pentru cine este o alegere potrivită?

SSD-ul Kingston KC600 este opțiunea corectă pentru:

  • Persoanele care vor să facă upgrade de la un hard-disk sau de la un SSD mai vechi
  • Aceia care au nevoie de un SSD rapid care să folosească interfața SATA
  • Utilizatorii interesați de un SSD cu criptare hardware pentru protecția datelor

Pro și contra

Iată cele mai pozitive aspecte ale SSD-ului Kingston KC600:

  • Oferă viteze de citire excelente
  • Utilizează memorie 3D TLC ce permite capacități mari de stocare (până la 2TB)
  • Criptare hardware
  • Echilibru bun între valoare și preț
  • Durabilitate, confirmată de garanția extinsă de 5 ani
  • Comercializat și sub formă de kit de upgrade pentru PC/laptop (cu suport de prindere, carcasă, șuruburi, software de clonare date, etc.)

Pe partea negativă:

  • Viteza de scriere a SSD-ului KC600 este mai mică decât ce promite Kingston
Notă produs 4/5

Verdict

Kingston KC600 2.5" SATA SSD este o unitate rapidă ce include criptare hardware. Acest lucru îl face să fie o opțiune atrăgătoare pentru cei ce sunt interesați de securitatea datelor lor. Deși unitatea KC600 are performanțe bune, benchmark-urile ne-au arătat că viteza de scriere nu este chiar atât de mare pe cât promite Kingston. Per total, credem că acest SSD este o alegere excelentă dacă dorești să-ți faci upgrade la PC sau laptop și nu vrei un SSD NVMe PCIe.

Despachetarea SSD-ului Kingston KC600 2.5" SATA

SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA sosește într-un pachet destul de mic. Este ambalat într-un blister din plastic transparent în partea din față, pe unde poți să vezi imediat dispozitivul. Spatele pachetului este realizat din carton, cu unele detalii despre SSD tipărite pe el, cum ar fi capacitatea de stocare, specificațiile esențiale și garanția de 5 ani.

Pachetul în care vine SSD-ul Kingston KC600 1 TB SATA
Pachetul în care vine SSD-ul Kingston KC600 1 TB SATA

În pachet găsești doar SSD-ul, nimic altceva. Ne așteptam să fie și o cheie de licență pentru Acronis True Image HD, cum am găsit în pachetul fratelui său NVMe, Kingston KC2500. Kingston vinde acest solid-state drive și sub formă de kit de upgrade pentru laptop sau PC. Acela include și software-ul de clonare menționat anterior, o carcasă USB, un adaptor de 3,5", șuruburi de montare, cabluri SATA, precum și un adaptor de la 7 mm la 9,5 mm. Evident, kitul respectiv este puțin mai scump.

Despachetarea SSD-ului Kingston KC600 2.5" SATA este o experiență rapidă. Primești solid-state drive-ul și, dacă îți cumperi versiunea kit de upgrade, primești și o aplicație de clonare ce te ajută să-ți muți rapid datele, precum și toate cablurile și șuruburile necesare montării SSD-ului.

Design și caracteristici hardware

Kingston KC600 este un solid-state drive ce folosește factorul de dimensiuni tradițional de 2,5 inchi și o interfață SATA 3. Acest lucru înseamnă că se potrivește perfect în orice laptop sau PC desktop. SATA 3.0 are viteze de transfer al datelor de maxim 6 Gb/s, deși niciun SSD nu poate atinge aceste viteze încă. Kingston KC600 este disponibil cu capacități de stocare de 2 TB, 1 TB, 512 GB și 256 GB. Folosește un controller SM2259 și modelele care au o capacitate de 512 GB sau mai mult pot atinge oficial viteze de citire/scriere secvențiale de până la 550/520 MB/s.

Reclamă

Vitezele de citire/scriere 4K aleatoriu pe care le poate atinge sunt de maxim 90.000/80.000 IOPS (Input/Output Operations per Second sau Operații de Intrare/Ieșire pe Secundă). Kingston vinde și o versiune de Kingston KC600 care are doar 256 GB, caz în care viteza de scriere secvențială se oprește la 500 MB/s. Toate celelalte specificații sunt aceleași ca la modelele cu capacități mai mari. După cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, noi am testat modelul Kingston KC600 de 1 TB.

Informații despre Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA SSD
Informații despre Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA SSD

Pentru a produce SSD-ul KC600, Kingston folosește memorie flash 3D TLC. Acest tip de memorie permite capacități mari de stocare în volume mici. De aceea, poți avea acest SSD la capacități masive de până la 2 TB. În plus, memoria 3D TLC este și destul de rezistentă în timp, lucru confirmat de garanția extinsă de 5 ani.

SSD-ul Kingston KC600 nu este doar rapid (pentru o unitate SATA), ci oferă și securitate excelentă, mulțumită criptării hardware XTS-AES 256-bit. Mai mult, opțiunile pe care le ai din punct de vedere al software-ului de criptare sunt generoase: Symantec, McAfee, WinMagic, Microsoft BitLocker și altele.

Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA SSD
Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA SSD

SSD-ul Kingston KC600 are dimensiunile tipice unei unități de stocare SATA de 2,5 inchi: 100,1 × 69,85 × 7 mm. Greutatea sa este neglijabilă: 40 de grame. Dacă vrei să vezi toate specificațiile tehnice, vizitează această pagină web: Kingston KC600 2.5" SATA SSD.

După ce am trecut în revistă specificațiile lui Kingston KC600, știm acum că acest solid-state drive SATA este și rapid, și rezistent. În plus, pare să fie și o alegere excelentă pentru orice persoană sau companie vigilentă la securitatea datelor sale.

Utilizarea SSD-ului Kingston KC600 2.5" SATA

Pentru a testa SSD-ul Kingston KC600, am folosit un calculator cu următoarea configurație:

Reclamă

În primul rând am vrut să vedem cât de mult spațiu de stocare oferă unitatea de 1 TB în realitate. L-am formatat în sistemul de fișiere NTFS și am aflat că SSD-ul are o capacitate totală de 953 GB, după cum poți vedea în captura de ecran de mai jos.

Proprietățile SSD-ului Kingston KC600 în Windows 10
Proprietățile SSD-ului Kingston KC600 în Windows 10

Primul test pe care l-am rulat a fost unul simplu dar eficient. Am verificat cât de rapid putem copia un fișier rezonabil de mare - un fișier ISO de 6,71 GB - pe și de pe acest solid-state drive. Ca să ne asigurăm că obținem cele mai mari viteze de care este capabil Kingston KC600, am mutat fișierul ISO pe și de pe un alt SSD M.2 NVMe mai rapid. Când am copiat fișierul de 6,71 GB file pe KC600, a avut o viteză de scriere secvențială de aproximativ 429 MB pe secundă.

Copierea unui fișier mare pe SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA
Copierea unui fișier mare pe SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA

Copierea aceluiași fișier de 6,71 GB file de pe SSD-ul Kingston KC600 SATA s-a făcut la o viteză de aproximativ 499 GB pe secundă (viteză de citire secvențială).

Copierea unui fișier mare de pe SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA
Copierea unui fișier mare de pe SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA

O altă metodă de a afla dacă un solid-state reprezintă un upgrade semnificativ pentru orice tip de PC este cât de rapid pornește Windows 10 de pe el. Folosind Kingston KC600 și o instalare pe curat de Windows 10, am măsurat o viteză medie de pornire a sistemului de aproximativ 24 de secunde. Este un rezultat excelent.

Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Timp de pornire Windows 10
Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Timp de pornire Windows 10

SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA este rapid, iar vitezele sale sunt excelente pentru un drive SATA. Dacă vrei să faci un upgrade pentru hard disk-ul sau vechiul tău SSD pe SATA, atunci KC600 este o alegere foarte bună.

Performanțe în benchmark-uri

Pentru a îi mulțumi pe aceia care iubesc numerele și pentru a ne confirma opiniile noastre subiective, am rulat și câteva benchmark-uri pe SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA. Prima dată am folosit CrystalDiskMark, aplicație ce poate măsura atât vitezele de citire/scriere secvențiale cât și pe cele aleatorii ale unităților de stocare. SSD-ul KC600 a obținut viteze bune, deși viteza de scriere a fost mai mică decât ne așteptam.

Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA SSD: Rezultate benchmark CrystalDiskMark
Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA SSD: Rezultate benchmark CrystalDiskMark

Cea de-a doua aplicație de benchmark pe care am ales să o folosim pentru a testa SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA a fost DiskMark. După cum poți vedea în următoarea captură de ecran, atât vitezele de citire cât și cele de scriere au fost satisfăcătoare.

Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Rezultate benchmark DiskMark
Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Rezultate benchmark DiskMark

PassMark's PerformanceTest ne-a dat o listă de măsurători similare cu cele din benchmark-urile anterioare. SSD-ul Kingston KC600 1 TB 2.5" SATA pe care l-am primit în testare pare să aibă viteze excelente la citire. Totuși, performanța la scrierea de date a fost mai mică decât cea promisă de Kingston.

Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Rezultate benchmark PassMark
Kingston KC600 2.5" SATA SSD: Rezultate benchmark PassMark

După ce am rulat benchmark-urile pentru solid-state drive-ul Kingston KC600 2.5" SATA, rezultatele sale ne-au oferit o imagine mixtă: vitezele de citire sunt excelente, dar cele de scriere sunt mai mici decât cele specificate de producător. Per total însă, acesta tot este un SSD rapid.

Aplicații incluse

Așa cum am menționat în secțiunea de despachetare a acestui review, dacă îți cumperi un kit de upgrade Kingston KC600 2.5" SATA SSD, primești și o cheie de licență pentru Acronis True Image HD. În opinia noastră, este o adăugire utilă, deoarece îți permite să-ți clonezi cu ușurință vechiul hard drive pe noul SSD KC600, migrând toate datele în doar câteva minute.

Acronis True Image OEM
Acronis True Image OEM

Kitul de upgrade Kingston KC600 2.5" SATA SSD include software util. Apreciem acest lucru, dar ne-am fi dorit să fi primit și o aplicație pentru gestionarea și monitorizarea sănătății SSD-ului.

Ai cumpăra un SSD Kingston KC600 2.5" SATA?

Acum știi care este părerea noastră despre SSD-ul Kingston KC600 2.5" SATA. De asemenea, știi cum se descurcă și în benchmark-uri. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne dacă îți place ce îți oferă. Ai în vedere achiziționarea acestui SSD pentru a face upgrade la un hard disk lent sau a unui solid-state drive care se apropie de finalul vieții? Comentează mai jos și hai să vorbim.

Descoperă: Productivitate Recenzii