Review SSD portabil Kingston XS2000: Rapid și rezistent

Review SSD portabil Kingston XS2000: Rapid și rezistent
Rating

În prezent, apar pe piață din ce în ce mai multe unități solid-state, iar Kingston este unul dintre jucătorii majori din acest segment. Recent, compania a lansat un model rapid numit XS2000, un SSD extern, ce promite viteze de până la 2000 MBps, dimensiuni și greutate mici, precum și certificare IP55 împotriva apei și prafului. Reușește să ofere tot ce promite? Citește recenzia noastră și află cum s-a comportat Kingston XS2000 în scenarii de utilizare normală, dar și în benchmarkuri, astfel încât să poți decide dacă ar trebui să îți cumperi unul:

Reclamă

Kingston XS2000: Pentru cine este o alegere potrivită?

Unitatea de stocare solid-state Kingston XS2000 este o alegere excelentă pentru:

  • Persoanele care au nevoie de stocare rapidă în timp ce călătoresc
  • Cei care caută un SSD portabil rezistent la apă și praf
  • Utilizatorii care au calculatoare sau laptopuri cu porturi rapide USB 3.2 Gen 2x2

Pro și contra

Sunt destul de multe lucruri bune pe care le putem spune despre SSD-ul extern Kingston XS2000:

Vezi prețul:
  • Foarte rapid, atât la citirea, cât și la scrierea de date
  • Ușor și mic
  • Certificare IP55 (rezistent la apă și praf)
  • Garanție de cinci ani
  • Preț bun comparativ cu alternativele similare

Singurul neajuns ce merită menționat la SSD-ul Kingston XS2000 este faptul că nu oferă criptare hardware.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Fiind capabil să atingă viteze de transfer de până la 2 GB/s, Kingston XS2000 este un SSD portabil foarte rapid. Este mic și ușor, iar prețul cerut de Kingston pentru el este unul competitiv. Din punctul nostru de vedere, acesta reprezintă o alegere bună pentru oricine are nevoie de o unitate de stocare externă, care să țină pasul cu cele mai rapide SSD-uri din următorii cel puțin câțiva ani. De asemenea, suntem de părere că este în special o alegere bună pentru profesioniști, precum videografii sau editorii video, care lucrează cu fișiere de mari dimensiuni și au nevoie de unități de stocare portabile foarte rapide.

Despachetarea SSD-ului extern Kingston XS2000

Kingston XS2000 este o unitate de stocare solid-state mică și portabilă, dar cutia sa este relativ mare față de SSD. Pe pachet, poți vedea cum arată dispozitivul, câteva detalii esențiale despre el, cum ar fi numele său, capacitatea de stocare și viteza, precum și alte informații precum garanția de 5 ani.

Pachetul în care sosește SSD-ul Kingston XS2000

Pachetul în care sosește SSD-ul Kingston XS2000

La despachetarea SSD-ului Kingston XS2000 descoperi dispozitivul în sine, un cablu scurt USB-C, dar și un manșon din cauciuc negru, pe care poți să-l montezi pe unitatea solid-state pentru a o proteja.

Despachetarea SSD-ului Kingston XS2000

Despachetarea SSD-ului Kingston XS2000

Experiența de despachetare a SSD-ului extern Kingston XS2000 este rapidă și simplă, dar cutia conține tot ce îți trebuie pentru a-l putea folosi imediat.

Reclamă

Design și specificații hardware

Kingston XS2000 este un SSD extern high-end, creat să reziste apei și prafului (certificare IP55 cu manșonul de cauciuc montat) și să ofere viteze mari de citire și scriere a datelor. El se poate conecta la calculatorul sau laptopul tău printr-un port rapid USB 3.2 Gen 2x2 Type-C și, cu ajutorul controlerului Silicon Motion SM2320 NAND, poate atinge viteze teoretice de până la 2.000 MBps la citirea sau scrierea secvențială de date.

SSD-ul Kingston XS2000 cu manșonul de cauciuc montat

SSD-ul Kingston XS2000 cu manșonul de cauciuc montat

XS2000 este comercializat de Kingston în trei variante de capacitate: 500 GB, 1 TB și 2 TB. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel mediu din acest punct de vedere: 1 TB. Merită menționat că toate modelele sunt prezentate ca având aceleași viteze de citire/scriere secvențială și toate folosesc același tip de memorie flash: Micron 96L TLC.

Informații despre SSD-ul Kingston XS2000

Informații despre SSD-ul Kingston XS2000

Carcasa unității solid-state portabile Kingston XS2000 este realizată din materiale mixte, atât plastic, cât și metal. Deși suprafața sa nu se încălzește mult, atunci când am rulat benchmarkurile din următoarele secțiuni ale acestui review, am aflat că, intern, SSD-ul poate atinge temperaturi de până la 69 grade Celsius (156 grade Fahrenheit).

Kingston XS2000 fără manșonul său din cauciuc

Kingston XS2000 fără manșonul său din cauciuc

SSD-ul Kingston XS2000 este un dispozitiv mic, care, dacă îi scoți cablul, are loc în orice buzunar. În cazul în care ești curios despre dimensiunile sale fizice exacte, el are 69,54 × 32,58 × 13,5mm. De asemenea, este și ușor, cântărind numai 28,9 grame.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre specificațiile și caracteristicile acestei unități de stocare solid-state, vizitează această pagină: Kingston XS2000 external SSD - Specifications.

Prezentat ca fiind capabil să atingă viteze de citire și scriere de până la 2 GB/s, Kingston XS2000 se conturează a fi unul din cele mai rapide SSD-uri portabile de pe piață, în prezent. Hai să vedem cum se descurcă în activitățile de zi cu zi, precum și în benchmarkuri.

Experiența de utilizare a SSD-ului extern Kingston XS2000

Am folosit și testat SSD-ul Kingston XS2000 pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

Reclamă

Pentru început, am verificat care este capacitatea de stocare reală. Așa cum poți vedea în captura de ecran următoare, Windows 11 raportează că SSD-ul Kingston XS2000 de 1 TB are o capacitate de 953 GB. În mod implicit, SSD-ul este formatat în sistemul de fișiere exFAT.

SSD-ul Kingston XS2000 în Windows 11

SSD-ul Kingston XS2000 în Windows 11

Care sunt vitezele reale în Windows 11 la copierea de fișiere de mari dimensiuni pe și de pe Kingston XS2000? SSD-ul KC3000 din calculatorul nostru de teste este o unitate PCIe 4.0 mai rapidă decât SSD-ul extern XS2000 pe care l-am testat, deci nu avem limitări din partea lui. 🙂 Când am copiat un fișier ISO de Windows 11 cu o dimensiune de 5 GB pe XS2000, am atins viteze ce au urcat puțin peste 1 GB/s.

Copierea unui fișier mare pe SSD-ul Kingston XS2000

Copierea unui fișier mare pe SSD-ul Kingston XS2000

Copierea aceluiași fișier de pe Kingston XS2000 pe SSD-ul intern a fost și mai rapidă, atingând aproape 1,5 GB pe secundă.

Copierea unui fișier de dimensiuni mari de pe Kingston XS2000 pe SSD-ul intern

Copierea unui fișier de dimensiuni mari de pe Kingston XS2000 pe SSD-ul intern

Se pare că SSD-ul extern Kingston XS2000 este foarte rapid în scenariile de utilizare de zi cu zi. Dar în benchmarkuri? Citește secțiunea următoare a acestui review pentru a afla.

Performanțe în benchmarkuri

Am început benchmarkurile cu CrystalDiskMark, acesta fiind un instrument excelent pentru a testa vitezele de citire/scriere atât secvențiale, cât și aleatorii. Utilizând Kingston XS2000, această aplicație a măsurat o viteză de citire secvențială de peste 2000 MB/s, o viteză de scriere secvențială de 1857 MB/s și valori pentru citirea/scrierea aleatorie de 42576/57314 IOPS. Acestea sunt rezultate excelente, apropiate de specificațiile date de Kingston.

SSD Kingston XS2000: Rezultate benchmark CrystalDiskMark

SSD Kingston XS2000: Rezultate benchmark CrystalDiskMark

Cel de-al doilea benchmark pe care l-am rulat a fost PCMark 10 System Drive Benchmark, unde SSD-ul XS2000 a reușit un scor de 1116 puncte. Este un rezultat impresionant, ce ne confirmă că XS2000 este un SSD portabil extrem de rapid.

Rezultat benchmark Kingston XS2000 în PCMark 10

Rezultat benchmark Kingston XS2000 în PCMark 10

Cel de-al treilea și ultimul benchmark pe care l-am rulat a fost BlackMagic Disk Speed Test. Acesta face parte dintr-o suită software mai mare, dedicată capturării și redării de fișiere video, și este un test relevant mai ales pentru videografi și editori video, care au nevoie de soluții de stocare rapide. Acest benchmark a evaluat SSD-ul Kingston XS2000 ca fiind capabil să susțină viteze de citire și scriere secvențiale de 1891 MB/s și 1722 MB/s. Este rapid și aproape de ceea ce promite producătorul SSD-ului XS2000.

SSD Kingston XS2000: Rezultate benchmark Blackmagic Disk Speed Test

SSD Kingston XS2000: Rezultate benchmark Blackmagic Disk Speed Test

Benchmarkurile pe care le-am rulat dovedesc că unitatea solid-state externă Kingston XS2000 este un dispozitiv foarte rapid, ce oferă viteze mari de citire și scriere.

Intenționezi să cumperi un SSD extern Kingston XS2000?

După ce l-am folosit și testat pentru un timp, ne-am convins că XS2000 este o alegere excelentă. Având în vedere că și prețul său este destul de echilibrat, intenționezi să îți cumperi unul? Spune-ne ce părere ai despre el în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate